ייעוץ "ריבועים" בבטן

מתן וענונו

משתמש מתחיל
277
0
נק' מוניטין:
22
277
0
בעבר עשיתי בדיקה של אחוזי שומן והיה לי פחות מ 10%, כרגע אני לא יודע כמה אחוז יש לי
אבל זה עלה - גם בגלל שהתחלתי לאכול בכמויות ועליתי 2 קילו רק בשבוע האחרון.

התחלתי להתאמן לפני שבוע וחצי אחרי שלא עשיתי פעילות ספורטיבית במשך שנתים וחצי (פציעה)

הגוף שלי יחסית מחוטב ורואים ריבועים בבטן אבל בצורה מאוד לא ברורה.
זה לא משהו בולט שרואים אותו בלי שאני עושה כלום.

קראתי לא מעט שריבועים באים רק בזכות אחוזי שומן נמוכים.
השאלה אם אני אקדיש יותר זמן לאימוני בטן "הריבועים" יגדלו ? יבלטו יותר ?

בן 22
1.82-83
68-69 קילו.

בהנחה ש% השומן לא ישתנה, אז כן. רק לא להשתולל עם "סדנאות בטן של 15 דקות" שחדרי כושר מספקים לאור הדרישה. 2-3 סטים, פעם-פעמיים בשבוע.
יש דעה שגם זה מיותר, אם אתה עובד על תרגילי בסיס (סקוואט, דדליפט). אני יכול להעיד שיש בדעה הזו גרעין גדול של אמת. אבל אני לא רואה את הנזק הגדול, וזה משקיט את המצפון:jester:

פונקציה של מאסה וחיטוב, אתה צריך את שניהם כדי שיהיו לך "ריבועים יפים ובולטים".
כנראה שחסרה לך מאסה.

• פותח/ת השרשור
כנראה שחסרה לך מאסה.

זה שחסר לי מאסה זה בטוח.
לפני שבועים התחלתי לעבוד על החלק של המאסה, אבל יקח זמן כי רק עכשיו התחלתי להתאמן.

לא ממש הבנתי אתכם
אתם אומרים שאין צורך לעשות אימונים חזקים לשרירי הבטן ?
נראה לי מוזר ששרירי הבטן יגדלו בצורה משמעותית בלי "לגעת" בהם.
ברור לי שבהרבה תרגילים שאני עושה הבטן גם עובדת, השאלה כמה זה משמעותי...

דדליפט אני כנראה לא עושה כמה סיבות.
אין לי מושג מה זה סקוואט למרות ששמעתי על זה פה כמה פעמים.

אם אין לך מושג מה זה סקוואט מצבך לא טוב, כנ"ל לגבי זה שאתה לא עושה דדליפט [אם כי אתה אומר שיש לך סיבות.. מקווה שהן מוצדקות].
אם אתה לא עושה את שני התרגילים הללו אז כן יש מקום לעבודה על בטן [למרות שלדעתי גם אם אתה עושה את שני התרגילים הללו כמה סטים של בטן בשבוע לא יזיקו].

• פותח/ת השרשור
אם אין לך מושג מה זה סקוואט מצבך לא טוב, כנ"ל לגבי זה שאתה לא עושה דדליפט [אם כי אתה אומר שיש לך סיבות.. מקווה שהן מוצדקות].
אם אתה לא עושה את שני התרגילים הללו אז כן יש מקום לעבודה על בטן [למרות שלדעתי גם אם אתה עושה את שני התרגילים הללו כמה סטים של בטן בשבוע לא יזיקו].

לא ידעתי מזה כי אני מתאמן פחות משבועים.
עשיתי חיפוש בגוגל ואני לא עושה את התרגיל הזה.
גם סקוואט וגם דדליפט אני לא עושה כרגע בגלל בעיות רגלים שיש לי.

הבטן מאוד חשובה לי מבחינת מראה, איך אני יכול לעבוד עלייה בצורה טובה ?

3 סטים של כפיפות בטן [עליה רק עד ניתוק שכמות]
ואם ממש ממש ממש בא לך תוכל גם לעשות גילגול אגן[רגליים בכפיפה ומנסות לגעת בחזה]
זהו בעיקרון אין עוד משהו ממש אפקטיבי

• פותח/ת השרשור
3 סטים של כפיפות בטן [עליה רק עד ניתוק שכמות]
ואם ממש ממש ממש בא לך תוכל גם לעשות גילגול אגן[רגליים בכפיפה ומנסות לגעת בחזה]
זהו בעיקרון אין עוד משהו ממש אפקטיבי

זהו ?
אין תרגילים יותר מומלצים ?
מכשירים מסויימים במכון כושר ?

יש תרגיל אחד שהוא ניראה לי בין הטובים, קוראים לו אלא וואקבר
זה התרגיל שאתה יושב מתחת לפולי עם חבל תופס אותו מאחורז הצבר ופשוט מוריד אותו ללמטה עם הבטן,
בידיוק כמו שהמוסלמים מתפללים רק עם החבל .

כנראה שחסרה לך מאסה.

דימה ענה לך בצורה טובה ביותר, גם עניין של גנטיקה יש אנשים שצריכים לרדת לאחוז מאוד נמוך ע"מ לראות את השריר בברור. עבודה של פעמיים גג 3 פעמים בשבוע כל תרגיל כל שהו יספיק אני אישית עושה כנגד התנגדות בשיפוע שלילי, עניין של הרגשה אין צורך כל כך להתעסק הרבה עם בטן תתאזר בסובלנות אם רק התחלת מסה זה לוקח זמן ✌️

• פותח/ת השרשור
דימה ענה לך בצורה טובה ביותר, גם עניין של גנטיקה יש אנשים שצריכים לרדת לאחוז מאוד נמוך ע"מ לראות את השריר בברור. עבודה של פעמיים גג 3 פעמים בשבוע כל תרגיל כל שהו יספיק אני אישית עושה כנגד התנגדות בשיפוע שלילי, עניין של הרגשה אין צורך כל כך להתעסק הרבה עם בטן תתאזר בסובלנות אם רק התחלת מסה זה לוקח זמן ✌️

הבנתי.
הגנטיקה פועלת לטובתי..

אז אני פשוט אעשה כפיפות בטן 3-4 פעמים בשבוע.

תודה על העזרה.

• פותח/ת השרשור
תודה.

זה מה שאני מנסה לעשות כרגע.
השאלה אם הבטן עובדת בעוד אימונים חוץ מסקוואט ודדליפט שאת שניהם אני לא עושה וכנראה גם לא אעשה בזמן הקרוב אם בכלל (בעיות ברגלים).

עזוב גנטיקה זה רק תרוץ 🙄
הכי חשוב זה %שומן שמסתיר את חיטוב השריר
2, שריר הבטן זה עוד שריר, תתיחס אליו ככה, ביצוע נכון של תרגילי בטן, אני אישית עובד עם שיפוע ומשקולת, 2..3 סטים, ומעלה משקל כל כמה אימונים, גם גיוון זה טוב, תחליף תרגילים מדי פעם ומנוחה לשריר 48 שעות לפחות
ספר לנו איך הולך:bananaparty:

נערך לאחרונה:
תודה.

זה מה שאני מנסה לעשות כרגע.
השאלה אם הבטן עובדת בעוד אימונים חוץ מסקוואט ודדליפט שאת שניהם אני לא עושה וכנראה גם לא אעשה בזמן הקרוב אם בכלל (בעיות ברגלים).
בכל תרגיל כבד הבטן עושה את זה שלה, וחבל שאתה לא הולך לעשות תרגילי רגליים בזמן הקרוב כי זה ממש מעולה לצבירת מאסה וכוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית