הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לקראת בגרות בהיסטוריה

יכול להיות שאלה כזאתי בתנאי שהתשובה לשאלה לא מופיע באופן ישיר בחומר הלימוד.
זאת אומרת שלמשל רשום בחומר הלימוד איך התיעוש השפיע על גידול התירס ואיך גידול התירס השפיע על הכלכלה מכאן אתה צריך לקשר בין הכלכלה לתיעוש. (הדוגמאות לא רלוונטיות, עדיף להשתמש במשתנים X,Y,Z)
דוגמה אחרת שיכולה להיות זה טקסט שמצורף למבחן ואז השאלה היא: הסבר איך תהליך התיעוש בא לידי ביטוי בטקסט הבא.

אין שאלות כאלה בתיכון.

זאת אומרת שלמשל רשום בחומר הלימוד איך התיעוש השפיע על גידול התירס ואיך גידול התירס השפיע על הכלכלה מכאן אתה צריך לקשר בין הכלכלה לתיעוש. (הדוגמאות לא רלוונטיות, עדיף להשתמש במשתנים X,Y,Z)
דוגמה אחרת שיכולה להיות זה טקסט שמצורף למבחן ואז השאלה היא: הסבר איך תהליך התיעוש בא לידי ביטוי בטקסט הבא.

יש קטעי מקור במבחן.
לי במתכונת היה איזה קטע מתוך נאום של היטלר והייתי צריך להסיק איזה עיקרון זה מתוך האידאולוגיה הנאצית, ואז להסביר אותו ולהראות איך הוא בא לידי ביטוי במהלך המשטר הנאצי או משהו בסגנון.

יש פה חשיבה. ברור שזה ברמה של אם יש לי 3 סוכריות, ויש לי 5 חברים, ואי אפשר לחתוך סוכריה, האם יש סוכריה לכל חבר, אבל עדיין, זה יותר מאשר להקיא חומר.

אני זוכר שלי בתיכון שיעורי היסטוריה היו מאד מעניינים כי זה לא היה סתם להקיא חומר. למשל השיעורי בית היה להכין מצגת על התקדמות הנאצים בכיבוש צרפת או משהו שדורש ממך טיפה מחקר וחשיבה.

אני לא יודע איך היום הבגרות בהיסטוריה. כמובן שיש שאלות שזה נטו הגדרה אבל זה נראה לי רק סעיף בשאלה.

אני זוכר שלי בתיכון שיעורי היסטוריה היו מאד מעניינים כי זה לא היה סתם להקיא חומר. למשל השיעורי בית היה להכין מצגת על התקדמות הנאצים בכיבוש צרפת או משהו שדורש ממך טיפה מחקר וחשיבה.

אני לא יודע איך היום הבגרות בהיסטוריה. כמובן שיש שאלות שזה נטו הגדרה אבל זה נראה לי רק סעיף בשאלה.

זה אולי במקרים בודדים
אולי 90% מהמקרים זה פשוט לשנן טוב ופשוט להקיא את החומר במבחן

השאלות מקור בדרך כלל זה פשוט לזהות מה הם רוצים ואז להקיא את החומר

וזה באמת פרקטי לכתוב את כל החומר על כרטיסיות? זה ייקח שנים ונראה לי שאחרי זה כבר לא יהיה צריך חזרה בכלל.
גם אני ניגש ביום חמישי

• פותח/ת השרשור
השאלות מקור בדרך כלל זה פשוט לזהות מה הם רוצים ואז להקיא את החומר

וזה באמת פרקטי לכתוב את כל החומר על כרטיסיות? זה ייקח שנים ונראה לי שאחרי זה כבר לא יהיה צריך חזרה בכלל.
גם אני ניגש ביום חמישי

קודם כל- אם אחרי זה לא יהיה צריך חזרה בכלל הגענו למטרה לא?
וזה מאוד תלוי בבן אדם. אני לדוג' כותב על צד אחד של דף את הנושא ובצד השני את הסיכום שעשיתי. יושב על פעם על 10 ומשנן עד שאני זוכר הכל וזהו.

קודם כל- אם אחרי זה לא יהיה צריך חזרה בכלל הגענו למטרה לא?
וזה מאוד תלוי בבן אדם. אני לדוג' כותב על צד אחד של דף את הנושא ובצד השני את הסיכום שעשיתי. יושב על פעם על 10 ומשנן עד שאני זוכר הכל וזהו.

אם לא יהיה צורך בחזרה זה טוב, השאלה כמה זמן זה לוקח... פשוט לכתוב את כל המיקוד על כרטיסיות יקח דיי הרבה זמן

יש לי שבוע להתכונן למבחן הבגרות בהיסטוריה. יש לי בעיה רצינית בלמידה: למתכונת סיכמתי את כל החומר, מרגיש לי טימטום מוחלט לסכם הכל שוב. יש לכם אולי שיטות לשינון החומר בצורה טובה? אני מהאלה שבדרך כלל צריכים לכתוב כדי שיכנס לראש אבל לכתוב את הסיכום מחדש מילה במילה לא נשמע פרקטי. (כן, יש הפרעות קשב וריכוז בגלל זה אני צריך לסכם בדרך כלל)

מספר הרגלי למידה חיוניים:

🤡

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם לא יהיה צורך בחזרה זה טוב, השאלה כמה זמן זה לוקח... פשוט לכתוב את כל המיקוד על כרטיסיות יקח דיי הרבה זמן

אני עושה היסטוריה א' כנראה זה פחות חומר מהיסטוריה ב' אבל עדיין הכרטיסיות עזרו לי לקראת המתכונת. ועשיתי משהו כמו 6 כרטיסיות וזהו.

היסטוריה א' פחות חומר אבל מאוד משעמם.. לעומת היסטוריה ב' חומר ברצינות דיי מעניין..

כפי שאמרו אין סטודנט שניגש למבחן בגרות בהיסטוריה בלי שיש לו את כל החומר ואת כל מה שצריך לדעת מראש בכדי שיוכל לענות על כל שאלה במבחן. היסטוריה תיכונית זה שינון חומר נטו. יש להם ספרי מיקוד ואלפי סיכומים שהמורים שלהם מאכילים להם אותם.

אני עושה היסטוריה א' כנראה זה פחות חומר מהיסטוריה ב' אבל עדיין הכרטיסיות עזרו לי לקראת המתכונת. ועשיתי משהו כמו 6 כרטיסיות וזהו.

6 כרטיסיות לכל החומר? באיזה גודל? כנראה לא הבנתי את הרעיון

יש קטעי מקור במבחן.
לי במתכונת היה איזה קטע מתוך נאום של היטלר והייתי צריך להסיק איזה עיקרון זה מתוך האידאולוגיה הנאצית, ואז להסביר אותו ולהראות איך הוא בא לידי ביטוי במהלך המשטר הנאצי או משהו בסגנון.

יש פה חשיבה. ברור שזה ברמה של אם יש לי 3 סוכריות, ויש לי 5 חברים, ואי אפשר לחתוך סוכריה, האם יש סוכריה לכל חבר, אבל עדיין, זה יותר מאשר להקיא חומר.

שאלה כמו שהייתה לי,אתה לומד בריאלי??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית