הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,292
12,431
מנהל
נק' מוניטין:
58,708
103,292
12,431
פה נרכז את כל הפנינות חכמה של חברי האתר. אם אתם חושבים שהשאלה שלכם טיפשית או שאתם מתביישים לפתוח אשכול משלכם (יחד עם זה שהשאלה שלך טיפשית), פרסמו אותה כאן ומישהו נדיב יענה לכם.
אשכולות קודמים (מהחדש לישן):

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=10621
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5978

מה הכמויות המדויקות ללקיחת אומגה 3?
אם יש לי אומגה 3 של NSI mega EFA כמה כדורים לקחת?

Purified Fish Oil (molecularly distilled)
Omega-3 Fatty Acids 2126 mg *
EPA (eicosapentaenoic acid) 800 mg
DHA (docosahexaenoic acid) 400 mg

בציטוט זה הכמות ל2 כדורים. מצאתי שצריך 3 גרם (בשנת 2009) זה הכמות העדכנית נכון להיום?.
אם כן אז לקחת 3 כדורים?

נערך לאחרונה:
מה הכמויות המדויקות ללקיחת אומגה 3?
אם יש לי אומגה 3 של NSI mega EFA כמה כדורים לקחת?

בציטוט זה הכמות ל2 כדורים. מצאתי שצריך 3 גרם (בשנת 2009) זה הכמות העדכנית נכון להיום?.
אם כן אז לקחת 3 כדורים?

הכמות הרצויה היא כזו שתאזן בין האומגה 6 בתפריט שלך ואומגה 3
היחס האופטימלי אמור להיות 1:1

בתזונה המערבית היחסים הם יותר לכיוון 1:15

תבדוק כמה אומגה 6 אתה צורך ביום(זה מופיע תחת "חומצה לינולאית" במחשבון של NATOGREEN) ותיקח כמות שתאזן את היחס של זה עם החומצה האלפא לינולאית(אומגה 3).

במקרה שלך, 2 כדורים מכילים 1.2 גרם אומגה 3(חומצה אלפא לינולאית).

לא סביר שתגיע ליחס 1:1 אלא אם כן תבלע 10-15 כדורים ביום אבל אם תביא את היחס ל 1:3 או 1:2 זה יהיה טוב. בד"כ 4-6 יספיקו אני חושב.

שאלה בנוגע להעמסת פחמימות...

מדובר על חיטוב מהפורטל בקילוגרם(לא UD וכדומה..)
ההעמסה הראשונה שלי בחיטוב תיהיה בשבוע הבא אחרי האימון האחרון בשבוע(יום חמישי בערב)
רציתי לדעת איך אני מחלק את ההעמסה בצורה נכונה מבחינת כמות הפחמימה וכמות החלבון והשומן בתפריט ליומיים?

אני עובד עם משקל.
כשאני לוקח 270 גר' חזה עוף לפני הבישול, אחרי הבישול הוא שוקל 165 גר'.
ב100 גר' חזה עוף יש 30 גר' חלבון ו-165 קל', אז מה היחסים של המנה? כפול 1.65 או כפול 2.70?

אותה שאלה לגביי פסטה - כשאני לוקח 100 גר' ומבשל, היא שוקלת 300 גר' כשהיא מוכנה. על השקית רשום שב100 גר' לא מבושל יש 324 קל' וב100 גר' אחרי הבישול יש 124 קל'. אז במנה הזו יש 324 קל' או 372 קל'?

ובכלל, למה בכלל אומרים לי מה היחסים של דברים כאלה לפני הבישול, מי אוכל חזה עוף או פסטה בלי להכין? \:
(סתם תהייה)

אני עובד עם משקל.
כשאני לוקח 270 גר' חזה עוף לפני הבישול, אחרי הבישול הוא שוקל 165 גר'.
ב100 גר' חזה עוף יש 30 גר' חלבון ו-165 קל', אז מה היחסים של המנה? כפול 1.65 או כפול 2.70?

אותה שאלה לגביי פסטה - כשאני לוקח 100 גר' ומבשל, היא שוקלת 300 גר' כשהיא מוכנה. על השקית רשום שב100 גר' לא מבושל יש 324 קל' וב100 גר' אחרי הבישול יש 124 קל'. אז במנה הזו יש 324 קל' או 372 קל'?

ובכלל, למה בכלל אומרים לי מה היחסים של דברים כאלה לפני הבישול, מי אוכל חזה עוף או פסטה בלי להכין? \:
(סתם תהייה)

בכל מחשבון תזונה אתה יכול להזין את נתוני המזון אחרי בישול או לפני בישול
את התשובות תמצא כאן:

http://www.goleango.com/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F%20%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7
%A8%D7%99%D7%95%D7%AA.php

כל ההפרש הזה בפסטה נובע מספיחת הנוזלים ואני מניח שהם בדקו את כל זה ולכן לך על הנתון שלהם של אחרי הבישול
בלי קשר, 50 קלוריות זה לשחק בקקי. המשקל הוא האינדיקטור שלך וירידה של חצי קילו בשבוע היא סבירה(תשקל אחת לשבועיים יום לפני העמסה)

נערך לאחרונה:
כמה גרם נוזל סופח גרם נתרן?

נערך לאחרונה:
בכל מחשבון תזונה אתה יכול להזין את נתוני המזון אחרי בישול או לפני בישול
את התשובות תמצא כאן:

http://www.goleango.com/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F%20%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7
%A8%D7%99%D7%95%D7%AA.php

כל ההפרש הזה בפסטה נובע מספיחת הנוזלים ואני מניח שהם בדקו את כל זה ולכן לך על הנתון שלהם של אחרי הבישול
בלי קשר, 50 קלוריות זה לשחק בקקי. המשקל הוא האינדיקטור שלך וירידה של חצי קילו בשבוע היא סבירה(תשקל אחת לשבועיים יום לפני העמסה)
כן, לגביי ה50 קל' האלה ברור לי שזה לשחק בקקי, זה היה לצורך ההמחשה...

תודה רבה על התשובה

קניתי היום משקל ואני חייב להגיד שההבדל בין מה שהייתי רואה בעין למציאות הוא די משמעותי, חבל שזה לקח לי כל כך הרבה זמן.
בכל מקרה שאלה ללא קשר לנושא, אני שותה 2-3 כוסות קפה ביום עם סוכרזית, רצות כל מיני שמועות שזה מסרטן ועדיף להמנע וכו', יש בזה משהו? (הכוונה היא לסוכרזית)

אם להיות במאזן קלוריות שלילי, ללא אימונים בחדר כושר, ריצות וכו' רק מה שאני עושה בעבודה (עבודה עם הידיים והליכה ממקום למקום בעבודה) אפשר בכל זאת להוריד משקל נכון?

ועוד שאלה.
אם אני בחיטוב ואני אוכל במאזן קלוריות שלילי של גרעון 1000 קלוריות למשקל מה שכבר אמור להביא לירידה במשקל הגוף למה אני צריך לעשות בנוסף לזה אירובי ולהביא לשריפה של עוד קלוריות?

אתה בהחלט יכול להוריד משקל רק עם מאזן קלורי שלילי ואתה עושה את האירובי כי הוא עוזר בניוד שומן

אם להיות במאזן קלוריות שלילי, ללא אימונים בחדר כושר, ריצות וכו' רק מה שאני עושה בעבודה (עבודה עם הידיים והליכה ממקום למקום בעבודה) אפשר בכל זאת להוריד משקל נכון?

ועוד שאלה.
אם אני בחיטוב ואני אוכל במאזן קלוריות שלילי של גרעון 1000 קלוריות למשקל מה שכבר אמור להביא לירידה במשקל הגוף למה אני צריך לעשות בנוסף לזה אירובי ולהביא לשריפה של עוד קלוריות?

תוכל לרדת ככה במשקל אבל ללא אימוני כח תאבד יותר שריר ופחות שומן מאשר בתוכנית שכוללת אימוני כח

אתה לא חייב אירובי כדי לרדת במשקל, אירובי סה"כ עוזר להגדיל את הגרעון הקלורי

תוכל לרדת ככה במשקל אבל ללא אימוני כח תאבד יותר שריר ופחות שומן מאשר בתוכנית שכוללת אימוני כח

אתה לא חייב אירובי כדי לרדת במשקל, אירובי סה"כ עוזר להגדיל את הגרעון הקלורי

שריר זה לא בעיה זה לא בשבילי זה בשביל אמא שלי שרוצה להוריד איזה כמה קילו בודדים שהעלתה אחרי שהפסיקה לעשן. אז אין בזה שום בעיה אם אני בונה לה תפריט עם גרעון קלורי של 500-1000 למרות שהיא לא עושה אירובי או משהו?

השאלה השנייה סתם משהו שכבר חשבתי עליו הרבה זמן כדי שאני ידע בשביל החיטוב כשאני יגיע אליו.
אז עדיף לעשות גרעון קלורי מהוצאה הקלורית שלי ביום עם אימוני אנאירובי למשל אני שורף 2700 ביום עם אימון משקולות, עושה גרעון קלורי של 700 ואוכל ביום 2000 קלוריות - אמור להביא אותי למצב של חיטוב לא? אז מה היעילות באירובי רק זה שזה נותן לי לאכול יותר במהלך החיטוב לא?
כי הרי אם אני יעשה בנוסף לזה אירובי זה יביא אותי לגרעון קלורי גדול יותר מה שבסופו של דבר יכול להביא למצב שאני בגרעון גדול מידי ויכול לפגוע גם בהורדת המשקל וגם בשמירה על השריר? אני צודק?

לא חייבים אירובי בחיטוב, אבל למי שרעב זה יכול לעזור, לדוגמא אתה בגרעון של 300 קלוריות, עושה אירובי ושרפת בו עוד 300 קלוריות, זה אומר שאתה יכול לאכול עוד 300 קלוריות כדי להגיע למטרה היומית שלך.

התפריט שלי יותר מדי מבוסס על לחמניות/לחם לבן(לפחות 2 לחמניות ועוד איזה פרוסה ביום), וברור לי שזה לא בדיוק הפחמימה הכי טובה
מה אפשר לעשות ? יש לחם מסוים שהוא יחסית איכותי ?
הייתי מוותר על לחם בכלל אבל אני 9 שעות בבצפר כל יום ככה שאין ברירה אחרת (אוכל בקופסא - לא יקרה..)

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית