מומלץ לכל אלה שלא מאמינים באלוהים.

מצחיק אותי שאנשים חושבים שאיכשהו אמונה באלוהים היא פחות טובה מאמונה במפץ הגדול.

זה שהשפה מוגבלת למונחים שהומצאו לאחרונה ובגלל זה היא לא מותאמת אליהם זה לא אומר שכול השפה מוגבלת.
הטיעון שלך חוזר על עצמו ברגרסיה אין סופית, כנראה שהייתה נקודה התחלתית שונה שגרמה להכול להתחיל (הוכחתי את אלוהים? 😆). הנקודה תמיד הייתה במצב של פעולה ובנקודה מסוימת היא התפשטה. אפשר לקרוא לפעולה הראשונית הזאתי בשם חדש. מכיוון שהיא ייחודית לרגע הראשוני של היקום והיא לא תחזור על עצמה (כנראה) היא לא סותרת את שמות הפעולה שאנחנו מכירים כיום.
זאתי התאוריה שלי, כנראה שיהיו גילויים נוספים בתחום הפיסיקה יבינו יותר טוב את התחילת היקום.

רגרסיה אינסופית = אין נקודת התחלה.
הנקודה תמיד הייתה במצב של פעולה = אין נקודת התחלה. ואי אפשר לקרוא לפעולה "ראשונית" כי היא הייתה תמיד במצב פעולה.
ואם נלך לפי הטענה שלך, בדיוק כפי שלחומר הראשוני היה פוטנציאל התפשטות, יש לו פוטנציאל לאין-זמן. זה אומר שבכל רגע נתון היקום יכול לחזור ל'נקודה' שלפני הזמן?

פיזיקאים לא צריכים להתעסק בפילוסופיה ספקולטיבית . זה לא המקצוע שלהם. וכשהם מתחילים עם זה נוצר קשקוש נוסח המפץ הגדול.

מצחיק אותי שאנשים חושבים שאיכשהו אמונה באלוהים היא פחות טובה מאמונה במפץ הגדול.

תיכף יבוא הכסיל מ"למה אנשים צוחקים על דתיים" ויסביר לך שתיאוריה מדעית זו מערכת של עובדות!

את המפץ הגדול אפשר לשער, לא לחקור. זו ספקולציה.

פיסיקה זה לא התחום שלי אבל כן חוקרים ומוצאים הוכחות להתרחבות של היקום

(לפחות זה מה שאומרים בערוץ ההיסטוריה אבל האמינות שלהם מוטלת בספק...)

---------- התגובה התווספה ב 20:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:29 ----------

מי אמר? ואם אפשר לחקור, אז זה אומר שכרגע לא יודעים כלום. למה צריך לקבל את זה?

למה צריך לקבל את האינטרנט? ראיתה פעם אינטרנט?

נלך לתחום שלך איך מוכיחים שדבר לא קייים?

פיסיקה זה לא התחום שלי אבל כן חוקרים ומוצאים הוכחות להתרחבות של היקום

(לפחות זה מה שאומרים בערוץ ההיסטוריה אבל האמינות שלהם מוטלת בספק...)

---------- התגובה התווספה ב 20:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:29 ----------

למה צריך לקבל את האינטרנט? ראיתה פעם אינטרנט?

נלך לתחום שלך איך מוכיחים שדבר לא קייים?

בטח שראיתי. עשיתי tcpdump על הקו וראיתי את הפאקטים.

פיזיקאים לא צריכים להתעסק בפילוסופיה ספקולטיבית . זה לא המקצוע שלהם. וכשהם מתחילים עם זה נוצר קשקוש נוסח המפץ הגדול.

אתה בטוח שזה מה שהם עושים? האמת שלי אישית אין מושג (הנושא הזה פשוט לא כל כך מענין אותי) אבל אני די משוכנע שהחבר'ה שהגיבו פה בפוסט ושאתה מנהל איתם דיון כאן לא מייצגים את ציבור הפיזיקאים

אבל הבעיה הכי גדולה טמונה בטענה הזאת. כי המעבר מ"אין זמן" ל"זמן" גורסת שלחומר היה פוטנציאל כזה, ובעייתי לטעון שהמעבר שרירותי לגמרי (באותה מידה שבעייתי לטעון שהחומר יעבור עכשיו מ"זמן" ל"אין זמן"). עוד לא פגשתי פילוסוף אונטולוגיה אבולוציונית שלא יתחיל לגמגם בנקודה הזאת.

האמת שזה לא מופרך לחלוטין - מבחינתו של עצם שנע במהירות האור, הזמן "עומד". יש השערות גם על חלקיקים בשם "טכיונים" שבניגוד לעצמים בעולם "הממשי", לא יכולים לרדת מתחת למהירות האור, ועל כן הם כל הזמן חוזרים אחורה בזמן.
אני לא מתיימר להבין את כל סודות היקום. בניגוד לאמנון יצחק, אין לי את כל התשובות, וכנראה שגם התפיסה שלי לא מספיק מפותחת כדי באמת להבין ולתת את כל התשובות.

בנוגע לדיון שהתפתח, נכון שאי אפשר להוכיח שאכן היה מפץ גדול. אבל זו תיאוריה מבוססת הרבה יותר מ"יש ישות, נקרא לה אלוהים, שעשתה הוקוס פוקוס והכל נוצר). ה"ריאיות" הן כמובן קרינת הרקע הקוסמית, הידע שהיקום מתפשט על סמך ההסטה לאדום, ידע על סופרנובות וחורים שחורים (שסטיבן הוקינג מגדיר אותם כגורי יקומים, מאחר והם בעצם "מנותקים" משאר היקום בגלל העקמומיות האינסופית שהם יוצרים במרחב).

רגרסיה אינסופית = אין נקודת התחלה.
הנקודה תמיד הייתה במצב של פעולה = אין נקודת התחלה. ואי אפשר לקרוא לפעולה "ראשונית" כי היא הייתה תמיד במצב פעולה.
ואם נלך לפי הטענה שלך, בדיוק כפי שלחומר הראשוני היה פוטנציאל התפשטות, יש לו פוטנציאל לאין-זמן. זה אומר שבכל רגע נתון היקום יכול לחזור ל'נקודה' שלפני הזמן?

הטיעון שחייב להיות מפעיל הוא רגרסיה אינסופית כי מי הפעיל את המפעיל?
איך הגעת למסקנה שאם לתהליך יש פוטנציאל קדימה אז גם יש לו פוטנציאל לתהליך אחורה? אם יש לי תפוח ביד זה אומר שבכול רגע הוא יכול לחזור להיות זרע?
אתה מקובע לסיבתיות של שפה, "אי אפשר לקרוא לפעולה "ראשונית" כי היא הייתה תמיד במצב פעולה."
למה אי אפשר לקרוא לראשונית? אולי המצב הראשוני של תחילת היקום היה פעולה?

אני לא חושב שאפשר להוכיח\להפריך את הטיעון הזה בעזרת טיעונים פילוסופים נטו.

נערך לאחרונה:
הטיעון שחייב להיות מפעיל הוא רגרסיה אינסופית כי מי הפעיל את המפעיל?
איך הגעת למסקנה שאם לתהליך יש פוטנציאל קדימה אז גם יש לו פוטנציאל לתהליך אחורה? אם יש לי תפוח ביד זה אומר שבכול רגע הוא יכול לחזור להיות זרע?
אתה מקובע לסיבתיות של שפה, "אי אפשר לקרוא לפעולה "ראשונית" כי היא הייתה תמיד במצב פעולה."
למה אי אפשר לקרוא לראשונית? אולי המצב הראשוני של תחילת היקום היה פעולה?

אני לא חושב שאפשר להוכיח\להפריך את הטיעון הזה בעזרת טיעונים פילוסופים נטו.

הטיעון שחייב להיות מפעיל הוא לא רגרסיה אינסופית, הוא נועד למנוע רגרסיה אינסופית. רגרסיה אינסופית תוביל למסקנה שהעולם קיים לנצח, בלי נקודת התחלה (כמו בדטרמיניזם השפינוזי).
והמסקנה שחומר יכול להיהפך למצב של חוסר התפשטות נובעת מההסבר שלך איך הוא פתאום הפך מתפשט. כשלחומר היה פוטנציאל התפשטות לפני המפץ הגדול, הוא היה בפועל "אין זמן". מכאן שגם עכשיו הוא "אין זמן" בכוח, הוא לא איבד שום תכונה במפץ הגדול וכל מדען יסכים על זה (אחרת הוא יקלע לרגרסיה אינסופית). זה לא קשור לתפוח שיהפך לגרעין, זה קשור לתפוח שיעלם פתאום (ואיתו כל העולם).
ואתה יודע מה זה ראשוני? ראשוני מעיד על ראשית, כלומר התחלה. אם דבר פועל לנצח, אין לו התחלה או מצב שהוא לא פעל לפני כן ולכן אין נקודה "ראשונית".

הפרכתי את הטיעון בעזרת טיעונים פילוסופיים נטו, ולפני היו עוד "כמה" שעשו את זה. המדע האמפירי לא יכול בכלל להתמודד עם הטיעונים האלה, זה תפקידו של הפילוסוף.

בנוגע לדיון שהתפתח, נכון שאי אפשר להוכיח שאכן היה מפץ גדול. אבל זו תיאוריה מבוססת הרבה יותר מ"יש ישות, נקרא לה אלוהים, שעשתה הוקוס פוקוס והכל נוצר). ה"ריאיות" הן כמובן קרינת הרקע הקוסמית, הידע שהיקום מתפשט על סמך ההסטה לאדום, ידע על סופרנובות וחורים שחורים (שסטיבן הוקינג מגדיר אותם כגורי יקומים, מאחר והם בעצם "מנותקים" משאר היקום בגלל העקמומיות האינסופית שהם יוצרים במרחב).

זו שזו תיאוריה מבוססת "הרבה יותר" לא אומר שצריך להעדיף אותה על תיאורה מבוססת הרבה פחות. מדע מתעסק במידע אמפירי, כשמתחילים לומר "ונניח ש.." זה הופך למדע בדיוני. ואתה הרי יודע שדופלר מעיד (ההסטה לאדום) מעיד בעיקר על זה שהיקום מתרחב (ומצטמצם), לא על מה שהיה לפני שהוא התחיל להתרחב.

הטיעון שחייב להיות מפעיל הוא לא רגרסיה אינסופית, הוא נועד למנוע רגרסיה אינסופית. רגרסיה אינסופית תוביל למסקנה שהעולם קיים לנצח, בלי נקודת התחלה (כמו בדטרמיניזם השפינוזי).
והמסקנה שחומר יכול להיהפך למצב של חוסר התפשטות נובעת מההסבר שלך איך הוא פתאום הפך מתפשט. כשלחומר היה פוטנציאל התפשטות לפני המפץ הגדול, הוא היה בפועל "אין זמן". מכאן שגם עכשיו הוא "אין זמן" בכוח, הוא לא איבד שום תכונה במפץ הגדול וכל מדען יסכים על זה (אחרת הוא יקלע לרגרסיה אינסופית).
ואתה יודע מה זה ראשוני? ראשוני מעיד על ראשית, כלומר התחלה. אם דבר פועל לנצח, אין לו התחלה או מצב שהוא לא פעל לפני כן ולכן אין נקודה "ראשונית".

הפרכתי את הטיעון בעזרת טיעונים פילוסופיים נטו, ולפני היו עוד "כמה" שעשו את זה. המדע האמפירי לא יכול בכלל להתמודד עם הטיעונים האלה, זה תפקידו של הפילוסוף.

הטיעון שחייב להיות מפעיל הוא כן רגרסיה אינסופית, כי מי הפעיל את המפעיל? טיעון הזה לא נגמר כי לכול מפעיל חייב להיות מפעיל.
אני לא מבין למה חומר לא יכול להשתנות ממצב של "אין זמן" למצב של זמן. זה שהתהליך קדימה קיים זה לא אומר שהתהליך אחורה גם קיים, לא כול התהליכים בעולם הם דטרמיניזיסטים.
אני מקבל את הטיעון שלך שאי אפשר לקרוא לו ראשוני, אין בעיה, פשוט מניחים שהוא היה פוטנציאלי מאז ומעולם, גם לפני הזמן. מה היה לפני הנקודה הפוטנציאלית? היא עצמה.

מצחיק שאתה חושב שבעזרת טיעונים פילוסופיים אפשר להוכיח תאוריות מדעיות. לא זכור לי שפילוסופים גילו את הפרוטון, אלקטרון או את כוח הכבידה.

זו שזו תיאוריה מבוססת "הרבה יותר" לא אומר שצריך להעדיף אותה על תיאורה מבוססת הרבה פחות. מדע מתעסק במידע אמפירי, כשמתחילים לומר "ונניח ש.." זה הופך למדע בדיוני. ואתה הרי יודע שדופלר מעיד (ההסטה לאדום) מעיד בעיקר על זה שהיקום מתרחב (ומצטמצם), לא על מה שהיה לפני שהוא התחיל להתרחב.

דופלר הוא לא ההוכחה היחידה. אני לא מסכים עם המשפט הראשון שלך - אם אתה ישן בחדר חשוך ועוברת אלומת אור, אתה תסיק שעברה בחוץ מכונית ולא חללית של חייזרים (תיאוריה מבוססת על הניסיון האמפירי ויכולת הסקת המסקנות שלך מול תיאוריה לא מבוססת). כמובן שלא תוכל להפריך שזו הייתה חללית של חייזרים, בדיוק כמו שאי אפשר להפריך את אלוהים, אבל גם לא תוכל להוכיח שזו הייתה מכונית, כי היא כבר מעבר לטווח ההשגה שלך, או במקרה של המפץ הגדול - התפיסה האנושית באופן כללי לגבי מצב של חוסר זמן וכו'.

נערך לאחרונה:
זאת לא הבעיה של להאמין במשהו אחד על פני השני, מה שאותי אישית מעצבן זאת הכפייה הזאת שמכריחים אותך להאמין במשהו ועוד מגנים אותך אם אתה לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית