הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנוגע לחגורה-כמה זה באמת חשוב?

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
היי, אז ככה בקרוב אני יירשם לחדר כושר, ושמתי לב שכשמגיעים למשקלי עבודה מסויימים בסקוואט ובדדליפט, אנשים שמים על עצמם חגורה, הבנתי שזה כדי למנוע "קילה" ושלא יהיה מצב של איבוד ריכוז ואז פציעה (הבנתי שהחגורה מונעת את זה).
בקיצור כשאני יירשם לחדר כושר יהיה לי בערך שנה וחצי להתאמן ואז צבא, והמטרה שלי היא לגדול כמה שיותר אבל אני לא מתכוון לקנות חגורה ואז לא לקחת בה 3 שנים ומי יודע מה יהיה לי כשאני יסיים צבא, וכבר די תכננתי להתאמן רק תכניות כוח כדי לגדול כמה שיותר ולהתחזק, אבל בנוגע לחגורה זה יהיה קריטי אם אני יתאמן בתכניות כוח בלי חגורה?
שוב, למשך שנה וחצי בערך לא יותר מדי

אני מעדיף לעבוד בלי חגורה ולהקפיד על טכניקה , ככה שאתה לא מתפתה למשקלים שמעבר ליכולת שלך , כי אם תשים חגורה , תעלה משקלים ותגיע למצב שאתה מסכן את הגב כמו עם משקל פחות ובלי חגורה

אין קשר ביכלל...חגורה שומרת על הלחץ התוך בטני..אתה יכול לעבוד בלי חגורה ולעלות במשקלים יופי..חגורה יכולה לעזור אבל היא ממש לא חובה

חגורה אינה מונעת קילה. החגורהאם כבר מגבירה את הלחץ התוך בטני שיכול לגרום לקילה.

• פותח/ת השרשור
זה בדיוק מה שהתכוונתי
השאלה שלי הייתה האם בלי חגורה ועם גנטיקה די טובה (לא בשמיים) אני יכול להגיע לסקוואט 180 לחמישייה נגיד בלי חגורה

אני מצטרף למה שחיים אומר - תתחיל קודם להתאמן. שמור את האנ' לאימונים ולא לפוסטים שאפשר להריץ חיפוש במקום לפתוח אותם.

זה בדיוק מה שהתכוונתי
השאלה שלי הייתה האם בלי חגורה ועם גנטיקה די טובה (לא בשמיים) אני יכול להגיע לסקוואט 180 לחמישייה נגיד בלי חגורה

למה שלא תנסה להשיג את זה במקום לשבת מול מחשב ולדבר בצורה היפותטית על זה?

זה בדיוק מה שהתכוונתי

ברור, עם אימונים טובים אתה מגיע לזה בחודש-חודשיים מקסימום. 🤪
כמו שסיגנוס אמר, במקום לשאול שאלות היפותטיות, עדיף להרים את העכוז וללכת להתאמן, כשתהיה קצת יותר מנוסה תראה כבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית