הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה אני צריך לעשות?

• פותח/ת השרשור lalala
  • פורסם בתאריך

lalala

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אני בן 17 שוקל 65 והגובה שלי 187 אחוז שומן שלי זה 8%

אני כל יום מתאמן על שרירי בטן עם כפיפות בטן והרמת רגליים
ואני לא רואה ריבועים אני רק מרגיש אותם..
מה אני צריך לעשות?

• פותח/ת השרשור
אתה לא רציני..30 קילוו?
..ואיך אני יכול לעלות במסה בלי להעלות את אחוזי השומן שלי?

LALALA צירפו לך מדריך לעליית מסת שריר, תקרא תכין שיעורי בית ורק אחרי זה תשאל שאלות אם לא הבנת.

יופי חוכמולוג...אולי פעם תתן תגובה נורמאלית?!

אתה יודע מה סבבה...תן לי סיבה שאחוזי השומן שלו יעלו במצבו....
תתן סיבה הגיונית ואשתוק
אם הוא יאכל הרבה הוא יעלה באחוזי שומן, או שאצלו זה לא יעבוד ככה?

תתן סיבה הגיונית ואשתוק
הוא במאזן חיובי, הוא יעלה בשומן נכון שלא בהכרח באחוזי השומן (כי יחס המסה הרזה גם עולה) אך סבירות גבוהה שגם % השומן יעלו, קצת קשה לעלות במסה בלי זה אלא אם אתה מכיר ממש טוב את הגוף שלך ויודע מה בדיוק טוב בשבילך וכמה קלוריות בדיוק לאכול ביום ובלי לחפף מסביב, רוב המקרים זה לא קורה ומעט מאוד אנשים לא עולים באחוזי השומן (במיוחד כמו שקצת הגזימו ודיברו פה על עלייה של 30 ק"ג אבל לפחות 20 ק"ג זה ריאלי בשביל הבחור כדי להראות "נורמאלי" )

הוא במאזן חיובי, הוא יעלה בשומן נכון שלא בהכרח באחוזי השומן (כי יחס המסה הרזה גם עולה) אך סבירות גבוהה שגם % השומן יעלו, קצת קשה לעלות במסה בלי זה אלא אם אתה מכיר ממש טוב את הגוף שלך ויודע מה בדיוק טוב בשבילך וכמה קלוריות בדיוק לאכול ביום ובלי לחפף מסביב, רוב המקרים זה לא קורה ומעט מאוד אנשים לא עולים באחוזי השומן (במיוחד כמו שקצת הגזימו ודיברו פה על עלייה של 30 ק"ג אבל לפחות 20 ק"ג זה ריאלי בשביל הבחור כדי להראות "נורמאלי" )

הבנתי שנעשו מחקרים והראו שאנשים עם מאסת שריר ירודה לא עולים באחוזי שומן עד שלב מסוים במאסה שלהם....כוונה-שבתחילת המאסה עד שהם מגיעים למצב נורמאלי מבחינת מאסת שריר הם עולים במאסת שריר בצורה נקייה מאוד יחסית והעליה באחוזי שומן מינורית לגמרי
זה גם מה שאני ראיתי אצל המון מתאמנים שלי...
דעתך?

תתן סיבה הגיונית ואשתוק

לשם שינוי הגבת בצורה נורמלית אז אני יענה לעניין

לגוף תמיד יש נטיה לעלות ביותר שומן, גם יותר קל לעלות בשומן מבשריר.

בכל מקרה אני לא חושב שהשאלה הזאת אמורה להטריד אותו, בטח שלא עכשיו
קודם שיעבור את הלפחות 80 קילו בלי לספור קלוריות

לשם שינוי הגבת בצורה נורמלית אז אני יענה לעניין

לגוף תמיד יש נטיה לעלות ביותר שומן, גם יותר קל לעלות בשומן מבשריר.

בכל מקרה אני לא חושב שהשאלה הזאת אמורה להטריד אותו, בטח שלא עכשיו
קודם שיעבור את הלפחות 80 קילו בלי לספור קלוריות

נכון שיותר קל לעלות בשומן וזאת הנטייה הטיבעית של הגוף אבל במצב כזה של מאסת שריר ירודה מאוד הסיכויים של עליה נקיה הם גדולים
מחכה להוכחה שתוכיח לי אחרת בכל אופן...בינתיים זה נשמע הכי הגיוני לי...

וברור שכרגע כלום לא אמור לעניין אותו חוץ מהבעיה איך לדחוף יותר קלוריות ביממה 😃

זה לא משהו שניתן לצפות אותו. יש כאלה שבאופן טבעי יהיה להם יותר קשה להשמין (ולעלות במסת שריר) ויש כאלה שיעלו במסת שריר יפה אבל גם יעלו בשומן בצורה דרסטית.

יכול להיות שהוא שחיף בגלל תזונה לקויה מהיסוד, וברגע שהוא יתחיל לאכול כמו שצריך הוא ישמין. אי אפשר להסיק מכך שהוא לא יעלה באחוזי שומן ואפילו בצורה דרסטית.

אם הוא היה אומר שהוא אוכל 3200 קלוריות ביום והוא נשאר על המשקל הזה לתקופה ארוכה, אז היה ניתן לומר זאת, אבל זה משהו שאנחנו לא יודעים, אז זאת מסקנה שאי אפשר להסיק (וסביר שיעלה באחוזי שומן, כי בד"כ השחיפים שלא מצליחים לעלות בשרירים ובשומן הם בד"כ ממשיכים לאכול לא נכון***)

*** הכותב מוציא מהכלל את עילי כי הבן אדם אוכל 3500 קלוריות ועדין שחיף. אין מה לעשות, נולד שחיף וישאר שחיף. 😘

אני ראיתי סרט של BBC שהם עשו "מחקר" על עלייה דרסטית במשקל על ידי האבסה והראו שיש אנשים שעולים גם ללא פעילות ספורטיבית , בעיקר מסה רזה .
אני לא יודע כמה זה מדעי (יותר נכון אני יודע שזה לא ) אבל זה עדיין נראה לי הגיוני .

אני ראיתי סרט של BBC שהם עשו "מחקר" על עלייה דרסטית במשקל על ידי האבסה והראו שיש אנשים שעולים גם ללא פעילות ספורטיבית , בעיקר מסה רזה .
אני לא יודע כמה זה מדעי (יותר נכון אני יודע שזה לא ) אבל זה עדיין נראה לי הגיוני .
הם היו באותו טווח גילאים (פחות או יותר) ?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית