עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למה אתה חושב שמשה ואלכס צריכים להתבייש ?
אתה לא ילד חכם במיוחד, אה?
הייתה הפסקה של נטראלי בחיטוב + יש למתאמן גם עבר רפואי [תרופתי] שיכול גם להיות שזה השפיע להתקדמות החיטוב. בכל מקרה הוא איבד 10 ק"ג יחסית נקי מאוד מסוף העלייה במסה לחיטוב בחצי שנה לערך. הכפיל (ויש גם כמה תרגילים ששילש) את המשקלים שהרים. ההישג המשמעותי פה בכל מקרה זה המעבר מהפרעות אכילה ואנורקסיה לידע ותובנה בהתמודדות עם אכילה נכונה למען המטרות שלו (חיטוב/עלייה במסת השריר ובכללי מהלך חיים תקינים). לקח כמה חודשים רק לייצב את החלק של האכילה הלא נכונה, כולל חילוף החומרים שנפגע ע"י תקופה ארוכה של מאזן קלורי שלילי חריף ולאחר מכן הדברים עבדו הרבה יותר טוב. לגבי מי שאמר שאנחנו צריכים להתבייש, אין לי מה להתבייש וגם לא לו. אני גאה בבחור ששינה את החשיבה שלו וגם השיג תוצאות טובות מאוד יחסית לזמן שהוא עשה את הכל באמת לפי הספר. בסייקל הבא של עלייה במסת השריר וחיטוב הוא כבר יראה אחרת לגמרי.
אני לא אתווכח איתך, מן הסתם שאתה חכם מבחור בן 17.
אז בוא יא חכם תסביר לי למה SS לא מתאים לו?
כן.
לגבי ה "איך יכול להיות שאנחנו לא מביאים SS", זה כי:
א. זה לא מתאים לכל אחד מבחינה תזונתית ואורח החיים.
ב. אנשים מתקשים עם התרגילים המורכבים בהתחלה ולכן אני נוטה לתת תוכנית שמשלבת את התרגילים המורכבים בתור אימוני טכניקה ובו זמנית מתאמנים על תרגילים אחרים שמספקים מספיק גירוי לגדילה במסת השריר (במידה וזו המטרה, בחיטוב בונים תוכנית שונה ולא עושים SS מין הסתם).
ג. לפעמים SS לא מתאים בגלל חוסר יכולת (קיצור שרירים וכו') לעשות חלק מהתרגילים המורכבים. זה דיי שכיח וזה כבר מעבר לבעיה של טכניקה. לכן נדרש להביא תרגילים חילופיים ולעבוד במתכונת דומה ל SS אבל עם התאמות.
ד. העדפות המתאמן. אם מישהו לא רוצה את התוכנית הוא לא יקבל אותה. אומר גם שבודדים הם אלו שעונים על כל הקרטריונים שבאמת עושים אותה אצלנו בייעוץ אישי, זו ממש לא תוכנית לכל אחד. לא לשכוח גם שהרבה מהאנשים שבייעוץ אישי הם לא ילדים בחטיבת ביניים או בתיכון (כמו שמסתובבים כאן) והם מנהלים בין היתר גם חיי משפחה ועבודה אינטנסיבים. תוסיף להם SS, תקבל רק דברים רעים.
כל מה שאמרת זה אחלה, רק תסביר לי למה אתה חושב שלתלמיד בתיכון הכל קייטנה? אני צריך לגשת השנה ללמעלה מ-15 יחידות בגרות...:(
כן.
לגבי ה "איך יכול להיות שאנחנו לא מביאים SS", זה כי:
א. זה לא מתאים לכל אחד מבחינה תזונתית ואורח החיים.
ב. אנשים מתקשים עם התרגילים המורכבים בהתחלה ולכן אני נוטה לתת תוכנית שמשלבת את התרגילים המורכבים בתור אימוני טכניקה ובו זמנית מתאמנים על תרגילים אחרים שמספקים מספיק גירוי לגדילה במסת השריר (במידה וזו המטרה, בחיטוב בונים תוכנית שונה ולא עושים SS מין הסתם).
ג. לפעמים SS לא מתאים בגלל חוסר יכולת (קיצור שרירים וכו') לעשות חלק מהתרגילים המורכבים. זה דיי שכיח וזה כבר מעבר לבעיה של טכניקה. לכן נדרש להביא תרגילים חילופיים ולעבוד במתכונת דומה ל SS אבל עם התאמות.
ד. העדפות המתאמן. אם מישהו לא רוצה את התוכנית הוא לא יקבל אותה. אומר גם שבודדים הם אלו שעונים על כל הקרטריונים שבאמת עושים אותה אצלנו בייעוץ אישי, זו ממש לא תוכנית לכל אחד. לא לשכוח גם שהרבה מהאנשים שבייעוץ אישי הם לא ילדים בחטיבת ביניים או בתיכון (כמו שמסתובבים כאן) והם מנהלים בין היתר גם חיי משפחה ועבודה אינטנסיבים. תוסיף להם SS, תקבל רק דברים רעים.
כל מה שאמרת זה אחלה, רק תסביר לי למה אתה חושב שלתלמיד בתיכון הכל קייטנה? אני צריך לגשת השנה ללמעלה מ-15 יחידות בגרות...:(
גם אני הייתי באותה סירה כמוך, אבל קשה להשוות את כמות החומר שאתה מקבל בלימודים אקדמאים לעומת מה שאתה מקבל בתיכון.כל מה שאמרת זה אחלה, רק תסביר לי למה אתה חושב שלתלמיד בתיכון הכל קייטנה? אני צריך לגשת השנה ללמעלה מ-15 יחידות בגרות...:(
טיעון מספר 3 אפשר לדעת לאחר תקופה מסויימת של ניסיון לשיפור הטכניקה. יחד עם מתיחות מיוחדות, לדוגמה בסקוואט, והעבר של המתאמן (בעיות גב לדוגמה) אפשר לדעת בוודאות שיש קיצור שרירים כרוני שמונע לעשות תרגיל כזה או אחר. בנוסף, אם אותו המתאמן אינו משתפר במתיחות לאחר כמה שבועות ומגיע לאותו טווח תנועה, זה עוד סימן דומיננטי שיש בעיה מעבר לבעיות טכניקה. דברים כאלו לפעמים לא נפתרים בכלל או שדורשים פיזיותרפיה.אני מאמין שטיעון מספר 4 הוא הדומיננטי. איך בדיוק אתה יכול על סמך סירטונים/תיאור לדעת את טיעון מספר 3? לדעתי זה תירוץ לכאלה שלא מסתדרים עם הסקוואט.
ותסביר את 1, מה זאת אומרת לא מתאים? להתאמן 3 פעמים ולאכול?
גם אני הייתי באותה סירה כמוך, אבל קשה להשוות את כמות החומר שאתה מקבל בלימודים אקדמאים לעומת מה שאתה מקבל בתיכון.
טיעון מספר 3 אפשר לדעת לאחר תקופה מסויימת של ניסיון לשיפור הטכניקה. יחד עם מתיחות מיוחדות, לדוגמה בסקוואט, והעבר של המתאמן (בעיות גב לדוגמה) אפשר לדעת בוודאות שיש קיצור שרירים כרוני שמונע לעשות תרגיל כזה או אחר. בנוסף, אם אותו המתאמן אינו משתפר במתיחות לאחר כמה שבועות ומגיע לאותו טווח תנועה, זה עוד סימן דומיננטי שיש בעיה מעבר לבעיות טכניקה. דברים כאלו לפעמים לא נפתרים בכלל או שדורשים פיזיותרפיה.
לגבי 1, כמו שאתה יודע ב SS קל מאוד להגיע לכמה אלפי קלוריות ביום. מתחילים מ 2.5K ומהר מאוד זה נהפך ל 3.5-4K ולפעמים אפילו 5000 קלוריות לאלו שמתקשים לעלות במשקל. תקח בן אדם שעובד ולומד ואין לו זמן בדיוק להכין ארוחות ולאכול 4000 קלוריות ב-3 ארוחות ביום. לכן, דברים כאלו לא בדיוק יתאימו לאותו אחד. יש עוד סיבות שזה פחד מהשמנה, שיפור המרכיב האירובי יחד עם כוח שקשה מאוד לפתח בו זמנית עם תוכנית כמו SS וכן הלאה וכן הלאה.
חחחח נראה אותך מתמודד עם פסיכומטרי+30 יחידות בגרות בשנה 😃כל מה שאמרת זה אחלה, רק תסביר לי למה אתה חושב שלתלמיד בתיכון הכל קייטנה? אני צריך לגשת השנה ללמעלה מ-15 יחידות בגרות...:(
אני יודע שאין לזה קשר לנושא האשכול אבל עשית תרגילים מורכבים במהלך השינוי ( לפותח האשכול)? סתם מעניין אותי.
ושלא תטעו, זה ממש לא ממקום של העברת ביקורת או משהו בסגנון.