- פותח/ת השרשור
- #1,321
איך אתה מבטיח את זה שבשוק חופשי לא יווצרו מונופולים (כשהמשאבים הם מוגבלים)?
זה כבר חוזר על עצמו יותר מדי ואני עייף מעמדת המתגונן. צר לי.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איך אתה מבטיח את זה שבשוק חופשי לא יווצרו מונופולים (כשהמשאבים הם מוגבלים)?
זה כבר חוזר על עצמו יותר מדי ואני עייף מעמדת המתגונן. צר לי.
כן, כבר היה פה דיון בנושא ולא סיפקת שם איזשהי טענה מספקת. במיוחד כשזה נגע לחברת חשמל.. גם לא ידעת איך להתייחס למקרה בו כבר יש מונופול ואז עוברים לתנאי שוק חופשי. שזה המצב כרגע- הרי אנחנו לא יכולים פתאום להתחיל מ0.זה כבר חוזר על עצמו יותר מדי ואני עייף מעמדת המתגונן. צר לי.
רעיון מצוין.. אני בעד.תעשה כמו תום בפורום סטרואידים, תכין רשימת שאלות נפוצות ותשובות שלהן, וכל פעם שישאלו אותך שאלה טריוואלית תפנה אותם לשו"ת הליברטאני הראשון בישראל! ©
כן, כבר היה פה דיון בנושא ולא סיפקת שם איזשהי טענה מספקת. במיוחד כשזה נגע לחברת חשמל.. גם לא ידעת איך להתייחס למקרה בו כבר יש מונופול ואז עוברים לתנאי שוק חופשי. שזה המצב כרגע- הרי אנחנו לא יכולים פתאום להתחיל מ0.
ואם אני אחדד את הכוונה שלי במשאבים מוגבלים ואקח דוגמא שממחישה את זה טוב- אז חברות סלולר לדוגמא. התדרים מוגבלים. גם מספרי טלפון.
אי אפשר ליצור תחרות חופשית בכל תחום. יש תחומים נורא מוגבלים, שברגע ששחקן מצליח להשתלט עליהם.. לא רואה דרך אפשרית לשחקן חדש להיכנס.
רעיון מצוין.. אני בעד.
זה בדיוק מה שחשבתי לעשות בנושא טבעונות.. 😆
איפה? אפשר קישור?דווקא הבאתי הרבה חומר בנושא, פשוט לא טרחת לקרוא.
תמצאי דוגמא למונופול כלשהו שמתקיים לא בזכות התערבות ממשלתית ורגולציות, ואז נדבר.
ולמה שזה יקרה?איזה באסה שחברת חשמל תעלה לנו תעריפים במקום שיקרה ההיפך
אף אחד לא חשב שישראל במצב הזה..סעיף 52 לחוק ההגבלים העסקיים:
״אם הממשלה מחליטה שהנסיבות המדיניות-בטחוניות חשובות מהנסיבות הכלכליות-תחרותיות שק הכלכלה יכול לעקוף את הממונה על ההגבלים העסקיים(שמטרתו לאכוף את התחרותיות במשק)״
עובדה: הממונה על ההגבלים העסקיים התפטר.
עדיין חושבים שאנחנו בשוק חופשי ששואף לתחרות משוכללת?
/QUOTE]
א. איך תעשיית הפלדה של קרנגי ותעשיית הנפט של רוקפלר התקיימו בזכות התערבות ממשלתית?
ב. הייתי מביאה לך דוגמאות נוספות.. אבל קשורה בהן רגולציה מסוימת שאתה יוצא נגדה- היו מוגנות כפטנט.
השאלה היא איזו מוטיבציה תהיה לפתח משהו ייחודי, ללא ההכרה בזה כפטנט..
משהו שדורש מחקר ופיתוח רציני.. שאחר כך ניתן לעשות לו ריברס אינג'ינירינג בקלות.. כמו טכנולוגיית צריכה או תרופות..
לא ברור איך חברות ישקיעו הון בפיתוח אם לא תהיה להן הגנה מינימלית.
הוחמר העונש על התעללות בבעלי חיים: 4 שנות מאסר או 226 אלף ש'
אתם בטח נורא מתבאסים.
בעלי חיים הם בסך הכל רכוש, לא אמורים לקבל זכויות.. 😭
סעיף 52 לחוק ההגבלים העסקיים:
״אם הממשלה מחליטה שהנסיבות המדיניות-בטחוניות חשובות מהנסיבות הכלכליות-תחרותיות שק הכלכלה יכול לעקוף את הממונה על ההגבלים העסקיים(שמטרתו לאכוף את התחרותיות במשק)״
עובדה: הממונה על ההגבלים העסקיים התפטר.
עדיין חושבים שאנחנו בשוק חופשי ששואף לתחרות משוכללת?
נ.ב
מי בא להשקיע במניות של דלק? בטח תהיה אחלה קפיצה עד סוף שנה
נ.ב2
איזה באסה שחברת חשמל תעלה לנו תעריפים במקום שיקרה ההיפך
איפה הבאת לפה חומר לקריאה? אולי התכוונת לזה שזה נמצא איפשהו בספר של רות'ברד והייתי אמורה לקרוא את כולו?וגם על זה דובר הרבה והיה חומר לקריאה. אבל לא בא לי יותר. תוכיחי את שעולם עם פטנטים גורר יותר פיתוח וייצור חדשני מאשר עולם ללא פטנטים. בהצלחה.
Our results bear upon the public policy debate regarding the role of intellectual
property rights in economic growth and development. We found that patent laws
and their enforcement do matter for economic growth
הן היו מונופול, אתה פשוט לא מבין את ההגדרה של מונופול טבעי.תעשיית הפלדה לא הייתה מונופול, וגם הנפט לא ממש. שניהם כן היו גדולים יותר ממה שהם היו בשוק חופשי בזכות דברים שרק ממשלה יכולה לעשות, כמו פטנטים ומכס. ואם היית באמת רוצה לדעת, היית מבינה שאת לא הראשונה שחשבה על התעשיות האלה וכנראה שמישהו כתב על זה דבר או שניים.
או שאני סתם תוהה לעצמי איך זה שאני לא רואה מהצד שלכם איזשהי מחאה, להבדיל מהרעש שנעשה כשזה נגע למתווה הגז.אומר שאת סה״כ רוצה להטריל.
איפה הבאת לפה חומר לקריאה? אולי התכוונת לזה שזה נמצא איפשהו בספר של רות'ברד והייתי אמורה לקרוא את כולו?
אם באמת כבר התייחסת לזה בעבר- תוכיח ותביא קישור.
והנה דוגמא למקור שמראה שישנו קשר בין צמיחה כלכלית לרישום פטנטים:
הן היו מונופול, אתה פשוט לא מבין את ההגדרה של מונופול טבעי.
גם ליברטריאנים בעצמם (חוץ מרות'ברד כנראה) טוענים שיש דבר כזה מונופול טבעי אבל מבחינתם זה "מונופול טוב" לעומת מונופול שמתקיים בזכות התערבות ממשלתית ועבורם הוא "מונופול רע".
למשל בבלוג הזה- מיתוס הברונים שודדים: ג’ון ד. רוקפלר « איש התרנגולת האיום
בחור ליברטריאן שמנתח את המצב כ"מונופול טבעי".
אתה רוצה להתווכח עם ההגדרה?
או שאני סתם תוהה לעצמי איך זה שאני לא רואה מהצד שלכם איזשהי מחאה, להבדיל מהרעש שנעשה כשזה נגע למתווה הגז.
אולי הסיבה לכך היא שאתם מנסים לשמור על תדמית טובה? כדי שחס וחלילה לא יתייגו אתכם כפסיכופתים?
זאת ההגדרה המקובלת בעולם.ההגדרה שלך לא מעניינת אותי. Standard Oil מעולם לא שלטו בכל השוק או בכל המשאבים. גם בשיא שלהם, היו להם עשרות מתחרים ששלטו בחלק לא מבוטל של השוק. כמו שאמרתי, הם גדלו מעבר למה שהם היו גדלים בשוק חופשי בזכות רגולציות ממשלתיות. לא קשה למצוא על פטנטים או על מכסים הקשורים לנושא.
אתה מקבל את זה שמישהו ירצה לשרוף את הכלב שלו בעודו בחיים בדיוק כמו שאנחנו מקבלים שריפה של רכוש כגון כיסא עץ?אז הנה, אם זה מקל עלייך: אני נגד החוק הזה. בעלי חיים הם רכוש.
ואני עדיין מחכה להוכחה שלך לגבי קיום של התערבות ממשלתית במקרה של רוקפלר. איזה פטנטים?כמו שאמרתי, הם גדלו מעבר למה שהם היו גדלים בשוק חופשי בזכות רגולציות ממשלתיות. לא קשה למצוא על פטנטים או על מכסים הקשורים לנושא.
זאת ההגדרה המקובלת בעולם.
אתה זה שמתכחש להגדרה.
John D. Rockefeller - Wikipedia, the free encyclopedia
תקרא את החלק של ה"Monopoly"
דרך אגב, בדיוק בגלל המקרה של רוקפלר, בית המשפט בארה"ב העלה את החוק למניעת המונופולים ב1911.
ההתערבות הממשלתית הייתה לרעת המונופול במקרה הזה.
אתה מקבל את זה שמישהו ירצה לשרוף את הכלב שלו בעודו בחיים בדיוק כמו שאנחנו מקבלים שריפה של רכוש כגון כיסא עץ?
ואני עדיין מחכה להוכחה שלך לגבי קיום של התערבות ממשלתית במקרה של רוקפלר. איזה פטנטים?
1.כי גם חברת חשמל הודיעה שהמחירים לא כלכליים ותחרותיים במתווה הנוכחי:ולמה שזה יקרה?
תחרות משוכללת זה בפקולטה לכלכלה, ביחד עם שלגיה ושבעת הגמדים. מי בדיוק טען שיש בישראל שוק חופשי?
1.כי גם חברת חשמל הודיעה שהמחירים לא כלכליים ותחרותיים במתווה הנוכחי:
רשות החשמל נגד מתווה הגז: העלות העודפת למשק - 7.3 מיליארד שקל
2. הממונה על ההגבלים העסקיים שבר את הקופה והתפטר וסעיף 52 העל כפי שרשמתי לעיל(נותן עדיפות בטחונית על פני תחרותיות ועדיפות כלכלית)
כנראה לא הבנתי את כוונת המשורר, ברור שאין דבר כזה כלכלה חופשית אבל יש מדינות שנוטות לשם(הממשלה כהגדרתה בעולם היא מונופול שמחליט איזה מוצרים חברתיים נקבל ובתמורה למה(מיסוי) ולכן כלכלה חופשית זה מושג תאורטי בעולם המתוקן).
למה שהממשלה לא תתערב למונופול אם הוא פועל בשוק לא חופשי?
לדוג׳ יש חובה של חברת חשמל לקנות גז גם כשהוא לא נדרש מצד אחד אבל אין חובה של החברה להפיק X כמות נדרשת למשק אם היא לא רוצה בכך...
לא הבנתי עדיין.. אם המחיר ליחידת חום הוא יותר יקר ממה שמשתמשים בו היום (גז מיובא, פחם, וואטאבר) אז למה שהמדינה תקנה את הגז הזה אם יש לה אופציה יותר זולה?1.כי גם חברת חשמל הודיעה שהמחירים לא כלכליים ותחרותיים במתווה הנוכחי:
רשות החשמל נגד מתווה הגז: העלות העודפת למשק - 7.3 מיליארד שקל
2. הממונה על ההגבלים העסקיים שבר את הקופה והתפטר וסעיף 52 העל כפי שרשמתי לעיל(נותן עדיפות בטחונית על פני תחרותיות ועדיפות כלכלית)
אם לא הבנת, גם בקישור הקודם ששמתי פה, מהבלוג ההוא של הליברטריאן- היית מוצא עדות לכך שהחברה השתלטה על 90% מהשוק בגלל שהיו יותר יעילים. הויכוח לא על זה- אלא על העובדה שמדובר פה ב"מונופול טבעי".את בטוחה שאת קוראת את מה שאת נותנת לי לקרוא? Standard Oil השתלטו על חלק גדול של השוק כי הם היו יותר יעילים משאר המתחרים שלהם בצורה משמעותית, והורידו את המחירים בצורה דרסטית. לא הייתה שום תקופה בה הם היו השחקן היחיד בשוק או מנעו כניסה של מתחרים. זה לא הופך אותם למונופול יותר ממה שהמצאת האייפון הופכת את אפל למונופול.
הנה עוד דברים שלא תקראי:
100 Years of Myths about Standard Oil
The Myth of Natural Monopoly
זה כל מה שיש לי להגיד. מעכשיו את צריכה להוכיח את הטענות שלך לבד. אני לא משחק יותר במשחק שאת טוענת טענה ואני צריך להוכיח שהיא לא נכונה.
כל עוד אין ענישה ממוסדת, מה שישפיע זה החינוך והנורמות- ואם יש מישהו כמוך שמחנך ילדים שכלב= כיסא, אז תהיה התרה להתעללות.וכן, אני מקבל את זה שמישהו ירצה לשרוף את הכלב שלו בדיוק כמו את הכסא שלו. בטח בעולם קפיטליסטי כל הכלבים היו נשרפים בעודם בחיים.
לא רשמתי שהענישה זה מה שמשפיע על החינוך והנורמות.כן, כי הכרה בעובדה שכלב זה רכוש זה לגמרי אומר שהילדים ירצו להתעלל בכלב. הענישה זה מה שמשפיע על החינוך והנורמות? נראה שזה נכשל קצת.