חח הגזמת קצת אחי. אני שוקל 95 בן 18 וחצי..יש עליי מסה אבל לא מספיקה בשביל להתחיל חיטוב.
הסיבה שאני מתחיל חיטוב היא שאני מתגייס עוד מעט ואז לא יהיה לי זמן לחטב כי אני בקושי יהיה בבית..
אז אני מעדיף להגיע חטוב עם שרירים בקטנה מאשר שמן עם שרירים.
ובקשר לשאלה שלי על הכמות קלוריות ביום..כמה לאכול?
תודה.
אתה לוקח את BMR במקרה שלך 2135 זה מה שהגוף שלך מוציא בשביל להתקיים. ומכפיל ב1.2 זה יוצא 2600~ זה מה שאתה מוציא ביום רק מללכת לקניות לעלות לבית וכדומה פעילויות בסיסיות.
אתה לפני החיטוב נכנס לשבועיים ניטרלי זאת אומרת עם תפריט של 2600 קלוריות לא מוציא יותר ולא מכניס יותר קלוריות. אחר כך אתה יכול לקצץ בתור התחלה ב500 קלוריות זאת אומרת לעמוד על תפריט של 2100 ושאתה תתקע במשקל זאת אומרת לא תרד יותר תקצץ עוד קצת קלוריות. רק אל תשכח לעשות העמסות בהצלחה!
פנקייק-קראתי את המאמר והבנתי איך אני מחשב כמה הגירעון שאני צריך להיות אבל לפי מה שתומר אומר אני צריך להכפיל אתזה ב1.2..
בקשר לאימונים לפני..עבדתי רגיל..לא חיטוב לא מסה.. אימוני AB בלי תזונה מסודרת.
תומר-אתה בטוח במה שאתה אומר כאן? לפי המאמר שהביא לי פנקייק לא כתוב כלום על זה..
ושחישבתי כמה הגירעון צריך להיות יצא לי בסביבות ה1200..שנראה לי שאני אעשה 1000.
עוד תגובות לסדר תבאלגן?
אני חושב שיהיה לך קשה להוריד 1000 ביום ושבעניין הזה תומר צודק, 500 יספיקו (זה 2 קילו בחודש בערך).
לגבי האימונים אני מציע לך לבחור את אחת מתוכניות החיטוב שמופיעות בנעוצים: תוכניות אימונים לתקופת החיטוב
חחח איך שעבדתי מקודם לא משנה..לא עבדתי טוב מבחינת האוכל.
ובקשר ללהוריד 1000 קלוריות מהתפריט ביום..אני כבר חודש וחצי בערך שאוכל הרבה פחות מזה בגלל שחשבתי שככה אני ירד אבל זה לא ממש עזר..ככה שלאכול 1000 פחות אני יכול מבחינת תאווה לאוכל..השאלה פה אם זה יפריע לחיטוב וזה לא יהיה טוב לי מבחינה בריאותית.
יש לך נוסחא 69 כפול המשקל שהוא שומן מגופך זה הגירעון המקסימלי שאתה יכול להיות בו מבלי לאבד שריר לכן אם אתה אומר שאתה בגרעון של הרבה יותר מ1000 ביום זה לא נראה לי בסדר
זה לא בסדר חחח בגלל זה באתי לפה כי לא ראיתי שום תוצאות..
חישבתי שאני בערך 18% מה שאומר שהגירעון המקסימלי הוא 1244 ואני אמרתי שאני יתפוס גירעון של 1000..זה בלי הנוסחא שהבאת שעושים את הBMR X 1.2.
הBMR שלי הוא 2135 מה שאומר ששאני יאכל ביום 1135 + מה שאני ישרוף במשקולות/אירובי.
נשמע בסדר?
מבחינת תוכנית אימונים הלכתי על FBW.
תומר צודק, אחרי הגירעון אתה אמור לעמוד על בערך 1900 קלוריות ביום, אחרי אירובי והכל.
FBW זה בסדר.
ספרת פעם קלוריות?
איך אתה מתכנן לחלק את התפריט מבחינת חלבון/פחמימה/שומן?
כמו שפנקייק אמר בהתחלה את יכול לעמוד על 2000~ קלוריות
מבחינת התפריט אני אומר אל תעשה בינתיים דל פחמימה אין לך בשביל מה באחוז שומן כזה
תעשה תפריט חיטוב רגיל על בערך 140-150 פחמימה חלבון פי 2 ממשקל גוף השאר תכניס שומן
הבנתי סוף סוף שRMR שווה BMRX1.2.
בכל מקרה אם אני ירצה 1000 גירעון אני יצטרך לאכול 1600 מה שאומר + אימונים יצא לי ת1900 בערך כמו שאמרתם.
אמ אפעם לא ספרתי קלוריות אבל אני אתחיל :D
ומבחינת הפחמימה/שומן/חלבון אני אלך לפי המדריך שהבאת,פנקייק שאומר לא דל פחמימה
ברכות.
אני מציע שלא תוריד כל כך הרבה ושתתחיל ב1900 ולזה תוסיף לפי הפעילות.
למשל: 1900 בסיס + ~300 אימון משקולות + 400 אירובי , זה אומר שאתה אוכל 2600 קלוריות ביום הזה.
*יום ללא פעילות=1900 קלוריות
כמו שהבנת עדיף שלא להתחיל בדל-פחמימה.
אתה תצטרך לשקול את האוכל אז תצטרך מאזניים (או משקל כמו שאוהבים לקרוא לזה).
תוכל להעזר במחשבוני קלוריות מהרשת, למשל: גולינגו
תודה רבה לשניכם.
החלטתי להתחיל עם גרעון 900 מה שאומר שאני יאכל 1700 בלי אימון.
אם אפשר להיעזר בכם עוד קצת אני אשמח.
באתר קילוגרם יש תוכנית FBW אני אלך עליה..כמה זמן מנוחה אני צריך לקחת בין סט לסט ובין תרגיל לתרגיל אחר?
וכמה קלוריות אימון כזה יוריד לי?
תודה :D
אוקיי יענו משו כמו 200-150 קלוריות לאימון משקולות.
וסבבוש על ה2 דקות.
ועוד משו קטנטן..אני מנסה להרכיב/למצוא תפריט שמתאים לי ושחישבתי את הפחמימות/חלבון/שומן לפי המדריך של פנקייק יצא לי ככה:
חלבון 173=691 קלוריות (96X1.8)
שומן 77=691 קלוריות (96X0.8)
פחמימה 80=318 קלוריות 4/(2000-691X2)
ומבחינת הפחמימה זה לא נראה לי הגיוני..
זתומרת עדיין ישאר לי בסביבות ה90 פחמימה..אני שואל אם זה בסדר?
ואיך זה עובד בימים של משקולות ואירובי? לבנות תפריט של 2100 נגיד (1700 + 400 אימונים) ואז להוריד ממנו ביום בלי אימונים? או לבנות 1700 וביום עם אימון להוסיף משהו?