הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון כיתה א' - LB - אשכול לימוד מרוכז

MOONLight

גורו חיטוב ממה שקיים היום
6,962
58
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,373
6,962
58
גו אקטיב - יהוד
שלום,

אני ארכז באשכול הזה סרטונים לבקורת עבור סקוואט LB שלי אשמח לשמוע הערות. (אם צריך לצלם בצורה שונה כדי לראות דברים נוספים בטכניקה אשמח לשמוע לפעמים הבאות).

הסרטון היום - 60 קילו ל5 חזרות

חלק משגרת האימון:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?p=306231#post306231

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שני דברים עיקריים: אתה לא מחזיק גב ואתה לא יושב מספיק אחורה כי אתה לא מוציא מספיק ברכיים. שים לב שהגב שלך מתעגל. אתה צריך להוציא את החזה החוצה, להצמיד שכמות ולשמור על המתח לאורך כל התנועה.

• פותח/ת השרשור
לקחתי בסקוואט - פיסוק רחב עם ברכיים החוצה, דאגתי להוציא חזה (אבל לא לכווץ חזק את השכמות).

אני רואה שהמיקום של המוט הוא לא מעל ציר מרכז הכובד שהוא למיטב הבנתי מאונך למישור אמצע כף הרגל ?

זה לא משהו שצריך להדאיג אותך בין אם המוט מעל ציר מרכז הכובד או לא, זה יסתדר מעצמו ברגע שתהיה מכווץ חזק ותרד מתחת למקביל.

לקחתי בסקוואט - פיסוק רחב עם ברכיים החוצה, דאגתי להוציא חזה (אבל לא לכווץ חזק את השכמות).

אני רואה שהמיקום של המוט הוא לא מעל ציר מרכז הכובד שהוא למיטב הבנתי מאונך למישור אמצע כף הרגל ?

המוט זז כי אתה לא מתיישב מספיק אחורה וכי הגב מתעגל. יכול להיות גם שהפיסוק רחב מדי, אי אפשר להיות בטוח מהסרטון (אבל לא נראה). צריך "לתפוס" את ההרגשה של הגב המוחזק לאורך כל התנועה, ואח"כ "לתפוס" את הקטע של הבאונס וזהו בעצם.

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה. אצלם בפעם הבאה. אני לא כ"כ מכיר את ההרגשה של הבאונס הזה. אבל כן גם התחושה שלי הייתה וגם בתור אחד שצופה מהצד על עצמי שזו לא התנועה הנכונה.

יש צורך לצלם גם את מיקום המוט על הכתף?

לא רע בתור התחלה
תחזיק גב (תרים את החזה חזק למעלה ותכווץ את הזוקפים כל הזמן)
לאט לאט תשב יותר עמוק ואחורה

רוב הדברים ייפתרו אם תוציא את הברכיים קצת קדימה והרבה החוצה בחצי הראשון של התנועה. בחלק הקונצנטרי תוביל את התנועה עם התחת ולא עם החזה.

כדי שהמוט לא יזוז לך תרים מרפקים ודחוף עם כפות הידיים את המוט כלפי הגוף.
שים לב שהאגודל לא צריך ללפף את המוט בLB.

• פותח/ת השרשור
הטכניקה שלי הייתה גרועה מאוד בסקוואט HB (הרגשתי כאבים בברכיים בתקופה האחרונה). הסקוואטים לא היו שלמים (רבעים) ללא שבירת מקביל ובנוסף הייתה התרסקות במשקלי העבודה עם הסקווטים הלא מלאים בחיטוב.

לא בצעתי מעולם סקוואט טוב ומלא כמו שצריך ובגלל זה הטכניקה עלובה ויכולתי לחסוך לעצמי הרבה בהמשך.

החלטתי בתמיכת כמה חברי הפורום והמנהלים - ללמוד הכל מההתחלה, להעלות סרטונים ולבצע את הסקוואט LB.

זה לא הולך כ"כ חלק ונשארו חלק מההרגלים הרעים שאני רוצה להיפתר מהם.

זו השורה התחתונה

אה, מבין אותך..טוב שהחלטת לעבור לLB ולא לבזבז זמן ובריאות על HB שאתה לא שולט בו.
הולך לך ייחסית בסדר למישהו שמתחיל LB. כן, רואים שיש לך קצת שאריות הרגלים מHB אבל זה יסתדר לך

אתה בכיוון, אבל:

1. לאן אתה ממהר? תתרכז לפני כל חזרה.
2. אתה לא מוציא את הברכיים לצדדים.
3. תשב בין הרגליים שלך, אל תנסה להתקפל בצורה מוזרה כמו שאתה עושה כאן.
4. אתה מוביל עם החזה עדיין.
5. תוריד את החגורה.

• פותח/ת השרשור
לא רואים בצילום אבל ממש השתדלתי להוציא את הבירכיים.

את נק' 1,2,5 הבנתי.

לגבי 3: האם צריך לרדת יותר למטה ואחורה ואת הגב לקחת יותר אחורה (לכיוון המישור האנכי לרצפה)?

לגבי 4: איך אוכל לא להוביל עם החזה ואלא עם האגן? האם ירידה יותר למטה? פתיחה גדולה יותר של ברכיים? ישיבה יותר לאחור? יותר להקפיד על הוצאת החזה?

נערך לאחרונה:
אז יש מצב שאתה עומד רחב מדי ואת זה אי אפשר לראות.
לא צריך לקחת שום דבר יותר אחורה. תפתח SS ותראה איך הבחור שם יושב בסקוואט לפני שיש לו מוט על הגב. תשב ככה ותרגיש איך המצב בתחתית אמור להיות ואז תחזור למוט.

להוביל עם האגן זה בעלייה, לא בירידה. נסה להסתכל למטה. אולי זה יעזור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית