הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרוטוקול הפציעות, שאלה בקשר לחזרות.

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אני כבר ביום הרביעי של הפרוטוקול.
האמת היא שמאוד קשה לי סיבולתית עם 25 חזרות מושלמות, אפילו עם מוט ריק זה היה לי קשה.
לא האמנתי שאיך שאני יסיים 3 סטים של 25 חזרות עם מוט ריק אני לא יצליח להזיז את הרגליים, אבל שאני עושה 120 קילו סקוואט אני יכול לזוז כאילו כלום לא קרה 😳
בכל מקרה, אני כל יום הולך ומתאמן למרות מתיחת השרירים. העלתי במשקל, קשה לי לשמור על 25 חזרות. עשיתי כמה שיכול, יצא לי למשל שסט ראשון עם 20 חזרות וה2 אחרים 15 חזרות. אני עדיין לא מרגיש כאב בדלקת שיש לי בכתף, אולי בסוף הסט אני מרגיש נקודה מסוימת של כאב וגם היא לא מי יודע מה מפריעה לי. למרות זאת בקשו לרדת בחזרות רק אחרי 10 ימים, זה משמעותי?

תשמע זה לא חקוק בסלע זה הכל איך שהגוף שלך מגיב ומחלים. אתה מחמם את המקום לפני אימון ואחרי אימון שם קרח?
תנסה בכל זאת לעשות הרבה חזרות משקל נמוך אבל תראה איך הגוף שלך מרגיש. אם לא כואב לך בכלל אחרי האימון סימן שיכולת כבר לעלות קצת יותר משקל... המטרה להגיע למשקל נמוך אבל מספיק גבוה כדי שתרגיש "אי נוחות" מסוימת, כדי שהשריר/גיד יקבל גירוי כדי שיחלים.

אל תשכח את הקרח 😃

אתה יכול לעשות אייר סקוואט
אתה יכול לעשות תרגיל אחר - המטרה להזרים דם
לא חייבים 25 חזרות -> המטרה להזרים דם

איפה אתה פצוע ? וממה נפצעת ?

מחזק את SpellStorm - קרח זה הכי חשוב !

• פותח/ת השרשור
תשמע זה לא חקוק בסלע זה הכל איך שהגוף שלך מגיב ומחלים. אתה מחמם את המקום לפני אימון ואחרי אימון שם קרח?
תנסה בכל זאת לעשות הרבה חזרות משקל נמוך אבל תראה איך הגוף שלך מרגיש. אם לא כואב לך בכלל אחרי האימון סימן שיכולת כבר לעלות קצת יותר משקל... המטרה להגיע למשקל נמוך אבל מספיק גבוה כדי שתרגיש "אי נוחות" מסוימת, כדי שהשריר/גיד יקבל גירוי כדי שיחלים.

אל תשכח את הקרח 😃
אני זוכר שאמרת לי שלא צריך ללכת כמו רובוט לפי הפרוטוקול, אבל חיכיתי שתדע איך הולך לי ואם זה בסדר לדעתך.. אני לא מחמם את המקום לפני אימון, פשוט עושה סקוואט, מסיים והולך הביתה. בבית אני לא שם קרח כי לא כואב לי. קרח מועיל אבל הוא גם יכול להזיק באותה מידה.
אני עושה את המקסימום שאני יכול מבחינת חזרות ועדיין לא מרגיש את היד,לא משהו באמת משמעותי כי הכאב שהיה לי פעם. מדי פעם אני מרגיש מין עקיצונת כזאת, אני מניח שזה כאב טוב..
אבל הרגליים הורגות אותי, אני לא רגיל לעבודה כזאת.. אתה באמת עשית 25 חזרות גם במשקלים כמו 70 קילו? 😳

moo - אייר סקוואט לא יעזור לי כי הפציעה היא לא ברגליים אלא באיזור כתף/יד אחורית. המוט לא ישב לי כנראה טוב על אותו איזור וכל פעם אני מרגיש שם כאב כשאני בשלבי העלייה של הסקוואט המוט לוחץ את אותה נקודה ואז יש כאב..

נערך לאחרונה:
אני זוכר שאמרת לי שלא צריך ללכת כמו רובוט לפי הפרוטוקול, אבל חיכיתי שתדע איך הולך לי ואם זה בסדר לדעתך.. אני לא מחמם את המקום לפני אימון, פשוט עושה סקוואט, מסיים והולך הביתה. בבית אני לא שם קרח כי לא כואב לי. קרח מועיל אבל הוא גם יכול להזיק באותה מידה.
אני עושה את המקסימום שאני יכול מבחינת חזרות ועדיין לא מרגיש את היד,לא משהו באמת משמעותי כי הכאב שהיה לי פעם. מדי פעם אני מרגיש מין עקיצונת כזאת, אני מניח שזה כאב טוב..
אבל הרגליים הורגות אותי, אני לא רגיל לעבודה כזאת.. אתה באמת עשית 25 חזרות גם במשקלים כמו 70 קילו? 😳

לכן אתה שם רק ל 20 ד'
אתה חייב קרח

moo - אייר סקוואט לא יעזור לי כי הפציעה היא לא ברגליים אלא באיזור כתף/יד אחורית. המוט לא ישב לי כנראה טוב על אותו איזור וכל פעם אני מרגיש שם כאב כשאני בשלבי העלייה של הסקוואט המוט לוחץ את אותה נקודה ואז יש כאב..

הפציעות שהיו לי לא היו קשורות לסקוואט לכן לא עשיתי אף פעם 25 חזרות סקוואט, בטח שלא עם 70 קילו, חוץ מזה כמו שMOO אמר המטרה העיקרית זה להזרים דם לאזור ולגרות את המקום הפצוע מספיק כדי שיחלים ולא כמה חזרות אתה עושה.

דבר שני אני לא מבין (לא זוכר) הפציעה שלך בכתף? אז למה אתה עושה סקוואטים עם הפרוטוקול ולא פרסים/בנצ'ים? אלה אם כן זה כואב רק בסקוואט...

שים קרח רע זה לא יעשה. אם אתה דואג אז אל תחזיק יותר מ15 דקות אתה לא תפגע בכלום

אני רוצה רגקע להבין משהוא בסיסי, דלקת בכתף לדוגמא (הפציעה הכי שכיחה לא?) הדלקת עצמה בשריר הכתף? בגיד של אחד הראשים? במפרק עצמו?

כי הפרוטוקול הוא רק לנזק בשריר עצמו נכון?

• פותח/ת השרשור
הפציעות שהיו לי לא היו קשורות לסקוואט לכן לא עשיתי אף פעם 25 חזרות סקוואט, בטח שלא עם 70 קילו, חוץ מזה כמו שMOO אמר המטרה העיקרית זה להזרים דם לאזור ולגרות את המקום הפצוע מספיק כדי שיחלים ולא כמה חזרות אתה עושה.

דבר שני אני לא מבין (לא זוכר) הפציעה שלך בכתף? אז למה אתה עושה סקוואטים עם הפרוטוקול ולא פרסים/בנצ'ים? אלה אם כן זה כואב רק בסקוואט...

שים קרח רע זה לא יעשה. אם אתה דואג אז אל תחזיק יותר מ15 דקות אתה לא תפגע בכלום
יאפ, הכאב קורה לי רק אחרי סקוואט כבד וזה למה הפרוטוקול התאים לי כמו כפפה ליד. המטרה היא להזרים דם זה נכון, אבל כדי לתת סוג של גירוי למקום כדי שיוזרם יותר דם, אני צריך לעלות במשקל, לא?
אגב, החלק הבאמת בעייתי בקרח הוא שאני לא יודע איפה הפציעה. לא כואב לי, אני לא בטוח באיזו נקודה זה כואב לי.. כשיכאב אני לא אחשוב פעמיים.

אני רוצה רגקע להבין משהוא בסיסי, דלקת בכתף לדוגמא (הפציעה הכי שכיחה לא?) הדלקת עצמה בשריר הכתף? בגיד של אחד הראשים? במפרק עצמו?

כי הפרוטוקול הוא רק לנזק בשריר עצמו נכון?
הפרוטוקול נועד כדי לתקן נזקים בגידים/בשרירים, לחדש את הרקמות ע"י הזרמת דם לאיזור.

זה לא קשור לכאב
אתה בוחר לעשות חלק מהפרוטוקול
כן אבל לא כל הפרוטוקול תקף לגבי ובגלל זה אני בוחר לעשות חלק. לפי הפרוטוקול אמור לכאוב לי על ההתחלה ואני לא מרגיש כאב. אצל כל אחד זה שונה.

• פותח/ת השרשור
תעשה מה שבא לך
אתה עושה טעות
טוב, שמתי קרח כדי לא לקחת סיכון.
יש לי שאלה..
כדי להזרים דם למקום הפצוע, עדיף לי לעשות כמה שיותר חזרות על משקל נמוך או שלהוסיף משקל ולעשות פחות חזרות, למשל 70 קילו 10 חזרות או 40 קילו 20 חזרות? למרות שב40 קילו אני לא מרגיש את הפציעה.

תשמע אני אחרי הימים הראשונים התחלתי לעלות משקל עד שהתחלתי להרגיש משהו... תנסה תראה אם אתה ממש לא מרגיש שום דבר אחרי כל כך הרבה חזרות אז אולי המצב שלך יותר טוב ממה שאתה חושב...

למרות זאת היתי מציע לעשות אחד לאחד את הפרוטוקול.

• פותח/ת השרשור
תשמע אני אחרי הימים הראשונים התחלתי לעלות משקל עד שהתחלתי להרגיש משהו... תנסה תראה אם אתה ממש לא מרגיש שום דבר אחרי כל כך הרבה חזרות אז אולי המצב שלך יותר טוב ממה שאתה חושב...

למרות זאת היתי מציע לעשות אחד לאחד את הפרוטוקול.
יכול להיות, נתתי המון מנוחה לאיזור מאז, למרות הכל אני עדיין מרגיש את העקיצה ההיא שלפעמיים באה ולפעמים לא, זה אומר שעדיין יש סיכוי גדול שהדלקת תחזור. אני אלך בדרכך כי אני מניח שזה הצליח לך, אז למה שלא יצליח גם לי? 😃
תודה רבה, אם יהיו לי שאלות בהמשך אני אשאל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית