• פותח/ת השרשור Guyb
  • פורסם בתאריך

Guyb

משתמש קבוע
1,387
23
נק' מוניטין:
1,521
1,387
23
אני נמצא באמצע חיטוב וסמכתי על איזה מדריך מטומטם בכושר שהביא לי מאתיים תרגילים לא חיוניים לכל אימון שסיימתי אימון אחרי 3 וחצי שעות.. בערך ובלי יותר מידי תוצאות.. הוא הביא לי שישה תרגילים שונים לבטן כל אימון ובאימונים לא היה סקוואט, פרס, מתח, תודה לאל שלפחות בנץ' פרס הוא שם.. אני בהתחלת דרכי ולא הבנתי מה אני עושה אז עשיתי את התוכנית שהוא נתן לי..
הבנתי שהתוכנית הכי טובה להתחיל עכשיו היא SS, אז זה מה שעשיתי, עיצות לשיפור בבקשה או תוכנית אחרת.. אם צריך:

A:
סקוואט 3x5
בנץ' פרס 3x5
חתירה משקל גוף 3xMAX
מקבילים צר + משקולת 5x3

B:
סקוואט 3x5
פרס 3x5
מתח רחב + משקולת 3x5
כפיפת מרפקים עם מוט W 3x5

גובה:
170
משקל:
68
א.ש.:
16

נציג כעת את האפשרויות ונסביר מתי כל אחת מתאימה. התוכנית מ-SS:
אימון A:
סקוואט 3*5 (שלושה סטים, 5 חזרות בכל סט)
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
פאוורקלין 5*3
התוכנית מ-PPST:
אימון A:
סקוואט 3*5
בנץ' 3*5
מתח 3*כשל
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
דדליפט 1*5

[*] הערה למדקדקים. ב PPST מוצגת אפשרות נוספת של 3 אימונים שונים עם וריאציה בסוגי המתח ורוטציה בין הלחיצות. האפשרות שמוצגת כאן היא הפשוטה יותר ולכן העדיפה במקרה זה.
את התוכנית נבצע 3 פעמים בשבוע, בימים לא עוקבים.
http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA/

זה הSS

SS היא לא תוכנית לחיטוב.

אם תרצה תוכל לבצע את המדקאו

http://www.kilogram.co.il/615/תוכנית-אימונים-bill-stars-5x5-madcow-intermediate-lifters/

• פותח/ת השרשור
SS היא לא תכנית לחיטוב. סיימת את החיטוב?

הייתה לי תוכנית ABC אבל הבנתי שזה לא טוב.. אז באתי לשנות אותה והמדריך המטומטם נתן לי את התוכנית המפגרת שכתבתי למעלה.. עם הABC ירדתי 10 קילו ו8% שומן בחודשיים וקצת.. מ24% ל16% המטרה שלי היא 12% שומן כך שאני רק באמצע הדרך.. ומנסה למצוא תוכנית נורמאלית..

---------- התגובה התווספה ב 19:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:12 ----------

תודה על הפירוט של הSS..
ובמאמר שהבאת על המדקאו כתוב זאת לא תוכנית למתחילים.. אני רק בתחילת דרכי.. בגלל התוכניות שהביאו לי, היום הייתה פעם ראשונה רק שעשיתי סקוואט.. נתנו לי לחיצת רגליים עד עכשיו.

אתה ממליץ בכל זאת ללכת על המדקאו?

הייתה לי תוכנית ABC אבל הבנתי שזה לא טוב.. אז באתי לשנות אותה והמדריך המטומטם נתן לי את התוכנית המפגרת שכתבתי למעלה.. עם הABC ירדתי 10 קילו ו8% שומן בחודשיים וקצת.. מ24% ל16% המטרה שלי היא 12% שומן כך שאני רק באמצע הדרך.. ומנסה למצוא תוכנית נורמאלית..

---------- התגובה התווספה ב 19:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:12 ----------

תודה על הפירוט של הSS..
ובמאמר שהבאת על המדקאו כתוב זאת לא תוכנית למתחילים.. אני רק בתחילת דרכי.. בגלל התוכניות שהביאו לי, היום הייתה פעם ראשונה רק שעשיתי סקוואט.. נתנו לי לחיצת רגליים עד עכשיו.

אתה ממליץ בכל זאת ללכת על המדקאו?

שיקול שלך. לפי מה שתיארת (נשמע שאתה בסה"כ מתאמן מתחיל) אתה יכול בעיקרון להתחיל ב SS, מאחר ובכל מקרה בשלבים הראשונים תעבוד יותר על טכניקה, ובכל מקרה גם בכח תתקדם כי אתה נמצא בהתחלה ואתה עדיין לא מעמיס על הגוף יותר מידי.
בעיקרון SS היא לא תכנית לחיטוב כי היא מאוד אינטנסיבית = צריך להתאושש ממנה (בין השאר לאכול) כמו שצריך.

מדקאו תכנית למתקדמים מכיוון שהיא איטית יותר מבחינת התקדמות, ובעצם העומס עליך קטן יותר - גוף של מתקדמים שמרימים משקלים גבוהים מאוד לא יוכל להתאושש מתכנית כמו SS - בעצם היא למתקדמים כי כמתחיל אתה יכול להתקדם הרבה יותר מהר בתכנית אחרת. שורה תחתונה - אין מניע שמתחיל יעבוד בה (היא לא יותר מסובכת לביצוע), מלבד העובדה שהוא יתקדם לאט יותר. העובדה שהיא פחות אינטנסיבית מ SS למשל הופכת אותה לתוכנית יותר נוחה מ SS לתקופה של חיטוב - תוכל להתאושש ממנה למרות שאתה אוכל פחות.

• פותח/ת השרשור
שיקול שלך. לפי מה שתיארת (נשמע שאתה בסה"כ מתאמן מתחיל) אתה יכול בעיקרון להתחיל ב SS, מאחר ובכל מקרה בשלבים הראשונים תעבוד יותר על טכניקה, ובכל מקרה גם בכח תתקדם כי אתה נמצא בהתחלה ואתה עדיין לא מעמיס על הגוף יותר מידי.
בעיקרון SS היא לא תכנית לחיטוב כי היא מאוד אינטנסיבית = צריך להתאושש ממנה (בין השאר לאכול) כמו שצריך.

מדקאו תכנית למתקדמים מכיוון שהיא איטית יותר מבחינת התקדמות, ובעצם העומס עליך קטן יותר - גוף של מתקדמים שמרימים משקלים גבוהים מאוד לא יוכל להתאושש מתכנית כמו SS - בעצם היא למתקדמים כי כמתחיל אתה יכול להתקדם הרבה יותר מהר בתכנית אחרת. שורה תחתונה - אין מניע שמתחיל יעבוד בה (היא לא יותר מסובכת לביצוע), מלבד העובדה שהוא יתקדם לאט יותר. העובדה שהיא פחות אינטנסיבית מ SS למשל הופכת אותה לתוכנית יותר נוחה מ SS לתקופה של חיטוב - תוכל להתאושש ממנה למרות שאתה אוכל פחות.

תודה רבה על ההסבר !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית