הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הבאונס מתחתית הסקוואט

MetalHead

משתמש פעיל
431
0
נק' מוניטין:
198
431
0
כבר כמה פעמים קראתי על הבאונס מתחתית הסקוואט אבל אני לא מצליח להבין איך ליישם אותו ואיך הוא עובד. מישהו מוכן להסביר לי?
עוד שאלה היא עד כמה מתחת למקביל צריך לרדת? מדריך (לא ליצן) בחדר כושר שלי אומר שצריך לרדת בדיוק למקביל ומקסימום איזה סנטימטר שתיים פחות, מצד שני בהרבה וידאוים ראיתי אנשים יורדים הרבה יותר מזה אולי כי זה שימושי או אולי סתם כדי להיות בטוחים ששברו מקביל.
אז עד כמה עמוק מתחת למקביל צריך לרדת?

תודה מראש

הבאונס ב-LB נוצר בעיקר ממתיחה של ההאמסטרינגס שמשחקת כ"קפיץ". אם אתה שולח ברכיים החוצה, מתיישב אחורה ושומר על הגב לאורך כל התנועה, באיזה שהוא שלב אתה תרגיש את המתיחה ש"מקפיצה" אותך למעלה (אני אומרה "מקפיצה" כי יש אנשים שנוטים פשוט ליפול למטה ולחכות לקפיץ הזה, ואם אין מתיחה זה יבוא בעיקר מהברכיים).
זה לא שאלה של ס"מ או 2 או 10 מתחת למקביל, זה שאלה של מתחת למקביל + מתיחה. אצל כל בנאדם זה קורה במקום שונה בהתאם למבנה גוף, גנטיקה, גמישות, ניסיון באימונים וכו'. צריך לשבור מקביל, השאר כבר מסתדר לבד (מה שליצנים שמודדים ס"מ מסרבים להבין). אם אתה לא יכול לשבור מקביל עדיף לרדת עד למתיחה, ולעשות תרגילים שיעזרו לך בגמישות.

• פותח/ת השרשור
לשבור מגביל זה לא בעיה (דווקא עד לאחרונה ירדתי ATG) אבל כשאני יורד יותר מידי למטה אני מתקופף יותר מידי קדימה עם פלג גוף עליון (רגליים ארוכות מאוד גוף יחסית קצר)

לשבור מקביל זה לא נקרא לגרד את התחת באדמה, אם אתה לא שומר על כל העקרונות (גב מכווץ, ישיבה אחורה, ברכיים החוצה, חזה בחוץ) זה לא שווה כלום ומתכון לפציעה. לא מסתכלים רק על עומק, זה בתכלס לא מעניין בשיט אם הסקוואט חרא.

• פותח/ת השרשור
עכשיו תקינתי את זה כבר-פשוט אצלי ככל שהמרחק מתחת למקביל יותר גדול ככה הטכניקה שלי נהרסת יותר (אם אני עושה כמו שהמדריך אומר-ממש קצת מתחת למקביל אז הטכניקה טובה).

אתה לא צריך לעשות מעבר לשבירת מקביל אם זה מחרבש את הטכניקה. ראית את הסרטונים של ריפ לגבי הסקוואט? הוא מתקן שם אנשים שיכולים לרדת בכיף עוד למטה אבל עם באט וינק. אבל אני מציע לך להעלות סרטון, יש לי תחושה שאתה לא בדיוק יודע מה הכוונה בשבירת מקביל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית