ייעוץ אינטרוולים?

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
שעלה מטומטמת, מטומטמת מאוד כנראה. אבל הגעתי למסקנה שאני חושב שההבנה שלי על מה הם אינטרוולים היא שגויה.
אימון אינטרוולים הוא אימון שאני עושה נגיד 400 מטר על מהירות 10 קמ"ש, 100 מטר על מהירות של 15 קמ"ש וחוזר חלילה? (מה שנקרא סט?)
או שאימון אינטרוולים הוא אימון שאני עושה ספרינט של X מטרים, נח מנוחה טוטאלית דקה\2 דקות ועושה עוד ספרינט?

אני יודע שבזמנו הממוצע לבדיקת 2000 מ' בגיבוש סיירות (ואני מדבר על ממוצע של אלה שהתקבלו לא כולל אלו שלא) היה בסביבות 7:30. אני בזמנו עשיתי 7:23.

מצטער להגיד - חי בסרט. אני לא תוקפני חלילה ומעריך ומקבל כמעט את כל מה שראיתי שרשמת עד עכשיו (באמת), אבל הממוצע לא יורד את ה8:15 בשום יקום שהוא. בתור ספורטאי (טריאתלון) שהיה ביום סיירות, בגיבוש שייטת, בגיבוש צנחנים ובגיבוש למגלן ועשה בשלושה מהם 2000 מ', ובתור מישהו שמכיר זמנים, אני אומר לך בפירוש - מה שאתה אומר רחוק מהמציאות שנות אור.
תכלס אין סיבה להקרע ב2000 מ' האלה אבל מתוך יצר תחרותי היה חשוב לי להגיע במקום טוב אז כן נתתי מאמץ (ביחס לתחרות כמובן..), והעובדות הן כאלה:
1. יום סיירות - 08:05, מקום שלישי.
2. גיבוש שייטת - 07:24, מקום שלישי.
3. גיבוש צנחנים - 07:55, מקום שני.
4. שיא אישי - 06:46.

תאמין לי שהדברים שלי מבוססים,אני לא יודע מתי עשית יום סיירות, אבל התוצאות כפי שאתה רושם אותם הי די קרובות למה שאמרתי 7:30 (סביב,ואני מדבר על גיבוש שייטת מטכ"ל ) ההבדלים בין העשרייה הראשונה הם בהפרשים של שניות בודדות, אז מה בדיוק לא נכון פה?
אתה גם קצת סותר את הטענות שלך ע"י זה שלא הקבלת למרות שלפי רישומיך סיימת במקום בתוצאה מכובדת ביותר,סימן שלא הכל זה כושר,לא?

1. התקופה עליה אני מדבר היא לפני שנתיים. אולי השתנו דברים אבל כנראה שבצורה מאוד מזערית.
2. בגיבוש שייטת באמת הרמה הממוצעת של הכושר הגופני הייתה יחסית טובה, אבל ביום סיירות ובגיבוש צנחנים הייתי שני\שלישי עם תוצאות סביב ה8. כמו שאמרתי, הממוצע לא יורד את ה8:15 בשום מצב, הוא יותר לכיוון ה9:15.
3. רק עכשיו שמתי לב שדיברת על הממוצע של אלו שהתקבלו, עמך הסליחה...😃

תראה כל המטרה בגיבוש לסיירות עלית היא לשבור מתמודדים, מעניין אותם אנשים שחזקים
פסיכולוגית ומסוגלים להתמודד גם עם הבלתי אפשרי.
כושר טוב אולי יתן פוש, אך האמן לי כי הטרטורים שעוברים בגיבוש הינם מעבר לכושר גופני.
המהות של הגיבוש היא לא לבחון כלל וכלל כושר גופני (שהוא דבר שניתן להשיג באימונים) ולכן הרב המוחלט של האנשים יגיעו לנקודת שבירה מבחינת היכולת הפיזית שלהם ,אלה שייסימו יהיו אלה שאינם מוותרים גם כשאי אפשר...

קשקוש בלבוש - גיבוש שייטת לצורך העניין = כושר. מה שאתה צריך זה להביא תוצאות נטו. להיות ראשון בספרינטים ובזחילות ולסיים את שני המסעות עם כמה שיותר זמן מתחת לאלונקה. אם היית כזה ----> עברת.
כן, הם מסתכלים על אופי, אבל הניקוד הוא לפי תוצאות יבשות. הראיון יכול להוסיף או להוריד לך מהרקורד אבל הוא זניח מאוד לעומת התוצאות הפיזיות שלך. בגיבוש מטכ"ל האמת שזה שונה אבל לא הייתי בו אז אני לא רוצה להגיד שלא מניסיון.
חוץ מזה שמה זה הקשקוש הזה שכולם יגיעו לנקודת שבירה מבחינת היכולת הפיזית שלהם ואלה שיסיימו יהיו אלה שלא מוותרים? מצטער להגיד לך אבל הרוב המוחץ של החבר'ה שעוברים גיבוש שייטת הם ספורטאים \ אתלטים טבעיים ממש טובים, וזה לא מקרי ש99% מהם בעלי יכולות אתלטיות גבוהות ו1% לא. אתה יודע, זה גם משנה מתי אתה מגיע למצב שבו זה ממש, ממש קשה לך. לא רק "האם הגעת והמשכת".
הגישה שלך עקומה \:

כל-כך הרבה גיבובי שטויות לא שמעתי הרבה זמן!
אם אתה מדבר כך, סימן שאין לך היכר בסיסי עם מבנה הגיבושים בצבא.
אני יכול להראות לך מלא שלא עברו ועל הנייר הכושר הבסיסי שלהם הרבה יותר טוב מכאלו שכן עברו.
יותר מזה, יש לי חבר טוב מעשן כפייתי, מקלון גזר, לא היה מתאמן ולא בטיח.
עבר גיבוש לאחת הסיירות המובחרות ביותר, אף אחד בחבר'ה לא האמין.
אבל חביבי,זה בנאדם מקרטע,מקרטע ולא נשבר מכלום, בגיבוש עוד עזר לאנשים להרים את הציוד שלהם .

ועוד משהו, הדבר הראשון שמלמדים אותך בסיירות שהכל מתחיל ונגמר ברצון שלך במח!
תפסיק לקשקש כושר שמושר, קח לדוג' אנשים שעברו קורסי הכנה לגיבושי סיירות, לעומת אנשים שהתאמנו לבד.
לרב, האנשים שעברו את הקורס יצלחו גם את הגיבוש באחוזים גבוהים יותר מכאלו שהתאמנו לבד, וזה בגלל ההכנה הפסיכולוגית וההיכרות עם אופי הגיבוש!

ולסיום, האם יצא לך לשים-לב שבגיבוש לא מדברים איתך על כמויות?
יכולים להגיד לך קח את הקיטבג תתחיל לטפס ולרדת מההר, בלי שתדע כמה פעמים אתה הולך לבצע את זה.
חשבת פעם למה? אני אגיד לך למה, המטרה היא לנפות כשליש מהמתמודדים כבר בהתחלה.
איזה מתמודדים נופלים? 2 סוגים: 1- אלו שממש לא בכושר 2- אלו שחלשים פסיכולוגית.
הרבה אנשים כשאומרים להם לבצע פעולה מסויימת מבלי לתחם מסגרת זמן או כמות מרגישים מועקה פסיכולוגית ונשברים, וזו בדיוק המטרה.
קיצור אני יכול לרשום לך עוד מגילה שתסביר את הכל, אבל חלק מהדברים אני נמנע מלשתף.
אתה יכול להיות רגוע כשאני אומר לך שהקשר לביצועים המספריים שלך בגיבוש הוא טוב אבל הוא לא העיקר.
ועובדה גם שסיימת במקומות מכובדים ועדיין לא עברת, שתף אותנו,למה?

1. כמו שאמרתי, יש כאלה שעוברים בלי כושר אבל הם מעטים מאוד (בגיבוש שייטת אפילו הייתי אומר בקושי קיימים, בגיבוש מטכ"ל כמו שאמרתי זה דווקא שונה).
2. בסיירות מלמדים אותך שהכל בראש, כן, אבל זה לא אומר שזה נכון. מלמדים אותך שם עוד הרבה שטויות. לצורך העניין, אני רוצה לראות שהיית מסכים עם עקרונות האימון של הצבא (דוגמה למשהו לא נכון בעליל שבכל זאת מלמדים בצבא).
3. בגיבוש באמת לא מדברים איתך על כמויות (ברוב הפעמים), וכן, זה בגלל שרוצים לשבור אותך אבל זה לא אומר שהכל בראש... הסיסמא הזאת "הכל בראש" זה קשקוש אחד גדול. אני לא אומר שלא צריך להיות חזק בראש, אבל בלי כושר טוב מאוד, הסיכוי שתסיים את שני המסעות בגיבוש שייטת הוא אפסי לחלוטין, עד לא קיים. וכן, יש בודדים שעוברים בלי לסיים אחד מהמסעות אבל שוב - בודדים (מדובר על גיבוש שייטת). והם היו טובים בשאר הדברים הפיזיים.
4. אני סיימתי את ה2000 מ' באמת במקומות טובים בשלישיה הפותחת (זה גם לא דרש איזשהו מאמץ מטורף, פשוט הקפדתי להצמד לראשון-שני ולברוח מהגוש. ותחרות של 2000 מ' אוטומטית גורמת לך להתחרות), אבל את כל מה שאני רושם לך עכשיו - לא ידעתי. חשבתי שזה באמת קטע של אופי. כמו שכל העולם ואחותו הכתיבו לי. אז באתי בשביל לשרוד את זה ולסיים, וחשבתי שמתוך המסיימים הם יקחו את האנשים שמתאימים להם - כן כן, לא לא. ממש לא הייתי בשלישייה הפותחת בשאר הדברים (וזה לא הטריד אותי בכלל, לא חשבתי על לשפר את זה, חשבתי על לשרוד את זה ולהיות טוב במבחנים החברתיים כי שם בודקים אופי), והייתי בכלל לא רע אבל לא בדברים הנכונים. לא אגיד לך שהייתי "מר סופרמן" של הצוות שלי אבל ממש אהבו אותי, גם המפקדים, וזה הדבר היחיד שהיה איכפת לי ממנו. בשורה התחתונה, לא הבאתי תוצאות----> לא עברתי.
והיה מכנה משותף אחד לכל אלה שעברו - הם היו בחמישייה הפותחת בכל הדברים הפיזיים, והיו לפחות איפשהו באמצע בכל השאר. ואני מדבר על כל הגיבוש לא רק על הצוות שלי.
ואין חבר אחד שלי שחזר משם עם דעה שונה, גם חברים שלי שעברו וגם חברים שלי שלא עברו.
5. באמת יש יתרון לחבר'ה שהתאמנו על דברים כמו בגיבושים, בכל הסימולציות למיניהן, אבל זה בגלל שהם פשוט מכירים את זה וחוו את זה ובפעם המאה זה יותר קל מבפעם הראשונה...
וגם אל תשכח שמי שיש לו מספיק מוטיבציה ללכת להכנה כזאת לשבוע בים זה בן אדם שכנראה רוצה את זה יותר, ככה שיש פה גם עניין של מי החבר'ה בהכנות לגיבושים ולא רק איך הם מתאמנים.

נ.ב,
אם החשש שלו הוא ממהירות, הוא יכול להיות רגוע כי גם אם הוא יעשה 2000 ב8 דק' ויסיים את הגיבוש בניקוד גבוה הוא מבטיח לעצמו מקום ביחידה מובחרת, כמובן שלשייטת ולמטכ"ל נבחרים אלו עם הניקוד המשוקלל הגבוה ביותר שכולל את המבחן הפסיכוטכני והראיון האישי
אף אחד לא טען אחרת, אני דיברתי על הזמן הממוצע.

זה אתה אמרת חח אני לא הגבתי על זה, הגבת לעצמך 😉

Peace

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית