עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה שהשפה מוגבלת למונחים שהומצאו לאחרונה ובגלל זה היא לא מותאמת אליהם זה לא אומר שכול השפה מוגבלת.
הטיעון שלך חוזר על עצמו ברגרסיה אין סופית, כנראה שהייתה נקודה התחלתית שונה שגרמה להכול להתחיל (הוכחתי את אלוהים? 😆). הנקודה תמיד הייתה במצב של פעולה ובנקודה מסוימת היא התפשטה. אפשר לקרוא לפעולה הראשונית הזאתי בשם חדש. מכיוון שהיא ייחודית לרגע הראשוני של היקום והיא לא תחזור על עצמה (כנראה) היא לא סותרת את שמות הפעולה שאנחנו מכירים כיום.
זאתי התאוריה שלי, כנראה שיהיו גילויים נוספים בתחום הפיסיקה יבינו יותר טוב את התחילת היקום.
מצחיק אותי שאנשים חושבים שאיכשהו אמונה באלוהים היא פחות טובה מאמונה במפץ הגדול.
מצחיק אותי שאנשים חושבים שאיכשהו אמונה באלוהים היא פחות טובה מאמונה במפץ הגדול.
צריך להיות מטומטם כדי "להאמין" במפץ הגדול זאתי פשוט אפשרות סבירה יותר מלהגיד פוף
המפץ הגדול זה בדיוק להגיד פוף. איך אתה יודע שזו אפשרות סבירה יותר?
כי את המפץ הגדול אפשר לחקור את אלוהים לא
כי את המפץ הגדול אפשר לחקור את אלוהים לא
את המפץ הגדול אפשר לשער, לא לחקור. זו ספקולציה.
מי אמר? ואם אפשר לחקור, אז זה אומר שכרגע לא יודעים כלום. למה צריך לקבל את זה?
פיסיקה זה לא התחום שלי אבל כן חוקרים ומוצאים הוכחות להתרחבות של היקום
(לפחות זה מה שאומרים בערוץ ההיסטוריה אבל האמינות שלהם מוטלת בספק...)
---------- התגובה התווספה ב 20:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:29 ----------
למה צריך לקבל את האינטרנט? ראיתה פעם אינטרנט?
נלך לתחום שלך איך מוכיחים שדבר לא קייים?
בטח שראיתי. עשיתי tcpdump על הקו וראיתי את הפאקטים.
😳 אפשר תרגום?
פיזיקאים לא צריכים להתעסק בפילוסופיה ספקולטיבית . זה לא המקצוע שלהם. וכשהם מתחילים עם זה נוצר קשקוש נוסח המפץ הגדול.
אבל הבעיה הכי גדולה טמונה בטענה הזאת. כי המעבר מ"אין זמן" ל"זמן" גורסת שלחומר היה פוטנציאל כזה, ובעייתי לטעון שהמעבר שרירותי לגמרי (באותה מידה שבעייתי לטעון שהחומר יעבור עכשיו מ"זמן" ל"אין זמן"). עוד לא פגשתי פילוסוף אונטולוגיה אבולוציונית שלא יתחיל לגמגם בנקודה הזאת.
רגרסיה אינסופית = אין נקודת התחלה.
הנקודה תמיד הייתה במצב של פעולה = אין נקודת התחלה. ואי אפשר לקרוא לפעולה "ראשונית" כי היא הייתה תמיד במצב פעולה.
ואם נלך לפי הטענה שלך, בדיוק כפי שלחומר הראשוני היה פוטנציאל התפשטות, יש לו פוטנציאל לאין-זמן. זה אומר שבכל רגע נתון היקום יכול לחזור ל'נקודה' שלפני הזמן?
פיזיקאים לא צריכים להתעסק בפילוסופיה ספקולטיבית . זה לא המקצוע שלהם. וכשהם מתחילים עם זה נוצר קשקוש נוסח המפץ הגדול.
הטיעון שחייב להיות מפעיל הוא רגרסיה אינסופית כי מי הפעיל את המפעיל?
איך הגעת למסקנה שאם לתהליך יש פוטנציאל קדימה אז גם יש לו פוטנציאל לתהליך אחורה? אם יש לי תפוח ביד זה אומר שבכול רגע הוא יכול לחזור להיות זרע?
אתה מקובע לסיבתיות של שפה, "אי אפשר לקרוא לפעולה "ראשונית" כי היא הייתה תמיד במצב פעולה."
למה אי אפשר לקרוא לראשונית? אולי המצב הראשוני של תחילת היקום היה פעולה?
אני לא חושב שאפשר להוכיח\להפריך את הטיעון הזה בעזרת טיעונים פילוסופים נטו.
בנוגע לדיון שהתפתח, נכון שאי אפשר להוכיח שאכן היה מפץ גדול. אבל זו תיאוריה מבוססת הרבה יותר מ"יש ישות, נקרא לה אלוהים, שעשתה הוקוס פוקוס והכל נוצר). ה"ריאיות" הן כמובן קרינת הרקע הקוסמית, הידע שהיקום מתפשט על סמך ההסטה לאדום, ידע על סופרנובות וחורים שחורים (שסטיבן הוקינג מגדיר אותם כגורי יקומים, מאחר והם בעצם "מנותקים" משאר היקום בגלל העקמומיות האינסופית שהם יוצרים במרחב).
הטיעון שחייב להיות מפעיל הוא לא רגרסיה אינסופית, הוא נועד למנוע רגרסיה אינסופית. רגרסיה אינסופית תוביל למסקנה שהעולם קיים לנצח, בלי נקודת התחלה (כמו בדטרמיניזם השפינוזי).
והמסקנה שחומר יכול להיהפך למצב של חוסר התפשטות נובעת מההסבר שלך איך הוא פתאום הפך מתפשט. כשלחומר היה פוטנציאל התפשטות לפני המפץ הגדול, הוא היה בפועל "אין זמן". מכאן שגם עכשיו הוא "אין זמן" בכוח, הוא לא איבד שום תכונה במפץ הגדול וכל מדען יסכים על זה (אחרת הוא יקלע לרגרסיה אינסופית).
ואתה יודע מה זה ראשוני? ראשוני מעיד על ראשית, כלומר התחלה. אם דבר פועל לנצח, אין לו התחלה או מצב שהוא לא פעל לפני כן ולכן אין נקודה "ראשונית".
הפרכתי את הטיעון בעזרת טיעונים פילוסופיים נטו, ולפני היו עוד "כמה" שעשו את זה. המדע האמפירי לא יכול בכלל להתמודד עם הטיעונים האלה, זה תפקידו של הפילוסוף.
זו שזו תיאוריה מבוססת "הרבה יותר" לא אומר שצריך להעדיף אותה על תיאורה מבוססת הרבה פחות. מדע מתעסק במידע אמפירי, כשמתחילים לומר "ונניח ש.." זה הופך למדע בדיוני. ואתה הרי יודע שדופלר מעיד (ההסטה לאדום) מעיד בעיקר על זה שהיקום מתרחב (ומצטמצם), לא על מה שהיה לפני שהוא התחיל להתרחב.