ייעוץ ניוד שומן באירובי

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
איך ניוד שומן עוזר בחיטוב?
נקח שני מצבים מקרה א' מישהו עם גרעון קלורי של 500 קלוריות וניוד שומן גרוע.
מקרה ב' זה מישהו עם גרעון של 500 קלוריות וניוד שומן טוב.

כול אחד יאבד מסת שומן שונה? או מה?

אתה בעצם שואל דבר כזה:
אצל א' הגירעון הקלורי הוא פחות אוכל, ואצל ב' הגירעון הקלורי הוא כתוצאה מפעילות?

• פותח/ת השרשור
אפשר להגיד ככה.
אפשר אפילו לקחת בלי פעילות, שתי אנשים שלכול אחד יש ניוד שומן שונה.
הרי אם הגרעון זהה אז הם יאבדו את אותה מסת שומן, ככה שאני לא מבין איך אירובי יכול לתרום לחיטוב.

מצטער, איבדתי אותך.
מה זאת אומרת למישהו יש ניוד שומן שונה? פשוט גנטית הוא מתחטב טוב יותר? אם כן התשובה בגוף השאלה.

הוא התכוון עם שני אנשים שעושים חיטוב
*שניהם באותו גרעון קלורי
אחד עושה אירובי
והשני לא
*שניהם באותו גרעון קלורי

האחד נוסע באוטו ונתקע בקיר במהירות 100 קמ"ש, השני נוסע באוטו נתקע במהירות 90 קמ"ש, לאחד יש מיצובישי שנת 99 לשנית יש סובארו 99, למי יש את הסיכוי למות יותר?

חחח טוב משה זה שלא יעשה אירובי יצטרך לאכול ממש מעט כשי להיות על אותו גירעון קלורי מה שממש לא מומלץ בגלל הנזק למטבוליזם שלא לדבר על שאר ההטבות של פעילות אירובית

• פותח/ת השרשור
האחד נוסע באוטו ונתקע בקיר במהירות 100 קמ"ש, השני נוסע באוטו נתקע במהירות 90 קמ"ש, לאחד יש מיצובישי שנת 99 לשנית יש סובארו 99, למי יש את הסיכוי למות יותר?

מה כול כך לא היה מובן בשאלה שלי?

חחח טוב משה זה שלא יעשה אירובי יצטרך לאכול ממש מעט כשי להיות על אותו גירעון קלורי מה שממש לא מומלץ בגלל הנזק למטבוליזם שלא לדבר על שאר ההטבות של פעילות אירובית

מה זה שקובע את הנזק למטבוליזם זה הגירעון או הכמות הכוללת?
אם מישהו מגיע לגירעון של 500 קלוריות בלי אירובי יהיה לו יותר נזק למטבוליזם מאשר מישהו שכן עושה אירובי והוא בגירעון של 500 קלוריות?

איך ניוד שומן עוזר בחיטוב?
נקח שני מצבים מקרה א' מישהו עם גרעון קלורי של 500 קלוריות וניוד שומן גרוע.
מקרה ב' זה מישהו עם גרעון של 500 קלוריות וניוד שומן טוב.

כל אחד יאבד מסת שומן שונה? או מה?

זה פשוט מאוד, אם ניוד השומן לא יספיק כדי לטפל בכל הגרעון שלך בדיאטה, אז הגוף יפרק מסה רזה כדי להשלים את הצורך האנרגטי שלו.(וכן, תיהיה האטה גדולה יותר בחילוף החומרים)

זה לא כלכך רלוונטי לרוב האנשים, אולי רק לכאלה עם אחוז שומן נמוך, או כאלה שנמצאים בגרעון מאוד גדול.

נערך לאחרונה:
מה כול כך לא היה מובן בשאלה שלי?

מה זה שקובע את הנזק למטבוליזם זה הגירעון או הכמות הכוללת?
אם מישהו מגיע לגירעון של 500 קלוריות בלי אירובי יהיה לו יותר נזק למטבוליזם מאשר מישהו שכן עושה אירובי והוא בגירעון של 500 קלוריות?
זה לא שזה היה לא מובן, זו הייתה שאלה קצת מפגרת של "האם לסבתא היו גלגלים".
בקשר לשאלה, הגירעון הוא זה שגורם את הנזק למטבוליזם, ככל שהגירעון גדול יותר ביחס לאחוז השומן ולנתונים הפיזיולוגים שלך כך יהיה גודל הנזק (מה שכן לא ראיתי עדויות שמראות שיש פגיעה ביותר מ50% מהמטבוליזם, גם במקרים מאוד קיצוניים למרות שזה גם המון).
כל עוד נכנסת למאזן קלורי שלילי, כבר נהייה נזק למטבוליזם שלך, לאחד זה יהיה ב5% לאחר ב10% זה מה שיפה באיפקט האינדבידואל. והקלוריות ששרפת באירובי לעומת הקלוריות שלא אכלת אלו אותם הקלוריות. מה שכן יש עדויות שאירובי במיוחד אינטרוולים יכול לעזור לשומן עיקש בשלבים הסופיים של החיטוב עם העזרים הנכונים (יהומבין לדוגמא).

• פותח/ת השרשור
זה פשוט מאוד, אם ניוד השומן לא יספיק כדי לטפל בכל הגרעון שלך בדיאטה, אז הגוף יפרק מסה רזה כדי להשלים את הצורך האנרגטי שלו.(וכן, תיהיה האטה גדולה יותר בחילוף החומרים)

זה לא כלכך רלוונטי לרוב האנשים, אולי רק לכאלה עם אחוז שומן נמוך, או כאלה שנמצאים בגרעון מאוד גדול.

זאת אומרת שלמשל לקחת תוספים שמשפרים ניוד שומן אין משמעות לבן אדם שעושה חיטוב רגיל?

זה לא שזה היה לא מובן, זו הייתה שאלה קצת מפגרת של "האם לסבתא היו גלגלים".
בקשר לשאלה, הגירעון הוא זה שגורם את הנזק למטבוליזם, ככל שהגירעון גדול יותר ביחס לאחוז השומן ולנתונים הפיזיולוגים שלך כך יהיה גודל הנזק (מה שכן לא ראיתי עדויות שמראות שיש פגיעה ביותר מ50% מהמטבוליזם, גם במקרים מאוד קיצוניים למרות שזה גם המון).
כל עוד נכנסת למאזן קלורי שלילי, כבר נהייה נזק למטבוליזם שלך, לאחד זה יהיה ב5% לאחר ב10% זה מה שיפה באיפקט האינדבידואל. והקלוריות ששרפת באירובי לעומת הקלוריות שלא אכלת אלו אותם הקלוריות. מה שכן יש עדויות שאירובי במיוחד אינטרוולים יכול לעזור לשומן עיקש בשלבים הסופיים של החיטוב עם העזרים הנכונים (יהומבין לדוגמא).

השאלה שלי האם הנזק יהיה זהה אם אני בגירעון X מכך שלא אכלתי או מכך שעשיתי הרבה אירובי.

למה הכוונה חיטוב רגיל?

ניוד טוב יותר יאפשר לך להיות בגרעון גדול יותר בלי לאבד הרבה מסה רזה, גם באחוז שומן גבוה. זה יכול לקצר לך את החיטוב...

• פותח/ת השרשור
למה הכוונה חיטוב רגיל?

ניוד טוב יותר יאפשר לך להיות בגרעון גדול יותר בלי לאבד הרבה מסה רזה, גם באחוז שומן גבוה. זה יכול לקצר לך את החיטוב...

זאת אומרת שאם אני מתסף באפדרין או עושה אירובי אני יכול להיות בגירעון יותר גדול ללא אותם עזרים?

• פותח/ת השרשור
הנוסחא הזאתי:
69 כפול מספר הקילוגרמים שמוגדרים בגופנו כשומן, התוצאה תביא אותנו למספר הקלוריות המקסימלי שאנו יכולים להחסיר מהתחזוקה/נטרלי שלנו ובכך לשמר את מסת השריר שלנו.

לא תופסת כאשר אני מבצע פעילות אירובית או לוקח שורפי שומן למיניהם?

רצת שעה שרפת 800 קלוריות זה כאילו שלא אכלת 800 קלוריות. אם הגירעון שלך מגיע רק מהריצה אז הגירעון שלך זה 800.

הנוסחא הזאתי:
69 כפול מספר הקילוגרמים שמוגדרים בגופנו כשומן, התוצאה תביא אותנו למספר הקלוריות המקסימלי שאנו יכולים להחסיר מהתחזוקה/נטרלי שלנו ובכך לשמר את מסת השריר שלנו.

לא תופסת כאשר אני מבצע פעילות אירובית או לוקח שורפי שומן למיניהם?
לא וזה ממילא קירוב.

מה דעתכם על המאמר הזה?
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_nutrition/gflux_redux

הוא מדבר על הייתרון שבהגדלת צריכת הקלוריות במקביל להגדלת ההוצאה, ומפנה למחקרים שלטענתו מוכיחים את זה.

However, the research paints a different picture. This boost in G-Flux would most likely lead to an increase in lean mass, a decrease in fat mass, and an increase in metabolic rate.
Testosterone: And who doesn't want that? So what happens if you go the other way with lower calories?
Berardi: That's a great question. Basically, the reverse happens. If you're "fluxing" at 3,000 and 3,500 calories, and you drop down to 2,000 and 2,500 calories, you'd likely carry less lean mass and more fat mass, and your metabolic rate would drop.
You'd still lose fat, mind you. But the whole point of G-Flux is that you gain a greater control of your body and force it to carry more muscle mass and less fat mass at any given energy-balance point.

תראה,
בנאדם שמפרק שומן בצורה איטית יותר יפגע לעצמו במטבוליזם בצורה גדולה יותר מאשר בנאדם שמפרק שומן מהר יותר.
הספורט מעודד פירוק שומן בגוף לכן "קלוריות גירעון" מאירובי עדיפות שכן ניצלנו יותר שומן (זה לא לגמרי מדויק אבל בערך)
ובכל זאת קלוריה היא קלוריה ולא משנה אם היא לא נכנסה לגוף או נכנסה אבל נשרפה על ידי אירובי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית