הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

בעניין הלינוקס, כשזה מגיע לשרתים בכל אופן אז להפצות של redhat ו centos מלבד העובדה שיש לימודים מקצועיים ותעודות שלמות שעושות כסף (מבחנים רשמיים) מהעניין, גם תמיכה ושירות עבור ה Servers עולים כסף.. כך שבהחלט עושים כסף מקוד פתוח כשזה למוצרים עסקיים\ אנטרפרייזים כאלה.

הבנתי גם ש Windows 10 הולך להיות בקוד פתוח, כמה מפתיע..

בעניין הלינוקס, כשזה מגיע לשרתים בכל אופן אז להפצות של redhat ו centos מלבד העובדה שיש לימודים מקצועיים ותעודות שלמות שעושות כסף (מבחנים רשמיים) מהעניין, גם תמיכה ושירות עבור ה Servers עולים כסף.. כך שבהחלט עושים כסף מקוד פתוח כשזה למוצרים עסקיים\ אנטרפרייזים כאלה.

הבנתי גם ש Windows 10 הולך להיות בקוד פתוח, כמה מפתיע..
נכון. עושים כסף מהתמיכה, אבל זו דרך לא מחייבת. הכסף לא מגיע ישירות מהמוצר או מהקוד הפתוח, אלא מגיע מעצלנות של משתמשים או מחוסר יכולת לפתירת בעיות באופן עצמאי.
יש מלא אתרי לימוד חינמים.. לא רוצה לשלם לתמיכה?
https://kat.cr/usearch/RHEL/
וכמו שרשמתי לאלכס. אנחנו חיים בעולם של כסף- אז מן הסתם שכסף יהיה קשור, איכשהו, להכל, אפילו אם זה לא באופן ישיר ובוטה.

ובכלל יש להם מוצרים בתשלום, לא קוד פתוח, שהם מכניסים משם כסף
https://www.redhat.com/wapps/store/catalog.html
קומוניזם תמיד ידרוש יישום אלים, מעבר לקבוצה קטנה של אנשים עם אידואולוגיה, כי זה לא בטבע האדם להתנהג בצורה לא אגואיסטית.

גם הקיבוצים בארץ נכשלו...
אולי זו גם הסיבה בגללה לעולם לא יהיה שוק חופשי 😉 האינטרסים... וזה לא שכרגע, ללא קומוניזם, הכל ורוד ושמח, נכון?

נערך לאחרונה:
יש מלא אתרי לימוד חינמים.. לא רוצה לשלם לתמיכה?
את לא צריכה לשכנע את המשוכנע, את כל הקורסים שעשיתי וכל ה cbt nuggets שהורדתי היו טורנטים כשרים למהדרין.
חברות גדולות לא ישחקו בקקי הזה, כשמדובר בתמיכה או רישוי או כל דבר.. פשוט משלמים.

את לא צריכה לשכנע את המשוכנע, את כל הקורסים שעשיתי וכל ה cbt nuggets שהורדתי היו טורנטים כשרים למהדרין.
חברות גדולות לא ישחקו בקקי הזה, כשמדובר בתמיכה או רישוי או כל דבר.. פשוט משלמים.
עדיין.. בחירה שלהן..

מה שאני מנסה להגיד זה שהכסף לא מגיע ישירות מהמוצר אלא רק בצורה עקיפה ולא מחייבת.
מכל דבר שהוא בחינם אפשר לעשות כסף בצורה עקיפה. קח חול מהארץ, לך תקים דוכן בחו"ל ותגיד שזה חול מארץ הקודש ותרוויח מזה 😃

נערך לאחרונה:
עדיין.. בחירה שלהן..

מה שאני מנסה להגיד זה שהכסף לא מגיע ישירות מהמוצר אלא רק בצורה עקיפה ולא מחייבת.
מכל דבר שהוא בחינם אפשר לעשות כסף בצורה עקיפה. קח חול מהארץ, לך תקים דוכן בחו"ל ותגיד שזה חול מארץ הקודש ותרוויח מזה 😃
כמו אלה שמכרו מים מהברז בראשית ימי האיביי בטענה שאלה holy water 🤣

כמו אלה שמכרו מים מהברז בראשית ימי האיביי בטענה שאלה holy water 🤣
ברור.. הרי תרבות הצריכה נשענת על שטיפת מח:sarcastic:
ואם כבר פתחנו את הנושא.. אז אנשים מלמעלה שמכניסים לנו לתודעה מה לקנות. אנחנו קונים הרבה זבל שאנחנו לא באמת צריכים, מכשירים שכיוונו אותם מראש להתקלקל..
מה הפלא שישראלים מצליחים למכור כל כך הרבה שטויות בעגלות בארה"ב.. הרבה צרכנים טיפשים ותמימים שמקבלים כל מה שמכתיבים להם, בלי טיפת ביקורתיות.. ולכולנו יש חלק בזה.

דמגוגיה.. הקמר רוז' טבחו בכמה מליוני קמבודים..אלה דוגמאות קש.
סטייל הטיעון "גם היטלר היה צמחוני"..
'הדרך לקומוניזם' ממש לא אמורה להתנהל בצורה כזו, והעובדה שהיו מי שרצו לאמץ חלק מהגישה אבל בגוון אחר- אלים, כוחני.. לא מעיד על כך שהרעיון תמיד יוביל לזה.
לקומוניזם אמיתי לא ניתנה אף פעם הזדמנות. בגלל זה אני תומכת בגישה של פרויקט ונוס.. שהיא שונה לחלוטין מהדוגמאות שציינת. (יש הטוענים שזה רעיון נורא נאיבי, אוטופי, חסר סיכוי. אבל אותו דבר נאמר גם על שוק חופשי. הכל תאורטי כרגע)
http://discovervenus.com/האם-זה-לא-קומוניזם/
http://m.ynet.co.il/Articles/4557533
אמור..lol
אני שמח לראות שאת רוצה שמחשב יאמר לך מה לעשות, אל תכפי עליי את הפרוייקט שלך. (רואה את הבעיה בקומוניזם עכשיו?)
ברור.. הרי תרבות הצריכה נשענת על שטיפת מח:sarcastic:
ואם כבר פתחנו את הנושא.. אז אנשים מלמעלה שמכניסים לנו לתודעה מה לקנות. אנחנו קונים הרבה זבל שאנחנו לא באמת צריכים, מכשירים שכיוונו אותם מראש להתקלקל..
מה הפלא שישראלים מצליחים למכור כל כך הרבה שטויות בעגלות בארה"ב.. הרבה צרכנים טיפשים ותמימים שמקבלים כל מה שמכתיבים להם, בלי טיפת ביקורתיות.. ולכולנו יש חלק בזה.
כל אחד שיקח אחריות על עצמו

לא הבנתי את הקשר. תוכל להרחיב?
פרויקט ונוס למשל. אם חלק מהאנשים לא יסכימו לו, כל העסק פשוט לא יתרחש.
את מוכנה לכפות עליי רעיון מהסוג הזה כי לדעתך הוא טוב?אם התשובה לשאלה הזו היא 'כן' אז זוהי תמצית הקומוניזם.

פרויקט ונוס למשל. אם חלק מהאנשים לא יסכימו לו, כל העסק פשוט לא יתרחש.
את מוכנה לכפות עליי רעיון מהסוג הזה כי לדעתך הוא טוב?אם התשובה לשאלה הזו היא 'כן' אז זוהי תמצית הקומוניזם.
חח כן בטח.. מישהו דיבר על כפייה של פרויקט ונוס? כנראה שלא הבנת שזה הדבר האחרון שהם מעוניינים בו.
אתה מבין שגם הרעיון שלך לא יכול להתקיים באופן מלא ללא כפייה נכון..?

חח כן בטח.. מישהו דיבר על כפייה של פרויקט ונוס? כנראה שלא הבנת שזה הדבר האחרון שהם מעוניינים בו.
אתה מבין שגם הרעיון שלך לא יכול להתקיים באופן מלא ללא כפייה נכון..?
תלוי. אני לא מתכוון לכפות על אף אחד מקצוע, ערך מוסרי כלשהו וכד'. בעוד שאת..רוצה לכפות..הכל?ויש לי שאלה, מי יכוון את המתכנן המרכזי המהולל שלך?מה הופך אותו לטוב מהאחרים?

תלוי. אני לא מתכוון לכפות על אף אחד מקצוע, ערך מוסרי כלשהו וכד'. בעוד שאת..רוצה לכפות..הכל?ויש לי שאלה, מי יכוון את המתכנן המרכזי המהולל שלך?מה הופך אותו לטוב מהאחרים?
אני רוצה לכפות הכל? מה? אשמח אם תרחיב איך הסקת את הדבר השטותי הזה.
ואם אתה רוצה שהרעיון שלך יתממש במלואו אתה צריך לכפות על כולם את הסדר המדומיין של הכסף... אם יש שבט פראי שלא מתעסק בכסף וזכות הקניין לא נהוגה שם.. ויליד מהשבט דורך באדמה פרטית? מה אז?

שוב חזרנו לזה שאת לא מבינה מה זה כסף.
זה פשוט, קומוניזם רוצה לכפות הכל. זה כזה פשוט. יש מישהו/מס' אנשים למעלה, מורמים מעם, שקובעים את סדר הדברים. האמאמא של הכפייה.

שוב חזרנו לזה שאת לא מבינה מה זה כסף.
זה פשוט, קומוניזם רוצה לכפות הכל. זה כזה פשוט. יש מישהו/מס' אנשים למעלה, מורמים מעם, שקובעים את סדר הדברים. האמאמא של הכפייה.
אה נכון כי בקפיטליזם כולם שווים... 😆 בשיטה שלך זה לא יקרה?

אה נכון כי בקפיטליזם כולם שווים... 😆 בשיטה שלך זה לא יקרה?
נכון השיטה שלי היא ללא מתכנן מרכזי.
לא מבין מה כזה מפתיע אותך.
לא כולם שווים, אבל כולם מקבלים יחס שווה. עושה את ההבדלה?
השלטון, בשיטה שלי, אינו נכנס ואינו מתערב בתחום הפרט, בשונה למשל משלטון קומוניסטי.

נכון השיטה שלי היא ללא מתכנן מרכזי.
לא מבין מה כזה מפתיע אותך.
לא כולם שווים, אבל כולם מקבלים יחס שווה. עושה את ההבדלה?
השלטון, בשיטה שלי, אינו נכנס ואינו מתערב בתחום הפרט, בשונה למשל משלטון קומוניסטי.
ונוס..אנרכו קומוניזם..
https://he.m.wikipedia.org/wiki/אנרכו-קומוניזם

כן, אנרכו קומוניסטים יוצאים מתוך נקודת הנחה שאנשים יתנדבו לעשות דברים בחינם. לא עבד לסובייטים, לא יעבוד לאחרים.
מצחיק אותי שאפילו התאורטיקנים הגדולים של האידאולוגיה שציינת, כמו באקונין, תמכו בפעולות כמו רציחות פוליטיות וכד' בשם האידאולוגיה שלהם.

כן, אנרכו קומוניסטים יוצאים מתוך נקודת הנחה שאנשים יתנדבו לעשות דברים בחינם. לא עבד לסובייטים, לא יעבוד לאחרים.
מצחיק אותי שאפילו התאורטיקנים הגדולים של האידאולוגיה שציינת, כמו באקונין, תמכו בפעולות כמו רציחות פוליטיות וכד' בשם האידאולוגיה שלהם.
ובאנרכו קפיטליזם או בשמו החדש "וולונטריזם" אנשים לא יתנדבו לעשות דברים בחינם? יתנדבו תמורת כסף דמיוני?
שלא ברור מי ייצר, איך ייצר, מי ישלוט, כמה יש.. מתי יגדל היצע ומתי ירד..
ואם יהיה בנק, מי ידאג שלבנק יהיה רזרבה? ואיך ידאג?

ומה הקשר סובייטים, באקונין.. שוב דמגוגיה?

קומוניזם תמיד ידרוש יישום אלים, מעבר לקבוצה קטנה של אנשים עם אידואולוגיה, כי זה לא בטבע האדם להתנהג בצורה לא אגואיסטית.

גם הקיבוצים בארץ נכשלו...

לא דוגמא טובה קיבוצים. זה עבד די נהדר סדר גודל של כ 40 שנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית