הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מאמר נחמד Why You Need More Strength by Chad Waterbury

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך
קצת התבלבלתי, זכור לי שיש פה בפורום נושא שכתוב בו שביל סטאר לא ממליץ במיוחד על דדליפט (לא נכנס לביג 3).
א. זה נכון או שאני מדבר שטויות?
ב. אם זה נכון, איך אפשר להסביר את זה?

נערך לאחרונה:
יצא לי להתכתב לא מעט עם בארי רוס
לגבי אתלטי עילית שאימן - חוץ מאליסון פליקס שמזמן עזבה אותו ומתאמנת היום בתוכנית הרבה יותר קלאסית הוא סרב לנקוב בשמות של עוד מתאמנים שלו.

הוא באמת מאוד מינימליסט בגישתו , הדדליפט זה תרגיל שהוא מעדיף מפני שהוא מפעיל המון קבוצות שרירים ולהבדיל מסקווט LB (שגם הוא מפעיל הרבה קבוצות שרירים) בדדליפט ניתן לוותר על החלק האקצנטרי של ההרמה ע"י זריקה של המוט בקו הברך מה שמקטין לדעתו את הסיכוי להפצע אם עושים אימון מהירות לאחר מכן(גם עד יום-יומיים לאחר מכן).

הוא טוען שהמון מאמנים לא מבינים את הביומכניקה של הספורט ומנסים לאמן תוצאות ולא סיבות , כמו בדוגמא של הברכיים , הברך עולה כי מופעל הרבה כח ולכן יש לאמן את עצמך להפעיל יותר כח ולא לעלות את הברך כמה שיותר גבוה.

הבעיה שלי עם תוכנית הכח שלו היא שהוא משלב דדליפט כבד 3 פעמים בשבוע , סדר גודל של 9-10 חזרות באימון ב2-3 סטים. סטנדרטי הזהב מבחינתו , כלומר הרף שבו דברים באמת יפים מתחילים לקרות הם 1.75,2,2.25 משקל גוף לנשים ו2,2.5,2.75 לגברים. הוא מתקדם מאימון לאימון ע"י הוספה של חזרה בסט הכבד ואם הגעת ל-5 חזרות אז אתה מעלה משקל למשהו שווה ערך (עפ"י הסטנדרט ש2 חזרות הן 95% , 3 חזרות הן 92.5% , 4 חזרות הן 90% ו5 חזרות הן 87.5% מ-1RM נוכחי). אני חושב שזה יכול לעבוד עבור מתחיל אבל ברגע שאתה מתקדם למשקלים כבדים , לך תתאושש מזה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית