הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קצרה על אינטרוואלים

• פותח/ת השרשור oneo1
  • פורסם בתאריך

oneo1

משתמש פעיל
678
1
נק' מוניטין:
128
678
1
באינטרוואלים עדיף בזמן המנוחה לנוח לגמרי( עמידה/הליכה) כמו למשל שכתוב בקרוספיט en ?
ואז פחות או יותר להגיע טיפה יותר מוכן לספרינט הבא

"Run (SS Thu, 3S Sun or T/TT): 8-12 x 30 seconds, rest 90 second"

או בזמן המנוחה לתת ריצה קלה?

שאלה נוספת בעניין.

האם המטרה באימון הפוגות\אינטרוולים זה להוריד את קצב הלב למינימום האפשרי בזמן הקצר שבין הספרינטים כדי להביא להתאוששות הטובה ביותר?

• פותח/ת השרשור
חחח זה באמת שאלה טובה
מה המטרה העיקרית במנוחה? חידוש קריאטין פוספאט וכו'? או שעדיין צריכים לשמור על דופק גבוהה?

המטרה במנוחה היא להתאושש בשביל לרוץ את המקצה הבא באותה מהירות שרצת את הקודם, או קרוב אליה.
אני חושב שהמטרה היא יותר הורדה של דופק ואולי פינוי חומצת חלב, בקשר לשני אני ממש לא בטוח. ככל שאתה מרגיל את הגוף יותר לעבודה באינטרוולים הוא יתאושש מהר יותר, ותוכל להוריד את המנוחה, או לחלופין להגדיל את הקצב שאתה רץ בו.

מה צריך להיות היחס בין הריצה להליכה??
וכאשר אני מתקדם מבחינת סיבולת אז בכאילו אני גם מעלה את זמן הריצה וגם את זמן ההליכה או מעלה את הסטים???

תודה

אני לא חושב שקצב הלב חשוב , הרי מדובר בפעילות אנאירובית

המנוחה צריכה לתרום להתחדשות מאגרי הCP וגם פינוי ח"ח

לגבי הריצה והמנוחה - זה תלוי באימון
אם אתה מתקדם - אני הייתי מעלה בהתחלה את העצימות של האימון ורק אח"כ את הנפח

הדופק הוא לא מדד מקביל פלוס מינוס לסף חומצות חלב או משהו בסגנון? (ההבנה שלי בתהליכים אירוביים קטנה)

תעשה את ה"מנוחה" בהליכה בשביל שלא תתפס ובשביל להזרים את החומצות חלב.
תחכה שיהיה לך דופק 120, מתחת לזה זה כבר לא יעיל(עושים חימום לפני ריצה בד"כ להגיע לדופק הזה) ויותר מזה אתה תגיע תשוש לריצה הבאה.

• פותח/ת השרשור
אני לא באמת בודק בידיוק כמה הדופק...
לפי האתר של hiit הבנתי שבעיקרון צריך ריצה קלה (חוץ מבטאבטה)

וכמו שכבר אמרתי בקרוספיט כתוב מנוחה לגמרי...
אז נגיד מה עדיף אינטוואל 30 90 שבמנוחה ריצה קלה
או אינטרוואל 30 60 למשל שבמנוחה הליכה

ואם לא הבנתם אז עדיף קודם כל להקשות את האימון בכך שהופכים את המנוחה לריצה קלה או בכך שמקצרים את המנוחה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית