הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנוחה בספרינטים

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
בעקבות המאמר שעלה לא מזמן על הספרינטים התחלתי לרוץ, וזה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי... בנתיים לא עברתי את ה4 ספרינטים.

בכל אופן, כמה זמן זה סביר לנוח בין הספרינטים? או שאולי כדאי לבדוק לפי דופק מסויים?

תודה

בעקבות המאמר שעלה לא מזמן על הספרינטים התחלתי לרוץ, וזה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי... בנתיים לא עברתי את ה4 ספרינטים.

בכל אופן, כמה זמן זה סביר לנוח בין הספרינטים? או שאולי כדאי לבדוק לפי דופק מסויים?

תודה

לא זוכר מה היה כתוב במאמר, אני רק תרגמתי אותו

אם אתה מדבר על ספרינטים באיצטדיון או ליד הבית, הייתי נח לפחות 5 דק'(זה הזמן שלוקח למאגרי הCP בשריר להשתקם לסביבות 90% שלהם וככה יהיה לך כח לצאת לעוד ריצה)

אם תנוח פחות התוצאות שלך תהיינה משמעותית פחות טובות וייתכן וגם תקיא

• פותח/ת השרשור
5 דקות וואלה, חשבתי פחות, אולי בגלל זה זה היה כזה קשה חח... ואני רץ ליד הבית על כביש.
תודה

5 דקות וואלה, חשבתי פחות, אולי בגלל זה זה היה כזה קשה חח... ואני רץ ליד הבית על כביש.
תודה

אתה יכול לנוח גם פחות אבל אתה תסבול מאוד ומעבר לזה אני לא חושב שיהיה לזה איזשהו ערך מוסף

אלכס, לא יודע אם אמרת פעם או לא, אבל יש מצב לדעת מה התוצאות שלך?
אני מאוד מעריך אותך ואת הידע שלך בתחום אבל אף פעם לא שיתפת אותנו בסרטונים או תוצאות.
זה גם בסדר אם אתה לא רוצה.

תודה על הפרגון 😃

השיא שלי ב-100 מ' 10.70
השיא ב-60 לא רלבנטי כי הוא היה הרבה לפני השיא ב-100 אבל אני מעריך ש6.90 זה מה שהייתי שווה בריצה של ה10.70 וב-200 יש לי 22.45 שגם הוא לא ממש רלבנטי כי הזמן נקבע ב2008 לעומת השיא שלי ב2009

הנה סרטון של הגמר באליפות הארץ 2010 , אני במסלול 7(הקרוב למצלמה) ואמיר("הכל יכול") מסלול 6

יש לי עוד כמה כאלה אבל אין לי כח לעלות אותם

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תודה על הפרגון 😃

השיא שלי ב-100 מ' 10.70
השיא ב-60 לא רלבנטי כי הוא היה הרבה לפני השיא ב-100 אבל אני מעריך ש6.90 זה מה שהייתי שווה בריצה של ה10.70 וב-200 יש לי 22.45 שגם הוא לא ממש רלבנטי כי הזמן נקבע ב2008 לעומת השיא שלי ב2009

הנה סרטון של הגמר באליפות הארץ 2010 , אני במסלול 7(הקרוב למצלמה) ואמיר("הכל יכול") מסלול 6
YouTube - 100 meters final 300610.avi

יש לי עוד כמה כאלה אבל אין לי כח לעלות אותם
וואו. מרשים מאוד. בן כמה אתה עכשיו?
אגב, אתה מכיר מומחה ל gait וניתוחי ריצה?

טנקס:)

עוד מעט בן 26

אני יודע שיש איזה פרופסור בארץ מווינגייט שמתעסק בביומכניקה והוא כביכול שם דבר בתחום

השאלה היא מה המשמעות של טכניקה בריצת ספרינט
בעולם המחקר כיום ישנה הסכמה שזה לא משהו שספרינטר צריך לעבוד עליו בצורה ספציפית
כמובן שבפועל ישנו פער עצום בין עולם המחקר למה שקורה בפועל

למייקל ג'ונסון שעד לא מזמן היה שיאן עולם ב200 מטר, ועכשיו נשאר לו רק השיא עולם ב400 מטר יש סגנון ריצה ממש מצחיק. זה לא מפריע לו לרוץ מהר.
פעם אחת הוא אמר בראיון שאם הוא היה רץ כמו כל השאר הוא גם היה מסיים שם מאחור כמו כולם חחח

ברור לי השוני בין התיאוריה למעשיות, ובכל זאת אני מתעניין בתחום.
יאללה אלכס, מתי 10.2? 😛
איך קוראים לבחור מוינגייט? עבדת איתו?

לא זוכר מה היה כתוב במאמר, אני רק תרגמתי אותו

אם אתה מדבר על ספרינטים באיצטדיון או ליד הבית, הייתי נח לפחות 5 דק'(זה הזמן שלוקח למאגרי הCP בשריר להשתקם לסביבות 90% שלהם וככה יהיה לך כח לצאת לעוד ריצה)

אם תנוח פחות התוצאות שלך תהיינה משמעותית פחות טובות וייתכן וגם תקיא
אלכס במאמר כתוב שהיחס צריך להיות 1:2-1:5

אז אם הספרינט שלי הוא 10 שניות אז צריך לנוח בין 20-50 שניות (לפני המאמר) או 5 דקות?
אם אני אנוח כל כך הרבה אז יהיה עדיין שיפור בVO2MAX או רק במהירות?

אלכס במאמר כתוב שהיחס צריך להיות 1:2-1:5

אז אם הספרינט שלי הוא 10 שניות אז צריך לנוח בין 20-50 שניות (לפני המאמר) או 5 דקות?
אם אני אנוח כל כך הרבה אז יהיה עדיין שיפור בVO2MAX או רק במהירות?

הכוונה במאמר (אם אני לא טועה) היא לספרינטים ארוכים יותר, של 200 או אפילו 400 מטר.
ספרינטים של 400 לדוגמא, בכל מיקרה ייקחו לך בין 1:00-1:20. ככה ש5 דקות מנוחה עומד בתנאי שרשום במאמר.

ברור לי השוני בין התיאוריה למעשיות, ובכל זאת אני מתעניין בתחום.
יאללה אלכס, מתי 10.2? 😛
איך קוראים לבחור מוינגייט? עבדת איתו?

לא עבדתי איתו, רק ביררתי לפני כמה שנים כשחשבתי שיש לזה משמעות כלשהי ושניתן להגיע לשיפור טכני מסויים(מעבר לעזרים כמו מדרסים שזה תמיד חשוב כשיש חוסר איזון)

אם אני לא טועה, שמו משה איילון

אם אתה מתעניין בתחום, בטח תתלהב מתוכנה בשם SILICONCOACH(אפשר להוריד בחינם והיא תקפה ל45 ימים ואח"כ אם אתה שומר את הקישור אתה יכול פשוט להוריד שוב משם)

זאת תוכנה לניתוח ביומכני לספורטאים, מאפשרת לבצע כל מיני מדידות מעניינות כמו זמן מגיע עם המסלול, אורך צעד , מהירות וכן הלאה

אם תגגל את זה תמצא את האתר שלהם ושם אתה פשוט חייב להרשם כ"סטודנט" ותקבל לינק להורדה

SCARFACE,
ממה שידוע לי, עבודה קלאסית על צח"מ נעשית בספרינטים שאורכם כאורך המנוחה ובד"כ זה 3 דק' ריצה+ 3 דק' מנוחה

אני חושב ש10 שניות קצר מדי לצורך שיפור בצח"מ וכדאי להאריך את זה לריצות של 400 לפחות, כמו שעידן אמר

לא עבדתי איתו, רק ביררתי לפני כמה שנים כשחשבתי שיש לזה משמעות כלשהי ושניתן להגיע לשיפור טכני מסויים(מעבר לעזרים כמו מדרסים שזה תמיד חשוב כשיש חוסר איזון)

אם אני לא טועה, שמו משה איילון

אם אתה מתעניין בתחום, בטח תתלהב מתוכנה בשם SILICONCOACH(אפשר להוריד בחינם והיא תקפה ל45 ימים ואח"כ אם אתה שומר את הקישור אתה יכול פשוט להוריד שוב משם)

זאת תוכנה לניתוח ביומכני לספורטאים, מאפשרת לבצע כל מיני מדידות מעניינות כמו זמן מגיע עם המסלול, אורך צעד , מהירות וכן הלאה

אם תגגל את זה תמצא את האתר שלהם ושם אתה פשוט חייב להרשם כ"סטודנט" ותקבל לינק להורדה

SCARFACE,
ממה שידוע לי, עבודה קלאסית על צח"מ נעשית בספרינטים שאורכם כאורך המנוחה ובד"כ זה 3 דק' ריצה+ 3 דק' מנוחה

אני חושב ש10 שניות קצר מדי לצורך שיפור בצח"מ וכדאי להאריך את זה לריצות של 400 לפחות, כמו שעידן אמר
תודה 🙌

תוצאות מרשימות :D
דרך אגב רציתי לשאול אותך משהו,
אני מאזור הדרום, בן 16 ועשיתי 10.9 בריצת 100 מטר, אתה חושב שאני צריך לנסות להתחרות או משהו בסגנון ? אם כן, איפה יש פה בדרום מקום כזה ? [ אם אתה יודע ]

אני מאזור הדרום, בן 16 ועשיתי 10.9 בריצת 100 מטר, אתה חושב שאני צריך לנסות להתחרות או משהו בסגנון ? אם כן, איפה יש פה בדרום מקום כזה ? [ אם אתה יודע ]

מי מדד לך ? המורה לספורט ?

קשה לי להאמין, אבל עם כן לך להתאמן באופן מקצועי.
כנראה מדדו לך בערך~

תודה

ספק אם רצת 10.9 ל-100 מ' , מרבית הסיכויים שזה היה 80 מ' או 60 מ'
גם אם זו הייתה מדידה ידנית, תוצאה של 10.9 לבן אדם שלא מתאמן היא פנומנלית ולא משנה באילו תנאים

בדרום יש את מכבי בני הנגב ב"ש , הם מתאמנים חלק מהזמן באיצטדיון של האוניברסיטה
אם אתה מעוניין, אתה יכול לפנות טלפונית למנהל האגודה, ברוך שפירא
http://www.iaa.co.il/index.php?uri=/active_clubs/member/50

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית