הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מגמות בתיכון :(

• פותח/ת השרשור Vik
  • פורסם בתאריך

Vik

משתמש מתחיל
127
0
נק' מוניטין:
112
127
0
אין לי שמץ מה אני רוצה מהחיים שלי ואין לי מושג מה להרחיב...
המורה שלי לפיזיקה מצפה שאני ארחיב פיזיקה כי יש לי בכיתה ט' מאה בזה
אבל חברים שלי אמרו לי שבכיתה ט' לכולם יש מאה וזה קל מאוד ובכיתות הגבוהות זה יהיה סיוט :(
חבר שלי אמר שהיה לו בול אותו דבר ועכשיו בכיתה י"ב הוא נכשל...
פסיכולוגיה נשמע מעניין אבל אמרו לי שזה חרא מקצוע להרחיב
ביולוגיה אמרו לי שזה מקצוע טוב אבל יש לי ממש חרא מורה לביולוגיה...
ממה שהבנתי יש לי עד ה15 לחודש להחליט

1) אם אין לך שמץ קח מקצועות קלים, נוחים ומעניינים ככל האפשר. כשיהיה לך שמץ מאוחר יותר בחיים, תשלים את מה שתצטרך.

2) חבר שלך נכשל כי הוא טמבל שלא לומד.

3) זה די תינוקי לבכות על מורה חרא.

4) אם אתה רוצה להיות חכם תעשה מתמטיקה, פיזיקה, אנגלית ב-5 יח"ל ותוסיף לזה מה שבא לך.

מחשבים יהיה המקצוע הכי קל והכי פחות דורש השקעה שתוכל לבחור מהמקצועות המדעיים.

• פותח/ת השרשור
זה החלטה קשה לעשות..
חשבתי מחשבים ביולוגיה?

עד כמה זה כבר יכול להשתנות מבי"ס לבי"ס.. ובכלל בתוכנית החדשה הם לומדים OOP שזה הרבה יותר קל לתלמידים לתפוס ולהבין. זה לא ביג דיל וזה יהיה בטח הרבה יותר קל מללמוד פיזיקה\כימיה או לשנן את הכמויות שיש בביולוגיה

האחח הזמנים שלך בחירת מגמות
מזל שאצלנו יש כל מקצוע שרק תרצה XD
קולנוע,תיאטרון,סביבה -שאלה המקצועות שהכי צחוקים בהם בשיעורים..!

עד כמה זה כבר יכול להשתנות מבי"ס לבי"ס.. ובכלל בתוכנית החדשה הם לומדים OOP שזה הרבה יותר קל לתלמידים לתפוס ולהבין. זה לא ביג דיל וזה יהיה בטח הרבה יותר קל מללמוד פיזיקה\כימיה או לשנן את הכמויות שיש בביולוגיה

אחי למד במגמת מחשבים בביה"ס חקלאי כדורי, כיום הוא לומד תכנה בטכניון והוא אומר שמה שהם רצו שיעשו בתיכון בפרוייקטים וכ'ו די זהה למל"מ. רוב החברים שלו לא יכלו להבין בכלל מה רוצים מהם.

זה החלטה קשה לעשות..
חשבתי מחשבים ביולוגיה?

ככה אני עשיתי יא שמוז'

מחשבים-ביולוגיה-רובוטיקה

אם אתה מסתדר עם פיזיקה עדיף פיזיקה על ביולוגיה..
אני שנאתי את זה.. [והפיזיקה שנאה אותי בחזרה]

אחי למד במגמת מחשבים בביה"ס חקלאי כדורי, כיום הוא לומד תכנה בטכניון והוא אומר שמה שהם רצו שיעשו בתיכון בפרוייקטים וכ'ו די זהה למל"מ. רוב החברים שלו לא יכלו להבין בכלל מה רוצים מהם.
סדר אבל לאף בי"ס אין אינטרס להכשיל את התלמידים שלו, בד"כ כשהבי"ס מחליט לקחת פרויקטים כמו משחקים וכאלה הם בד"כ גם מוצאים אלטרנטיבות לחלשים.
ואז בכלל יש פרויקטים כמו שהיו בבי"ס שלי, בניית אתר בASP.NET, יותר מתנה מזה לא יכול להיות חח.
(ובכלל הוא לא חייב לעשות 10 יח', שיעשה 5 ואז אין לו פרויקט)

בתיכון תיקח מה שאתה הכי אוהב ומה שאתה הכי טוב בו, כי בסופו של דבר זה לא משנה מה לקחת העיקר להוציא ציון גבוהה (מקסימום בעתיד תשלים אם תצטרך).

• פותח/ת השרשור
ככה אני עשיתי יא שמוז'

מחשבים-ביולוגיה-רובוטיקה

אם אתה מסתדר עם פיזיקה עדיף פיזיקה על ביולוגיה..
אני שנאתי את זה.. [והפיזיקה שנאה אותי בחזרה]
בדיוק חיפשתי בוגר מהבית ספר שלי,
אתה בפייסבוק עכשיו?

נערך לאחרונה:
אין לי שמץ מה אני רוצה מהחיים שלי ואין לי מושג מה להרחיב...
המורה שלי לפיזיקה מצפה שאני ארחיב פיזיקה כי יש לי בכיתה ט' מאה בזה
אבל חברים שלי אמרו לי שבכיתה ט' לכולם יש מאה וזה קל מאוד ובכיתות הגבוהות זה יהיה סיוט :(
חבר שלי אמר שהיה לו בול אותו דבר ועכשיו בכיתה י"ב הוא נכשל...
פסיכולוגיה נשמע מעניין אבל אמרו לי שזה חרא מקצוע להרחיב
ביולוגיה אמרו לי שזה מקצוע טוב אבל יש לי ממש חרא מורה לביולוגיה...
ממה שהבנתי יש לי עד ה15 לחודש להחליט

לפי מה שאתה כותב הכי טוב לך פיזיקה!

שמע, פיזיקה בתיכון זה לא קשה. לך על זה.
תלוי איזה עוד מגמות יש לך להרחיב. אצלנו בבית ספר יש מכטרוניקה, בטאכלס, אנחנו לומדים עיוני פעם בשבוע, ושאר הזמן משחקים בלגו.
אנחנו עושים בגרות של יחידה אחת בבקרה, שזה ממש קל. ניראה לי אפילו שהבגרות זה אמריקאי.
אבל אנחנו עושים עוד 5 יחידות בי"ב של עבודת גמר, אנחנו עושים איזה רובוטו מלגו, וכמעט בטוח מקבלים בין 90-100. וזה נותן יותר בונוס בטכניון מאשר מחשבים, זה נותן 25% במקום 20% של מחשבים.

שורה תחתונה, קח פיזיקה ועוד מקצוע שלא תצטרך ללמוד בו הרבה, כמו מחשבים, רובוטיקה או דברים כאלה.

אתה בוחר מגמות, אני בוחר מתי יש לי זמן לאכול בין הכיתות..
אני עשיתי טעות בתיכון, בחרתי מחשבים-פיזיקה ורציתי לעבור לביולוגיה-כימיה והכיתה הייתה מלאה ועכשיו אני משלם על זה בכיתות השלמה "מיותרות".
דרך אגב נכשלתי בפיזיקה, אבל אי אפשר לקרוא לזה כישלון כי רציתי לזרוק את הכיתה הזו מלכתחילה, היו לי יותר מדי יחידות בתעודת בגרות וזה רק פגע לי בשאר המקצועות ובממוצע הכללי אז ניסיתי להמעיט מה שכילתי, אז לא למדתי ואמרתי מה שיהיה יהיה, נכשלתי וירדתי מ 5 יח' פיזיקה ל 3 יח' ושם זה היה בדיחה, אז נשארתי.

ביולוגיה זה מקצוע מעניין וקל, מחשבים בכיתה י' זה פשוט בדיחה, כיתה יא' זה קשה ומשעמם.
בכל אופן, לא חושב שהמקצועות שתבחר באמת ישפיעו על העתיד שלך.

לך על ביולוגיה וכימיה
אילו שני המקצועות האהובים עליי עוד מגיל 9-10 כשנכנסתי לעולם הזה
אם אתה רוצה להיות מהדנס אז לך על פיזיקה בנוסף לכימיה ובילוגיה
אם אתה לא יכול מבחינת עומס או בית ספר לא מאשר תלך על ביולוגיה ופיזיקה
כימיה תשלים לבד מקסימום אחר כך
אני משלים עכשיו פיזיקה כי לא היה אפשרי בבית ספר לשלב את זה עם 15 ביוטכנלוגיה

אני מרחיב כימיה, ואני מאוד מרוצה
זה באמת קל, אני לומד רק לילה לפני מבחן, לא מכין שיעורים (אבל מקשיב בכיתה וזה הכי חשוב)
ומוציא ציונים גבוהים, וזה גם די מעניין
בתוך כל היחידות שאני מוציא בתיכון אלה ה-5 יח"ל הכי קלות שיש לי
בביולוגיה יש איזה ביוטופ או משהו מסגנון שזו איזו עבודה זוועתית ומשעממת
לעומת כימיה שיש מעבדת חקר (בע"פ) ששמה הציונים בשמיים

ביולוגיה זה מקצוע מעניין וקל, מחשבים בכיתה י' זה פשוט בדיחה, כיתה יא' זה קשה ומשעמם.
בכל אופן, לא חושב שהמקצועות שתבחר באמת ישפיעו על העתיד שלך.
אני מסכים עם זה שביולוגיה בקטע של לימוד גוף האדם זה מעניין, אבל כשזה מגיע לצמחים.. למי איכפת 😣
ומחשבים של כיתה יא' זה לא באמת קשה (בוודאות לא יותר קשה ממת' 5 יחידות \ פיזיקה)

אני מסכים עם זה שביולוגיה בקטע של לימוד גוף האדם זה מעניין, אבל כשזה מגיע לצמחים.. למי איכפת 😣
ומחשבים של כיתה יא' זה לא באמת קשה (בוודאות לא יותר קשה ממת' 5 יחידות \ פיזיקה)
זה לא כזה קשה ללמוד על צמחים, כולה פוטוסינתזה 😃
ומחשבים אולי לא כזה קשה, אבל זה מתיש. יש לי 3 שעות למידה כל פעם וזה לא על המחשב(עצים בינאריים ימח שמם)... כיתה י' זה נחמד, למיין מערכים ושטויות, אפילו לא התכוננתי לבגרות וקיבלתי 97.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית