הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חבר שסיים SS

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
טוב אז הרבה לפני שנרשמתי לחדר כושר, אחד החברים שלי היה רשום במכון אחר, ואמרתי לו שקראתי על SS ושזאת תכנית טובה, קיצר הוא התעמק וסיים אותה עם משקלים מאוד יפים (אני לא ירשום בשביל שלא יהיה חוב לראק)
הטכניקה שלו מעולה, בכל מקרה, הוא רוצה עכשיו לעשות תכנית היפרטורפיה הוא רוצה להיות כמה שיותר גדול.
אז המלצתי לו על AB ובניתי לו אותה ככה:
A:
סקוואט: 5X5 אקרוס
לחיצת תאומים בסמית': 3X10
בנצ' פרס: 5X5 אקרוס
מקבילים: 3X8 בתוספת משקל
בנצ' פרס עם אחיזה צרה ליד אחורית: 3X10
כפיפות בטן בתוספת משקל: 3X12

B:
בנט אובר רואו: 5X5 אקרוס
מיליטרי פרס: 5X5 אקרוס
דדליפט: 1X5
מתח: 3X8 בתוספת משקל
כפיפות מרפקים: 3X10
פשיטת גו בתוספת משקל: 3X12

מה אתם אומרים?
אמרתי לו לנסות לעלות משקלים לפי איך שהוא מרגיש אבל לנסות לעשות משהו בסגנון:
5X5 בסקוואט למשל, אימון הבא של הסקוואט לנסות 4X6 אקרוס, ואז עוד אימון של 4X8 אקרוס
ואז 5X5 אקרוס עם יותר משקל מהאימון הקודם, משהו כזה

כמובן שאמרתי לו להתרכז יותר בתרגילים החשובים כמו סקוואט בנצ' פרס פרס דדליפט ובנט אובר
זה בסדר או שזה יותר מדי נפח לרמת מתאמן שלו?
הנתונים שלו זה גיל 18 גובה 1.80 משקל 88 אחרי חיטוב הוא בערך 12-13 אחוז שומן

לא משנה, בשתי התוכניות מתקדמים טוב, אני אוהב את טקסס יותר.
גם אני אוהב את טקסס יותר, אבל לדעתי כדאי לעשות סבב אחד של ליניארית ואז טקסס. הנפח בטקסס טיפה יותר קשה להתמודד איתו מאשר בליניארית לדעתי, אז זה אחלה תוכנית מעבר שכזו.

• פותח/ת השרשור
תקשיבו, חבר שלי סיים עם ה-SS ולא אכפת לו לא להתחזק יותר גם
הוא רוצה תכנית שתנצל את היכולת להיפרטרופיה שלו כמה שיותר ושהוא כמה שיותר יגדל
בנתיים נראה לי שאני ייתן לו טקסס, כי בחיטוב הוא עשה לינארית, או HST נראה כבר
יש עוד עצות?

20% מ 150 קילו זה 20 קילו??

שמע היו לי מרצים מעולים למתמטיקה, אני אומר לך שזה נכון!

סתם,
אני מתכוון לשים 20% בטבלה של מדקאו...

אם אתה שם 10 עבור 180 יהיה לך 162, וזה אחלה נפח (4 סטים כבדים בשבוע + שניים במשקל סבבה)

גם אני אוהב את טקסס יותר, אבל לדעתי כדאי לעשות סבב אחד של ליניארית ואז טקסס. הנפח בטקסס טיפה יותר קשה להתמודד איתו מאשר בליניארית לדעתי, אז זה אחלה תוכנית מעבר שכזו.

להפך, כנראה שבSS אתה מתמודד עם עומס גדול יותר בכל אימון. (בוא נעזוב את המספרים בצד)
אם לעשות 3X5 הצלחת גם 4X5 אתה תצליח.
לעומת זאת, חודשיים בלי לעשות חזרה אחת עם משקל ששווה לRM5 שלך או גדול ממנו, וגם את מה שאתה כבר עושה והוא נמוך ממנו לעשות מותש מהסטים הקודמים, זה רעיון גרוע.

סתם,

אם אתה שם 10 עבור 180 יהיה לך 162, וזה אחלה נפח (4 סטים כבדים בשבוע + שניים במשקל סבבה)

אחלה נפח?
משקל סבבה?

אחי ABCD היא תוכנית עם התקדמות סחתוקית ונפח סבביש!

אין פה לא נפח ולא עצימות ובטח שלא תכנון הגיוני.

סתם,

זה נכון, אני דיברתי על הדיפולט שהוא קפיצות של 12.5 אחוז. ובמקרה הזה קפיצות של 20 קילו זה לא מופרך.

להפך, כנראה שבSS אתה מתמודד עם עומס גדול יותר בכל אימון. (בוא נעזוב את המספרים בצד)
אם לעשות 3X5 הצלחת גם 4X5 אתה תצליח.
לעומת זאת, חודשיים בלי לעשות חזרה אחת עם משקל ששווה לRM5 שלך או גדול ממנו, וגם את מה שאתה כבר עושה והוא נמוך ממנו לעשות מותש מהסטים הקודמים, זה רעיון גרוע.

אחלה נפח?
משקל סבבה?

אחי ABCD היא תוכנית עם התקדמות סחתוקית ונפח סבביש!

אין פה לא נפח ולא עצימות ובטח שלא תכנון הגיוני.

אתה בטוח שיש לך מושג על מה אתה מדבר?

יש פחות נפח מבטקסס מת'וד, ויש גם פחות עצימות, כי אתה עובד על משקל שהוא לא באמת הRM5 שלך, אלא 5RM שלך אחרי שהתשת את עצמך.

בכל תוכנית אתה יכול "להוסיף כל שבוע 2.5 קילו על ה5RM שלך "

יש פחות נפח מבטקסס מת'וד, ויש גם פחות עצימות, כי אתה עובד על משקל שהוא לא באמת הRM5 שלך, אלא 5RM שלך אחרי שהתשת את עצמך.

בכל תוכנית אתה יכול "להוסיף כל שבוע 2.5 קילו על ה5RM שלך "

אין פחות נפח. התווכנת אולי שיש פחות נפח שנעשה בעצימות מסויימת. ואתה מאוד משעשע. בשבוע החמישי והלאה אתה מוסיף 2.5 קילו על ה 5RM שהיה לך לפני תחילת התוכנית, אז אתה שובר שיאים. אז אם כבר, התוכנית יותר עצימה מטקסס מת'וד.

וגם בטקסס מת'וד אתה לא עובד כל הזמן על 5RM אמיתי שלך, כי כולם יודעים שהיא מפסיקה לעבוד בערך אחרי 4-5 שבועות.

אין פחות נפח. התווכנת אולי שיש פחות נפח שנעשה בעצימות מסויימת. ואתה מאוד משעשע. בשבוע החמישי והלאה אתה מוסיף 2.5 קילו על ה 5RM שהיה לך לפני תחילת התוכנית, אז אתה שובר שיאים. אז אם כבר, התוכנית יותר עצימה מטקסס מת'וד.

וגם בטקסס מת'וד אתה לא עובד כל הזמן על 5RM אמיתי שלך, כי כולם יודעים שהיא מפסיקה לעבוד בערך אחרי 4-5 שבועות.

אף אחד לא מבטיח לך שבשבוע החמישי אתה מוסיף 2.5 קילו על הRM5 שלך, זה רק בתיאוריה עובד וזה תלוי כמה אתה אוכל.
אם אתה סופר נפח ככמות החזרות שבוצעה בלי התייחסות למשקל זה גם לא נכון, אין לי את הספר פה וגם אין לי כוח לחפש אז אני לוקח לך מהמאמר שרן כתב בקקי:
"
מתאמן א' שלוחץ בנץ' פרס 100 קילו ל3 סטים של 5 חזרות. נפח האימון של מתאמן א' הוא 3X5X100 = 1500
"
אין סיכוי שהRM5 שאתה מבצע אחרי 4 סטים של פירמידה יותר גבוה מהRM5 שאתה מבצע אחרי חימום.
בקשר למה שרשמת על טקסס, זה גם שטויות, כי זה תלוי בכמה אתה אוכל ולא חסר דוגמאות של אנשים שהתקדמו בה 10 שבועות ברציפות.
אז בוא נחסוך את הטענות של "כולם יודעים".

מאיפה זה בא? אני יכול לציין כאן מישהו שנחסם ושהגיע לסקוואט 230 עם טקסס מת'וד, אחרי שביל סטאר הפסיק לעבוד...

אף אחד לא מבטיח לך שבשבוע החמישי אתה מוסיף 2.5 קילו על הRM5 שלך, זה רק בתיאוריה עובד וזה תלוי כמה אתה אוכל.
אם אתה סופר נפח ככמות החזרות שבוצעה בלי התייחסות למשקל זה גם לא נכון, אין לי את הספר פה וגם אין לי כוח לחפש אז אני לוקח לך מהמאמר שרן כתב בקקי:
"
מתאמן א' שלוחץ בנץ' פרס 100 קילו ל3 סטים של 5 חזרות. נפח האימון של מתאמן א' הוא 3X5X100 = 1500
"
אין סיכוי שהRM5 שאתה מבצע אחרי 4 סטים של פירמידה יותר גבוה מהRM5 שאתה מבצע אחרי חימום.
בקשר למה שרשמת על טקסס, זה גם שטויות, כי זה תלוי בכמה אתה אוכל ולא חסר דוגמאות של אנשים שהתקדמו בה 10 שבועות ברציפות.

אה, אז בלינארית לא מובטחת התקדמות אבל בטקסס מספיק שאתה מצהיר על זה שאתה עובד בתבנית הזו ואלוהים מבטיח לך התקדמות.

אתה מוזמן לספור את הנפח בלינארית, תראה שהוא יותר גבוה. אתה כנראה גם לא ממש יודע איך התוכנית נראית.

ובשורה האחרונה פתאום אנחנו חוזרים לטענה שזה תלוי בכמה אתה אוכל? חשבתי שההתקדמות מובטחת? אני גם לא רואה את הקשר לזה שהסט האחרון של ה 5 הוא לא 5RM אמיתי? אתה מוסיף משקל על המוט משבוע ולשבוע וזה מה שקובע. גם בטקסס ה-5RM הוא לא אמיתי, אחרת לא היית מתקדם איתה לאורך זמן.

התקדמתי בלינארית יותר מ 12 שבועות, וגם חלק מהחברים שלך בפורום מסויים. ניצחתי?

"
"
מאיפה אתה מביא את השטות הזאת של "בתיאוריה" ותלוי מה אתה אוכל? התקדמתי עם הלינארית גם בחיטוב, עד השבוע התשיעי. מה תגיד על זה? ואיך זה שהמתאמן לא הגיע לRM5 מקסימלי סותר את העובדה שהוא מתחזק ומתקדם? מה בנוגע לאתלטים שיש להם 2 אימונים ביום ולא מגיעים למשקל מקסימלי לפעמים גם עד לתחרות? גם הם לא יודעים מה הם עושים?

מאיפה זה בא? אני יכול לציין כאן מישהו שנחסם ושהגיע לסקוואט 230 עם טקסס מת'וד, אחרי שביל סטאר הפסיק לעבוד...

ואני יכול לציין מישהו שהגיע לסקוואט של 220 לסטים של 5 מלעשות 2 סטים בשבוע של סקוואט, אז?

אולי גם תבדוק איתו כמה פעמים הוא שינה את התבנית?

כולם יודעים = כתוב בספר. אולי כדאי שאנשים יקראו אותו לפני שהם משתמשים בתוכניות שכתובות שם.

גם אני התקדמתי איתה מ147.5 ל5 ל170 ל3, ואז פציעה באימון נפח שאחריו, מנוחה, והתקדמות מ170 ל3 ל182.5 ל3, וכל התקופה הזאת לא נכשלתי פעם אחת לא בנפח ולא בעצימות.

אבל אחי, כולם יודעים!!!!!

---------- התגובה התווספה ב 22:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:37 ----------

אה, אז בלינארית לא מובטחת התקדמות אבל בטקסס מספיק שאתה מצהיר על זה שאתה עובד בתבנית הזו ואלוהים מבטיח לך התקדמות.

אתה מוזמן לספור את הנפח בלינארית, תראה שהוא יותר גבוה. אתה כנראה גם לא ממש יודע איך התוכנית נראית.

ובשורה האחרונה פתאום אנחנו חוזרים לטענה שזה תלוי בכמה אתה אוכל? חשבתי שההתקדמות מובטחת? אני גם לא רואה את הקשר לזה שהסט האחרון של ה 5 הוא לא 5RM אמיתי? אתה מוסיף משקל על המוט משבוע ולשבוע וזה מה שקובע. גם בטקסס ה-5RM הוא לא אמיתי, אחרת לא היית מתקדם איתה לאורך זמן.

התקדמתי בלינארית יותר מ 12 שבועות, וגם חלק מהחברים שלך בפורום מסויים. ניצחתי?
לא, אבל כמו שאמרתי - זה תלוי כמה אתה אוכל וכמה אתה לוקח את התוכנית אחורה.

ואני יכול לציין מישהו שהגיע לסקוואט של 220 לסטים של 5 מלעשות 2 סטים בשבוע של סקוואט, אז?

אולי גם תבדוק איתו כמה פעמים הוא שינה את התבנית?

כולם יודעים = כתוב בספר. אולי כדאי שאנשים יקראו אותו לפני שהם משתמשים בתוכניות שכתובות שם.

וזה שזה כתוב בספר אומר מה?

אני דיי בטוח שההמלצה של ריפטו בספר היא לעבור לטקסס מת'וד אחרי SS, אז עכשיו אני ניצחתי.

להתחיל ממשקלים נמוכים ולהגיד "התקדמתי" לא אומר כלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית