הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי שיפור זמנים בריצת 2000

בנוני

משתמש פעיל
362
0
נק' מוניטין:
585
362
0
אם אני רוצה להתאמן על מנת לשפר את הריצה שלי למרחק של 2 קילומטרים
פשוט לרוץ 2-3 פעמים בשבוע 2 קילומטר ולנסות לשבור את השיא הקודם, או שיש דרך אחרת ויעילה יותר לשפר את הזמנים בריצה למרחק מסוים?

הדרך שאני מכיר זה לקחת את הזמן שלך ל2000, לחלק ל5 ואז לרוץ ספרינטים של 400 מטר ולנסות לשבור את התוצאה שיצאה לך בחילוק.

תעשה 2 סוגי ריצה
מהירות ועצימות
עצימות - אינטרוואלים
מהירות- קח מרחק מסויים למשל 2000-3000 ותרוץ אותו הכי מהר שאתה יכול

לפי הניסיון שלי עם אימון קבוצות... (אני לא מוסמך או משהו)
עדיף לך לחלק את האימונים ל2 סוגים:

1. אימון ריצה ארוך - ריצה ארוכה (20 דק מינימום). קצב אחיד שמאפשר לך לסיים את הריצה בלי הפסקות.

2. אימון ספרינטים - ריצות קצרות ומהירות (בערך 3 דקות). קצב מקסימאלי . להגביר את המהירות לקראת הסוף. מינימום 5 סטים, ההפסקה בין הסטים צריכה להיות בערך כחצי מהזמן שלקח לך הספרינט. (3 דק ספרינט \ 1.5 דק מנוחה)

אתה מתאמן יומיים ברצף וביום השלישי מנוחה. (אימון ריצה ארוך ביום ראשון, אימון ספרינטים ביום שני, יום שלישי מנוחה. וכו)

לפי הניסיון שלי עם אימון קבוצות... (אני לא מוסמך או משהו)
עדיף לך לחלק את האימונים ל2 סוגים:

1. אימון ריצה ארוך - ריצה ארוכה (20 דק מינימום). קצב אחיד שמאפשר לך לסיים את הריצה בלי הפסקות.

2. אימון ספרינטים - ריצות קצרות ומהירות (בערך 3 דקות). קצב מקסימאלי . להגביר את המהירות לקראת הסוף. מינימום 5 סטים, ההפסקה בין הסטים צריכה להיות בערך כחצי מהזמן שלקח לך הספרינט. (3 דק ספרינט \ 1.5 דק מנוחה)

אתה מתאמן יומיים ברצף וביום השלישי מנוחה. (אימון ריצה ארוך ביום ראשון, אימון ספרינטים ביום שני, יום שלישי מנוחה. וכו)
סליחה אבל מה זה הבולשיט הזה?
נראה לך שמישהו יכול לרוץ ספרינט 3 דקות ולנוח אחריו דקה וחצי?

סליחה אבל מה זה הבולשיט הזה?
נראה לך שמישהו יכול לרוץ ספרינט 3 דקות ולנוח אחריו דקה וחצי?
אתה לא רץ מקסימום מהירות. אתה רק קצב גבוהה ביחס לזמן שאתה רץ.

בנוני, יש לך אימונים נוספים בשבוע? יש לך וותק אימונים? עוד כמה זמן יש את המבחן 2000? אפשר לבנות לך משהו רציני. ברמת העיקרון בהתחלה אתה עובד בעיקר על נפח, ולאט לאט מוסיף קצב.

2000 נחשבת ריצה קצרה אם אני לא טועה לכן הפינוי ח"ח הוא מה שצריך לעבוד עליו על מנת להשתפר בריצה זאת ופחות על סיבולת לב ריאה.
לכן נסה לעשות אינטרוולים,יש על זה כתבה בפורטל
תתחיל עם יחס של 1:3 לדעתי

2000 נחשבת ריצה קצרה אם אני לא טועה לכן הפינוי ח"ח הוא מה שצריך לעבוד עליו על מנת להשתפר בריצה זאת ופחות על סיבולת לב ריאה.
שזה מתחיל להיות קל ואני על 1:1 אז לעלות עצימות,נפח??

הכל שאלה של כמה זמן יש לך עד התחרות/מבחן בבית ספר.
אם יש תקופה ארוכה אז כן עושים בהתחלה אימוני נפח ופחות מהירות. גם אם זה ריצת 2000.

הכל שאלה של כמה זמן יש לך עד התחרות/מבחן בבית ספר.
אם יש תקופה ארוכה אז כן עושים בהתחלה אימוני נפח ופחות מהירות. גם אם זה ריצת 2000.
אם יש לי חודשיים לשפר את הריצת 2000?
כושר לריצות ארוכות יש לי (אני עושה ריצות של 10 קילומטר)
איך להיתאמן?

אני רוצה לרוץ 2000 בערך ב7 דקות

אם יש לי חודשיים לשפר את הריצת 2000?
כושר לריצות ארוכות יש לי (אני עושה ריצות של 10 קילומטר)
איך להיתאמן?

אני רוצה לרוץ 2000 בערך ב7 דקות
כמה זמן אתה עושה ל10 ק"מ? כמה אימונים אתה עושה כרגע בשבוע?
חודשיים זה לא כל כך הרבה זמן.
שלושה שבועות אפשר לעשות משהו כמו 4 אימונים בשבוע.
1- נפח. להוסיף ק"מ כל אימון, תתחיל מ8-10. משהו כמו 5-4:30 לק"מ.
2- טמפו. תתחיל ב3 ק"מ ותעלה כל אימון. את ה3 תעשה על משהו כמו 3:50 לק"מ, ותנסה כשאתה מעלה מרחק לשמור כמה שיותר על אותו קצב כמו האימון הקודם, או לכל היותר הבדל של 5-10 שניות לכל קילומטר.
3- אינטרוולים. משהו בסגנון של 10*400. מנוחה 2-3 דק'. תנסה להוריד בין 1-2 שניות בממוצע כל שבוע ל400.
4- נפח איטי. ריצה של משהו כמו 15 ק"מ על קצב רגוע של 5-5:20 לק"מ.

אחרי 3 שבועות כאלה תעשה טסט 2000. מפה אפשר לדעת לאן להתקדם. ברמת העיקרון יש עוד מחזור של 3 שבועות עם אימון קצת שונה, ולאחר מכן מורידים נפח ועומס, ועובדים בצורה ספציפית לריצה, עם עבודה על סיבולת מהירות.

כל זה בהנחה שאתה לא עושה עוד אימונים נוספים בשבוע. אם אתה עושה עוד אימונים אז צריך לבנות משהו עם הרבה פחות עומס. כל יום שאין בו אימון זה יום מנוחה.

כרגע אני עושה 10 קילומטר בערך ב53 דקות
בגלל זה אני לא יכול כול כך לעשות את האימון נפח איטי (מספר 4 אצלך)
ואני מתאמן גם 4 פעמים בשבוע בחדר כושר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית