הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחם לבן VS לחם מלא

מילניום

משתמש פעיל
768
2
נק' מוניטין:
322
768
2
מזה 10 שנים אני אוכל רק לחמים מקמח מלא

אני אוכל בבמוצע 10 פרוסות ליום

לאחרונה אני כבר ממש נגעל אחרי שעברתי על כל החברות\טעמים וגם פיתות מלאות

השאלה מה ההשלכות אם מעכשיו אצרוך לחם לבן

האם יחסרו לי ויטמינים\מינרלים\סיבים כתוצאה מכך או שזה לא הכי בריא

אנני צורך תוספים מלבד אומגה3, התזונה שלי רוויה בהמון מוצרי חלב, 2 ירקות ליום, עוף, בשר, ביצים, פסטות\אורז (לא מלאים)

תעשה טובה,אל תענה במקומי.זה לא מנומס,זה נקרא להדחף.

---------- התגובה התווספה ב 16:39 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:33 ----------

אני שואל על סמך מה החלטתה לחלק עצות,חוץ מהתחומים שציינת. אני ייתן לך גם כוון למחשבה- למדת משהו, תוצאה אישית מרשימה,הכנת מישהו לתחרות בילדינד או ליפטינג,מה עשית עם הידע העצום הזה חוץ מלחלק אותה בפורומים ואני בטוח שבמכון.
נ.ב. כלום זה גם תשובה:s28:

הוא התכוון לתשובה הזאת שלך.
אתה שאלת את הכותב, מאיפה הוא מחלק עצות.
וכבכיול ציירת תמונה שאם אין לו ידע בתחום או תוצאות הוא אינו מוסמך לחלק עצות.
מסקנה נובעת: כי מה שאתה טוען נכון, על סמך שיש לך תוצאות וכו' וכו'.
אבל זה בדיוק עיקרון אד הומינם, שאתה לא יכול להוכיח משהו דרך "פגיעה אישית" בכותב הפוסט.
כי למרות שייתכן ואתה צודק , שוב, ייתכן וישנם עוד דרכים.

אתה אכן אומר אנחנו חושבים ש... אבל הרבה פעמים אתה גם מקבע עובדות בשטח.
כמובן תוך הסתייגות שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.

אני נוטה להסכים עם אנטון ואחדד את זה
אולי הוא לא מציג נימוק אבל מה היה קורה אם מישהו היה מתבסס על סוכר לבן כפחמימה או אורז
עם אותה כמות קלוריות ?

אם היה למשה כוח להתערב (והוא לא היה רוצה למות מהחיבורים שלו באנגלית) הוא היה טוען שהתוצאות היו זהות. ובכלל, הקונגפו שלי אולי מוגבל למונחים פילוסופיים בלטינית, אבל לדעתי כל העסק עם האינדקס הגליקמי זה ה-brainfuck הכי גדול שבראה תעשיית המזון.

אני נוטה להסכים עם אנטון ואחדד את זה
אולי הוא לא מציג נימוק אבל מה היה קורה אם מישהו היה מתבסס על סוכר לבן כפחמימה או אורז
עם אותה כמות קלוריות ?

אני לא מספיק בקיא בתחום בשביל להתווכח וזו גם לא המטרה שלי.
אבל אנטון דיבר על לחם לבן בהשוואה לאורז.

לא ברור לי כיצד אינדקס גליקמי שונה אבל ערך קלורי זהה משפיע על התוצאות.
אני כן יודע שבחיטוב אינסולין הוא "האוייב" מאחר והוא מפריע בשריפת שומן או בניוד אחד מהשניים לא זוכר ולא רוצה להטעות.
אז פשוט לא צורכים לפני אימון.

אבל מכאן ולשלול לחם לבן ככלל, נראה לי מיותר קצת.

בודיבילדר לא יגע בלחם לבן כנראה
עכשיו אם אתה מחפש לחטב השאלה איפה הגבול שלך
אני כן אצרוך לחם בחיטוב אבל לא לחם לבן אלא קל/שיפון או פריכיות (שזה בכלל מאורז)

אין בעיה לצרוך לחם, השאלה כמה רחוק אתה מוכן ללכת ואיזו תוצאה אתה רוצה לקבל ובכמה זמן
וכמובן תלוי ברגישות לפחמימות וכו'

מה שאני מנסה להבין הוא דבר פשוט.
באם אני נמנע מלחם לבן האם התוצאות הסופיות שאני אקבל בהכרח טובות יותר.

נגיד תפריט שמכיל לחם לבן ואחד בלי ושניהם מביאים את אותם ערכים סופיים.
קל', שומן, חלבון.
האם אז ישנה משמעות לGI? לי לא נראה.

לחם זמין מדי ויותר קשה לשלוט על בקרה קלורית\פחמימות כשהוא בסביבה. זה יותר עניין של אורח חיים מאשר קונספירציות של קלוריות ריקות ואינדקס גליקמי. זו דעתי מנסיון של הרגלי אכילה.

הוא התכוון לתשובה הזאת שלך.
אתה שאלת את הכותב, מאיפה הוא מחלק עצות.
וכבכיול ציירת תמונה שאם אין לו ידע בתחום או תוצאות הוא אינו מוסמך לחלק עצות.
מסקנה נובעת: כי מה שאתה טוען נכון, על סמך שיש לך תוצאות וכו' וכו'.
אבל זה בדיוק עיקרון אד הומינם, שאתה לא יכול להוכיח משהו דרך "פגיעה אישית" בכותב הפוסט.
כי למרות שייתכן ואתה צודק , שוב, ייתכן וישנם עוד דרכים.

אתה אכן אומר אנחנו חושבים ש... אבל הרבה פעמים אתה גם מקבע עובדות בשטח.
כמובן תוך הסתייגות שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.

הייתה שם מניפולציה מסויימת אבל אל של אד הומינם,השיטה של אד הזקן אתה מנה לייסם עלי. אני נסיתי בשיא התמימות לעשות לו גילוי מודרך ולכוון את ההובלה שלו להבנה מסויימת.אם תשים לב טוב,לא רשמתי בשום מקום שטענה שלו לא נכונה או שהוא לא צודק,רק מיקדתי אותו בשאלה של סמכויות ותובנות אישיות לגבי המקור לסמכויות.
אתה,לעומת זאת כן בצורה גסה עושה אתה מה שאתה טוען שאני עושה.
😉

---------- התגובה התווספה ב 08:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:13 ----------

אם היה למשה כוח להתערב (והוא לא היה רוצה למות מהחיבורים שלו באנגלית) הוא היה טוען שהתוצאות היו זהות. ובכלל, הקונגפו שלי אולי מוגבל למונחים פילוסופיים בלטינית, אבל לדעתי כל העסק עם האינדקס הגליקמי זה ה-brainfuck הכי גדול שבראה תעשיית המזון.

יש מקום לדעה הזאת בעייני כי לפחות קראת על זה וירדת לעומק,תן התחייסות לעדיפות של רוב הקלוריות שלי במאסה באות מלחם חיטה מלאה עם מלא שמן זית ותבלינים, זה המון קלוריות, טעים, קל להכניס וגם מלא סיבים ככה שזה מתחרבן בקלות, מציע לנסות :]
כי על סמך ציטוט זה הערתי לחברי המלומד בריח על מקור לסמכויות.

---------- התגובה התווספה ב 08:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:18 ----------

;ssagsz
מה שאני מנסה להבין הוא דבר פשוט.
באם אני נמנע מלחם לבן האם התוצאות הסופיות שאני אקבל בהכרח טובות יותר.

נגיד תפריט שמכיל לחם לבן ואחד בלי ושניהם מביאים את אותם ערכים סופיים.
קל', שומן, חלבון.
האם אז ישנה משמעות לGI? לי לא נראה.

אני מתאר לעצמי שהשאלה לא מכוונת אלי,אבל בכל זאת "מה שטעים לך- כנראה לא טוב לגוף שלך"

---------- התגובה התווספה ב 08:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:21 ----------

לחם זמין מדי ויותר קשה לשלוט על בקרה קלורית\פחמימות כשהוא בסביבה. זה יותר עניין של אורח חיים מאשר קונספירציות של קלוריות ריקות ואינדקס גליקמי. זו דעתי מנסיון של הרגלי אכילה.

גם וגם אני חושב.תשובה מקיפה

הייתה שם מניפולציה מסויימת אבל אל של אד הומינם,השיטה של אד הזקן אתה מנה לייסם עלי. אני נסיתי בשיא התמימות לעשות לו גילוי מודרך ולכוון את ההובלה שלו להבנה מסויימת.אם תשים לב טוב,לא רשמתי בשום מקום שטענה שלו לא נכונה או שהוא לא צודק,רק מיקדתי אותו בשאלה של סמכויות ותובנות אישיות לגבי המקור לסמכויות.
אתה,לעומת זאת כן בצורה גסה עושה אתה מה שאתה טוען שאני עושה.
😉

אנטון יש לי הרגשה מוזרה שאתה חושב שאני בא להתנגח איתך.
אם כן, אז קבל תיקון, ממש ממש לא.
אני למעשה בטוח שהנך בעל ידע רב ממני בכל הספורט הזה שנקרא בניית גוף.
ואם הייתי מחפש עצה בנוגע לבודי בילדינג הייתי פונה לאדם עם תוצאות בתחום כמוך.
אבל עם כל זה בצד, אני פשוט אומר שלשלול משהו לחלוטין ללא גיבוי מחקרי מבוסס זה בעייתי.

צריך להבין דבר פשוט, אנשים מסתמכים על דעות של אנשים פה בפורום.
אבל - ופה האבל הגדול - ככל שהמוניטין או הדרג של אותו אדם גבוה יותר כך יש לתשובתו יותר משקל בעיני מקבל התשובה, וזה הדבר הכי חשוב שיש לזכור.
כאשר אדם במעמדך עם תוצאות ומוניטין אומר משהו זה נתפס כטאבו מתוך ההבנה כי הנך יודע בהחלט על מה אתה אומר (לא שאני טוען שלא), לכן לדעות נחרצות מפי אנשים בעלי דרג גבוה כדאי שיהיה את כל הגיבוי המחקרי/מדעי בעניין.
בבית משפט לדוג' (כמו בחיים האמיתיים) יש משקל רב לסוג העד, באם הוא מומחה/מומחה בינלאומי/ אחד שמבין... ככל שהמוניטין של המעיד יותר גבוה כך גם המשקל לעדותו.

אני רק הבהרתי את עמדתו של חיים, גם אם יש בה מן המניפולציה לעיתים ישנה תחושה קלה של התנשאות מסויימת בדבריך, כי אני(כביכול אתה) בעל הישגים, גם אם אתה בטוח לא הטיפוס המתנשא.

אני משתדל מאוד לא לקבוע עובדות בשטח במיוחד בנושאים שאיני מבין בהם לעומק.
לעיתים מתפלקת לי קביעה, אבל בד"כ אני מאוד נזהר בדבריי בגלל שאני יודע שיש סיכוי שאני טועה.

ועכשיו יבוא אלכס עם כל מיני ציטוטים...

אנטון יש לי הרגשה מוזרה שאתה חושב שאני בא להתנגח איתך.
אם כן, אז קבל תיקון, ממש ממש לא.
אני למעשה בטוח שהנך בעל ידע רב ממני בכל הספורט הזה שנקרא בניית גוף.
ואם הייתי מחפש עצה בנוגע לבודי בילדינג הייתי פונה לאדם עם תוצאות בתחום כמוך.
אבל עם כל זה בצד, אני פשוט אומר שלשלול משהו לחלוטין ללא גיבוי מחקרי מבוסס זה בעייתי.

צריך להבין דבר פשוט, אנשים מסתמכים על דעות של אנשים פה בפורום.
אבל - ופה האבל הגדול - ככל שהמוניטין או הדרג של אותו אדם גבוה יותר כך יש לתשובתו יותר משקל בעיני מקבל התשובה, וזה הדבר הכי חשוב שיש לזכור.
כאשר אדם במעמדך עם תוצאות ומוניטין אומר משהו זה נתפס כטאבו מתוך ההבנה כי הנך יודע בהחלט על מה אתה אומר (לא שאני טוען שלא), לכן לדעות נחרצות מפי אנשים בעלי דרג גבוה כדאי שיהיה את כל הגיבוי המחקרי/מדעי בעניין.
בבית משפט לדוג' (כמו בחיים האמיתיים) יש משקל רב לסוג העד, באם הוא מומחה/מומחה בינלאומי/ אחד שמבין... ככל שהמוניטין של המעיד יותר גבוה כך גם המשקל לעדותו.

אני רק הבהרתי את עמדתו של חיים, גם אם יש בה מן המניפולציה לעיתים ישנה תחושה קלה של התנשאות מסויימת בדבריך, כי אני(כביכול אתה) בעל הישגים, גם אם אתה בטוח לא הטיפוס המתנשא.

אני משתדל מאוד לא לקבוע עובדות בשטח במיוחד בנושאים שאיני מבין בהם לעומק.
לעיתים מתפלקת לי קביעה, אבל בד"כ אני מאוד נזהר בדבריי בגלל שאני יודע שיש סיכוי שאני טועה.

ועכשיו יבוא אלכס עם כל מיני ציטוטים...
סמממקקקק,אני לא יודע עכשיו מאיפה להתחיל לענות לך.

אני מאוד בעד מחקר ,במיוחד מחקר יסים ולא"השפעת השיש על קרני התיש"
מומחה אני לא,יש לי נסיון של 10 שנים בלרדוף אחרי זרמים פופוליסטיים ולהכשל. חוץ מפציעות רציניות אני עשיתי את כל הטעויות האשפריות בתחום וזה איכב אותי,ומטוב לב אני מרשה לעצמי להביא דעה ולחלוק בנסיון הזה על גבי הפורום. ומחוץ לפורום אני גובה על זה תשלום די גבהה.

כל המוניטין שלי קיבלתי על שטויות והתלוצצויות בפורום,ככה שזה לא באמת משקף את הרמה המקצועית או אישית שלי.

שימוש בביטוי "אדם במעמדך" -אני רואה בו שוב מניפולציה,לא ברור איזו,אבל אם אני הייתי עושה את זה -הייתי מדביק בסוף סמיילי סרקאסטי 😆
לגבי תחושת ההתנשאות בדברי- זה אכן קיים.הרי אתה טוען ללגיטימיות של שיפוט מוסרי כמו שזה בעולם הגדול ,כנראה לא צריכה להיות לך עם זה בעיה .אני רק יסביר בקצרה-3 דברים שמניעים זכר אנוש זה אוכל(משאבים),מין ודומינציה על אחרים.(אניירחיב לבקשתך,אבל בטוח שאתה מכיר את התיאוריה)
בכל מקרה לרוב מובילי דעת בפורום זה לא הפריע ולא עירער את בטחונם.כנראה הם מספיק דומיננטיים בתחומם ,כדי לא לחוש התנשאות בדבריי ,אני שוב יזרוק כמה שמות רנדומליים שעלו לי לראש- אלכס,יוסי,רן,EMZ וכו'

פוליסאכארידים ומונוסכארידים.אינדקס ואומס גליקמי שונה לטובת האורז?
---------- התגובה התווספה ב 14:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:15 ----------

זה לא מחושב ולא שקול,אבל זה בפיקוח. אני מנסה לשחזר כמה ימים אחרונים -זה בסביבות ה 300-400 קלוריות ליום.
לגבי ליפני אחרי אימון (רק במאסה כמובן) -בד"כ הליפני אימון הפחמימה זה פאסטה מח"מ(סוג של שילוב בין פחמימה פשוטה לפחמימה מורכבת-לא מדוייק,אבל משהו כזה) ואחרי אימון לפי מצב הרוח,אבל שום שטויות של תמרים או אינסינואציות דביליות בנושא של עליית אינסולין.
בורה,גלידה או עוגה בערב.
פסטה חיטה מלאה שילוב של פחמימה פשוטה ומורכבת??? ואני חשבתי שעמילן זה פחממה מורכבת מממ כנראה שטעיתי:79nb:
וואו אנטון לא ידעתי שאתה מכיר את המושגים האלה.....רגע גם אני רוצה להחכים אז מה עדיף לחם או אורז?

אני ימקד את התשובה שלי- נהוג לחשוב שאורז וכ"ד-פחמימה איכותית גם בגלל שמדובר במוצר לא מעובד תעשייתית גם בגלל כל העניין של פולי סאכארידים.

---------- התגובה התווספה ב 15:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:17 ----------

אפשר לשאול למה אתה מציע? הקונג פו שלך הוכיח את עצמו באיזשהו מקום חוץ מ"המון קלוריות, טעים, קל להכניס וגם מלא סיבים ככה שזה מתחרבן בקלות"?
רגע תזכיר לי מה זה פולי סאכארידים????

סמממקקקק,אני לא יודע עכשיו מאיפה להתחיל לענות לך.

אני מאוד בעד מחקר ,במיוחד מחקר יסים ולא"השפעת השיש על קרני התיש"
מומחה אני לא,יש לי נסיון של 10 שנים בלרדוף אחרי זרמים פופוליסטיים ולהכשל. חוץ מפציעות רציניות אני עשיתי את כל הטעויות האשפריות בתחום וזה איכב אותי,ומטוב לב אני מרשה לעצמי להביא דעה ולחלוק בנסיון הזה על גבי הפורום. ומחוץ לפורום אני גובה על זה תשלום די גבהה.

כל המוניטין שלי קיבלתי על שטויות והתלוצצויות בפורום,ככה שזה לא באמת משקף את הרמה המקצועית או אישית שלי.

שימוש בביטוי "אדם במעמדך" -אני רואה בו שוב מניפולציה,לא ברור איזו,אבל אם אני הייתי עושה את זה -הייתי מדביק בסוף סמיילי סרקאסטי 😆
לגבי תחושת ההתנשאות בדברי- זה אכן קיים.הרי אתה טוען ללגיטימיות של שיפוט מוסרי כמו שזה בעולם הגדול ,כנראה לא צריכה להיות לך עם זה בעיה .אני רק יסביר בקצרה-3 דברים שמניעים זכר אנוש זה אוכל(משאבים),מין ודומינציה על אחרים.(אניירחיב לבקשתך,אבל בטוח שאתה מכיר את התיאוריה)
בכל מקרה לרוב מובילי דעת בפורום זה לא הפריע ולא עירער את בטחונם.כנראה הם מספיק דומיננטיים בתחומם ,כדי לא לחוש התנשאות בדבריי ,אני שוב יזרוק כמה שמות רנדומליים שעלו לי לראש- אלכס,יוסי,רן,EMZ וכו'
מההההה ואני לא ברשימה?????😛

אוהב אותך אחי 😍(בדרך הכי סטרייטית שיש)

פסטה חיטה מלאה שילוב של פחמימה פשוטה ומורכבת??? ואני חשבתי שעמילן זה פחממה מורכבת מממ כנראה שטעיתי:79nb:
וואו אנטון לא ידעתי שאתה מכיר את המושגים האלה.....רגע גם אני רוצה להחכים אז מה עדיף לחם או אורז?

שים לב-רשמתי סוג של .אורז עדיף
רגע תזכיר לי מה זה פולי סאכארידים????
http://rpi.edu/dept/bcbp/molbiochem/MBWeb/mb1/part2/sugar.htm

מההההה ואני לא ברשימה?????😛
חחחחח....איזה נפילה דפקת..חחח....כל ההתפתחות הייתה כדי לארות שאין מה להפגע מפגועים,והפגנת פגיעות ורגישות(במובן הסטרייטי של רגישות)🤩
אוהב אותך אחי 😍(בדרך הכי סטרייטית שיש)[/quote]

לוב יו באק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית