הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לקראת בגרות בהיסטוריה

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
יש לי שבוע להתכונן למבחן הבגרות בהיסטוריה. יש לי בעיה רצינית בלמידה: למתכונת סיכמתי את כל החומר, מרגיש לי טימטום מוחלט לסכם הכל שוב. יש לכם אולי שיטות לשינון החומר בצורה טובה? אני מהאלה שבדרך כלל צריכים לכתוב כדי שיכנס לראש אבל לכתוב את הסיכום מחדש מילה במילה לא נשמע פרקטי. (כן, יש הפרעות קשב וריכוז בגלל זה אני צריך לסכם בדרך כלל)

יש לי שבוע להתכונן למבחן הבגרות בהיסטוריה. יש לי בעיה רצינית בלמידה: למתכונת סיכמתי את כל החומר, מרגיש לי טימטום מוחלט לסכם הכל שוב. יש לכם אולי שיטות לשינון החומר בצורה טובה? אני מהאלה שבדרך כלל צריכים לכתוב כדי שיכנס לראש אבל לכתוב את הסיכום מחדש מילה במילה לא נשמע פרקטי. (כן, יש הפרעות קשב וריכוז בגלל זה אני צריך לסכם בדרך כלל)

הבגרויות אצלי היו די מזמן, אבל לי קודם כל עזר להבין מה קורה שם כדי לזכור את זה, אחרת זה סתם שינון בעל פה.
אתה יכול לנסות להמציא לך סיפור שיהיה לך יותר קל לזכור אותו, וכל דבר בסיפור שלך ייצג איזה ראש פרק או משהו.

מקצועות הומניים זה קקי

תענה על שאלות בנושא חפש מבחנים משנים קודמות ותכתוב תשובות

קשב וריכוז? אני אישית עם בעיות קשב וריכוז דיי רציניות ולהיסטוריה (שסיימתי עם זה) הדבר היחידיייי שיכולתי ללמוד בעזרתו היה רטלין...יומיים עם רטלין למדתי בערך 6 שעות כל יום והייתי מוכן (בלי רטלין אני לא יכול ללמוד אפילו 10 דקות,אני רציני)
היסטוריה וספרות זה ככה,מתמטיקה וכל השאר לא כ"כ צריך ללמוד וגם אם כן זה יותר קל לי בלי רטלין...

אישית אני עובד עם מרקרים במיליון צבעים. ואז אני פשוט מעלה את הדף, זוכר איך הוא נראה ומה כתוב איפה.

Flashcards. ככה אני לומד כבר תקופה אחרונה (לצערי לא למדתי ככה בתיכון, וההישגים היו בהתאם).
מה שאני עושה, פשוט רושם לי את המושגים או מילות מפתח מצד אחד של הכרטיס ובצד השני את הכל מפורט יחסית ואז פשוט משנן את זה ומספר גם בהרחבה לעצמי.
לוקח קצת זמן לשכתב על הכרטיסים, אבל ברגע שיש לך זה הרבה יותר נוח. דברים שכבר אתה יודע ב 100% אתה שם בצד ודברים שאתה לא בטוח בהם אתה משנן שוב ושוב. ככה יוצא שאתה לא עובר על חומר שאתה יודע הרבה פעמים ולא מבזבז עליו זמן ולומד בעיקר את הנקודות החלשות שלך.
טריקים של לימודים לוקח זמן להבין וללמוד, בסופו של דבר לכל אחד יש את השיטות שהוא אוהב ואלו שעובדות בשבילו.

אני מצאתי שיטה יחסית עמוסה ללמידה, אבל ידעתי ככה את החומר בצורה מושלמת, מאז אני תמיד משתמש בשיטה הזאת ואני פשוט מוציא ציונים מעולים...

אני אוסף אל כלל כל החומר לבגרות, לוקח מחברת ריקה, מחלק אתת החומר לנושאים, ומתחיל לסכם כל נושא למחברת הריקה
הסיכום הוא לא להעתיק מילה במילה אלה לקרוא את כל החומר, ותוך כדי למרקר את הקטעים החשובים ביותר, אח״כ כשאתה מסיים נושא אחד, אתה מסכם אותו לפי המרקור שעשית, רק מילים וקטעים חשובים, כמו מאורע מסויים, שם של אישות, תכנים חשובים וכול, ככה עד שכל החומר שלך ( שהוא משהו כמו 200 עמודים?) יגיע לרמה של בערך 20 ( ז״א אני זוכר שהייתי עושה בנקים של דוגמאות לכל נושא, צריך להזכיר דוגמאות של אישיות לכל נושא)
עמודים
מכאן יש לך מחברת מסודרת עם כל החומר, אתה כבר יודע את רב החומר כבר. מתהליך הלמידה הראשוני, כל מה שאתה עושה זה פשוט קורא ושוב ושוב מדי פעם...

ככה למדתי לתנך והיסטוריה ופסיכולוגיה, אני זוכר את הימים שהייתי לומד איזה 3 שעות בספריה כל יום ואחרי זה שובר שיאים בדדליפט וסקוואט חחח( בספריה הייתה מטרים מהחדר כושר)
היו ימיים...

נערך לאחרונה:
אני מצאתי שיטה יחסית עמוסה ללמידה, אבל ידעתי ככה את החומר בצורה מושלמת, מאז אני תמיד משתמש בשיטה הזאת ואני פשוט מוציא ציונים מעולים...

אני אוסף אל כלל כל החומר לבגרות, לוקח מחברת ריקה, מחלק אתת החומר לנושאים, ומתחיל לסכם כל נושא למחברת הריקה
הסיכום הוא לא להעתיק מילה במילה אלה לקרוא את כל החומר, ותוך כדי למרקר את הקטעים החשובים ביותר, אח״כ כשאתה מסיים נושא אחד, אתה מסכם אותו לפי המרקור שעשית, רק מילים וקטעים חשובים, כמו מאורע מסויים, שם של אישות, תכנים חשובים וכול, ככה עד שכל החומר שלך ( שהוא משהו כמו 200 עמודים?) יגיע לרמה של בערך 20 ( ז״א אני זוכר שהייתי עושה בנקים של דוגמאות לכל נושא, צריך להזכיר דוגמאות של אישיות לכל נושא)
עמודים
מכאן יש לך מחברת מסודרת עם כל החומר, אתה כבר יודע את רב החומר כבר. מתהליך הלמידה הראשוני, כל מה שאתה עושה זה פשוט קורא ושוב ושוב מדי פעם...

ככה למדתי לתנך והיסטוריה ופסיכולוגיה, אני זוכר את הימים שהייתי לומד איזה 3 שעות בספריה כל יום ואחרי זה שובר שיאים בדדליפט וסקוואט חחח( בספריה הייתה מטרים מהחדר כושר)
היו ימיים...
זה לא נשמע ישים לכמויות החומר בלימודים אקדמאים.

זה לא נשמע ישים לכמויות החומר בלימודים אקדמאים.

תלוי, אפשר לעשות את זה מאוד תמציתי עם מרקרים
אני לא יודע איך זה בלימודים אקדמאים כי עוד לא יצא לי לחוות דבר כזה, יכול להיות שזה לא יעבוד אם באמת כמות החומר היא ענקית (5000 עמודים?) אלא אם כן יש לך זמן ארוך
בכל מקרה זה עזר לי מאוד בתיכון...נראה בהמשך

כל מי שמסכם, כדאי שתרדו מזה כמה שיותר מהר. זה לא ישים.

אני אישית פשוט קורא רק קורא את החומר..
ואז שמגיע המבחן אני מקיאא את החומר ממני.. זאת אומרת משנן את החומר (היסטוריה ב') כל הנושאים ואיך שמגיע המבחן והשאלות אני כותב כל מה שאני זוכר שקשור..
(ד"א השיטה לא יעילה מעבר לתיכון..)

אין בעיה לעשות את זה גם באקדמיה, אני מכיר הרבה מאוד אנשים שעושים את זה.
יש דברים שחייבים ללמוד דרך הידיים.

אני אתן רק דוגמא מנגנונים ארוכים של תגובות(כימיה אורגנית וביוכימיה).

בפיזיקה בעיות עיקריות, חלקיק בקופסא גל נוסע, גל עומד וכו...

במתמטיקה משפטים שצריך לדעת להוכיח.

מדעי מחשב, אלגוריתמים והוכחות שלהם.

בקיצר אולי למדעי הרוח זה לא מתאים, למדעים מדוייקים זה הרבה פעמים חובה.

נראה אותך עושה סיכום באנטומיה/פיזיולוגיה וכו'.
אתה לא יכול לסכם כי צריך לדעת הכל.
יש לך סיכום מוכן, הספר.
ואם תסכם- בעצם כתבת ספר.

והוא לא שאל על מדעים מדויקים, ברור ששם צריך לתרגל ולעבוד הרבה עם העט.

אתה כתבת להם לרדת מסיכום החומר...

אני מסכים איתך שבמקצועות שלא דורשים הבנה כמו שתיארת, באמת אין צורך לסכם.

אל תפתח את זה.
אנשים שלא למדו פיזיולוגיה/פרמקולוגיה חושבים שזה ביולוגיה וכל מה שצריך זה לזכור בעל פה.
רוב הבילבול הוא בין אנטומיה לפיזיולוגיה. באנטומיה באמת אין הרבה מה להבין (חוץ מאבריולוגיה ואולי זרימות דם/נוזלים אחרים והמסלול שלהם, אבל זה גם שינון).
פיזיולוגיה עולם אחר לגמרי שמתבסס לגמרי על אנטומיה. אם כבר כימייה זה לייצנות, גם אם לא תבין שום דבר (לא אורגנית) אם תזכור איך עושים את התרגיל ותשנן את הדרך 5000 פעם אתה תדע איך עושים את זה מבלי אפילו להבין מה אתה עושה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית