הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב בשריר המפשעה

barneystinson

משתמש פעיל
310
1
נק' מוניטין:
-12
310
1
אני מתאמן SS כבר קרוב לחודש ובשבוע האחרון התחיל לי כאב ממש מעיק בצד הפנימי של רגל ימין. (כנראה אחד משרירי המפשעה)
הכאב מופיע בעיקר בזמן הסקוואט בחלק של הירידה מתחת למקביל ומיד אחרי זה בדחיפה למעלה.
הכאב מורגש בעיקר מיד אחרי התרגיל, אבל במשך היום הוא נרגע.
ניסיתי לנוח 4 ימים ללא סקוואט אבל הכאב עדיין מופיע מחדש בכל פעם שאני מבצע סקוואט ומונע ממני להתקדם במשקלים.
מעבר לכך, קשה לי לבצע תנועה של הרמת הרגל כלפי מעלה בשכיבה כאשר הרגל ישרה לגמרי (עם ברך נעולה).

אני חושש שזאת עלולה להיות מתיחה או קרע של שריר המפשעה, אז בבקשה מכם תעזרו לי למצוא פה פיתרון.
1. יש מצב שזהו פשוט DOMS ואני סתם אוכל סרטים יותר מדי?
2. איזה תרגיל לבצע במקום סקוואט לבינתיים עד שהכאב יעבור?

תנסה לעמוד פחות רחב עם הרגליים (תצמיד אותם קצת יותר)
ותעבוד על גמישות במקום, זה אמור לפתור את הבעיה, לחבר שלי זה גם היה ופשוט הייתי עושה איתו מתיחות אחרי כל אימון וזה עבר לו אחרי שבועיים~

• פותח/ת השרשור
תנסה לעמוד פחות רחב עם הרגליים (תצמיד אותם קצת יותר)
ותעבוד על גמישות במקום, זה אמור לפתור את הבעיה, לחבר שלי זה גם היה ופשוט הייתי עושה איתו מתיחות אחרי כל אימון וזה עבר לו אחרי שבועיים~
איזה מתיחות כדאי לעשות ומתי לעשות אותם - לפני או אחרי הסקוואט?

נערך לאחרונה:
גם לי היה מתיחה במפשעה..ולא הצלחתי לחזור לסקוואט כ"כ מהר,כדאי שתעשה חימום רציני מאוד לפני סקוואט כבד.
מה שאני לא עשיתי,וגם יכול להיות שזה עניין של טכניקה כמובן.
^^ אני שברתי מקביל , אבל טיפה גלשתי וההיפ דרייב שלי לא היה כזה להיט. פותח הפוסט-תבדוק את הפרמטרים האלו בפעם הבאה שתעשה סקוואט

תעלה תמונה של האזור כדי שנוכל לשפוט טוב יותר.

גם לי היו כבאים באזור הזה בהתחלה כשהתחלתי לעשות סקוואטים, בסוף הייתי מושבת לכמה חודשים ולא יכולתי להתכופף כמעט מרוב כאבים אחרי שזה החמיר. לדעתי זה עניין של טכניקה נכונה בתרגיל, תוודא שאתה עושה נכון ותוריד משקלים כל עוד תשלוט בזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית