פרגן לי ואפרגן לך? 😃רוב האנרכיסטים מתנגדים לקונספט של רכוש. אילו אינטרקציות את מצפה בין אנשים בעולם בו אין מסחר?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
פרגן לי ואפרגן לך? 😃רוב האנרכיסטים מתנגדים לקונספט של רכוש. אילו אינטרקציות את מצפה בין אנשים בעולם בו אין מסחר?
פרגן לי ואפרגן לך? 😃
פרגן לי ואפרגן לך? 😃
...אידיאולוגיית קוד פתוח 😣"כלכלת לייקים"😆
https://www.ted.com/talks/jay_bradner_open_source_cancer_research?language=heנשמע כמו מוטיבציה טובה לפיתוח תרופה לסרטן...
...אידיאולוגיית קוד פתוח 😣
https://www.ted.com/talks/jay_bradner_open_source_cancer_research?language=he
קודם..איזה קוד פתוח אתה מכיר?את חושבת שאין כסף בקוד פתוח?
קודם..איזה קוד פתוח אתה מכיר?
אז רק תסביר איפה הכסף מאחורי popcorn timeלא מבין את השאלה.
אז רק תסביר איפה הכסף מאחורי popcorn time
או לינוקס בהפצות שונות..
telegram
הרשת החברתית החדשה minds
מערכות הפעלה למובייל כמו ubunto (הפצה גדולה של לינוקס)
?
כרגע אנחנו חיים בעולם שכסף מעורב כמעט בהכל, קשה "לברוח" מזה. בדוגמא של קוד פתוח אפשר לראות שיש כיוון למקום בו יש שיקול גם של טובת הכלל ולא רק רווח אישי כלכלי. אם הכסף היה המניע העיקרי כנראה שהיינו נשארים בעולם שבו יש רק קוד סגור. כמו בדוגמא שהבאתי עם הסרטון על המחקר הפתוח- המניע הכספי לא היה בסדר העדיפויות העליון.ubuntu שייכת לחברה גדולה בשם canonical שעדיין מנסה לעשות מזה רווחים (כרגע לא כל כך מצליחה).
redhat ו- suse לעומת זאת כן רווחיות והוכיחו שלא חייבים לסגור את הקוד כדי לעשות כסף מהמוצר.
הקרנל של לינקוס ממומן ע״י הרבה חברות שעושות רווחים עליו.
popcorn time - קטן מדי, לא מתעניין. יש גם הרבה תוכנות שהן חינמיות ואינן קוד פתוח, כך שאני לא חושב שקוד פתוח זו הנקודה העיקרית.
בגדול, כל דבר שהוא גדול ואיכותי בקוד פתוח נעשה במטרה להרוויח כסף. חלק מהדברים התחילו כתחביב של אנשים שיכולים להרשות לעצמם כי הם מרוויחים כסף מדברים אחרים. חלק נשארו ככה וחלק התפתחו למשהו רציני.
כרגע אנחנו חיים בעולם שכסף מעורב כמעט בהכל, קשה "לברוח" מזה. בדוגמא של קוד פתוח אפשר לראות שיש כיוון למקום בו יש שיקול גם של טובת הכלל ולא רק רווח אישי כלכלי. אם הכסף היה המניע העיקרי כנראה שהיינו נשארים בעולם שבו יש רק קוד סגור. כמו בדוגמא שהבאתי עם הסרטון על המחקר הפתוח- המניע הכספי לא היה בסדר העדיפויות העליון.
כשיש עוד מניעים לפיתוח, מישהו בטוח ב100% שללא מניע כלכלי הרעיון היה נכשל?
פטנט זה לא רכוש? לפי הרעיון שלך...אני לא טוען שהכל מונע רק משיקולי רווחים. לינוקס למשל התחיל מסיבות אחרות. אבל החברות המסחריות הן כרגע מה שמאפשר לדברים האלה להפוך לאיכותיים באמת.
אגב הסרטון שלך מדבר על פטנטים. פטנטים זה קונספט ממשלתי אלים שלא יכול להיות קיים בשוק פתוח.
פטנט זה לא רכוש? לפי הרעיון שלך...
וואו... מרשים...![]()
זה מה שקפיטליזם הביא לעולם.
your argument is invalid
זו הדוגמא שלך?..![]()
קומוניזם וצדק חברתי-כולם עניים יחדיו
ברור שקומוניזם אף פעם לא יושם בצורה מלאה.זו הדוגמא שלך?..
קומוניזם לא יושם אף פעם בצורה מלאה.. כמו שקפיטליזם טהור לא.
אתה מתייחס למקרים בהם הייתה כפייה והתערבות ממשלתית בוטה. שום שוויון ושום צדק חברתי.
דמגוגיה.. הקמר רוז' טבחו בכמה מליוני קמבודים..אלה דוגמאות קש.ברור שקומוניזם אף פעם לא יושם בצורה מלאה.
אבל בכל פעם שהלכו בשביל הזה, אנשים מצאו את עצמם בבורות ירי בגלל ש'לא התאימו לשיטה' או עם בטן נפוחה מרעב כי התעשייה לא הייתה מסוגלת לכלכל אותן.
בין אם זה הקמר רוז' של פול פוט, הבולשביקים של לנין או חסידי מהפכת התרבות של מאו דזה דונג..הכל היה מאופיין במוות, רעב וכישלון.
אני לא רוצה לתאר מה היה קורה אילו אכן היו מגיעים למלתעות שבקצה השביל שנקרא 'הדרך לקומוניזם'.