הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף סוף אני אזרח

מטרות מסומנות היטב, בהחלט.

זה מעופרת יצוקה?
4 מקרים מתוך המון מטרות זה נראה לי אחוז פגיעה מעולה, תראה לי מלחמה שלא היו טעויות ירי. גם המקרים האלה זה סביר להניח טעות, זה לא שמפקד חיל האוויר אומר לעצמו "טוב בואו נבזבז סתם פצצות, אז תפציצו איזה בית נחמד שאתם רואים"

אתה מדבר על מפקד חיל האוויר כמו דן חלוץ, שנשאל מה הוא מרגיש כשהוא משחרר פצצה על בית?

בתשובה לשאלת המראיינת בנוגע למידת הרגשנות שטייס צריך לגלות, ענה לה חלוץ:
"אם את בכל זאת מאוד רוצה לדעת מה אני מרגיש כשאני משחרר פצצה, אז אני אומר לך: אני מרגיש רעד קל בכנף, כתוצאה משיחרור הפצצה. כעבור שנייה זה עובר, וזה הכל. זה מה שאני מרגיש".

אתה מהאלה שאם מישהו רץ אליהם עם סכין, עד שהסכין לא תהיה בלב שלך אתה לא תאמין שהוא רוצה ברעתך.
תמיד תעוות את הדברים לטובת האחר. תמיד תרגיש לא נעים. תמיד תחשוב שאתה אשם. אתה בטח שונא את עצמך. זה מחלת נפש של שמאלנים ואקס ברית המועצותים.

אני אשים בצד את הסיסמאות נגועות הפאשיזם צבאי שלך, כי זה מגוחך מדי בשביל שאני אטרח להגיב עליהן, אבל אני אשמח לדעת מה הקשר ל-"אקס ברית מועצותים"? לא רק שאתה תומך במדיניות אפרטהייד שרחוקה רק תא גזים אחד מלעשות את היטלר גאה, אתה גם גזען וטיפש.

מי אשם בכך שמחבלים מתחבאים בבתים של אזרחים תמימים ופועלים משם?

בשביל הצבא הכי מוסרי בעולם, אחיייי, הייתי מצפה שתוכל למצוא תירוץ יותר מוצלח מאשר "אחי, מה נעשה, היו אזרחים בבניין הזה, מה עוד יכולנו לעשות חוץ מלשטח אותו בכל מקרה? שיגידו תודה שהרגנו ילדים, זה פחות לנקות אח"כ".

אם אתם רוצים לתמוך במעשי רצח, טבח והרעבת עם שלם, לפחות אל תנסו לייפות את זה עם זיוני השכל שלכם על צבא מוסרי.

מי אשם בכך שמחבלים מתחבאים בבתים של אזרחים תמימים ופועלים משם?

תקרא עוד פעם לפני שאתה מחרטט.

ההרג בשכונת זייתון: בין 3 ל-4 בינואר נהרגו 48 בני אדם בשכונת א-זייתון בעיר עזה, ונהרסו 27 בתים ומסגד. נהרגו לפחות 23 בני חמולה אחת, חמולת סאמוני, ביניהם שישה ילדים בני פחות מ-5. מרבית בני המשפחה נהרגו בהפגזה של מחסן בו רוכזו כ-100 איש כמקום מקלט. על פי טענות צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה, אחרים נהרגו מאש ישירה של חיילי צה"ל, כאשר חלקם נשאו דגלים לבנים או שידיהם מורמות באוויר. חלק מההרוגים היו פצועים שדיממו למוות ומתו מפצעיהם במשך שלושה הימים בהם מנע צה"ל הגשת סיוע רפואי ופינוי פצועים מהמקום. רק ב-7 בינואר הורשו כוחות הצלה להגיש סיוע רפואי לניצולים.[102][103]

"הצבא המוסרי בעולם" לא היה משתמש בתירוץ מפגר כמו שלך. אלו הם פשעי מלחמה לכל דבר.

זה מעופרת יצוקה?
4 מקרים מתוך המון מטרות זה נראה לי אחוז פגיעה מעולה, תראה לי מלחמה שלא היו טעויות ירי. גם המקרים האלה זה סביר להניח טעות, זה לא שמפקד חיל האוויר אומר לעצמו "טוב בואו נבזבז סתם פצצות, אז תפציצו איזה בית נחמד שאתם רואים"

זה מעופרת יצוקה. ואלו לא המקרים היחידים שהיו, אל תשחק אותה טיפש.

וחבר'ה תחליטו, או שאלו היו טעויות, או שאלו היו פעולות מוצדקות בגלל התירוץ המטומטם של "מה לעשות, היו שם מחבלים".

הבחור סך הכל רצה להודיע שהוא משתחרר.

תקרא עוד פעם לפני שאתה מחרטט.

"הצבא המוסרי בעולם" לא היה משתמש בתירוץ מפגר כמו שלך. אלו הם פשעי מלחמה לכל דבר.

גולדסטון? ממש אובייקטיבי. הכי קל לעמוד בצד של הנכבש (במקרה הזה, ע"י חמאס) ולומר כמה הם מסכנים.
להסתתר מאחורי אזרחים תמימים זה לא פשע? לשלוח מחבלים מתאבדים זה לא פשע?

יש כאן מצב בעייתי בין שני העמים וצריך לפתור אותו. מבחינתי שתי מדינות לשני עמים זה פתרון לגיטימי, רק חבל שברצועה יש שלטון חמאס, שלידו השלטון הצבאי שהיה שם לפני הנסיגה נראה כמו דמוקרטיה.

אתה מדבר על מפקד חיל האוויר כמו דן חלוץ, שנשאל מה הוא מרגיש כשהוא משחרר פצצה על בית?

מה קשור הציטוט הזה? איך זה משנה את העובדה שצה"ל לא סתם יורה בתים כי משעמם לו?

---------- התגובה התווספה ב 15:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:39 ----------

זה מעופרת יצוקה. ואלו לא המקרים היחידים שהיו, אל תשחק אותה טיפש.

וחבר'ה תחליטו, או שאלו היו טעויות, או שאלו היו פעולות מוצדקות בגלל התירוץ המטומטם של "מה לעשות, היו שם מחבלים".

הכוונה שלך שאני אפסיק להיות טיפש וינחש למה אתה מתכוון? מצטער, אני לא קורא מחשבות. אם אתה רוצה לטעון משהו תכתוב אותו ואל תסמוך על זה שאני חושב בראש שלך.

ברור שיש טעויות ירי במלחמה וגם טעויות זיהוי, השאלה כמה טעויות יש ביחס לכמה הצלחות ובעופרת יצוקה הסימונים היו מאד מדויקים. לדוגמא את אותו בית עם האנשים היה אפשר להוריד ביחד עם כול השכונה אבל הם הוריד רק את הבית הספציפי שהם היום צריכים.
והטיעון של "מה לעשות, היו שם מחבלים" כן יכול לתפוס במקרים מסוימים. כאשר בעל הבית מסתיר מחבל אצלו במודע הוא צריך לצפות שיש סיכוי טוב שיהרגו אותו. זה כמו שאני ארצח ואז ארים דגל לבן וזה יפתור אותי מהמעשה שלי.

גולדסטון? ממש אובייקטיבי. הכי קל לעמוד בצד של הנכבש (במקרה הזה, ע"י חמאס) ולומר כמה הם מסכנים.
להסתתר מאחורי אזרחים תמימים זה לא פשע? לשלוח מחבלים מתאבדים זה לא פשע?

יש כאן מצב בעייתי בין שני העמים וצריך לפתור אותו. מבחינתי שתי מדינות לשני עמים זה פתרון לגיטימי, רק חבל שברצועה יש שלטון חמאס, שלידו השלטון הצבאי שהיה שם לפני הנסיגה נראה כמו דמוקרטיה.

מי דיבר על גולדסטון? והאם אתה לא עומד בצד כלשהו? אתה ממש אובייקטיבי. ומי הצדיק את החמאס או את הצד השני? אני הגבתי רק לטענה שצה"ל הוא ארגון מוסרי שלא ביצע פשעי מלחמה בעופרת יצוקה.

לדוגמא את אותו בית עם האנשים היה אפשר להוריד ביחד עם כול השכונה אבל הם הוריד רק את הבית הספציפי שהם היום צריכים.

וואו אתם כל כך הומניים ורחמנים! תודה באמת וכל הכבוד לצה"ל על שלא הוריד את כל השכונה! תודה לצה"ל שהצדיק ירי באזרחים לא חמושים עם ידיים מורמות ו/או דגלים לבנים מונפים. כל הכבוד לצה"ל על הרג מאות ילדים ע"י הפצצות, חלקן פצצות זרחן ופלאשטים המנוגדים לאמנת ז'נבה.

אתם, דווקא אתם, היהודים ניצולי ושרידי השואה לא למדתם כלום מהעוול שנעשה לכם. דווקא אתם מחזיקים כעת עם אחר בגטו. הטענה שצה"ל פעל במוסריות בעופרת יצוקה היא הדבר הכי אבסורדי ששמעתי בחיים.

אני עדיין מחכה לשמוע איזה צבא יותר מוסרי מצה"ל? , אהה ברור צבא החמס יותר מוסרי לא צריך ללכת רחוק.

ציגנוס באיזה מלחמות לא נהרגו חפים מפשע( לא שאלו שהרימו דגל לבן בהכרח חפים מפשע- מה הבעיה למחבל שמרשה לעצמו להסתתר בבית של אזרחים להרים דגל לבן ושהוא מתקרב לחיילים להרוג כמה מהם ולמות כקדוש? + כמדומני צה"ל הוריד פליירים והודיע לאזרחים לפנות את הבתים)
במלחמת ויאטנם ?, במלחמות העולם שנהרגו בהם עשרות מיליוני בני אדם?, בפלישה של ארה"ב לאפגניסטן? , או בכל מחלמה שרק תרצה לתת כדוגמא.
אני לא יודע אם צה"ל הוא הצבא הכי מוסרי , מה שבטוח שהוא יותר מידי מוסרי -בטח בהשוואה למדינות אחרות (אולי מלבד מדינות כמ שוויץ וכו'). אנחנו מדברים פה על מלחמה , מה אתה מצפה שחיילי צה"ל יכנסו לשכונות ויהרגו רק בנאדם שפתח עליהם באש קודם? בוא לא ניהיה תמימים , אם היינו פועלים ככה אז באמת ההצהרות של החמאס על מניין ההרוגים במלחמה היו נכונות.

מי דיבר על גולדסטון? והאם אתה לא עומד בצד כלשהו? אתה ממש אובייקטיבי. ומי הצדיק את החמאס או את הצד השני? אני הגבתי רק לטענה שצה"ל הוא ארגון מוסרי שלא ביצע פשעי מלחמה בעופרת יצוקה.

וואו אתם כל כך הומניים ורחמנים! תודה באמת וכל הכבוד לצה"ל על שלא הוריד את כל השכונה! תודה לצה"ל שהצדיק ירי באזרחים לא חמושים עם ידיים מורמות ו/או דגלים לבנים מונפים. כל הכבוד לצה"ל על הרג מאות ילדים ע"י הפצצות, חלקן פצצות זרחן ופלאשטים המנוגדים לאמנת ז'נבה.

אתם, דווקא אתם, היהודים ניצולי ושרידי השואה לא למדתם כלום מהעוול שנעשה לכם. דווקא אתם מחזיקים כעת עם אחר בגטו. הטענה שצה"ל פעל במוסריות בעופרת יצוקה היא הדבר הכי אבסורדי ששמעתי בחיים.

אתה צטטת את מסקנות הועדה של גולדסטון.

עכשיו, מי מחזיק את תושבי עזה בגטו? ישראל או החמאס?

מה אתה אומר על כל השנים האחרונות בהם חמאס ושות' ירו טילים ופצמ"רים על נתיבות/שדרות/אשקלון וכל שאר יישובי האיזור?

מלחמה זה דבר מלוכלך ולא מוסרי, אבל הבכי והמסכנות שמציג צד אחד הם פשוט מגוחכים.

למה אתה שטוף בשנאת ישראל ? איזה עם אתה בדיוק מחזיק בגטו ? יצאת מעזה התקיימו שם בחירות דמוקרטיות עלה החמאס לשלטון עכשיו מגיעים הטילים יותר עמוק לתוך מדינת ישראל , אתה מרוצה?
צריך לפנות גם את הגדה המערבית? בטח שגם שם יעלה החמס ברגע שאבו מאזן יפסיק לדחות את הבחירות ואז הטילים יגיעו גם לתל אביב , אז תיהיה מרוצה?

הנה אובאמה מצא לנו פתרון

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
היית מרגיש יותר טוב אם צה''ל לא היה מצהיר שהוא ארגון מוסרי? אז הוא לא. מה זה משנה באיזה סיסמאות משתמשים.
עובדה שמחבלים משתמשים באזרחים כמגן אנושי. תחלס - אם האינטרס שלי הוא לחסל מחבלים שמאיימים על שלומי במדינה שאני חיה בה, פחות אכפת לי משלומם של אנשים שמקרבם המחבלים האלה מגיעים (שגם לא מתאמצים להוקיע מקרבם את המחבלים האלה). לא אכפת לי שצה''ל לא יכנה את עצמו צבא מוסרי. זה לא תווית מחייבת עבור צבא.

מלחמה זה דבר מלוכלך ולא מוסרי, אבל הבכי והמסכנות שמציג צד אחד הם פשוט מגוחכים.

אתה לגמרי צודק, הבכי והמסכנות שמציג הצד הישראלי הוא מגוחך לחלוטין. ואני אפילו לא מדבר על הצדקנות, זה סתם עצוב.

היית מרגיש יותר טוב אם צה''ל לא היה מצהיר שהוא ארגון מוסרי? אז הוא לא. מה זה משנה באיזה סיסמאות משתמשים.
עובדה שמחבלים משתמשים באזרחים כמגן אנושי. תחלס - אם האינטרס שלי הוא לחסל מחבלים שמאיימים על שלומי במדינה שאני חיה בה, פחות אכפת לי משלומם של אנשים שמקרבם המחבלים האלה מגיעים (שגם לא מתאמצים להוקיע מקרבם את המחבלים האלה). לא אכפת לי שצה''ל לא יכנה את עצמו צבא מוסרי. זה לא תווית מחייבת עבור צבא.

למה שהוא ירגיש יותר טוב אם צה"ל יודה באמת? המציאות, שהיא שלטון אלים, מדכא וחסר לב שצה"ל מנהל בשטחים, תשאר זהה לחלוטין.

את תמשיכי לחשוב שזה בסדר לשטח בניינים מלאים באזרחים, אי אפשר לצפות שום דבר מהישראלי המצוי שטיפטפו לו לראש שאנחנו כ"כ הומניים ובמקרה גרים ליד "הדברים האלה".

נערך לאחרונה:
אתה לגמרי צודק, הבכי והמסכנות שמציג הצד הישראלי הוא מגוחך לחלוטין. ואני אפילו לא מדבר על הצדקנות, זה סתם עצוב.

למה אני לא שומע מארגוני השמאל על הפשעים שמבצע החמאס בתוך עזה כלפי התושבים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית