הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ החלמה מלאה - בלט דיסק

Jonashacht

משתמש פעיל
394
1
נק' מוניטין:
328
394
1
אחרי חודשיים של כאבי גב תחתון מעיקים(אך לא חזקים במיוחד) והקרנות חלשות מידי פעם לרגליים, אתמול אבחנו אצלי בלט דיסק קל בגובה L5-S1.

איני מעוניין רק לשפר את איכות החיים ולהעלים את הכאבים, אלא להחלים לגמרי ולחזור להתאמן.

1. תנועה חוזרת של butt-wink בתחתית הסקוואט עלולה לגרום למצב הזה?
2. מה אתם אומרים על זה, קראתי בהמון מקומות שלבצע את זה מידי יום תורם לריפוי(ספיחת נוזלים ע"י הוואקום שנוצר במתיחה והחזרת הבלט למקום)
3. למישהו יש ניסיון עם הפציעה? אשמח לשמוע פרטים על איך שהתמודדתם איתה..
4. אם למישהו יש טיפים, תרגילים, מתיחות, הערות בנושא זה יהיה מצויין!

יום טוב

אי אפשר להחלים מפריצות דיסק אלא רק על ידי ניתוח (וגם זה בתאוריה).

על סמך מה שאורטופד מומחה לעניין הרצה לנו. כל הסיפורים האלה של טיפולים לא ניתוחיים כמעט ולא עוזרים (לרוב כי מגלים את זה מאוחר מידי).
אגב, המחשבה שלך להמנע מתנועה היא לא נכונה. הטיפול הוא פיזיוטרפי ותנועתי.
בקיצור, תתחיל טיפול מקצועי ולא לקרוא מאמרים מסטרונג ליפטס.

קודם כל צר לי לשמוע,

האם האימונים יכולים להמשיך ליהיות עצימים עם תרגילים כמו דדליפט וסקוואט עם בעיית הבלט?

ודבר נוסף - האם הבלט נוצר כתוצאה מהאימונים?

• פותח/ת השרשור
המחשבה שלך להמנע מתנועה היא לא נכונה
איזו תנועה?😳

ד"א אני מטופל בפיזיוטרפיה.

ודבר נוסף - האם הבלט נוצר כתוצאה מהאימונים?
זה בדיוק מה שמעניין אותי. לפני השהתאמנתי, הייתי בריא לגמרי נטול כאבים.
יש לי בעייה של butt-wink, השאלה אם זה בגלל זה או לא.

נערך לאחרונה:
הבלט יכול להווצר מטכניקה לקויה.
והכוונה לתנועה בכלליות. היה נשמע כאילו אתה חושב שאסור לעשות כלום ורק לנוח ולעשות מתיחות כאשר תנועה המפרק חיונית להחלמה.
אם אין לך בעיה של כסף אני ממליץ לך בחום רב ללכת לכירופרקטור. לטעמי זה שווה את הכסף.
כמה זמן אתה כבר מטופל?

• פותח/ת השרשור
הבלט יכול להווצר מטכניקה לקויה.
והכוונה לתנועה בכלליות. היה נשמע כאילו אתה חושב שאסור לעשות כלום ורק לנוח ולעשות מתיחות כאשר תנועה המפרק חיונית להחלמה.
ממש לא! אני יודע שאימונים הם חלק חיוני בהחלמה.
אם אין לך בעיה של כסף אני ממליץ לך בחום רב ללכת לכירופרקטור. לטעמי זה שווה את הכסף.
רשמתי לעצמי.
כמה זמן אתה כבר מטופל?
הייתי רק במפגש 1 עם פיזיוטרפיסטית, וכמה ימים של תרגולים עצמיים שהיא נתנה לי(חיזוק שרירי ליבה, מתיחת מקנזי)

הדבר היחידי שמוזר לי, הוא שבפורום של ריפ הוא מדבר בכל מקום על החלמה של פציעות מהסוג הזה, ולפי דבריך לא ניתן להחלים.

תלוי בשלב של הפציעה. אני דיברתי על פריצה. (שבדרך כלל מתגלה כבר אחרי הרבה זמן ואני מניח שאצלך זה עדין לא קרה)

הנה מאמר קצת יותר מועיל.

קבצים מצורפים

• 63_07_Spine_Mechanics.pdf
    KB 507.3 · צפיות: 402
לגבי סעיף 2 שלך, ישנה דרך יותר טובה לביצוע הידרציה של הדיסקים, כפי שמופיע בספר של זציורסקי

קבצים מצורפים

• hydration.JPG
    hydration.JPG
    KB 42.8 · צפיות: 545
  • פותח/ת השרשור
אלכס, יש'ך מושג על היעילות של הטכניקה לגבי ריפוי בלט? חקרו את זה?

EMZ, המאמר האחרון מעולה!

אלכס, יש'ך מושג על היעילות של הטכניקה לגבי ריפוי בלט? חקרו את זה?

EMZ, המאמר האחרון מעולה!

בספר זה מופיע כטכניקה למניעת פציעות, אין אזכור לגבי מה קורה אם כבר יש פציעה

אבל זה לא יזיק בכל מקרה

אני יכול לספר לך על הנסיון האישי שלי עם פציעה כזו ואולי זה יעזור לך במשהו.
אני פרצתי את הדיסק (פריצה מלאה) לפני כשמונה חודשיים. בשבועות הראשונים לא יכולתי לעשות ממש כלום- ברמה שבקושי יכולתי ללכת. באותה תקופה לקחתי כדורים אנטי דלקתיים ונחתי.

האורטופד אמר לי לא להתאמן בשום פנים ואופן, ושרק הליכות הם בגדר מותר בשבילי. למרות דבריו אחרי חודשיים בערך מהפציעה התחלתי לחזור להתאמן לאט לאט. כיום אני פעיל ומתפקד באופן מלא. אני עושה דדליפט ופרונט סקווטים ושאר המורכבים באופן קבוע ואני מאמין שזה עוזר לי.
למרות התפקוד המלא עדין יש לי כאבים וההרגשה שלי היא לא במאת האחוזים כמו לפני הפציעה.
הכאבים מתבטאים בכאבי גב לעיתים והקרנות לרגל, אך לרוב בעוצמות נמוכות, ולצערי יש גם ימים עם כאבים חזקים. אני מאמין שעם התמדה והזמן שחולף המצב רק ילך וישתפר.

במהלך כל התקופה הזו ניסיתי טיפולים שונים: כדורים, דיקור סיני, פיזיותרפיה, וכירופרקטיה.
הייתי ממליץ לראות כירופרקט, אך לדעתי אם אין שיפור בפגישות הראשונות, נאמר תוך חמשיה טיפולים, הייתי מפסיק. אני גם מקפיד על מתיחות כדי לנסות להשיב את הגמישות שנפגעה.

הפריצה או בלט הדיסק לעולם לא יחזרו להיות מה שהיו. הרקמה של הדיסק תמיד תיהיה מצולקת וחזקה פחות מזו שנודלת איתה, אך יחד עם זאת, זה לא אומר שצריך לוותר על האימונים. רמת התפקוד עם הפציעה היא אינדיוודואלית מאוד, והיא משתנה מאדם לאדם, למרות ההבחנה הזהה.

יש אנשים רבים עם בלטים ופריצות והם כלל לא מודעים לכך, כי הן אסימפטומתיות. אחרים כמוני סבלו מהפציעה אך הצליחו לחזור לפעילות ברמה כזו או אחרת, ויש גם כאלו שמתקשים לתפקד גם כשזה מגיע לפעולות בסיסיות.
במקומות רבים מצוין שהכאבים חולפים לרוב האנשים תוך שלושה חודשים, במקרה שלי זה לא קרה לצערי.

תקשיב לגוף שלך, הכאב הוא הנורה האדומה שלך, ואתה יכול לדעת הכי טוב מתי הכאב הוא "כאב טוב" ומתי צריך להפסיק. אם תרגיל כואב לך, אל תעשה אותו! לא בכל מחיר. אם אתה יכול לבצע, תקח את הזמן ותתקדם בקצב שלך.
תזכור שכאבי הגב הם לא הבעיה , אלא הסמפטום והבלט הוא לא הגורם אלא התוצאה של לקות מכנית כלשהיא. תבדוק את הטכניקה שלך טוב טוב, תקפיד על התאששות בין האימונים, ותשמור על יציבה נכונה גם בחיי היומיום.

בהצלחה בתהליך ההחלמה, אני מקווה שתחזור לעצמך במהירות.

סתם שאלה, עם בלט בדיסק\פריצת דיסק אין סיכוי לעשות סקוואטים "כבדים" לפני החלמה מלאה מבלי להרגיש שום כאב?

• פותח/ת השרשור
גיל, תענוג לקרוא את התגובות שלך.. תודה רבה!

איפה הייתה הפריצה אצלך? יש לך השערה ממה התרחשה?
עם אילו משקלים אתה עובד כיום? ולפני הפציעה?

דבר נורא חשוב שאין לי מושג מה לעשות איתו זה טווח התנועה בגב.. מרגיש נוקשות וכאבים בהתכופפות וכיווץ. מה עשית עם זה? מתיחות זה הפיתרון?

מצטער על השאלות הרבות אך אני מניח שאתה מבין אותי! 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית