הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נתקע באמצע הדחיקה בבנץ'

MisterHamster

משתמש פעיל
874
4
נק' מוניטין:
237
874
4
יש לי בעיה בבנץ' שאני נתקע באמצע התנועה לפעמים, בתחילת ההרמה(אחרי שהמוט נוגע בחזה) אין לי בעיה וגם (אם אני מצליח להרים את המוט לשם) אין לי בעיה בנעילה.
זה קורה לרוב בסטים האחרונים אבל לא רק.
אני לא מרגיש שהמשקל גדול מידי בשבילי כי זה לא משקל גדול וגם, עם הקצב שאני מעלה את המשקלים, לחיצת הכתפיים שלי לא רחוקה מהבנץ'.

אני לוחץ את השכמות שלי ביחד( וזה השכמות ולא הטרפזים כמו שנוטים לעשות בהתחלה)
שומר על המרפקים שלי קרובים לגוף
אני לוחץ על המוט כאילו אני מנסה לעקם אותו
אני שומר על המפרקי היד ישרים.
אני שומר על קשת בגב ולמכווץ את הבטן שלי
אני שומר על התחת שיהיה על הספסל
אני דוחף את הרגליים לתוף הריצפה ושומר שלא יזוזו
אני מוריד את המוט בקו ישר לנקודה הכי גבוהה

אני חושב שזה כנראה הטריספס שלי אבל אני לא בטוח...
תודה מראש.

זה יכול להיות כמה דברים: או שאתה מקפיץ על החזה והמוט עף לך קדימה קצת, או שאתה לוחץ קדימה קצת ואז המנוף גדול יותר, או שהמרפקים בורחים לך החוצה בעליה, או שהטרייספס מתים באמצע, או שאתה חרא בלחיצת חזה (קורה).

• פותח/ת השרשור
מקפיץ אני בטוח לא, וצילמתי פעם את הלחיצה שלי, לא ראיתי שהמרפקים בורחים או שהמוט זז לי קדימה(אני יעלה אם אני אמצא את זה) אז זה משאיר טרייספס או שאני חרא.

אם ננסה ללכת על זה שזה הטרייספס איזה תרגיל עדיף להוסיף - לחיצה באחיזה צרה או לחיצה צרפתית?

תנסה לצלם שוב ונראה מה אפשר לשפר. אני הוספתי 2 סטים של פשיטת מרפקים לאימונים פעמיים בשבוע וזה תרם לי בלחיצות.

לפי דעתי גב חלש,
ברגע שתהיה חזק בתחילת הלחיצה גם יהיה לך יותר כוח בנקודה שאתה נתקע בה וגם תוכל להאיץ את המוט יותר מהר מהתחתית ולשבור אותה (אם זה באמת באמצע התנועה ולא בנעילה)

כמובן גם לטרייספ יש חשיבות גבוהה.

בדרך כלל נתקעים באמצע...
אם הייתה נתקע בסוף , כנראה שלא היתה בעיה.

באיזו תוכנית אתה עובד?

• פותח/ת השרשור
אני עברתי לטקסס לא מזמן, בשאר התרגילים אני רואה שיפור חוץ מבבנץ'.
אני התחלתי לעשות מקבילים ביום של הווליום זה יעזור? (ואם כבר בנושא, זה בסדר שזה ביום הזה או שעדיף להעביר ליום אחר?)

ובקשר לגב אני ראיתי בכמה מקומות שהגב עוזר לשמור על ייצוב בלחיצה אבל אני לא חושב שזאת הבעיה פה.

• פותח/ת השרשור
אימון ראשון(ווליום)בשבוע סקוואט, פרס\בנץ', חתירה 5X5 דיפס ומתח 3X5
אימון שני(התאוששות) פרונט סקוואט פרס\בנץ', חתירה 3X3
אימון שלישי(עצימות) סקוואט, בנץ'\פרס, דדליפט 1X1-3

לזה התכוונת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית