נק' מוניטין:
28,250
- 10,536
- 63
זה שהמדינה מספקת משהו בצורה מסוימת לא אומר שהוא לא טבעי.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה שהמדינה מספקת משהו בצורה מסוימת לא אומר שהוא לא טבעי.
לא משהו, אלא זכות. ואם בלי מדינה אין לך את הזכות הזאת, ובמצב הטבעי אין מדינה, אז...
לא משהו, אלא זכות. ואם בלי מדינה אין לך את הזכות הזאת, ובמצב הטבעי אין מדינה, אז...
אלכס לפי לוגיקה
מדינה -> זכות
לא מדינה לא בהכרח אומר לא זכות..
LOL
מי אמר שאין לך זכות במצב הטבעי?
איזו זכות?
אמרת ערך אוניברסלי של חיי אדם, אז אני אגיב על ערך אוניברסלי:
ערך האוניברסלי של חיי אדם אמור להיות הנחת יסוד - הקהילה הבינלאומית.
יש לך גם את מגילת זכויות האדם של האו"ם לדוגמא, שמקבלים את קביעת ערך חיי האדם כהנחת יסוד. כל שיטת המשטר הליברלית מתבססת על שיוויון ערך חיי האדם שהוא, כמו שאומרת מגילת העצמאות האמריקאית "זכויות שאינן ניתנות להדרה" (unalienable rights). מובן שבכל מה שקשור לערך שיוויון חיי אדם היום אתה למעלה ומחר את למטה, והדבר היחיד שיכול להבטיח לנו מידה צנועה של "כבוד סגולי" (dignity, או "צלם אנוש", תבחר) היא הידיעה שלא משנה איפה אנחנו ומי אנחנו, כולנו בני אדם, כולנו שווים, לכולנו יש ערך, ולכולנו יש זכויות בסיסיות.
זה שהחמאס עצמו אינו מכבד זכויות אדם זאת כבר בעיה אחרת לגמרי:
מעשיו של אדם, ובוודאי שמעשיו של ארגון שאותו אדם משוייך אליו, אינם יכולים לשנות את עצם הקביעה הבסיסית שלנו כאנשים שמאמינים בדמוקרטיה וברוח האדם, שכל בני האדם שווים ולכולם יש ערך בסיסי.
עוד משהו קטן, הגישה הפרקטית, כפי שתיארת אותה בעצמך, היא שלכל אדם יש מדינה (או ארגון אחר) ששומר עליו, ואם המדינה שלך לא שומרת עליך, אתה נתון לחסדיו של מי שכן שולט עליך באותו הרגע. לחלופין, אם המדינה שלך החליטה לא לשמור עליך מסיבותיה שלה, זו זכותה. הגישה הזו, כך חשבנו פעם, עברה מן העולם (נחש מתי?), אבל אני רואה שהיא מתחילה לחזור 😃
עכשיו, אתה עלול לומר שאתה מלכתחילה לא רוצה להחיל את הכללים האלו באופן אוניברסאלי, בתגובה - האם מותר לארה"ב להחליט שישראלים שיתפסו עובדים באופן בלתי לגאלי באמריקה יזרקו לכלא בלי משפט ובלי תאריך שחרור? האם, לדעתך, זה לגיטימי מצד כל מדינות העולם להחליט שישראלים לא יכולים להכנס אליהן יותר, סתם כי בא להן?
עכשיו אני מניח מבעוד מועד שהדיון הזה עומד לגלוש לכיוונים אחרים, אז שאלה לי קטנה אליכם על איזה תוכן ומהות אתם חושבים ששווה לכם להלחם למען ישראל?
ד"א, משהו שהייתי רוצה להזכיר מבחינה אמפירית: לא כל האסירים הם אנשי חמאס ובכלל, לא כל האסירים רצחו (בתגובה ל"הם רצחו" ו"הם עם דם על הידיים"), מה מביא אתכם להנחת יסוד שכזו?
כל זכות שהיא.
קודם כל כתבתי שיכול להיות שלא הבנתי את הכוונה, תנסה לכתוב שיבינו אולי לא "ימהר לקלל אותך" , שגם לא כ"כ עשיתי את זה.. אבל לא משנה.חחח בכלל לא הבנת מה שכתבתי (לא כלכך מפתיע), למה אני טורח לענות לך?
אני אומר שצריך לעשות החלפה של גלעד מול אסיר אחד, אם הם לא מכבדים את ערך החיים של האסירים שלהם עצמם זאת כבר בעיה אחרת.
אבל שוב אני לא מצפה ממך להבין בתור אחד שממהר לקלל אותי בכל דעה שלא כוללת רצח ערבים ודברים דומים, אתה פשוט גוף תקשורת נייד של הממשלה, ברכותיי 😃
יש לי זכות לחינוך חינם במצב הטבעי?
שאתה אומר ארה"ב נופלת, אתה מתכוון אם מחר הליברליזם נופל?אז בוא תספר אילו זכויות יש לך שהן unalienable? אם מחר ארצות הברית נופלת, הזכויות שלך נופלות איתה?
יש הבדל בין "לא כלכך מובן" לבין "לא הבנתי", מה גם שהיתממות\חנופה לא תעזור לך פה.קודם כל כתבתי שיכול להיות שלא הבנתי את הכוונה, תנסה לכתוב שיבינו אולי לא "ימהר לקלל אותך" , שגם לא כ"כ עשיתי את זה.. אבל לא משנה.
אני לא בעד רצח של ערבים אני בעד רצח של טרוריסטים ומחבלים זה קודם כל.
דבר שני מעצבן אותי האנשים האלה(לא המשפחה שלו!) שבלי שום קשר אליו ובעלי אייקיו זהה,לכל היותר, לכלב שלי שצועקים "שחררו אותו ,לא אכפת איך ובאיזה מחיר" כי הם אנשים שבלשון המעטה - מפגרים.
לאחרונה ראיתי גם פורומים להחזרה שלו וכל מיני כאלה שכותבים שם ויש המוווןן אנשים כאלה וזה פשוט מעצבן אותי איך אפשר להיות כלכך יהיר.
אני מכיר את מחיר הסכסוך הערבי טוב מאוד ובגלל זה אני קצת "אוט טמפר" בנוגע לזה.
שלא תבינו לא נכון ,אני מאוד רוצה שהוא יחזור ומייחל שהוא יהיה בריא ושלם אבל זה לא נכון לעשות את זה ככה.
אז ברכותיי, גם אתה לא הבנת אותי...![]()
אגב למה שהם יעריכו את ערך החיים של האסירים שלהם? בשבילהם הם רק כלי לפיצוץ יהודים..
ועל הדרך הם גם מתאבדים.
למה לא? הרי "זכות" בהגדרה החברתית שלה אינה יותר מאשר משהו שהאדם יכול ורשאי לעשות.
אנחנו לא מדברים על זכות חברתית, אלא על זכויות טבעיות. כאלה שאי אפשר לקחת לך כל עוד אתה חי.
ואם אין לך מישהו שיספק לך חינוך בחינם, אז מי דואג לזכות הזאת?
שאתה אומר ארה"ב נופלת, אתה מתכוון אם מחר הליברליזם נופל?
אתה שואל אותי בעצם שאם עכשיו כל הגישה הליבראלית שנוצרה נופלת בארהב"ב, אחרי שנים של משטרים אפלים מחוסרי זכויות, אם הזכויות שלי ימשיכו להתקיים?
בטח שלא, וזה התפקיד שלנו לשמור על המשטרים והגישות הקיימות הללו.
בכ"מ, אני לא מבין לאן אתה חותר.
Thomas Hobbes (1588–1679) included a discussion of natural rights in his moral and political philosophy. Hobbes' conception of natural rights extended from his conception of man in a "state of nature". Thus he argued that the essential natural (human) right was "to use his own power, as he will himself, for the preservation of his own Nature; that is to say, of his own Life; and consequently, of doing any thing, which in his own judgement, and Reason, he shall conceive to be the aptest means thereunto." (Leviathan. 1,XIV)
גם זכות טבעית משמעה כל דבר שהאדם יכול ורשאי לעשות, רק ששם אין על זה שום סייג. כך שזכותי לחינוך בחינם לא נפגעת אם מישהו לא מספק לי חינוך חינם, או חינוך מכל סוג שהוא.
ברור שהיא נפגעת. זכותך לחינוך חינם לא מומשה.
אבל הזכות עצמה לא נפגמת כשהיא לא ממומשת, אלא רק כשהיא נדרסת או שחלים עליה סייגים. זכות מוגדרת כפוטנציאל (יכול ורשאי), ולא בהכרח כדבר אקטיבי. זכותי לפרוש כנפיים ולעוף לא נפגמת מהעובדה שאין לי כנפיים.
אבל היא נדרסת. זו לא זכות לחנך את עצמך חינם, אלא זכות לקבל חינוך חינם מאחרים. ברגע שאחרים לא מספקים אותה, היא נדרסת.
ברור שבטבע יש לך זכות לעשות מה שאתה רוצה, אבל זה לא אומר שיש לך זכות לא להיהרג.