הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע נגד לחיצת כתפיים

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
http://www.ironmanmagazine.com/blogs/dougbrignole/?p=148

אין לי הכרות קודמת עם הכותב אבל לא מצאתי סיבה לא להסכים עם מה שמוסבר שם יפה.

לעצלנים - נטענות שתי טענות עיקריות:
כי זהו תרגיל שמייצר תנועה 'לא נכונה' מבחינה אנטומית
כי ניתן ע"י תרגילים חלופיים להפעיל עומס על שרירי הכתפיים בפרופיל תועלת/סיכון עדיף

חשיבה בילדרית טיפוסית. אין שם אפילו טענה אחת נכונה, וכל זה כדי לא לעבוד קשה/למצוא חן בעיני פיזיוטרפיסטים שגם הם לא מבינים את התנועה.

• פותח/ת השרשור
אלכס אני לא אתוכח איתך בענין הזה כי אין לי ידע אנטומי מספיק לטעמי + לכתוב 'אין שם אפילו טענה אחת נכונה' זה לא משהו שמעודד ויכוח (וזה לגמרי בסדר מבחינתי). אבל נדמה לי שהכותב שם הוא לא בילדר ו/או 'חושש' שדעתו דווקא לא מקובלת על בילדרים.

אתה צודק, הוא הרבה יותר גרוע, הוא fitness expert.

ולא כיוונתי לוויכוח. יש בפורום/בפורטל מספיק דברים שנכתבו על הפרס כדי שכל מי שירצה יוכל להפריך כל אחת מהטענות.

אם אין לך ידע אנטומי מספיק, איך הסכמת עם המאמר?

• פותח/ת השרשור
אתה עושה צחוק? כתבתי שלא הצלחתי לא להסכים. לא להיפך.
ובאופן כללי, ברוב הנושאים שאפילו רק קצת נכנסים לעומקם של דברים יש בפורום הזה מתי מעט (אם בכלל) שמבינים מספיק בשביל להיות מסוגלים לטעון משהו מנומק ברמה של דיון אקדמי. לכך התכוונתי.
רובנו (יתכן שאתה לא, אולי) מבינים מספיק בכדי לזהות שהסבר כלשהו 'עושה להם שכל' או לא, אבל מאוד רחוקים מלהבין את הפרטים.

ותוספת - אתה בטח מבין שזה שבן אדם fitness expert לא הופך אותו למבין באנטומיה פחות מבילדר או מרים משקולות חזק נורא

כתבת "לא מצאתי סיבה לא להסכים עם המאמר". משמע הסכמת עם המאמר.

וזו בדיוק המטרה של הכותב, ליצור מסך עשן עם מושגים באנטומיה שהקורא הממוצע לא יטרח לבדוק/לחקור.

על אילו מהנקודות אתה מעוניין לשמוע תגובות?

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז שוב, הסכמתי במובן זה שאני לא יודע להסביר (לעצמי) איפה הוא לא מדייק.
ויכול להיות שמסך עשן, בהחלט, אבל הוא די מתפרץ לדלת פתוחה עם כמות הפציעות שאנשים פוגשים בכתפיים.

אני אקרא שוב מחר ואכוון אותך או אחרים שמעונינים.

אני מכיר הרבה אנשים עם פציעות בכתפיים, אף אחד מהם לא עושה פרס. מצד שני, בתקופה שפרס היה חלק מההרמות האולימפיות, המושג rotator cuff אפילו לא היה בלקסיקון.

אם אתם מתכוונים לפרס בעמידה, אז אני יכול להגיד לכם שבתקופה שהייתי עושה פרס בישיבה לא הרגשתי/ראיתי את השינוי הכי גדול, אבל מאז שהתחלטתי לעשות פרס בעמידה, היה הבדל של שמיים וארץ...

• פותח/ת השרשור
אני מכיר הרבה אנשים עם פציעות בכתפיים, אף אחד מהם לא עושה פרס. מצד שני, בתקופה שפרס היה חלק מההרמות האולימפיות, המושג rotator cuff אפילו לא היה בלקסיקון.

ההודעה הזאת שלך לא ממש רלוונטית ומה עוד שניתן להבין ממנה כי אנשים פצועים לא יכולים יותר ללחוץ וכי לפני כמה עשרות שנים לאנשים לא היה מושג מה הם עושים...

ולענייננו, שאלת על איזו נקודה..אז בוא נתחיל בנקודה הראשונה, שתי הפסקאות הראשונות שם שמדברות על תנועה 'נכונה'. מעבר לכך שפרס הוא תרגיל מורכב איך אתה מתווכח עם הטענה שהוא לא מחקה באופן מדויק/מושלם את התנועה הטבעית של הגוף? (וכפועל יוצא מזה יתכנו תנועות יעילות יותר)

עברתי על המאמר ואני חושב שאני מבין את הכוונה של כותב: לפיתוח הדלטוייד הקדמי (לדעתו) עדיף לעשות הרמות קדמיות,
ולצידי עדיף לעשות הרמות צידיות וזאת בגלל שכך כל שריר מקבל עבודה בטווח תנועה טבעי יותר,
וזה אמור לחסוך פציעות. עד כאן אין לי מה להגיד על נכונות הנתונים שלו.
הוא גם טוען ששימוש במשקלים קטנים אבל בזרוע מנוף ארוכה יותר מפעיל פחות עומס מזיק על המפרק- וזה חירבוש כי סכום הכוחות על המפרק הוא עדיין זהה וכך גם העומס עליו. פיזיקה בסיסית. ;a2gasg

לדעתי, יתכן מאד שכדי לפתח כל שריר ושריר בגוף יש תנועה אחת "נכונה ומלאה ואופטימאלית", אבל כאן באה גם המחשבה שיש יותר מדי שרירים מכדי להפעיל כל אחד ואחד בנפרד. וזה גם בלי להתייחס לחסרונות למערכת העצבים. כך שלתנועה מורכבת (אבל לא "אופטימאלית" בעיני הכותב) עדיין יש יתרון בכך שהיא מאפשרת להפעיל את השרירים בלי לחכות שבועות עד שיגיע התור לעבוד על כתף קדמית אחרי שעברנו על כל השרירים האחרים!

לסיכום, ציטוט מהמאמר:
It makes good sense to eliminate overhead presses, if your goal is health, fitness or bodybuilding. Power lifters and certain athletes like shot putters, would benefit from overhead presses – strictly from a sports performance standpoint, even though they would still be exposed to the risk of injury.

-זייני מוח ובילדרים יכולים לעשות כל מה שבכיף שלהם. (JERK OFF ? )
אנשי כוח ימשיכו לעשות לחיצות בעמידה כי זה תרגיל מצויין למטרותיהם.

ההודעה הזאת שלך לא ממש רלוונטית ומה עוד שניתן להבין ממנה כי אנשים פצועים לא יכולים יותר ללחוץ וכי לפני כמה עשרות שנים לאנשים לא היה מושג מה הם עושים...

ולענייננו, שאלת על איזו נקודה..אז בוא נתחיל בנקודה הראשונה, שתי הפסקאות הראשונות שם שמדברות על תנועה 'נכונה'. מעבר לכך שפרס הוא תרגיל מורכב איך אתה מתווכח עם הטענה שהוא לא מחקה באופן מדויק/מושלם את התנועה הטבעית של הגוף? (וכפועל יוצא מזה יתכנו תנועות יעילות יותר)

מה זה תנועה טבעית של הגוף? שכחת לשיר לילדים שלך ״ידיים למעלה״? אם אתה רוצה להיכנס לנושאים הפונקציוליים, אז גם שם פרס יותר ״טבעי״ מבנץ׳ (או מחתירה קדמית, שבכלל גורמת לדלקת מצוינת).

לסיכום, ציטוט מהמאמר:
It makes good sense to eliminate overhead presses, if your goal is health, fitness or bodybuilding. Power lifters and certain athletes like shot putters, would benefit from overhead presses – strictly from a sports performance standpoint, even though they would still be exposed to the risk of injury.

ומאידך,הרבה פעילויות שמטרתן לשפר אותך כספורטאי ברמה הישגית יכולות להוביל לפציעה. על אותו משקל ניתן לטעון שגם סקווט ודדליפט אלה תרגילים שחושפים ספורטאים לפציעות ואולי כדאי לוותר עליהם...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה זה תנועה טבעית של הגוף? שכחת לשיר לילדים שלך ״ידיים למעלה״? אם אתה רוצה להיכנס לנושאים הפונקציוליים, אז גם שם פרס יותר ״טבעי״ מבנץ׳ (או מחתירה קדמית, שבכלל גורמת לדלקת מצוינת).

מה זה חתירה קדמית?
ולא, לא שכחתי. יש לך ילדים ומצאת משהו אחר לעשות איתם?

• פותח/ת השרשור
לסיכום, ציטוט מהמאמר:

-זייני מוח ובילדרים יכולים לעשות כל מה שבכיף שלהם. (JERK OFF ? )
אנשי כוח ימשיכו לעשות לחיצות בעמידה כי זה תרגיל מצויין למטרותיהם.

בהחלט יתכן שהסיכום שלך מסכם תעסק מצוין. מי שללחוץ מעל הראש זו מטרה ראשית שלו (כי הוא מתחרה עם אחרים על המטרה הזו, או כי ככה הוא החליט למדוד את כוחו וזה חשוב לו) - שיהיה בריא : )

אתה משעשע. האנשים הפצועים האלה עדיין עושים בנץ' ובוכים אחרי כל סט וכל אימון כמה כואב להם. לפני שהיה בנץ' לא ידעו מה זה rotator cuff לא כי לא היה להם מושג מה הם עושים (היה להם יותר ממה שיש לאנשים היום), אלא כי לא היו פציעות. פרס זאת הלחיצה הבטוחה ביותר, בגלל שהיא מאזנת בין ה external rotators ל internal rotators בניגוד לבנץ'. כך שכותב המאמר הוא לא רק דביל, הוא גם שקרן בנוסף לכל.

נתחיל מזה שכל תנועה שאתה יכול לעשות עם הגוף היא "טבעית". דבר שני, להגיד שהתפקיד העיקרי של הדלתויד הוא X ולכן התרגיל הכי טוב לדלתויד הוא "הכנס שם של תרגל מבודד" זה בערך כמו להגיד שתפקיד העיקרי של ההאמסטרינג זו כפיפת ברכיים ולכן עדיף לעשות כפיפות ברכיים על גבי סקוואט. זה אקראי לחלוטין, חסר כל ביסוס ומנוגד לחלוטין לחשיבה כלשהי הקשורה לביצועים.

זה גם די מצחיק שהוא מניח שהמטרה של פרס זה לפתח את הדלתא הקדמית ומשם בונה את כל הבולשיט שלו. הבנץ' פרס עושה את זה הרבה יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
נתחיל מזה שכל תנועה שאתה יכול לעשות עם הגוף היא "טבעית". דבר שני, להגיד שהתפקיד העיקרי של הדלתויד הוא X ולכן התרגיל הכי טוב לדלתויד הוא "הכנס שם של תרגל מבודד" זה בערך כמו להגיד שתפקיד העיקרי של ההאמסטרינג זו כפיפת ברכיים ולכן עדיף לעשות כפיפות ברכיים על גבי סקוואט. זה אקראי לחלוטין, חסר כל ביסוס ומנוגד לחלוטין לחשיבה כלשהי הקשורה לביצועים.

זה גם די מצחיק שהוא מניח שהמטרה של פרס זה לפתח את הדלתא הקדמית ומשם בונה את כל הבולשיט שלו. הבנץ' פרס עושה את זה הרבה יותר טוב.

ואתה גם יכול להחזיק את המוט על הגב בבק סקוואט במנח לא 'טבעי' (לא ישר) של היד וריפטו טוען לטעמי בצדק שזה לא מומלץ כי זה מתכון לפציעה.
והוא (הכותב) לא הניח שפיתוח דלתא קדמית זו מטרת הפרס. נדמה לי שהוא כתב משהו בסגנון "...ואם המטרה שלך הינה לפתח את..."

אתה לא אוהב את הטקסט ההוא. הבנתי. וזה בסדר גמור

מה זה מנח לא טבעי? זה פשוט מנח לא יעיל כי המשקל נופל על פרק כף היד ולא על הכתפיים.

הכותב כן מניח שהמטרה היא פיתוח הדלתא הקדמית. אם הוא לא מניח את זה, אז למה הוא רושם את זה בתור טענה שפוסלת את הפרס? אם הוא מבין שזו לא המטרה, אז זה אוטומטית מפיל את כל מה שהוא כותב אחרי זה.

רוב פציעות הכתפיים שלי יצא לראות נבעו דווקא מבנץ' פרס ואפילו עוד יותר ממקבילים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית