הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין

ובכן, ראשית כל להערות לא חכמות אין טעם להגיב... הם מעידות על כותביהן, ועל האינטרסים שלהם.
בקשר לתגובתו של משה -

"להזיק זה בטוח לא מזיק, אז למה לא?" -
בטוח זאת מילה וודאית מדי.
אתה בוודאות לא יודע שום דבר בטוח. יש דברים שהם כן ידועים -
כמו זה שהכליות והכבד מסננים את כל מה שאנחנו מכניסים לגוף, וצריכים גם להיפטר מזה - העמסה על הכליות הוא לא דבר של מה בכך, דבר עם כל נפרולוג ולא תמהר להכניס דברים מלאכותיים לגוף.

"עשו לא מזמן מחקר בכל מדינות בארה"ב ושילבו אותן יחד ומצאו שלכ-97% מהאוכלוסיה יש חוסר במרכיב אחד לפחות בתזונה היומית שמולטיויטמין יכול להשלים אותו או משלים אותו, אם אתה חושב שבמדינות אחרות המצב טוב יותר, אני לא חושב ככה" -
אינני מכיר את המחקר, ואם אתה מדבר על מטה-אנליזה, אז ובכן - זה לא באמת מחקר...
מלבד זאת, ע"י בחירת הנתון הנכון, ואופן התצפית המתאים,
אתה יכול להסיק מתוצאות סטטיסטיות של משתנים בעלי קורלציה רחבת טווח, כל מסקנה שתרצה להסיק..
אכן נקודה למחשבה...

"יש המון מחקרים שמראים מחסור חמור בויטמין D באוכלוסיה בישראל ובעולם בכלל, זה גם יהיה הנושא החם הבא אחרי אומגה 3 בעשור הקרוב" -
בהחלט מסכים איתך.
ככל שמתרחקים מהטבע יש חוסרים. אבל אין כמו להשלים אותם מהטבע בחזרה, וזה תמיד יותר טוב - אם מהסיבה הפשוטה שהגוף מקבל את מה שהוא אמור -
חומרים חיוניים שפועלים בסינרגיזם עם כלל המרכיבים במזון,
ואם מסיבות יותר מגוונות ומעניינות - כמו השימוש בכולסטרול ע"מ לייצר ויטמין D ע"י הגוף - מה שבדיעבד מאוד מועיל לחלקינו...

כמובן שבסיכומו של דבר הכל הוא בחירה אישית -
אבל בשנות ה - 20 היו פרסומות של רופאים שאמרו שלעשן סיגריות מאוד בריא כי החום שעובר ליד הלב ממיס שם את השומנים... לך תדע מה ידעו עוד 10 שנים ?

לסיכום, העולם מכיל הרבה מאוד מזונות וטעמים.
מה שבטוח - אם זה מלאכותי (כאשר אני מדבר כרגע על מזון ומשקה בלבד),
זה ככל הנראה מזיק לך.
שותים קפה עד שעתיים אחרי ולפני האוכל ? ספיגת הברזל מופרעת.
חומרים מעכבי חימצון כמעט בכל מזון תעשייתי? פוגעים במעגל ייצור האנרגיה בתא (אירובי).
ויש עוד מלא דוגמאות. אין צורך להעמיס על הגוף שגם ככה מתמודד עם הרבה.

רוצים גוף בריא - תנהגו בו באדיבות. תזינו אותו טוב, ותעשו ספורט !
אל תשכחו כי בריאות היא בהחלט לא מצב של היעדר מחלה, אלא משהו הרבה יותר מפותח ומורכב.
ואל תחפשו תוספים למיניהם שמקסימום תורמים לעלייה של 5% ביכולת (ללא קשר ישיר למסה השרירית) - כפי שציינתי בעבר, אבקות חלבון שמהוות תחליף מזון בלבד הם לא תוסף - אלא מזון לכל דבר.
יש משפט טוב לגבי זה - אם זה נשמע יותר מדי טוב כדי להיות אמיתי - זה כנראה לא אמיתי !
בית שולחן כיסא בנק. גם אני יכול לזרוק מילים באויר בלי שיהיה להן שום קשר למציאות.

בוא אני אסכם לך: אם זה מלאכותי (והכוונה למזון ולמשקה בלבד) - כנראה שזה מזיק לך.
אני חושב שבדבר אחד ויחיד צדק מר נטורופת, והוא -

להערות לא חכמות אין טעם להגיב... הם מעידות על כותביהן, ועל האינטרסים שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית