הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
פה נרכז את כל הפנינות חכמה של חברי האתר. אם אתם חושבים שהשאלה שלכם טיפשית או שאתם מתביישים לפתוח אשכול משלכם (יחד עם זה שהשאלה שלך טיפשית), פרסמו אותה כאן ומישהו נדיב יענה לכם.
אשכולות קודמים (מהחדש לישן):

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=10621
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5978

תתחיל נייטרלי ותוריד 200 קלוריות, אחרי שאתה נתקע תוריד עוד קלוריות או שתוסיף אירובי.
(אל תשכח לחשב גם את הקלוריות בחדר כושר)

אנשים לרוב אומרים שמאסה נקייה לא עוזרת ושהרבה יותר עדיף מאסה מלוכלכת, ושג'אנק פוד לא כזה נורא במסה.

עכשיו אישית, לרוב לא יוצא לי לאכול ג'אנק פוד, פשוט כי אני לא אוהב. ז"א משקאות מוגזים, חטיפים ממתקים, גלידות וכאלה אני לא אוכל. לא בגלל שאני במסה, בגלל שלא בא לי.

עכשיו מה שמשנה זה רק הערכים הסופיים של התפריט, או גם ה"איכות" של המזון?
זאת אומרת, אני יעלה לאט יותר, ומשקלי העבודה יעלו לאט יותר בגלל העובדה שאני אוכל מעט מאוד ג'אנק פוד?

לא,מה שמשנה זה הקלוריות הסופיות שבדרך כלל קשה להגיע אליהן מאוכל ''נקי'' בלי ג'אנק.
הכי חשוב שיהיה מספיק חלבון,כל השאר לא משנה כלכך,העיקר קלוריות!

לא,מה שמשנה זה הקלוריות הסופיות שבדרך כלל קשה להגיע אליהן מאוכל ''נקי'' בלי ג'אנק.
הכי חשוב שיהיה מספיק חלבון,כל השאר לא משנה כלכך,העיקר קלוריות!

אני שוקל 56, באמת שלא קשה לי להגיע לכמות קלוריות הזאת וכמות חלבון שצריך מאוכל "נקי".

יוצא לי כל יום לאכול בערך 2500-2600 קלוריות, זה מספיק או שצריך עוד? כי בינתיים אני עולה במשקל בקצב של חצי קילו לשבוע.

אם כבר אני שואל פה, זה חשוב כמה פחמימות אני אוכל במסה? כי לרוב אני בקושי עובר את ה180-200 גרם.

חצי קילו לשבוע זה מעולה. במיוחד כשאתה עובד באימוני כוח או הרמות משקל.

במשקל שלך אין מעולה או לא.
אתה לא אמור בכלל להיות בררן!
תאכל כל מה שאתה יכול!
קלוריות איכותיות אתה רוצה?
שתה כל יום ליטר חלב בנוסף למה שאתה אוכל,תאכל אגוזים בכמויות,גבינות עם אחוז שומן גבוה,בשר שומני!

---------- התגובה התווספה ב 16:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:58 ----------

חצי קילו לשבוע זה מעולה. במיוחד כשאתה עובד באימוני כוח או הרמות משקל.

ואתה תפסיק כבר עם היעוץ הלא יעיל שלך,הבחור במשקל של אנורקסית,איזה בסדר ואיזה נעליים?!

במשקל שלך אין מעולה או לא.
אתה לא אמור בכלל להיות בררן!
תאכל כל מה שאתה יכול!
קלוריות איכותיות אתה רוצה?
שתה כל יום ליטר חלב בנוסף למה שאתה אוכל,תאכל אגוזים בכמויות,גבינות עם אחוז שומן גבוה,בשר שומני!

---------- התגובה התווספה ב 16:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:58 ----------

ואתה תפסיק כבר עם היעוץ הלא יעיל שלך,הבחור במשקל של אנורקסית,איזה בסדר ואיזה נעליים?!

אני 168 בגובה... יחסית לבן אדם שעושה מסה וממשיך לעלות במשקל זה לא כזה קריטי.
אני לא בררן, אני לא "נמנע" מג'אנק פוד כי אני רוצה לאכול "נקי", אלא פשוט כי לא בא לי.
אם בא לי אני יאכל גלידה או ממתקים (שווארמה אני לא מחשיב כג'אנק פוד, למרות שגם זה לא בתדירות גבוהה), פשוט אני לא עושה את זה יותר מדי ושאלתי אם זה יפריע לתהליך של הגדילה והעליה במשקל.

בינתים אין בעיות, אבל רציתי להיות בטוח.

תתחיל נייטרלי ותוריד 200 קלוריות, אחרי שאתה נתקע תוריד עוד קלוריות או שתוסיף אירובי.
(אל תשכח לחשב גם את הקלוריות בחדר כושר)
אני כבר התחלתי ניטרלי,אני מדבר פה רק על החיטוב
מה זה אומר נתקע??
ואי אפשר להתחיל ישר פחות 400 קלוריות לא כולל חדר כושר?
ואיך אני אמור לחשב גם את החדר כושר?יום אחד אני יאכל ככה ויום אחד ככה?

נתקע זה אומר לא יורד במשקל.
לא כדי להתחיל ישר עם מינוס 400 אחרת לא יהיה לך מאיפה לרדת, גם ככה שאתה בגרעון הגוף בסופו של דבר יתרגל לגרעון ואתה תצטרך או לעשות יותר אירובי או לאכול פחות או לצאת לנייטרלי.
אל תשנה כל יום את התפריט תעשה ממוצע לכל הימים וזהו

אז אני יכל להתחיל במינוס 200 וכל שבוע להוריד עוד 50?100?
ואז אני מגיע לאיזה מינוס 500 ולא יורד כבר אז אני יוצא לנטרלי של שבועיים ומתחיל מההתחלה פחות 100 או ישר פחות 500?

תודה רבה על העזרה אתה ממש עוזר לי

תתחיל נגיד במינוס 200 ואל תמהר להוריד סתם קלוריות אלא אם כן אתה נתקע במשקל ולא יורד.
אם קורה מצב שאתה נתקע במשקל יש לך 2 אופציות: לאכול פחות או לעשות יותר אירובי.
בנוסף אתה חייב לבצע העמסות (התדירות תלויה בכמות הפחמימות שאתה אוכל בתפריט)
ברגע שאתה מגיע למצב שאתה צורך מעט מדי קלוריות ולא יורד או שאתה נתקע כבר די הרבה זמן אתה עובר לנייטרלי לשבוע ושוב מתחיל עם מינוס 200

תתחיל נגיד במינוס 200 ואל תמהר להוריד סתם קלוריות אלא אם כן אתה נתקע במשקל ולא יורד.
אם קורה מצב שאתה נתקע במשקל יש לך 2 אופציות: לאכול פחות או לעשות יותר אירובי.
בנוסף אתה חייב לבצע העמסות (התדירות תלויה בכמות הפחמימות שאתה אוכל בתפריט)
ברגע שאתה מגיע למצב שאתה צורך מעט מדי קלוריות ולא יורד או שאתה נתקע כבר די הרבה זמן אתה עובר לנייטרלי לשבוע ושוב מתחיל עם מינוס 200
תוך כמה זמן בערך אני אמור להוריד עוד קלוריות?וכמה?
וככל שאני צורך יותר פחמימות אז אני צריך לבצע העמסת פחמימות בתדירות יותר גבוהה?
ו200 זה לא קצת מדיי? זה אומר שאני יורד קילו בחודש וחצי בערך

נערך לאחרונה:
אני 168 בגובה... יחסית לבן אדם שעושה מסה וממשיך לעלות במשקל זה לא כזה קריטי.
אני לא בררן, אני לא "נמנע" מג'אנק פוד כי אני רוצה לאכול "נקי", אלא פשוט כי לא בא לי.
אם בא לי אני יאכל גלידה או ממתקים (שווארמה אני לא מחשיב כג'אנק פוד, למרות שגם זה לא בתדירות גבוהה), פשוט אני לא עושה את זה יותר מדי ושאלתי אם זה יפריע לתהליך של הגדילה והעליה במשקל.

בינתים אין בעיות, אבל רציתי להיות בטוח.

בנתוהים שלך זה לא יפריע!
רק יעיל!

תוך כמה זמן בערך אני אמור להוריד עוד קלוריות?וכמה?
וככל שאני צורך יותר פחמימות אז אני צריך לבצע העמסת פחמימות בתדירות יותר גבוהה?
ו200 זה לא קצת מדיי? זה אומר שאני יורד קילו בחודש וחצי בערך
גרעון של 200 קלוריות הוא גרעון מעולה להתחלה. אתה רוצה להקצין את הגרעון בהדרגתיות כדי להרגיל את הגוף למאזן הקלורי החדש. תוך שבוע-שבועיים תגיע לגרעון שאתה רוצה - אני לא הייתי עובר את ה-500 קלוריות גרעון ליום, כולל RMR+EMR.
ולמרות שתיאורטית ככל שאתה צורך יותר פחמימות כך אתה תעמיס בתדירות גבוהה יותר, בדרך כלל מומלץ להעמיס אחת לשבועיים בתפריט גרעון רגיל (לא AD/PSMF ושאר)

גרעון של 200 קלוריות הוא גרעון מעולה להתחלה. אתה רוצה להקצין את הגרעון בהדרגתיות כדי להרגיל את הגוף למאזן הקלורי החדש. תוך שבוע-שבועיים תגיע לגרעון שאתה רוצה - אני לא הייתי עובר את ה-500 קלוריות גרעון ליום, כולל RMR+EMR.
ולמרות שתיאורטית ככל שאתה צורך יותר פחמימות כך אתה תעמיס בתדירות גבוהה יותר, בדרך כלל מומלץ להעמיס אחת לשבועיים בתפריט גרעון רגיל (לא AD/PSMF ושאר)
ישר לקפוץ מה200 ל500??
ולעשות תפריט שלשבוע יוצא שאני מפסיד 500 קלוריות ליום??
כי זה סיוט לעשות תפריט לחדר כושר,וגם לא לחדר כושר .

תודה

למה תמיד אני רואה שמקפידים להוסיף שהארובי בחיטוב צריך להיות בעצימות בינונית נמוכה?
זה בגלל הפחד שיישרף שריר, או מהסיבה שבעצימות גבוהה נשרפים יותר סוכרים מאשר
שומנים?

ישר לקפוץ מה200 ל500??
ולעשות תפריט שלשבוע יוצא שאני מפסיד 500 קלוריות ליום??
כי זה סיוט לעשות תפריט לחדר כושר,וגם לא לחדר כושר .

תודה
תראה איך אתה בגרעון של 200 קלוריות למשך שבוע, ופשוט תקצץ לכיוון ה-500.
אל תסתבך עם עצמך - תפריט אחד, גרעון שנע בין 300~500 ואתה מסודר.

למה תמיד אני רואה שמקפידים להוסיף שהארובי בחיטוב צריך להיות בעצימות בינונית נמוכה?
זה בגלל הפחד שיישרף שריר, או מהסיבה שבעצימות גבוהה נשרפים יותר סוכרים מאשר
שומנים?
שריר לא נשרף. וכן, אתה יכול לאבד יותר שריר אם לא תשים לב לעצימות האירובי, אבל זה זניח.

בנתוהים שלך זה לא יפריע!
רק יעיל!

אני לא בטוח אם הבנתי את מה שאתה מתכוון אליו...
אמרת שמה שמשנה זה הערכים הסופיים.

אם ככה, אני יכול בהחלט להגיע אליהם מאוכל "נקי", ואין לי בעיה לעשות את זה.
במה ג'אנק פוד יועיל עבורי, אם אני עולה בקצב טוב (בשבילי לפחות) במשקל, ואני מסוגל להכניס את הערכים שאני צריך בלי זה?

אם אתה מתעקש לאכול מסודר ולעלות לאט,בבקשה!
אתה אומר שאתה יכול להגיע לקלוריות האלה בלי בעיה מאוכל נקי?
אז אין צורך לתסף בג'אנק כל עוד אתה מרוצה מההכנסה הקלורית ומהעליה-אחרי הכל החלטה שלך!
אין צורך גם להתנזר מג'אנק!

ולדעתי עם הנתונים שלך אתה עדיין צריך לאכול כל מה שלא זז בלי להכיר בכלל את המושג "לספור קלוריות" ולהרביץ SS,כי ככה תתקדם בצעדי ענק,תגדל ותתחזק!

מה בעצם ההבדל בין תוכנית לפיתוח כוח לבין תוכנית לעלייה במסה??? 😲

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית