נק' מוניטין:
58,705
- 103,265
- 12,428
נערך לאחרונה:
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כן.לא היה לי כוח לראות...הם בקטע של פלואו וכאלה?
11.11.08משה,
http://www.kilogram.co.il/116/שומנים-על-מה-ולמה/
"שומנים שכן מומלץ לצרוך הינם מסוג ה-חד בלתי רוויים"
"ההמלצה הגורפת היא לצמצם בצריכתו של השומן הרווי."
מי אמר שאני תומך במה שפירסמתי? פירסמתי את זה לפלאוליסטים כאן ולשאר האנשים בתור מידע. המידע הזה לא חקוק באבן ובהחלט אפשר לאמץ אותו או לא. הוא לא הכי אידאלי כמו שמציגים בהרצאה או כל הפלאוליסטים באשר הם, כי כל אדם הוא תלוי מקרה ונדרש להתייחס אליו בצורה אינדבידואלית. אתה מוזמן לחפש מחקרים ושאר הויכוחים שניהלנו בנושא דיאטת פלאו בעבר ולקרוא גם את הדעות שלי לגבי הדיאטה ובין היתר חלק מהטענות בסירטון. שים לב שבאף חלק מהסירטון לא דובר על בקרה קלורית ויש שם כמה שטויות כמו "אינסולין גורם לעלייה בשומן", שזה נכון, אבל אינסולין הוא חלק מפאזל מאוד גדול ולהאשים רק אותו יהיה מחדל (מה גם ששוב בחלק הזה בסירטון לא הוזכר את החלק של הבקרה הקלורית ולא ניתן לעלות בשומן במאזן קלורי שלילי בהנחה שלא הרסת לעצמך את המטבוליזם בדרכים יצרתיות כאלו ואחרות [אנורקסיה]).אם אני לא טועה זה לא התזונה של הקרוספיט..אז למה הם דבקים בה?
בד"כ במחקרים, הקבוצה שהיו לה יותר פחמימות בתפריט השיגו תוצאות יותר טובות(בספורט אירובי בד"כ..) לא?
מאגרי גליקוגן יהיו מלאים בסוג של תזונה כזאת?
אני ממש לא פוסל, ומבין את ההיגיון. אבל שמתאמנים בצורה עצימה, מספר רב של פעמים בשבוע כמו שעושים בקרוספיט וגם חלק מהם רוצה לגדול, אז צריך כמות יפה של קלוריות שיהיה יותר קשה להגיע אליה בלי פחמימות..אני טועה?
ואם הגעתה אליה, ונהנתה מאחלה של בשר, שומנים וכו', המאגרי גליקוגן יהיו מלאים? ישלך מחקרים בנושא?
1. לא מסכיםעד כמה שאני יודע, בקרב מתאמני הקרוספיט בעולם תזונת פליאו אכן עדיין לא נמצאת במקום הראשון ומי ש"מובילה" היא דיאטת "זון". אני מסכים שמי שמתאמן בצורה עצימה יכול (ואולי צריך) להרשות לעצמו יותר פחמימות וכמו שמשה אמר, זה אישי.
צריך להבין שזו הרצאת מבוא לקראת אתגר תזונה שלישי שנערך דרך המועדון; אין הכוונה לתת מידע ברמה אקדמית, כי אחרת יהיו אנשים שיאבדו עניין, אלא לתת קווים כלליים לקראת האתגר.
משה, אני חושב שאתה יכול להסכים עם הטענות האלה של חסידי הפליאו/פרימל:
1. דגנים זה רע (מלבד אורז).
2. צריכה מוגזמת (לא נדבר כרגע כמה זה מוגזמת) של סוכר זה רע.
3. שמנים צמחיים (לא שמן זית או שמן קוקוס) זה רע.
4. שומנים רוויים הם שומנים בריאים וחיוניים.
5. כולסטרול אינו דבר רע.
גימיק? אתה לא אחד שיכול להכניס את המילה גימיק במשפט. אתה מפרנס את תעשיית הגימיקים (או שהם מפרנסים אותך, זה לא משנה.)