הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים בשילוב עם אימוני פוטבול

• פותח/ת השרשור emich
  • פורסם בתאריך

emich

משתמש מתחיל
103
0
נק' מוניטין:
239
103
0
5 אימוני פוטבול בשבוע, ימי שני עד שישי, שבת וראשון מנוחה טוטאלית.
עד עכשיו (חודשיים וחצי) עשיתי ss, כשבשבוע השני לתוכנית נפצעתי בסקוואט, ועד היום אני עם אותה פציעה ולא עושה סקוואט, אבל אני מתכנן לחזור לסקוואט בשבוע הקרוב.
עדיין לא מיציתי את התוכנית, ואני מניח שיש לי עוד לפחות חודש (ועוד עם סקוואט שכנראה יתחיל ממשקלים אפסיים אפילו כמה חודשים מבחינת סקוואט), אבל האימוני פוטבול מתחילים שבוע הבא ואני לא יוכל להמשיך ss.

חשבתי לעשות מדקאו בלי תרגילי עזר בכלל בגלל בעיית ההתאוששות והיותי מתאמן מתחיל עדיין. אבל במדקאו אין פאוור קלין או פרס, ואני מעוניין לעשות את שני התרגילים האלו. חשבתי להחליף את הבנץ בשיפוע חיובי בפרס, ואת החתירה בפאוור קלין. מה דעתכם?

בגלל שיש 5 אימוני פוטבול רצופים ואינטנסיביים בשבוע, אולי להוריד מהנפח בתוכנית?

בגלל שעדיין לא מיצתי את ss ועדיין לא עשיתי ריסט באף תרגיל, חשבתי להתחיל ישר מהשבוע הרביעי או השלישי. (שלפי מה שהבנתי זה 95%-100% ממשקלי העבודה הנוכחיים).

וחשבתי להתקדם בסקוואט מאימון לאימון ולראות איך זה הולך, כי כנראה שאני יתחיל ממשקלים אפסיים.

אשמח לשמוע את דעתכם

• פותח/ת השרשור
נפצעתי במקום ממש נמוך בעצם הזנב ממש באמצע התחת
הפציעה הגבילה אותי בכאבים כשאני עושה את התנועה המלאה של הסקוואט. לפני שבועיים כבר לא הרגשתי כאבים, ובלילה שלמחרת היו כאבים דיי חזקים בדיוק באותו מקום. כבר שבוע אין לי כאבים, אז אני אנסה לחזור לסקוואט.
אני מסוגל לעשות סקוואט, הבעיה היא הכאבים
המטרה באימונים היא קודם כל פוטבול, אחר כך להרים יותר, ולבסוף לגדול

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא, אבל אחרי חיפוש ארוך מצאתי כמה אנשים שכתבו על פציעה דומה (אפשר להגיד שאותו דבר). והם גם עידכנו שאחרי מנוחה מאימונים ועשייה של מתיחות עבר להם, לפי ההמלצה שרופא ייעץ להם. אני דיי בטוח שרופא לא יוכל להגיד לי משהו שונה משיועץ לשאר האנשים שזה קרה להם. בכל מקרה אני כבר לא מרגיש כאב ואני יחזור לעשות את התרגיל.

תעשה PC במקום חתירה או מתח.או פשוט תוסיף PC
זה או פרס או לחיצה בשיפוע.הרוב עושים פרס.
למרות שהבנתי שספציפית בפוטבול יש יתרון ללחיצה בשיפוע אבל כנראה שזה עדיין לא לרמתך

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקי אני יחליף את החתירה ב PC ואת השיפוע החיובי בפרס. סקארפייס יש לך מידע על היתרון של הלחיצה בשיפוע לפוטבול? אני אשמח לקרוא על זה.

ואם מישהו בבקשה יוכל לענות לי על השאלות הבאות:
להוריד נפח מהתוכנית?
אני מניח שיהיה לי קשה מאד להתאושש עם 5 אימונים רצופים של פוטבול + 3 אימוני משקולות בשבוע.

לא תיהיה שום בעיה אם אני יתחיל את התוכנית מהשבוע הרביעי שהוא בעצם ה100% מה RM5?
אני לא חושב שאני צריך דילאוד כרגע ובטח לא של 4 שבועות

והאם התרגילי עזר בתוכנית נחוצים או שאני יוכל לוותר עליהם בשביל התאוששות יותר טובה?

תודה.

בפוטבול כשמתחילים מהלך הליינמן לוחצים ומנסים להדוף את הצד השני בזווית הדומה לבנץ' בשיפוע חיובי.

• פותח/ת השרשור
נכון לא חשבתי על זה.
בכל מקרה אני רסיבר ככה כשאני עושה בלוק התנועה דומה לבנץ רגיל ולא בשיפוע, אלא אם הבחור מלפניי הוא 1.90:P

ואני כנראה מתחיל את התוכנית מחר אני אשמח אם תוכל לענות לי על שאר השאלות ששאלתי בתגובה הקודמת

אם עדיין גם לא נתקעת בלחיצות אז תשקול אולי לנסות לרוץ עוד טיפה עם SS.
ולדעתי עדיף לעשות דילאוד .גם כדי להתרגל לנפח.
אם אתה ממש לא רוצה לרדת כל כך נמוך אז תתחיל מ90 אחוז.
אם תרגילי עזר לא עוזרים לך אז הם לא עזר.תוריד אותם.

אין לי לא נסיון ולא ידע לגבי שילוב תכנית כח עם אימוני פוטבול רציפים. נחכה לרן moo.

• פותח/ת השרשור
בליחצות אני קרוב להיתקע בקושי סגרתי 3 סטים של 5 אימון שעבר בפרס ובבנץ. אבל אני בטוח שאחרי ריסט והתאוששות כמו שצריך יש לי עוד הרבה לתת גם בלחיצות

אני יחכה לתגובה של moo, אני רק מקווה שהוא ייראה את זה

• פותח/ת השרשור
סליחה על ההקפצה אבל עדיין לא קיבלתי תשובה ולא רציתי לפתוח אשכול חדש

היה לי היום את האימון הראשון, אפילו שזה היה אימון יותר טכני מאשר מעשי, חזרתי גמור הביתה, והאימונים בדרך כלל הרבה יותר אינטנסיביים, וזה עוד כלום.
מה גם שהתאומים והיד האחורית שלי כאבו מאד במהלך ואחרי האימון, ולא מפגיעה או משהו, אני חושב שזה בגלל שאתמול היה לי אימון קשה ולא התאוששתי אבל אני לא בטוח.

גם חשבתי להוסיף איזה 15 דקות של ladder drill בסוף כל אימון, וגם חצי שעה של איזהשהוא אירובי בשביל לחזור לכושר (ירדתי המון בכושר)

איזה תוכנית אני יכול לשלב? כפי שאני רואה את זה עכשיו אם אני לא יוריד נפח או משהו בלינארית גם בה יהיה קשה להתאושש ואני לא בטוח שאני יהיה מסוגל לעשות 5 אימונים רצופים של פוטבול + 3 של משקולות, ובטח שלא לאכול מספיק ולהתאושש מספיק בשביל להשתפר

אשמח לתשובה

אתה תפצע (אה בעצם נפצעת...)

אז קודם כל תהיה בריא

5 אימונים בשבוע זה המון, אני לא יודע באיזה עצימות הם ואם אתם פול קונטאקט כל הזמן
אתה חייב לאכול המון, המון כדי להתאושש (מספיק שומן/חלבון/קלוריות/ויטמינים ומינראלים)

קצת קשה להתקדם עם כל התוכנית הזו, אתה יכול לנסות לעשות 2 אימוני FBW
סקוואט 1X5
בנצ/פרס 1X5
פאוורקלין/בנט אובר 1X5/3 (דדליפט תלוי בעצימות האימונים או פעם בשבוע או בשבועיים)
מתח 3X10

אם אתה לא מתאושש אתה יכול לעשות אימון אחד פלג גוף תחתון
סקוואט 1X5
פאוורקלין 1X3
סטיף לג דדליפט 3X8

ו1-2 עליון
בנצ' 1X5
בנט אובר 1X5
פרס 1X5
מתח 3X10

תלוי מאוד איך הולך לך האימונים
בגדול תראה איך אתה מתאושש ולפי זה תשחק עם זה
אם יש לך שבוע קשה של אימונים קשים תרגיע עם הכוח, ולהיפך
המטרה שלך להיות טוב בפוטבול, ואם תתאמן חזק ולא תתאושש זה לא טוב

אל תצפה להתקדם באימוני כוח עם אימוני פוטבול ככה (אלא אם הם לא עצימים) ההתקדמות שלך תהיה איטית אם בכלל

הכי חשוב שתתאושש (אוכל/שינה/מנוחה או אימונים קלים במידת הצורך)

• פותח/ת השרשור
אנחנו פול קונטאקט כל הזמן, והאימונים קשים מאד וזה יום אופנסיב יום דיפנסיב (משניהם אני חוזר גמור)
בגוף העליון נראה לי לא תיהיה בעיה (למרות שכולה היה אימון אחד) אבל בגוף התחתון תיהיה

איך ההיתקדמות הולכת בתוכנית ה FBW הזאת?
והיום תחתון ו 2 עליון נשמע לי יותר טוב דווקא, אבל איך זה הולך עם ההעלאת משקלים?

אנחנו פול קונטאקט כל הזמן, והאימונים קשים מאד וזה יום אופנסיב יום דיפנסיב (משניהם אני חוזר גמור)
בגוף העליון נראה לי לא תיהיה בעיה (למרות שכולה היה אימון אחד) אבל בגוף התחתון תיהיה

איך ההיתקדמות הולכת בתוכנית ה FBW הזאת?
והיום תחתון ו 2 עליון נשמע לי יותר טוב דווקא, אבל איך זה הולך עם ההעלאת משקלים?

אתה עובד כל תרגיל בפרמידה מוסיף בערך 10-15% מהמקסימום שלך למשל אם חזה אתה לוחץ 100 קילו ל5 אז תעשה
60-70-80-90-100 ל5 חזרות על אחד, ובאימון אחר כך תלך על 102.5 ואם אתה גמור אז תלך על פחות

הבעיה באמת תהיה בפלג גוף תחתון אז אל תפחד לקחת אימונים קלים ולעבוד עם 80% מהסקוואט שלך אם אתה גמור

• פותח/ת השרשור
אתה עובד כל תרגיל בפרמידה מוסיף בערך 10-15% מהמקסימום שלך למשל אם חזה אתה לוחץ 100 קילו ל5 אז תעשה
60-70-80-90-100 ל5 חזרות על אחד, ובאימון אחר כך תלך על 102.5 ואם אתה גמור אז תלך על פחות

הבעיה באמת תהיה בפלג גוף תחתון אז אל תפחד לקחת אימונים קלים ולעבוד עם 80% מהסקוואט שלך אם אתה גמור

אוקיי אז חשבתי על משהו כזה:
יום שני
בנצ' 1X5
בנט אובר 1X5
פרס 1X5
מתח 3X10

יום רביעי
סקוואט 3X5
דדליפט 1X5

יום שישי
בנצ' 1X5
בנט אובר 1X5
פרס 1X5
מתח 3X10

(במידה ותיהיה בעיה בהתאוששות אני יוריד מהנפח ביום שישי)

מה דעתך?

אגב היה לי היום אימון (משקולות), ולהפתעתי הצלחתי להעלות משקלים בסקוואט ובדדליפט. הייתי תפוס מאוד מאתמול ועדיין הצלחתי, אבל העניין הוא שהסקוואט שלי ממש נמוך בגלל שהייתי פצוע לאורך כל הזמן שעשיתי ss ולא עשיתי סקוואט, והאימון אתמול לא היה אינטנסיבי כמו שהוא בדרך כלל. אנחנו מתחילים את ה5 אימונים ברצף מיום שני הבא, אז בינתיים אני ימשוך את ה ss עוד קצת.

אני יעדכן את האשכול שלי בפורום פאוורליפטינג עם סירטון של סקוואט HB אני אשמח אם תוכל לתת לי ביקורת על הטכניקה, גם כתף ימין שלי נתפסה באמצע הסט.

תודה רבה לך

אהה ושכחתי, מבחינת העלאת משקלים חשבתי על יום שני כ 5X5 בפרמידה עולה כמו שכתבת, ואז ביום שישי סט אחד של 5 שיהיה PR, כמו בתוכנית הלינארית. דעתך?

נערך לאחרונה:
חשוב לך הפאוורקלינים תעשה הכל לעשות פאוורקלינים
דדליפט זה קצת בעייתי להתאושש תוך כדי כל האימונים תראה שזה לא מפריע לך

נראה בסדר, את הסקוואט תעשה פרמידה ולא 3X5
אתה יכול בפלג גוף עליון באחד האימונים לעשות סקוואט קל 80% כדי לתרגל את התנועה

• פותח/ת השרשור
אז ככה זה יהיה:
בנצ' 5X5 (פרמידה)
בנט אובר 5X5 (פרמידה)
פרס 5X5 (פרמידה)
מתח 3X10

יום רביעי
סקוואט 5X5 (פרמידה, שבאימון שבשבוע אחרי יהיה PR)
דדליפט 1X5 (בהתחלה כל שבוע, ואם יפריע לי אז פעם בשבועיים)
פאוורקלין 5X3

יום שישי
בנצ' 1X5 סט אחד עם PR
בנט אובר 1X5 סט אחד עם PR
פרס 1X5 סט אחד עם PR
*מתח 3X10 (אולי לוותר על המתח באימון הזה??)
סקוואט קל (60% - 80% תלוי בהרגשה)

הבעיה היא שאני עדיין לא הבנתי את הטכניקה של הקלין, הראו לי כמה פעמים אבל אני פשוט לא גמיש מספיק בשביל לתפוס את המוט על הכתפיים וזה דופק לי את כל ההרמה. אין לפאוורקלין תחליף?

נערך לאחרונה:
אתה יכול לעשות היי פולס/ שראגס (בהתפוצצות)
אבל זה בלי החלק של להפוך את המוט

תשפר גמישות לאט לאט ותעשה פאוורקלינים כל אימון לתרגל טכניקה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית