ייעוץ אינטרוולים?

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
שעלה מטומטמת, מטומטמת מאוד כנראה. אבל הגעתי למסקנה שאני חושב שההבנה שלי על מה הם אינטרוולים היא שגויה.
אימון אינטרוולים הוא אימון שאני עושה נגיד 400 מטר על מהירות 10 קמ"ש, 100 מטר על מהירות של 15 קמ"ש וחוזר חלילה? (מה שנקרא סט?)
או שאימון אינטרוולים הוא אימון שאני עושה ספרינט של X מטרים, נח מנוחה טוטאלית דקה\2 דקות ועושה עוד ספרינט?

הצבתי את הזמן שלי ב1500 מטר (7:35) ובצד ימין יש לי את המרחקים והזמנים שלהם וגם את האינטרוולים סח"ח וצח"ח- פשוט לבחור את אחד מהעמודות האלה ולרוץ לפי הזמן שכתוב בו? אני לא חושב שאני ברמה של לרוץ מרחק כמו 4000 מטר או אפילו 3000, אני מצליח לרוץ אלפיים בקושי.
ובשורה של הVO2 MAX לא הבנתי בכלל מה המספרים אומרים.

תודה על העזרה

בדיוק, לבחור את אחת העמודות ולבחור מרחק מסויים שבא לך לעשות באותו אימון , אם זה אינטרוולים אז 5-6 אינטרוולים עם מנוחה כאורך אינטרוול

יש שם גם אופציה לריצה רציפה של 20 או 25 דק' וכתוב מה המרחק שעליך לעבור בזמן זה

אם אתה לא מצליח לרוץ את המרחקים בזמן המתאים כדאי שקודם תבנה בסיס ומסוגלות לסיים מרחק של 3000 או 4000 מטר ורק אח"כ , כשתראה איפה אתה עומד , תעבור לעמידה בזמנים. המרחקים היותר ארוכים בטבלה מוטים לרעת אנשים לא מאומנים או אתלטים שמגיעים ממרחקים קצרים.

לגבי עמודת הVO2MAX , מאמנים תכונה זו ע"י ריצות אינטרוולים במשך 3 דקות ומנוחות של 3 דק' בין לבין(מנוחה=הליכה)

המספר בימין הוא המרחק שעליך לעבור ב3 דק' ריצה רציפה והמספר משמאל זה הזמן ל400 מטר בתוך האינטרוול שתרוץ.
במקרה שלך , עליך לרוץ 604 מטר , קצב של 12.1 קמ"ש במסילה.

לפי הטבלאות של Jack Daniels ( המאמן , לא המשקה LOL ).

אתה צריך לדעת כמה אתה רץ 1500 או 5000 למרות שגם מרחקים אחרים באיזור זה בסדר כי ניתן לגזור מהם את התוצאות של 1500\5000 בדיוק טוב.

בהנתן התוצאה שלך יש סדרה של אימונים שכוללת אימוני נפח\economy\צח"מ\סח"ח וכו' שמתאימים לספורטאי ברמה הזו. אחת ל6-8 שבועות אתה עושה טסט 1500 ומעדכן את התוכנית בהתאם.

פעם פרסמתי כאן את הטבלאות אבל זה לא ממש היה פופולרי כי אנשים התקשו לקרוא אותן, יש שם הרבה נתונים והרבה אימונים אפשריים.

http://www.bearpowered.com/resources/images/vo2training.jpg

בכל מקרה לא עושים יותר מ-3 אימוני משם("אימוני איכות") בשבוע.
איך אני מבין מתוך הטבלה כמה חזרות לעשות לכל מרחק?
ומה הכוונה rest=interval? עושים הליכה של 1000 או 1200 מטר? זה נשמע לי יותר מדיי.

נערך לאחרונה:
בדיוק, לבחור את אחת העמודות ולבחור מרחק מסויים שבא לך לעשות באותו אימון , אם זה אינטרוולים אז 5-6 אינטרוולים עם מנוחה כאורך אינטרוול

יש שם גם אופציה לריצה רציפה של 20 או 25 דק' וכתוב מה המרחק שעליך לעבור בזמן זה

אם אתה לא מצליח לרוץ את המרחקים בזמן המתאים כדאי שקודם תבנה בסיס ומסוגלות לסיים מרחק של 3000 או 4000 מטר ורק אח"כ , כשתראה איפה אתה עומד , תעבור לעמידה בזמנים. המרחקים היותר ארוכים בטבלה מוטים לרעת אנשים לא מאומנים או אתלטים שמגיעים ממרחקים קצרים.

לגבי עמודת הVO2MAX , מאמנים תכונה זו ע"י ריצות אינטרוולים במשך 3 דקות ומנוחות של 3 דק' בין לבין(מנוחה=הליכה)

המספר בימין הוא המרחק שעליך לעבור ב3 דק' ריצה רציפה והמספר משמאל זה הזמן ל400 מטר בתוך האינטרוול שתרוץ.
במקרה שלך , עליך לרוץ 604 מטר , קצב של 12.1 קמ"ש במסילה.

ממש תודה על ההסבר עזר לי מאוד!!
איך אתה ממליץ לבנות בסיס לריצות יותר ארוכות? פשוט לרוץ בקצב של ה1500 ולהוסיף מרחק כל אימון?

איך אני מבין מתוך הטבלה כמה חזרות לעשות לכל מרחק?
ומה הכוונה rest=interval? עושים הליכה של 1000 או 1200 מטר? זה נשמע לי יותר מדיי.

לא מבינים את זה מתוך הטבלה , בד"כ באינטרוולים עומדים איפשהו על 4-6 חזרות , לפי הקושי. אני חושב ש6 הוא מספר הקסם.
rest=interval הכוונה היא שאורך המנוחה היא כאורך הזמן שלקח לך לסיים את האינטרוול. למשל אם רצת 1000 מ' ב5 דק' אז תנוח 5 דק'(300-350~ מטר הליכה).

ממש תודה על ההסבר עזר לי מאוד!!
איך אתה ממליץ לבנות בסיס לריצות יותר ארוכות? פשוט לרוץ בקצב של ה1500 ולהוסיף מרחק כל אימון?

אין בעד מה. לשאלתך,

להוסיף מרחק (300-400 מטר) כל אימון - כן.
לרוץ בקצב 1500 - לא! אם השיא שלך ב1500 הוא 7:35 , לא תוכל לרוץ באותה מהירות 4000.

תתחיל ממהירות נמוכה יותר ותגיע למצב שאתה מסוגל קודם כל לסיים 4000 מ'. תתעלם מהקצב בכלל או אפילו תשחק איתו , אם אתה רץ על הליכון ומרגיש שקשה לך ולא תוכל לסיים תוכל אפילו להוריד את המהירות , המטרה בתור התחלה היא רק לסיים את הריצה ולזכור כמה יצא לך סה"כ מבחינת זמן.

לא מבינים את זה מתוך הטבלה , בד"כ באינטרוולים עומדים איפשהו על 4-6 חזרות , לפי הקושי. אני חושב ש6 הוא מספר הקסם.
rest=interval הכוונה היא שאורך המנוחה היא כאורך הזמן שלקח לך לסיים את האינטרוול. למשל אם רצת 1000 מ' ב5 דק' אז תנוח 5 דק'(300-350~ מטר הליכה).

כמה חזרות עושים באימונים של הreps? כמה מנוחה אמורה להיות שם? הטבלא הזאת מלאה באי הבנה חחח

כמה חזרות עושים באימונים של הreps? כמה מנוחה אמורה להיות שם? הטבלא הזאת מלאה באי הבנה חחח

אין שם המלצות , זה בד"כ מיועד לרצים יותר מתקדמים
אני חושב ש6-8 ריצות עם מנוחות טובות של 4-5 דק' ועם דגש עד כמה שאפשר על טכניקה נקייה(לא להתפזר , קצב אחיד וכו')

economy זה גם משהו שאימוני כח משפרים

יש לי שאלה...אתה מביא ביד עם כפפות?אני מקווה שלא,זה מגרה את העור.
אימון אינטרוואלים לא עושים על הליכון ובטח שלא לפי קצב של קמשים.אימון אינטרוואלים טוב עושים לפי דופק.או במילים אחרות-אתה קובע לעצמך אינטרוואל כלשהו(נניח 400 מטר)והמטרה היא לסיים אותו עם דופק כמה שיותר גבוה,איך אתה מגיע לקצב הזה?נותן הכל בכל אימון ובכל אינטרוואל.
בכל מקרה,שלב בין אינטרוואלים לריצות נפח ופארטלקים.כמו שהגוף מתרגל למשקלים,ככה הוא גם מתרגלים למעמצים אירוביים ואנ-אירוביים.

Vo2max זה מדד יותר טוב לאימוני אינטרוולים שמטרתם לשפר יכולת אירובית.
המדד גוזר מרחק וזמן , אני פשוט תרגמתי את זה למהירות בקמ"ש על הליכון. אפשר גם לעשות את הריצה בחוץ אבל זה יותר קשה למישהו חסר ניסיון. לך תרוץ 400 מטר בדיוק ב1:30.
לתת הכל ובכל אינטרוול? אני מבטיח לך שאם תיקח רק אינטרוול 1 של 400 מטר ותרוץ אותו "All-out" , כלומר תתן 100% מעצמך , הדבר הבא שתראה זה את המסלול שרצת עליו תוך כדי שאתה מקיא. מסקנה - לא נותנים 100% מעצמך בכל ריצה (גם לא בכל אימון , צריך לתכנן לטווח ארוך). נותנים את המקסימום שיאפשר לך לסיים 6 אינטרוולים כאלה במנוחות סבירות ואת התוצאה הזו מחשבים לפי הטבלה.

בנוסף למה שאלכס אמר, הגעה לדופק מסוים היא דבר בלתי מדיד.
יש הבדל משמעותי אם אתה מגיע לדופק מקסימום אחרי ריצה של 100 או 200 מטר, מאשר אם אתה מגיע לזה אחרי ריצה ארוכה משמעותית מזה. זה עובד על דברים שונים.

כל אימון שכולל קטעים קצרים בעצימות גבוהה כאשר בין כל זוג ריצות מנוחה , בין אם כריצה בעצימות נמוכה או כמנוחה טוטאלית הוא אימון אינטרוולים.

אלכס במידה ואני מבצע אימון אירובי על קרוסטריינר בצורה כזאת:

2 דקות עצימות נמוכה
חצי דקה עצימות גבוהה מאוד(דופק מטפס גבוה מאוד)

וכן הלאה...
האם אפשר להחשיב אימון כזה לאימון אינטרוואלים ולמשך כמה זמן מומלץ לבצע שינויי קצב כאלה
אם המטרה היא שריפת קלוריות ושיפור לב-ריאה?

אלכס במידה ואני מבצע אימון אירובי על קרוסטריינר בצורה כזאת:

2 דקות עצימות נמוכה
חצי דקה עצימות גבוהה מאוד(דופק מטפס גבוה מאוד)

וכן הלאה...
האם אפשר להחשיב אימון כזה לאימון אינטרוואלים ולמשך כמה זמן מומלץ לבצע שינויי קצב כאלה
אם המטרה היא שריפת קלוריות ושיפור לב-ריאה?

בהחלט אפשרי
אתה יכול לבצע טוטאל של 15 דק' (=6 אינטרוולים עצימים).
לצורך "שריפת שומן" כדאי להוסיף עוד 15-30 דק' של אירובי בעצימות בינונית-נמוכה לאחר האינטרוולים.
אם מדובר בשיפור סבולת לב ריאה לריצה , אני לא חושב שהtransfer של אימון כמו שתיארת לריצה יהיה גבוה מאחר ואתה מבטל אלמנט מאוד חשוב - הפעלת כח כנגד המשטח עליו אתה רץ.

בהחלט אפשרי
אתה יכול לבצע טוטאל של 15 דק' (=6 אינטרוולים עצימים).
לצורך "שריפת שומן" כדאי להוסיף עוד 15-30 דק' של אירובי בעצימות בינונית-נמוכה לאחר האינטרוולים.
אם מדובר בשיפור סבולת לב ריאה לריצה , אני לא חושב שהtransfer של אימון כמו שתיארת לריצה יהיה גבוה מאחר ואתה מבטל אלמנט מאוד חשוב - הפעלת כח כנגד המשטח עליו אתה רץ.

הבנתי, תודה רבה.

ועם כל מה שנאמר למעלה, מה הקשר בין ספרינטים לגיבוש סיירות השד יודע?
וללא קשר 8:15 לא ממקם אותך במקום טוב באמצע בגיבוש סיירות ואני מדבר על הגיבוש של שייטת,מטכ"ל וכו'.
חוץ מזה שלמהירות בגיבוש יש משקל אפסי ביותר, כי בונים גם ככה כושר מכמעט אפס.
יותר חשוב עמידות ועזרה.

אבל בהחלט מידע מועיל, תודה.

ועם כל מה שנאמר למעלה, מה הקשר בין ספרינטים לגיבוש סיירות השד יודע?
וללא קשר 8:15 לא ממקם אותך במקום טוב באמצע בגיבוש סיירות ואני מדבר על הגיבוש של שייטת,מטכ"ל וכו'.
חוץ מזה שלמהירות בגיבוש יש משקל אפסי ביותר, כי בונים גם ככה כושר מכמעט אפס.
יותר חשוב עמידות ועזרה.

אבל בהחלט מידע מועיל, תודה.

אני הערכתי בצורה גסה לגבי 8:15. איפה לדעתך תוצאה כזו תמקם אותו? מה החציון?

אני מסכים שמסתכלים שם על פרמטרים מעבר לכושר הכללי שלך ושהצד המנטלי חשוב על מנת להצליח. אני מאמין שאם הוא יגיע בכושר טוב יותר ובטוח יותר בעצמו , יהיה לו יותר סיכוי להצליח(שים לב שהוא אמר שהוא חושש מחוסר המהירות שלו).

אני הערכתי בצורה גסה לגבי 8:15. איפה לדעתך תוצאה כזו תמקם אותו? מה החציון?

אני מסכים שמסתכלים שם על פרמטרים מעבר לכושר הכללי שלך ושהצד המנטלי חשוב על מנת להצליח. אני מאמין שאם הוא יגיע בכושר טוב יותר ובטוח יותר בעצמו , יהיה לו יותר סיכוי להצליח(שים לב שהוא אמר שהוא חושש מחוסר המהירות שלו).

אני יודע שבזמנו הממוצע לבדיקת 2000 מ' בגיבוש סיירות (ואני מדבר על ממוצע של אלה שהתקבלו לא כולל אלו שלא) היה בסביבות 7:30. אני בזמנו עשיתי 7:23.

תראה כל המטרה בגיבוש לסיירות עלית היא לשבור מתמודדים, מעניין אותם אנשים שחזקים
פסיכולוגית ומסוגלים להתמודד גם עם הבלתי אפשרי.
כושר טוב אולי יתן פוש, אך האמן לי כי הטרטורים שעוברים בגיבוש הינם מעבר לכושר גופני.
המהות של הגיבוש היא לא לבחון כלל וכלל כושר גופני (שהוא דבר שניתן להשיג באימונים) ולכן הרב המוחלט של האנשים יגיעו לנקודת שבירה מבחינת היכולת הפיזית שלהם ,אלה שייסימו יהיו אלה שאינם מוותרים גם כשאי אפשר...

נ.ב,
אם החשש שלו הוא ממהירות, הוא יכול להיות רגוע כי גם אם הוא יעשה 2000 ב8 דק' ויסיים את הגיבוש בניקוד גבוה הוא מבטיח לעצמו מקום ביחידה מובחרת, כמובן שלשייטת ולמטכ"ל נבחרים אלו עם הניקוד המשוקלל הגבוה ביותר שכולל את המבחן הפסיכוטכני והראיון האישי

נערך לאחרונה:
אני יודע שבזמנו הממוצע לבדיקת 2000 מ' בגיבוש סיירות (ואני מדבר על ממוצע של אלה שהתקבלו לא כולל אלו שלא) היה בסביבות 7:30. אני בזמנו עשיתי 7:23.

מצטער להגיד - חי בסרט. אני לא תוקפני חלילה ומעריך ומקבל כמעט את כל מה שראיתי שרשמת עד עכשיו (באמת), אבל הממוצע לא יורד את ה8:15 בשום יקום שהוא. בתור ספורטאי (טריאתלון) שהיה ביום סיירות, בגיבוש שייטת, בגיבוש צנחנים ובגיבוש למגלן ועשה בשלושה מהם 2000 מ', ובתור מישהו שמכיר זמנים, אני אומר לך בפירוש - מה שאתה אומר רחוק מהמציאות שנות אור.
תכלס אין סיבה להקרע ב2000 מ' האלה אבל מתוך יצר תחרותי היה חשוב לי להגיע במקום טוב אז כן נתתי מאמץ (ביחס לתחרות כמובן..), והעובדות הן כאלה:
1. יום סיירות - 08:05, מקום שלישי.
2. גיבוש שייטת - 07:24, מקום שלישי.
3. גיבוש צנחנים - 07:55, מקום שני.
4. שיא אישי - 06:46.

כושר טוב אולי יתן פוש, אך האמן לי כי הטרטורים שעוברים בגיבוש הינם מעבר לכושר גופני.
המהות של הגיבוש היא לא לבחון כלל וכלל כושר גופני (שהוא דבר שניתן להשיג באימונים) ולכן הרב המוחלט של האנשים יגיעו לנקודת שבירה מבחינת היכולת הפיזית שלהם ,אלה שייסימו יהיו אלה שאינם מוותרים גם כשאי אפשר...

קשקוש בלבוש - גיבוש שייטת לצורך העניין = כושר. מה שאתה צריך זה להביא תוצאות נטו. להיות ראשון בספרינטים ובזחילות ולסיים את שני המסעות עם כמה שיותר זמן מתחת לאלונקה. אם היית כזה ----> עברת.
כן, הם מסתכלים על אופי, אבל הניקוד הוא לפי תוצאות יבשות. הראיון יכול להוסיף או להוריד לך מהרקורד אבל הוא זניח מאוד לעומת התוצאות הפיזיות שלך. בגיבוש מטכ"ל האמת שזה שונה אבל לא הייתי בו אז אני לא רוצה להגיד שלא מניסיון.
חוץ מזה שמה זה הקשקוש הזה שכולם יגיעו לנקודת שבירה מבחינת היכולת הפיזית שלהם ואלה שיסיימו יהיו אלה שלא מוותרים? מצטער להגיד לך אבל הרוב המוחץ של החבר'ה שעוברים גיבוש שייטת הם ספורטאים \ אתלטים טבעיים ממש טובים, וזה לא מקרי ש99% מהם בעלי יכולות אתלטיות גבוהות ו1% לא. אתה יודע, זה גם משנה מתי אתה מגיע למצב שבו זה ממש, ממש קשה לך. לא רק "האם הגעת והמשכת".
הגישה שלך עקומה \:

נ.ב,
אם החשש שלו הוא ממהירות, הוא יכול להיות רגוע כי גם אם הוא יעשה 2000 ב8 דק' ויסיים את הגיבוש בניקוד גבוה הוא מבטיח לעצמו מקום ביחידה מובחרת, כמובן שלשייטת ולמטכ"ל נבחרים אלו עם הניקוד המשוקלל הגבוה ביותר שכולל את המבחן הפסיכוטכני והראיון האישי
סליחה על ההקפצה, הייתי חייב.

מצטער להגיד - חי בסרט. אני לא תוקפני חלילה ומעריך ומקבל כמעט את כל מה שראיתי שרשמת עד עכשיו (באמת), אבל הממוצע לא יורד את ה8:15 בשום יקום שהוא. בתור ספורטאי (טריאתלון) שהיה ביום סיירות, בגיבוש שייטת, בגיבוש צנחנים ובגיבוש למגלן ועשה בשלושה מהם 2000 מ', ובתור מישהו שמכיר זמנים, אני אומר לך בפירוש - מה שאתה אומר רחוק מהמציאות שנות אור.
תכלס אין סיבה להקרע ב2000 מ' האלה אבל מתוך יצר תחרותי היה חשוב לי להגיע במקום טוב אז כן נתתי מאמץ (ביחס לתחרות כמובן..), והעובדות הן כאלה:
1. יום סיירות - 08:05, מקום שלישי.
2. גיבוש שייטת - 07:24, מקום שלישי.
3. גיבוש צנחנים - 07:55, מקום שני.
4. שיא אישי - 06:46.

תאמין לי שהדברים שלי מבוססים,אני לא יודע מתי עשית יום סיירות, אבל התוצאות כפי שאתה רושם אותם הי די קרובות למה שאמרתי 7:30 (סביב,ואני מדבר על גיבוש שייטת מטכ"ל ) ההבדלים בין העשרייה הראשונה הם בהפרשים של שניות בודדות, אז מה בדיוק לא נכון פה?
אתה גם קצת סותר את הטענות שלך ע"י זה שלא הקבלת למרות שלפי רישומיך סיימת במקום בתוצאה מכובדת ביותר,סימן שלא הכל זה כושר,לא?

קשקוש בלבוש - גיבוש שייטת לצורך העניין = כושר. מה שאתה צריך זה להביא תוצאות נטו. להיות ראשון בספרינטים ובזחילות ולסיים את שני המסעות עם כמה שיותר זמן מתחת לאלונקה. אם היית כזה ----> עברת.
כן, הם מסתכלים על אופי, אבל הניקוד הוא לפי תוצאות יבשות. הראיון יכול להוסיף או להוריד לך מהרקורד אבל הוא זניח מאוד לעומת התוצאות הפיזיות שלך. בגיבוש מטכ"ל האמת שזה שונה אבל לא הייתי בו אז אני לא רוצה להגיד שלא מניסיון.
חוץ מזה שמה זה הקשקוש הזה שכולם יגיעו לנקודת שבירה מבחינת היכולת הפיזית שלהם ואלה שיסיימו יהיו אלה שלא מוותרים? מצטער להגיד לך אבל הרוב המוחץ של החבר'ה שעוברים גיבוש שייטת הם ספורטאים \ אתלטים טבעיים ממש טובים, וזה לא מקרי ש99% מהם בעלי יכולות אתלטיות גבוהות ו1% לא. אתה יודע, זה גם משנה מתי אתה מגיע למצב שבו זה ממש, ממש קשה לך. לא רק "האם הגעת והמשכת".
הגישה שלך עקומה \:

כל-כך הרבה גיבובי שטויות לא שמעתי הרבה זמן!
אם אתה מדבר כך, סימן שאין לך היכר בסיסי עם מבנה הגיבושים בצבא.
אני יכול להראות לך מלא שלא עברו ועל הנייר הכושר הבסיסי שלהם הרבה יותר טוב מכאלו שכן עברו.
יותר מזה, יש לי חבר טוב מעשן כפייתי, מקלון גזר, לא היה מתאמן ולא בטיח.
עבר גיבוש לאחת הסיירות המובחרות ביותר, אף אחד בחבר'ה לא האמין.
אבל חביבי,זה בנאדם מקרטע,מקרטע ולא נשבר מכלום, בגיבוש עוד עזר לאנשים להרים את הציוד שלהם .

ועוד משהו, הדבר הראשון שמלמדים אותך בסיירות שהכל מתחיל ונגמר ברצון שלך במח!
תפסיק לקשקש כושר שמושר, קח לדוג' אנשים שעברו קורסי הכנה לגיבושי סיירות, לעומת אנשים שהתאמנו לבד.
לרב, האנשים שעברו את הקורס יצלחו גם את הגיבוש באחוזים גבוהים יותר מכאלו שהתאמנו לבד, וזה בגלל ההכנה הפסיכולוגית וההיכרות עם אופי הגיבוש!

ולסיום, האם יצא לך לשים-לב שבגיבוש לא מדברים איתך על כמויות?
יכולים להגיד לך קח את הקיטבג תתחיל לטפס ולרדת מההר, בלי שתדע כמה פעמים אתה הולך לבצע את זה.
חשבת פעם למה? אני אגיד לך למה, המטרה היא לנפות כשליש מהמתמודדים כבר בהתחלה.
איזה מתמודדים נופלים? 2 סוגים: 1- אלו שממש לא בכושר 2- אלו שחלשים פסיכולוגית.
הרבה אנשים כשאומרים להם לבצע פעולה מסויימת מבלי לתחם מסגרת זמן או כמות מרגישים מועקה פסיכולוגית ונשברים, וזו בדיוק המטרה.
קיצור אני יכול לרשום לך עוד מגילה שתסביר את הכל, אבל חלק מהדברים אני נמנע מלשתף.
אתה יכול להיות רגוע כשאני אומר לך שהקשר לביצועים המספריים שלך בגיבוש הוא טוב אבל הוא לא העיקר.
ועובדה גם שסיימת במקומות מכובדים ועדיין לא עברת, שתף אותנו,למה?

נ.ב,
אף אחד לא טען אחרת, אני דיברתי על הזמן הממוצע.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית