הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הרצאת תזונה בקרוספיט - הרצליה

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה זה לא התזונה של הקרוספיט..אז למה הם דבקים בה?
בד"כ במחקרים, הקבוצה שהיו לה יותר פחמימות בתפריט השיגו תוצאות יותר טובות(בספורט אירובי בד"כ..) לא?

מאגרי גליקוגן יהיו מלאים בסוג של תזונה כזאת?
אני ממש לא פוסל, ומבין את ההיגיון. אבל שמתאמנים בצורה עצימה, מספר רב של פעמים בשבוע כמו שעושים בקרוספיט וגם חלק מהם רוצה לגדול, אז צריך כמות יפה של קלוריות שיהיה יותר קשה להגיע אליה בלי פחמימות..אני טועה?

ואם הגעתה אליה, ונהנתה מאחלה של בשר, שומנים וכו', המאגרי גליקוגן יהיו מלאים? ישלך מחקרים בנושא?

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה זה לא התזונה של הקרוספיט..אז למה הם דבקים בה?
בד"כ במחקרים, הקבוצה שהיו לה יותר פחמימות בתפריט השיגו תוצאות יותר טובות(בספורט אירובי בד"כ..) לא?

מאגרי גליקוגן יהיו מלאים בסוג של תזונה כזאת?
אני ממש לא פוסל, ומבין את ההיגיון. אבל שמתאמנים בצורה עצימה, מספר רב של פעמים בשבוע כמו שעושים בקרוספיט וגם חלק מהם רוצה לגדול, אז צריך כמות יפה של קלוריות שיהיה יותר קשה להגיע אליה בלי פחמימות..אני טועה?

ואם הגעתה אליה, ונהנתה מאחלה של בשר, שומנים וכו', המאגרי גליקוגן יהיו מלאים? ישלך מחקרים בנושא?
מי אמר שאני תומך במה שפירסמתי? פירסמתי את זה לפלאוליסטים כאן ולשאר האנשים בתור מידע. המידע הזה לא חקוק באבן ובהחלט אפשר לאמץ אותו או לא. הוא לא הכי אידאלי כמו שמציגים בהרצאה או כל הפלאוליסטים באשר הם, כי כל אדם הוא תלוי מקרה ונדרש להתייחס אליו בצורה אינדבידואלית. אתה מוזמן לחפש מחקרים ושאר הויכוחים שניהלנו בנושא דיאטת פלאו בעבר ולקרוא גם את הדעות שלי לגבי הדיאטה ובין היתר חלק מהטענות בסירטון. שים לב שבאף חלק מהסירטון לא דובר על בקרה קלורית ויש שם כמה שטויות כמו "אינסולין גורם לעלייה בשומן", שזה נכון, אבל אינסולין הוא חלק מפאזל מאוד גדול ולהאשים רק אותו יהיה מחדל (מה גם ששוב בחלק הזה בסירטון לא הוזכר את החלק של הבקרה הקלורית ולא ניתן לעלות בשומן במאזן קלורי שלילי בהנחה שלא הרסת לעצמך את המטבוליזם בדרכים יצרתיות כאלו ואחרות [אנורקסיה]).
בוא נסכם שההראה הנ"ל יותר טובה מכל הרצאה בעברית שתמצא ברשת בנושא הכללי של תזונה (AKA יעל דרור, תוכניות טלויזיה בערוץ 2, 10 (ז"ל?), כושר מתחיל כאן וכו').

עד כמה שאני יודע, בקרב מתאמני הקרוספיט בעולם תזונת פליאו אכן עדיין לא נמצאת במקום הראשון ומי ש"מובילה" היא דיאטת "זון". אני מסכים שמי שמתאמן בצורה עצימה יכול (ואולי צריך) להרשות לעצמו יותר פחמימות וכמו שמשה אמר, זה אישי.

צריך להבין שזו הרצאת מבוא לקראת אתגר תזונה שלישי שנערך דרך המועדון; אין הכוונה לתת מידע ברמה אקדמית, כי אחרת יהיו אנשים שיאבדו עניין, אלא לתת קווים כלליים לקראת האתגר.

משה, אני חושב שאתה יכול להסכים עם הטענות האלה של חסידי הפליאו/פרימל:

1. דגנים זה רע (מלבד אורז).
2. צריכה מוגזמת (לא נדבר כרגע כמה זה מוגזמת) של סוכר זה רע.
3. שמנים צמחיים (לא שמן זית או שמן קוקוס) זה רע.
4. שומנים רוויים הם שומנים בריאים וחיוניים.
5. כולסטרול אינו דבר רע.

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאני יודע, בקרב מתאמני הקרוספיט בעולם תזונת פליאו אכן עדיין לא נמצאת במקום הראשון ומי ש"מובילה" היא דיאטת "זון". אני מסכים שמי שמתאמן בצורה עצימה יכול (ואולי צריך) להרשות לעצמו יותר פחמימות וכמו שמשה אמר, זה אישי.

צריך להבין שזו הרצאת מבוא לקראת אתגר תזונה שלישי שנערך דרך המועדון; אין הכוונה לתת מידע ברמה אקדמית, כי אחרת יהיו אנשים שיאבדו עניין, אלא לתת קווים כלליים לקראת האתגר.

משה, אני חושב שאתה יכול להסכים עם הטענות האלה של חסידי הפליאו/פרימל:

1. דגנים זה רע (מלבד אורז).
2. צריכה מוגזמת (לא נדבר כרגע כמה זה מוגזמת) של סוכר זה רע.
3. שמנים צמחיים (לא שמן זית או שמן קוקוס) זה רע.
4. שומנים רוויים הם שומנים בריאים וחיוניים.
5. כולסטרול אינו דבר רע.
1. לא מסכים
2. לא מסכים או יותר נכון תלוי.
3. לא מסכים
4. לא בדיוק הייתי מגדיר אותם בריאים, מה זה בריא?
5. נכון, אבל תלוי מי עומד מולך.

כמה שאלות,
עכשיו ברצינות, איזה שומן מומלץ לצרוך? מהצומח- שומן לא רווי, כמו שאומרים רוב הדיאטנים או מהחי- שומן רווי.

האם יש קשר בין צריכת השומן הרווי לרמת הכולסטרול הרע והטוב בדם?

אחלה גימיק שבעולם. אם רציתי להראות כהום(וחלק מהם נראים לא רע בישביל החוף) - הייתי נכנס לעומק של הפאלאו.
בכל מקרה הקטע התיאורטי נשמע הגיוני ומשכנע

גימיק? אתה לא אחד שיכול להכניס את המילה גימיק במשפט. אתה מפרנס את תעשיית הגימיקים (או שהם מפרנסים אותך, זה לא משנה.)

גימיק? אתה לא אחד שיכול להכניס את המילה גימיק במשפט. אתה מפרנס את תעשיית הגימיקים (או שהם מפרנסים אותך, זה לא משנה.)

כנס לעובי הקורה ותבין שבחברה תעשייתית בלי הגימיק זה בלתי אפשרי.
יש פתגם ברוסית все новое-это хорошо забытое старое.
אני בעד כל זה?אני לורח את זה בקלילות ולא רואה העלבה אישית בכל סרטון של האראל אורן ולא בפאלאו ולא ב SS
יהיה גימיק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית