הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה קורה למסת שריר אחרי שמפסיקים להתאמן

MetalHead

משתמש פעיל
431
0
נק' מוניטין:
198
431
0
סתם מתעניין, אם נגיד מישהו פיתח מסת שריר וכוח מכובד באימוני משקולות והפסיק להתאמן (בלי קשר הוא עדיין אוכל בריא ואולי מתאמן בספורט אחר) מה יקרה למסת שריר ולכוח שהוא צבר? האם הם יעלמו לחלוטין? או שרק ירדו קצת? וזה האם יש הבדל באיזה גיל המתאמן צבר את מסת השריר?

זה תלוי במבנה הגנטי ההתחלתי שלו וכמה זמן הוא התאמן. אם הוא התאמן חודשיים, סביר להניח שהוא יאבד את הרוב אם לא הכל. אם הוא התאמן שנתיים, סביר להניח שהוא לא יאבד הכל וישאר זכר. כמה? זה תלוי בהמון גורמים בין היתר גנטים, ככה שקשה לחזות דבר שכזה. מה שבטוח שהוא יאבד את הכוח שהיה לו אם הוא לא ימשיך להתאמן ועם הזמן, בהנחה שהוא לא נותן מספיק גירוי לשריר, הוא יאבד גם את מסת השריר (אם כי שוב, זה תלוי במשך הזמן שהתאמן, כמה הוא גדל ומה היה המצב ההתחלתי לפני שהוא התחיל להתאמן).

אם הוא שומר על מאזן ניטרלי (אפילו חיובי ממש קל +100) למה שהמסה תרד... אני לא שואל למה הגוף יפרק שריר כי לזה יש תשובה - והא לא צריך אותו. אלה אני שואל איך הוא יפרק אותו, אם אתה על ניטרלי הגוך לא יגע במאגרים, וגם לפי מה שראיתי שמשהו כתב לפני פירוק שריר יש עוד הרבה מאגרים חוץ משומן.

אם הוא שומר על מאזן ניטרלי (אפילו חיובי ממש קל +100) למה שהמסה תרד... אני לא שואל למה הגוף יפרק שריר כי לזה יש תשובה - והא לא צריך אותו. אלה אני שואל איך הוא יפרק אותו, אם אתה על ניטרלי הגוך לא יגע במאגרים, וגם לפי מה שראיתי שמשהו כתב לפני פירוק שריר יש עוד הרבה מאגרים חוץ משומן.
המאזן הקלורי יכול לעקב את פירוק השריר אבל לא למנוע לחלוטין. ברגע שאתה לא מפעיל גירוי על השריר, לגוף יש נטייה לפרק את השריר לאנרגיה מהסיבה הפשוטה שאותו השריר גוזל אנרגיה רבה לגוף ביומיום והגוף לא אוהב שזה קורה ללא סיבה (אימונים אנאירובים).

אימון FBW פעם בשבוע יספיק כדי לשמור על המסה ? (או שתי אימונים מפוצלים עם יותר נפח, אם הנפח פה חשוב)

שלוש פעמיים בשבוע עם מאזן חיובי אפשר לפתח מסה אז בשביל לשמור...
ויש הבדל בין מתאמן מתחיל למתדקם.. לא ?
קיצר פעמיים בשבוע למתקדם יספיק..?

פעמיים כבדים בשבוע עם תזונה מתאימה אמורים להספיק. אבל זה תלוי בהרבה גורמים, כמו גיל, היסטוריית אימונים, גנטיקה.

elemental, זה תלוי באיזה רמה אתה.
כמה שאתה יותר קרוב לפוטנציאל הגנטי יותר קשה לשמור על המסה, צריך לאכול יותר חלבון, וכו'.
גם כמה שאתה על אחוז שומן יותר נמוך זה יותר קשה.

אני יכול להעיד על עצמי, התאמנתי 3.5 שנים עד שהתגייסתי ואני כבר שנה לא מתאמן. הירידה בכח לא דרסטית כמו שחשבתי (עשיתי אימון או שניים בתקופה הזאת) מבחינת מסת שריר, איבדתי אבל שוב לא הרבה כמו שציפיתי.
כמו כן יש לשריר זיכרון מטורף ואחרי כמה שבועות של שכיבות שמיכה וכל מיני תרגילים אחרים שאפשר לעשות לבד בבית גדלתי פלאים.

מניסיון מר בעבר, בגלל פגרה ארוכה שלקחתי (כחודשיים) - מבחינת שריר לא יודע כמה איבדתי אבל הכח צנח.

אני משאר שזה משתנה מאדם לאדם.
אני יכול גם להעיד על עצמי שלא התאמנתי 5-6 ימים כי הייתי בחול עם חברים ככה שגם התזונה הייתה על הפנים. חזרתי לאימון וירדתי קצת בכוח. אשכרה 6 ימים עם תזונה לקויה.

אימון FBW פעם בשבוע יספיק כדי לשמור על המסה ? (או שתי אימונים מפוצלים עם יותר נפח, אם הנפח פה חשוב)
אין סיבה שאימון אחד בשבוע ומאזן חיובי לא ישמרו את השריר.
אלא אם אתה ממש מתקדם.

אני יכול להעיד על עצמי, התאמנתי 3.5 שנים עד שהתגייסתי ואני כבר שנה לא מתאמן. הירידה בכח לא דרסטית כמו שחשבתי (עשיתי אימון או שניים בתקופה הזאת) מבחינת מסת שריר, איבדתי אבל שוב לא הרבה כמו שציפיתי.
כמו כן יש לשריר זיכרון מטורף ואחרי כמה שבועות של שכיבות שמיכה וכל מיני תרגילים אחרים שאפשר לעשות לבד בבית גדלתי פלאים.

אתה יכול לרשום מה היו משקלי העבודה שלך?

אתה יכול לרשום מה היו משקלי העבודה שלך?

סקואט 140x5
בנצ 120x6
דד ליפט אני לא זוכר ממש.
תהיה יותר ספציפי?
ד״ר הפסקתי להתאמן באמצע תקופת חיטוב דווקא הלך לי דיי טוב ירדתי מ22-25 ל15-14.5 א.ש והייתי ממשיך עוד... התכנון היה להגיע ל9-10 ולעצור*

כן כמובן.
אני לא מאמין שנכון לעכשיו אני יעמוד במשקלים כאלה, עברה חצי שנה מהאימון האחרון שעשיתי בערך. אבל אימון שעשיתי חצי שנה בערך לאחר ההפסקה מהאימונים הירידה לא הייתה כזו דרסטית לדעתי, 110 בסקואט 100 בנצ'. שוב אני מאמין שירדתי עוד מאז אבל אין לדעת עד שאני לא יעשה אימון שוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית