הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ החלמה מלאה - בלט דיסק

Jonashacht

משתמש פעיל
394
1
נק' מוניטין:
328
394
1
אחרי חודשיים של כאבי גב תחתון מעיקים(אך לא חזקים במיוחד) והקרנות חלשות מידי פעם לרגליים, אתמול אבחנו אצלי בלט דיסק קל בגובה L5-S1.

איני מעוניין רק לשפר את איכות החיים ולהעלים את הכאבים, אלא להחלים לגמרי ולחזור להתאמן.

1. תנועה חוזרת של butt-wink בתחתית הסקוואט עלולה לגרום למצב הזה?
2. מה אתם אומרים על זה, קראתי בהמון מקומות שלבצע את זה מידי יום תורם לריפוי(ספיחת נוזלים ע"י הוואקום שנוצר במתיחה והחזרת הבלט למקום)
3. למישהו יש ניסיון עם הפציעה? אשמח לשמוע פרטים על איך שהתמודדתם איתה..
4. אם למישהו יש טיפים, תרגילים, מתיחות, הערות בנושא זה יהיה מצויין!

יום טוב

הפריצה היא בגובה L4-L5 (בקע אחורי מרכזי גדול עם לחץ על השק הדוראלי ועל שורשי העצביים).

מבחינת משקלי עבודה או כוח אני לא חושב שאני במצב פחות טוב היום ממה שהייתי בו לפני הפציעה. המגבלות הם הכאב וההקרנה, והם לרוב בעוצמות נמוכות, שלא מפריעות לתפקוד שלי. הגמישות שלי גם כן נפגעה אבל היא עכשיו במצב שאני יכול לעבוד בטווח תנועה מלא בכל התרגילים. את החלק הקשה באמת כבר עברתי. עכשיו אני מתקדם באימונים ומקווה שהשיפור רק ימשיך.

אני מקווה שמה שאני אומר עכשיו לא יצור פה תסיסה.
הפריצה קרתה לי במהלך סקווט. המשקל היה אמור להיות 130 לחמישיות, וכבר בחימום עם 80 קילו על המוט, בחזרה השניה הרגשתי בתחתית כאב חד מאוד ומשתק, וכאמור בשבעות שאחר כך לא יכולתי לזוז.
אני לא יודע מה בדיוק קרה שם ומה הוביל זה, יכול להיות טכניקה לקויה, עייפות, אולי לקות בי, או שילוב של כמה מהם, אני לא יודע. הדדליפט היה 145 לחמשייה.

התחלתי מאפס, בלי משקלים ולאט לאט העלתי עומסים. הדדליפט עכשיו 140 ואני ממשיך להתקדם. בק סקווטים אני לא עושה באופן קבוע, מאז הפציעה הכי הרבה שעשיתי היה 100 לחמישייה.
אני עושה עכשיו פרונט סקווט, כרגע 85 לחמישיות ומתקדם לאט אבל בטוח. כמו שאמרתי ,אני לא מרגיש חלש יותר, רק שיש לי כאבים שלא היו לי פעם. הכאב הזה הוא לא תמיד, לפעמיים אין כאב בכלל, והוא לא כאב שבה באימונים, אלא פשוט קיים שם.

לגבי טווח התנועה, בהתחלה לא יכולתי לעשות כלום, בטח שלא לרדת למצב של סקווט. הזמן שחלף מהשלב האקוטי החזיר לי חלק מטווח התנועה.
שרק חזרתי להתאמן התחלתי עם משקל גוף (עשיתי הרבה אייר סקווט), ואחרי זה רק עם מוט ועם הזמן טווח התנועה חזר דרך התרגילים עצמם. התחלתי גם במתיחות, בהתחלה היה נדמה לי דווקא שהמתיחות מגבירות את ההקרנה, אז היו שלבים שהפסקתי לבצע אותם. בחודשיים האחרונים בערך אני מקפיד להימתח, אני לא גמיש כמו שהייתי אבל אני כן רואה שיפור. אני מאמין שהתחזקות הדרגתית, מתיחות, הזמן שחולף והרבה סבלנות, כל אלה יחד משפרים את המצב.

הייתי גם אצל כירופרקט שעזר לי עד רמה מסוימת, וכרגע אני מתכוון להתחיל טיפול כירופרקטי אחר שאולי ישפר גם את המצב הקיים.

הניסיון שלי הוא רק של 8 חודשיים, ורק כמה חודשים מהם עם אימונים כבדים יחסית. אני בעצמי עוד מחפש את הדרך להחלמה מלאה.

תשאל שאלות בכיף, אני יודע כמה זה חרא להיות פצוע, ואני מקווה שתצליח בשיקום שלך.

• פותח/ת השרשור
הדבר שיחסית מעודד אותי הוא שהמצב שלי לא חמור. הכאבים אינם מפריעים לי ביום יום אלא רק מציקים, והם בעיקר בגב. ההקרנות לרגליים כמעט ולא משמעותיות (כמו שאמרתי - בלט קל).

החשש שלי הוא שמרוב הרצון והניסיון להטיב עם מצבי אני רק אחמיר אותו ע"י ביצוע תרגילים לא מתאימים. את הבק סקוואט אני אניח בצד לבנתיים. בדדליפט תמיד הרגשתי יותר טוב מהסקוואט ואני אקצץ במשקל ואעלה לאט לאט כמו שאמרת.

אני די מבולבל מבחינת המתיחות. מצד אחד אני יודע שמאוד חשוב להגמיש את השרירים באיזור שנפגע, מצד שני הדרך היחידה שאני מכיר למתיחת הזוקפים והשרירים שמתחת היא התכופפות או וריאציה אחרת של התנועה - דבר ששמעתי בהרבה מקומות שעלול לדחוק את תוכן הדיסק לכיוון העצב ולהחמיר את הבלט.

שמעת על שיטת מקנזי? הראו לי את זה בפיזיוטרפיה - עוזר או פוגע?

דבר אחרון, איך הלך הטיפול הכירופרקטי שלך? מה הוא עושה איתך?

תודה!!!

בגלל החשש הזה, אתה צריך לעבוד לאט, בהדרגתיות ובסבלנות.
אני את הבק סקווט זנחתי לטובת הפרונט כי אני מרגיש יותר נוח איתו מבחינת הזוית האנכית יחסית של הגב.
אני מאמין שאני גם אחזור לעשות בק סקוטים בבוא הזמן, אבל בנתיים הפרונטים משרתים את המטרות שלי.

המתיחות באמת נושא בעייתי, מצד אחד צריך להימנע מכיפוף בעמוד שידרה, ומצד שני להחזיר את טווח התנועה.
הידע שלי הוא על בסיס הניסיון שצוורתי. בהתחלה המתיחות גרמו לי לתחושה הקרנה חזקה יותר, אולם זה היה בתקופות שהיו לי התקפות של ימים גרועים במיוחד, אז אני לא בטוח אם ליחס את זה למתיחות דווקא.
בחודשיים האחרונים אני נמתח באופן קבוע, והתוצאות של זה הן הגדלה של טווח התנועה ובלי החמרה של המצב.

שמעתי על שיטת מקנזי, וקראתי את הספר שלו. בסה"כ זאת סידרה של מתיחות עם דגש על אובראקסטנשיין של הגב. חלק מהמתיחות האלה עשיתי בתחילת הדרך וכמו שציינתי רק הרגשתי יותר הקרנות (לא בהכרח מהמתיחות, פשוט המצב אז היה פחות יציב והיו לי הרבה ימים רעים) ואני עושה אותן גם עכשיו ובהצלחה.
גם אני די מבולבל, אבל בחודשיים האחורנים המתיחות עוזרות.
גם פה הדגש לפי דעתי הוא על הדרגתיות. תתחיל ממתיחות עדינות מאוד, ותראה את ההשפעה.

הטיפולים הכירופרקטים היו טיפולים קצרים, משהו כמו 10 דקות. הכירופרקט עושה מספר "מניפולציות", שזה מעין מוביליזציות בעמוד השדרה שעושות קלות של "קליקים". המטרה שלו היא ליישר ולאזן את החוליות ולהוריד לחץ של הדיסק על שורשי העצביים. עשיתי כ-15 טיפולים, כאשר אחרי החמישה הטיפולים הראשונים לא היה כבר ממש שיפור. בכירופרקטיקה יש מגוון שיטות ולכן אני עכשיו אי מתכוון להתחיל טיפול כירופרקטי בתקווה לשיפור גם במצב הנוכחי. מבין השיטות שניסיתי, וניסיתי הרבה, הכירופרקטיקה הייתה המועילה ביותר ולכן אני מתכוון לתת לה ניסיון נוסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית