הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות הברך בסקוואט

• פותח/ת השרשור Phoenix
  • פורסם בתאריך

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
עד לאן מותר לברך להתקדם בסקוואט כדי שזה יחשב כסקוואט תקין?
הבנתי שזה עד הקו של האצבעות ברגליים...
אבל הסתכלתי בכריכה של הספר SS ורואים שם דדליפט, סקוואט ופרס והקו של הברך של זה שעושה סקוואט הרבה מעבר לאצבעות ברגליים 😲
אז מה נקרא בעצם התקדמות יתר של הברכיים?

תודה 😃

תלוי במבנה הגוף. אצל רוב האנשים הברך תעבור את קו האצבעות.

התקדמות יתר של הברכיים זה כשאתה נותן להן להתקדם בחלק האחרון של הסקוואט, במקום לשבת עם האגן.

לברך מותר ללכת קדימה, אבל היא צריכה להפסיק ללכת קדימה בשליש האחרון של התנועה.
יותר נכון לומר שהברך תלך קדימה בשליש הראשון של התנועה ואז תעצר ותשמש כמעין סוג של "ציר"

הדרך לעשות את זה היא להתיישב כשמרכז הכובד על אמצע הרגל (או לדמיין שאתה מתיישב על העקבים), להסתכל למטה, לשמור על גב חזק ומכווץ ולדחוף את הברכיים לצדדים.

אההההההההההההההההההההההההההההה
אז לא הבנתי נכון 😲
וואלה תודה רבה רבה 😃

הנה סירטון טוב שיראה לך איך המאסטר עושה את זה, שים לב שהוא בכלל נותן לברכיים ללכת קדימה ממש מוקדם ואז פשוט מתיישב והברך משמשת כ"ציר". אני רק היום הצלחתי לעשות 3 סטים שכולם נראו טוב בכל החזרות, בפעם הראשונה הברכיים שלי עשו מה שהן צריכים לעשות.
אגב הוא בן 52 כאן.

ריפ עושה 140 קילו ל10 חזרות:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
ראיתי את זה כבר מלא מלא חחחח
ואני עדיין חושב שלמרות שהוא בן 50+ ולמרות שזה משקל כבד, הוא לא יורד מספיק...

לא, זה כי הוא באמת לא יורד מספיק
והוא הגיב באחד הפוסטים על הסרטון הזה ואמר שבגלל הגיל ומה שנובע ממנו הוא לא עובד בטכניקה המושלמת

לא, זה כי הוא באמת לא יורד מספיק
והוא הגיב באחד הפוסטים על הסרטון הזה ואמר שבגלל הגיל ומה שנובע ממנו הוא לא עובד בטכניקה המושלמת

א) אתה לא יודע לקרוא. אף אחד לא דיבר שם על עומק.
ב) הוא כן יורד מספיק.
ג) אני אוהב כשילדים עם חצי מהסקוואט הזה מעבירים ביקורת.

תגדירו יורד מספיק..
ושאלה בנוגע לסקוואט של ריפטו - בחלק מהחזרות הוא לא עולה טיפה עם הגב? ז"א נותן קצת פוש מהגב?

תגדירו יורד מספיק..
ושאלה בנוגע לסקוואט של ריפטו - בחלק מהחזרות הוא לא עולה טיפה עם הגב? ז"א נותן קצת פוש מהגב?
הוא עולה מהתחת, הגב בהטייה קדימה כדי לשמור על המוט מעל אמצע כף רגל (חובה בכל התרגילים)
זה היפ-דרייב.

יורד מספיק זה כשהירך נמצאת מתחת לחלק העליון של הברך.

תגדירו יורד מספיק..

אני חושב שהוגדר פה מספיק פעמים מה זה סקוואט מלא.

אני לא מבין את השאלה שלך. אי אפשר "לעלות עם הגב".

אני חושב שהוגדר פה מספיק פעמים מה זה סקוואט מלא.

אני לא מבין את השאלה שלך. אי אפשר "לעלות עם הגב".

בטח שכן...
ממליץ לך לצפות בסדרת הסרטים SQUAT RX ביו-טיוב לראות את הבעיות הרבות שיכולות לצוץ בסקוואט, שחלק מהן היא עליה מהירה מדי של אזור הירך.

בטח שכן...
ממליץ לך לצפות בסדרת הסרטים SQUAT RX ביו-טיוב לראות את הבעיות הרבות שיכולות לצוץ בסקוואט, שחלק מהן היא עליה מהירה מדי של אזור הירך.

אני מכיר את squat rx מאז שהיא קיימת. זה לא בעיה של עליה מהירה מדי של אזור הירך. זה כשלון בלהחזיק את החזה בחוץ בדרך כלל שגורם לשינוי בזווית הגב.

אני לא מבין למה קוראים לזה "לעלות מהגב".

אני מכיר את squat rx מאז שהיא קיימת. זה לא בעיה של עליה מהירה מדי של אזור הירך. זה כשלון בלהחזיק את החזה בחוץ בדרך כלל שגורם לשינוי בזווית הגב.

אני לא מבין למה קוראים לזה "לעלות מהגב".

מבחינה קינזיולוגית אין לזה הצדקה, שכן גם אם אתה משאיר את החזה נמוך (אפילו שהוא בחוץ) לעומת הירך, אז אתה מבצע סוג של GOOD MORNING, שהוא בעצם פשיטת ירך.

אז כשאתה עושה GOOD MORNING ולא סקוואט, העומס על הגב הוא הרבה יותר גבוה, ולכן בשפת הדיבור זה נקרא "לעלות עם הגב" (שכאמור זה לא נכון).

בכל מקרה חפרתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית