הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

אז רק תסביר איפה הכסף מאחורי popcorn time
או לינוקס בהפצות שונות..
telegram
הרשת החברתית החדשה minds
מערכות הפעלה למובייל כמו ubunto (הפצה גדולה של לינוקס)
?

ubuntu שייכת לחברה גדולה בשם canonical שעדיין מנסה לעשות מזה רווחים (כרגע לא כל כך מצליחה).
redhat ו- suse לעומת זאת כן רווחיות והוכיחו שלא חייבים לסגור את הקוד כדי לעשות כסף מהמוצר.
הקרנל של לינקוס ממומן ע״י הרבה חברות שעושות רווחים עליו.
popcorn time - קטן מדי, לא מתעניין. יש גם הרבה תוכנות שהן חינמיות ואינן קוד פתוח, כך שאני לא חושב שקוד פתוח זו הנקודה העיקרית.
בגדול, כל דבר שהוא גדול ואיכותי בקוד פתוח נעשה במטרה להרוויח כסף. חלק מהדברים התחילו כתחביב של אנשים שיכולים להרשות לעצמם כי הם מרוויחים כסף מדברים אחרים. חלק נשארו ככה וחלק התפתחו למשהו רציני.

ubuntu שייכת לחברה גדולה בשם canonical שעדיין מנסה לעשות מזה רווחים (כרגע לא כל כך מצליחה).
redhat ו- suse לעומת זאת כן רווחיות והוכיחו שלא חייבים לסגור את הקוד כדי לעשות כסף מהמוצר.
הקרנל של לינקוס ממומן ע״י הרבה חברות שעושות רווחים עליו.
popcorn time - קטן מדי, לא מתעניין. יש גם הרבה תוכנות שהן חינמיות ואינן קוד פתוח, כך שאני לא חושב שקוד פתוח זו הנקודה העיקרית.
בגדול, כל דבר שהוא גדול ואיכותי בקוד פתוח נעשה במטרה להרוויח כסף. חלק מהדברים התחילו כתחביב של אנשים שיכולים להרשות לעצמם כי הם מרוויחים כסף מדברים אחרים. חלק נשארו ככה וחלק התפתחו למשהו רציני.
כרגע אנחנו חיים בעולם שכסף מעורב כמעט בהכל, קשה "לברוח" מזה. בדוגמא של קוד פתוח אפשר לראות שיש כיוון למקום בו יש שיקול גם של טובת הכלל ולא רק רווח אישי כלכלי. אם הכסף היה המניע העיקרי כנראה שהיינו נשארים בעולם שבו יש רק קוד סגור. כמו בדוגמא שהבאתי עם הסרטון על המחקר הפתוח- המניע הכספי לא היה בסדר העדיפויות העליון.

כשיש עוד מניעים לפיתוח, מישהו בטוח ב100% שללא מניע כלכלי הרעיון היה נכשל?

כרגע אנחנו חיים בעולם שכסף מעורב כמעט בהכל, קשה "לברוח" מזה. בדוגמא של קוד פתוח אפשר לראות שיש כיוון למקום בו יש שיקול גם של טובת הכלל ולא רק רווח אישי כלכלי. אם הכסף היה המניע העיקרי כנראה שהיינו נשארים בעולם שבו יש רק קוד סגור. כמו בדוגמא שהבאתי עם הסרטון על המחקר הפתוח- המניע הכספי לא היה בסדר העדיפויות העליון.

כשיש עוד מניעים לפיתוח, מישהו בטוח ב100% שללא מניע כלכלי הרעיון היה נכשל?

אני לא טוען שהכל מונע רק משיקולי רווחים. לינוקס למשל התחיל מסיבות אחרות. אבל החברות המסחריות הן כרגע מה שמאפשר לדברים האלה להפוך לאיכותיים באמת.

אגב הסרטון שלך מדבר על פטנטים. פטנטים זה קונספט ממשלתי אלים שלא יכול להיות קיים בשוק פתוח.

אני לא טוען שהכל מונע רק משיקולי רווחים. לינוקס למשל התחיל מסיבות אחרות. אבל החברות המסחריות הן כרגע מה שמאפשר לדברים האלה להפוך לאיכותיים באמת.

אגב הסרטון שלך מדבר על פטנטים. פטנטים זה קונספט ממשלתי אלים שלא יכול להיות קיים בשוק פתוח.
פטנט זה לא רכוש? לפי הרעיון שלך...

11705179_702387093196048_9125251027482861479_n.jpg

זה מה שקפיטליזם הביא לעולם.
your argument is invalid

6a00d8341d880253ef014e5ffb1d6a970c-pi.jpg

קומוניזם וצדק חברתי-כולם עניים יחדיו
זו הדוגמא שלך?..
קומוניזם לא יושם אף פעם בצורה מלאה.. כמו שקפיטליזם טהור לא.
אתה מתייחס למקרים בהם הייתה כפייה והתערבות ממשלתית בוטה. שום שוויון ושום צדק חברתי.

זו הדוגמא שלך?..
קומוניזם לא יושם אף פעם בצורה מלאה.. כמו שקפיטליזם טהור לא.
אתה מתייחס למקרים בהם הייתה כפייה והתערבות ממשלתית בוטה. שום שוויון ושום צדק חברתי.
ברור שקומוניזם אף פעם לא יושם בצורה מלאה.
אבל בכל פעם שהלכו בשביל הזה, אנשים מצאו את עצמם בבורות ירי בגלל ש'לא התאימו לשיטה' או עם בטן נפוחה מרעב כי התעשייה לא הייתה מסוגלת לכלכל אותן.
בין אם זה הקמר רוז' של פול פוט, הבולשביקים של לנין או חסידי מהפכת התרבות של מאו דזה דונג..הכל היה מאופיין במוות, רעב וכשלון.
אני לא רוצה לתאר מה היה קורה אילו אכן היו מגיעים למלתעות שבקצה השביל שנקרא 'הדרך לקומוניזם'.

נערך לאחרונה:
ברור שקומוניזם אף פעם לא יושם בצורה מלאה.
אבל בכל פעם שהלכו בשביל הזה, אנשים מצאו את עצמם בבורות ירי בגלל ש'לא התאימו לשיטה' או עם בטן נפוחה מרעב כי התעשייה לא הייתה מסוגלת לכלכל אותן.
בין אם זה הקמר רוז' של פול פוט, הבולשביקים של לנין או חסידי מהפכת התרבות של מאו דזה דונג..הכל היה מאופיין במוות, רעב וכישלון.
אני לא רוצה לתאר מה היה קורה אילו אכן היו מגיעים למלתעות שבקצה השביל שנקרא 'הדרך לקומוניזם'.
דמגוגיה.. הקמר רוז' טבחו בכמה מליוני קמבודים..אלה דוגמאות קש.
סטייל הטיעון "גם היטלר היה צמחוני"..
'הדרך לקומוניזם' ממש לא אמורה להתנהל בצורה כזו, והעובדה שהיו מי שרצו לאמץ חלק מהגישה אבל בגוון אחר- אלים, כוחני.. לא מעיד על כך שהרעיון תמיד יוביל לזה.
לקומוניזם אמיתי לא ניתנה אף פעם הזדמנות. בגלל זה אני תומכת בגישה של פרויקט ונוס.. שהיא שונה לחלוטין מהדוגמאות שציינת. (יש הטוענים שזה רעיון נורא נאיבי, אוטופי, חסר סיכוי. אבל אותו דבר נאמר גם על שוק חופשי. הכל תאורטי כרגע)
http://discovervenus.com/האם-זה-לא-קומוניזם/
http://m.ynet.co.il/Articles/4557533

קומוניזם תמיד ידרוש יישום אלים, מעבר לקבוצה קטנה של אנשים עם אידואולוגיה, כי זה לא בטבע האדם להתנהג בצורה לא אגואיסטית.

גם הקיבוצים בארץ נכשלו...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית