הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ברכיים גולשת קדימה בסקוואט

• פותח/ת השרשור kozaman
  • פורסם בתאריך

kozaman

משתמש קבוע
1,385
0
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
825
1,385
0
לפני שכמה אנשים מביאים לי ביס עשיתי חיפוש ולא מצאתי פיתרונות טובים לבעייה.

בזמן הסקוואט הברכיים קצת יוצאות החוצה והתחת גם פחות מעורב בירידה, איך אפשר לשפר את הבעייה (אין אפשרות לעשות בוקס סקוואט) סרטון כלשהוא, מאמר ?

תודה.

לפני שכמה אנשים מביאים לי ביס עשיתי חיפוש ולא מצאתי פיתרונות טובים לבעייה.

בזמן הסקוואט הברכיים קצת יוצאות החוצה והתחת גם פחות מעורב בירידה, איך אפשר לשפר את הבעייה (אין אפשרות לעשות בוקס סקוואט) סרטון כלשהוא, מאמר ?

תודה.
שב אחורה. משקל על העקבים (תרגיש את זה בירידה) דחוף ברכיים החוצה ממש כמה שיותר (חשוב מאוד) ותשאר מכווץ כל הדרך. אין פיתרון אחר. דורש המון תרגול וקשה מאוד לקלוט אם לא לומדים את זה ישר מההתחלה.

יותר קשה לתקן תנועה לא טובה מאשר ללמוד תנועה חדשה.

• פותח/ת השרשור
שב אחורה. משקל על העקבים (תרגיש את זה בירידה) דחוף ברכיים החוצה ממש כמה שיותר (חשוב מאוד) ותשאר מכווץ כל הדרך. אין פיתרון אחר. דורש המון תרגול וקשה מאוד לקלוט אם לא לומדים את זה ישר מההתחלה.

יותר קשה לתקן תנועה לא טובה מאשר ללמוד תנועה חדשה.

יש איזה סרטון שמסביר את הבעייה, כי כמו שרשמת אם לא לומדים את זה מהתחלה יותר קשה לתקן.
ומה הכוונה למשפט "משקל על העקבים דחוף ברכיים החוצה ממש כמה שיותר ותשאר מכווץ כל הדרך"

יש איזה סרטון שמסביר את הבעייה, כי כמו שרשמת אם לא לומדים את זה מהתחלה יותר קשה לתקן.
ומה הכוונה למשפט "משקל על העקבים דחוף ברכיים החוצה ממש כמה שיותר ותשאר מכווץ כל הדרך"
אין סירטון, יש ספר.
הכוונה היא שתשב אחורה וכשאתה מתיישב תרגיש שאתה מתיישב והכובד על החלק האחורה של הרגל ולא מזיז אותך קדימה על קצות האצבעות. את הברכיים תפתח כמו שיותר לצדדים בזמן הירידה ובעלייה תשאיר אותן כמה שיותר חזק בצדדים (תחשוב שאתה ממש דוחף אותם ומנסה לפצל את הרצפה).
להשאר מכווץ זה החלק הכי קשה לדעתי, להשאיר גב חזק כל הדרך ובטן בחוץ כמה שיותר, תרגיש כמו בלוק שיורד ועולה.

בעיה מאוד נפוצה שנובעת בדרך כלל מחוסר כח בהאמסטרינג .
הדרך הכי קלה לשפר היא באמצעות בוקס סקוואט (ואין דבר כזה שאין באפשרותך ) .

• פותח/ת השרשור

אין ספה בגובה מתאים, אלה רק גבוהים (מעל 90 מעלות)

תוריד משקלים, ותתחיל להתארגן על דרך לצלם את עצמך כדי שתראה את הטכניקה ולא תבקש חוות דעת מאנשים שאין להם מושג.

תעבוד על זה, זה לוקח זמן (מניסיון אישי שלי ועוד כמה אנשים מאוד חזקים)

• פותח/ת השרשור
תודה חברה, אני אנסה לעבוד על הטכניקה

יש לי סרטון די ישן (לפני כ-3 חודשים) אני אנסה לעלות אותו

תודה חברה, אני אנסה לעבוד על הטכניקה

יש לי סרטון די ישן (לפני כ-3 חודשים) אני אנסה לעלות אותו
עזוב מה שישן, תצלם אימון הבא.
ותעבוד עם משקל שתוכל להתרכז בטכניקה, לא משקל שתוכל להתלהב מעצמך שגמרת את הסט.

הנעה של ברכיים קדימה תגרם בעיקר בגלל חוסר שמירה על תנועת סיבוב אגן לפנים (APT) בזמן ביצוע התנועה (בעיקר בעת השלב הקסצנטרי) והחזרת תנועת האגן לאחור PPT (בין היתר יבוא לידי ביטוי ב'הסעת' הברכיים קדימה וכפיפה בגו-עמ"ש ).

הפתרון כאמור פשוט מאוד:
תרגול טכניקה כנגד משקל 'הולם' ושמירה על מנח אגן לפנים

נערך לאחרונה:

לא בהכרח. להרבה אנשים יש פשוט תפיסה לא נכונה של איך לבצע סקוואט, וצריך רק לשנות את זה. הסיבה שלדעתי בוקס סקוואט יכול לעזור היא שזה די מחייב אותך ללמוד לשבת אחורה. אבל אפשר ללמוד לעשות סקוואטים ישר כמו שצריך בלי שום קופסא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית