הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי + שחיקת סחוס בבירכיים . הולכים ברגל ?

• פותח/ת השרשור ארז
  • פורסם בתאריך

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
שלום לכל חברי הפורום !
יש לי בעיה של שחיקת סחוס בבירכיים המונעות ממני לרוץ\ ולרכב
ואני כרגע בתקופת החיטוב ככה שאני מנסה לצמצם בצריכת הקלוריות היומית
אתם מכירים פעילות אירופית שלא משפיעה ישירות על הבירכיים ?

• פותח/ת השרשור
סקי זה אחלה פעילות אירופית.

אוי .. איזה קטנוני !
שחיה לא רלוונטי לגבי בגלל נגישות לבריכה , הליכה ,פה זה מוזר מכיוון שעד כמה שידוע לי שבהליכה הדופק לא עולה ברמה שמספיקה לשריפת שומנים (65-75 % )
חתירה זה נחמד צריך להתחיל להתאמן בחדר כושר.
מזה קרוס ?
אבל הכי אהבתי את הסקי !

עוד רעיונות ?

קרוס טריינר

post-18035-1241204300.png

איך אף אחד עדיין לא שאל מאיפה אתה יודע שיש לך שחיקת חסחוס?

אתה הולך להגיד שהאורטופד אמר לך? איך הוא בדק? הוא כיפף, שמע שאתה מתאמן ואבחן?
אני טועה?

אוי .. איזה קטנוני !
שחיה לא רלוונטי לגבי בגלל נגישות לבריכה , הליכה ,פה זה מוזר מכיוון שעד כמה שידוע לי שבהליכה הדופק לא עולה ברמה שמספיקה לשריפת שומנים (65-75 % )
חתירה זה נחמד צריך להתחיל להתאמן בחדר כושר.
השומנים שלך ישרפו אם תצרוך פחות קלוריות ממה שתוציא. גם הליכה בקצב מתון כשעה ביום תוסיף לך הוצאה קלורית וזה עדיף על לשבת בבית ולתרץ תירוצים.
בנוסף, הליכה מהירה תעלה לך את הדופק לטווח שציינת.

YNET לא להיט כמקור אבל אשמח אם תוכלי לגבות את הטענות.

צעידה / ריצה / אימון קרוס טריינר: שלושת סוגי האימונים האלו עובדים על הגוף באותו אופן אך בדרגות קושי שונות. מדובר באימונים המפעילים את קבוצות השרירים הגדולות בגוף כנגד משקלנו. משלושתם הצעידה היא הפעילות הקלה ביותר להתחיל בה - אפשר לבצע אותה בכל מקום, וחשוב יותר, היא מומלצת לכולם, וטובה במיוחד לשמירה על משקל גוף תקין ולמלחמה באוסטיאופורוזיס. הריצה והקרוס טריינר מיועדים לעומת זאת למתקדמים. הריצה טובה לאלה שלא סובלים מבעיות אורתופדיות, והקרוס טריינר, שגם הוא מאמץ את הגוף וגורם להזעה, מומלץ דווקא לאלה הסובלים מבעיות ברכיים משום שהלחץ שהוא מפעיל עליהן קטן בהשוואה ללחץ שמפעילה הריצה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3099960,00.html

• פותח/ת השרשור
איך אף אחד עדיין לא שאל מאיפה אתה יודע שיש לך שחיקת חסחוס?

אתה הולך להגיד שהאורטופד אמר לך? איך הוא בדק? הוא כיפף, שמע שאתה מתאמן ואבחן?
אני טועה?

לצערי אורטופד כן בדק אותי וקבע שיש לי שחיקת סחוס ואף הוריד אותי מתקן לוחם( צבא כן.. )

מבחינת אימונים אני כרגע בתקופת חיטוב ומתאמן על בסיס יומי ומקפיד את מאזן קלורי שלילי
ככה ש-minimonster זה על התירוצים שהחלטת להדביק לי 😉

בילבתם אותי עם כל כך הרבה תשובות ? מה הוחלט לסיכום ?

לצערי אורטופד כן בדק אותי וקבע שיש לי שחיקת סחוס ואף הוריד אותי מתקן לוחם( צבא כן.. )

מבחינת אימונים אני כרגע בתקופת חיטוב ומתאמן על בסיס יומי ומקפיד את מאזן קלורי שלילי
ככה ש-minimonster זה על התירוצים שהחלטת להדביק לי 😉

בילבתם אותי עם כל כך הרבה תשובות ? מה הוחלט לסיכום ?

למה אתה מתאמן כל יום? זה לא טוב
לסיכום לך לפי איך שאתה מרגיש ושאל את האורטופד שלך!

מנסיון כאבי ברכיים זה דבר נוראי.
הם הפסיקו לי רק כשהתחלתי להתאמן לטריאתלון והתחלתי לשחות, והורדתי את כמות אימוני הריצה/אופניים.
אם יש לך טכניקה טובה, הייתי שוקל שוב פעם לשחות.

YNET לא להיט כמקור אבל אשמח אם תוכלי לגבות את הטענות.
רציתי רק להסביר למה טוענים שקרוס מפעיל פחות לחץ על הברכיים בהשוואה לריצה - כי כביכול אין נחיתה על כף הרגל וזעזוע כתוצאה מכך, כף הרגל כל הזמן מונחת על משטח.
מצד שני, התנועה עצמה שהקרוס מכתיב לרגל לדעתי "מעצבנת" את הברכיים יותר, כנראה בצורה דומה שאופניים עושים.

רציתי רק להסביר למה טוענים שקרוס מפעיל פחות לחץ על הברכיים בהשוואה לריצה - כי כביכול אין נחיתה על כף הרגל וזעזוע כתוצאה מכך, כף הרגל כל הזמן מונחת על משטח.
מצד שני, התנועה עצמה שהקרוס מכתיב לרגל לדעתי "מעצבנת" את הברכיים יותר, כנראה בצורה דומה שאופניים עושים.

באופן אישי, בעת הריצה אני מרגיש יותר את הברכיים, על הקרוס אני לא מרגיש.

אני מניח ששנינו לא טועים כי יש ניסיון בשני הדברים ואנחנו יודעים מה טוב באופן אישי עבורינו.

אין ספק שהריצה הרבה יותר כיפית אם זה בהליכון ובטח שבחוץ.

הקרוס הרבה יותר " ידידותי" לבירכיים, יש אנשים מועטים עם בעיות ברכיים שהקרוס כן גורם להם להמשך בעיות ברכיים.
אבל בכלליות הקרוס מצויין לאנשים שיש להם בעיות ברכיים או למניעת בעיות ברכיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית