הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב לא ברור בגב

Big4Life

משתמש מתחיל
91
0
נק' מוניטין:
5
91
0
לפני איזה חצי שעה התחלתי להרגיש בצד שמאל של הגב בחלק התחתון של הרחב גבי כאב יש למישהו מושג ממה זה יכול לקרות? ועם כן אז מה לעשות

אני לא מבין מה הספרות של מקגיל קשורה. האוכלוסייה שהוא עבד איתה היא לא האוכלוסייה שאתה עובד איתה.

איפה ריפטו או שאר המקורות שלך אמרו שכאבי גב על בסיס קבוע זו תופעה נורמלית? ברור לך שזה נוגד את כל המטרה של הרוב המוחלט של המתאמנים, כן?

אני לא הפנתי אף אחד לאוטוריטות.
אני הסברתי לך מאיפה אני למדתי להתאמן סביב בעיות הגב שלי, אתה אמרת שזה לא מרשים אותך ( שוב, קראת את הספרות של מק'גיל ????), אז אני שואל - יש לך כתובות אחרות?

כי במקורות שאני מכיר, ומנסיוני כמתאמן ומאמן... לרוב מי שמתאמן כבד....כואב הגב לא מעט.

---------- התגובה התווספה ב 21:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:43 ----------

לא דור, אני מדבר על יותר מזה.
בדרך כלל רוב הכאבים הם כאבי זוקפים וכאבים בנקודות החיבור שלהם לאגן.

אז אולי הגיע הזמן שתחשוב מחדש אם אתה עושה משהו לא בסדר

קודם כל זה לא נכון שהספרות של מק'גיל לא קשורה.
בספר השני של מקג'יל - Ultimate back fitness and performance, 4th edition (והיית יודע אם היית קורא אותו) הכל קשור בספורטאים ובפרט בספורטאי כוח.
מרימי משקולות אולימפיים, פאוורליפטרים וסטרונגמנים הם העיסוק המרכזי שם.

ולגבי ריפטו והשאר,
ריפטו הוא הפוסטר בוי הכי גדול שיש לכך ש"אל תהיה PUSSY" ותתאמן סביב הפציעות שלך ( אפילו הייתי אומר שהוא אחד הקיצוניים ביותר בנושא).
בהקשר של זה לכאבי גב אתה יכול למצוא מלא התייחסויות בפורום שלו.

אצטט לכם משהו טרי -
Occasional ACUTE soreness, unless it is extreme, is no impediment to training.
In fact, many records have been set by sore athletes.
If you are not training hard enough to produce occasional soreness, and are therefore
not having to train while sore, you are not training very hard.
waiting until soreness subsides before doing the next workout is a good way to guarantee that soreness will be produced every time, since you'll never get adapted to sufficient workload frequency to stop getting sore.
extreme soreness that interfere with the normal range of motion must be dealt on a case by case basis, and you will need to decide whether to train through the soreness after you have wormed up carefully and thoroughly.
But in general, if the warm up returns the movement to the normal range of motion, you can do the workout.

Mark Rippetoe.​

בחיי שאתה קורא אבל לא מבין מה אתה קורא. soreness = DOMS בהקשר הזה. אתה יודע מה זה DOMS?

ולגבי מקגיל, זה בדיוק מה שאמרתי. האוכלוסייה שהוא עבד איתה היא משקולנים ברמה גבוה וזו לא האוכלוסייה שאתה עובד איתה. וכמו כל ספורטאי מקצועי, יהיו להם פציעות וכאבי גם שהם יצטרכו להתאמן איתם.

מצחיק שגם בפורום של ריפ הראית שאתה קורא אבל לא מבין את מה שאתה קורא. הציטוט שלך טרי בערך כמו האוכל בחדר אוכל צבאי.

מה ?
קראת את הספרים של מק'גיל ?
הוא עובד עם כל סוגי האוכלוסיה ובספרות שלו יש התייחסות לכולם, לכן הוא הפריד בין הספרים.

אני יודע טוב מאוד מה זה DOMS.
חלק מכאבי הגב שמתאמנים מרגישים בתוכניות שמעמיסות הרבה על הגב הם אכן DOMS, וחלק בכלל לא תוצאה של כאבי שרירים, אלא של גידים ורצועות.
הכאבים הם תוצאה של חוסר יכולת להתאושש באופן מלא מעומס העבודה.
אתה לא מגדיר כאב כזה ככאב גב? ואם כן, למה?

לא, אני לא מגדיר DOMS ככאב גב. כל מי שמתאמן יותר מיומיים יודע להבדיל ביניהם. אם הכאבים שלך בגידים וברצועות, אתה עושה משהו לא בסדר - או שאתה לא מתאושש, או שהטכניקה שלך גרועה, או ש... תן לי לנחש... אתה שוקל בערך כמו שבחורה ממוצעת צריכה לשקול.

גם הכאבים שאני מדבר עליהם הם לא DOMS, והאופציה שנראת לי הכי הגיונית היא שאני לא מתאושש.

עכשיו...
לפעמים זה ענייני מנוחה ותזונה, שזה פאקים שלי.
ולפעמים....עומס העבודה פשוט גבוה.

אם אתה ושאר המשתתפים בדיון לא מגיעים למצבים כאלו, אז אדרבה - אני אשמח ללמוד ממכם איך עוקפים את זה, זה יכול לחסוך לי הרבה ברדק.
אבל התופעה לא מוכרת לי.

הציטוט שהבאתי הוא מSS:BBT3, (למיטב זכרוני ב2 הנוסח שונה מעט), יש יותר טרי מזה?
אתה מתחמק מלענות על השאלות שלי באופן ספציפי.

כן, הוא קיים ב SS1 ו-SS2. מה אתה שואל? איך מתאוששים מאימון לאימון? גש למקרר, תוציא קרטון חלב ותשתה. חזור על התהליך 4 פעמים ביום.

מה ?
קראת את הספרים של מק'גיל ?
הוא עובד עם כל סוגי האוכלוסיה ובספרות שלו יש התייחסות לכולם, לכן הוא הפריד בין הספרים.

אני יודע טוב מאוד מה זה DOMS.
חלק מכאבי הגב שמתאמנים מרגישים בתוכניות שמעמיסות הרבה על הגב הם אכן DOMS, וחלק בכלל לא תוצאה של כאבי שרירים, אלא של גידים ורצועות.
הכאבים הם תוצאה של חוסר יכולת להתאושש באופן מלא מעומס העבודה.
אתה לא מגדיר כאב כזה ככאב גב? ואם כן, למה?
איך אתה יודע להבדיל בין כאבים של רצועות, גידים, עצמות או שרירים? יש לך MRI שעוד לא המציאו בבית?
מה גם שלגידים ורצועות יש מעט מאוד אספקת דם (לגיד יותר מרצועה) ויש מערכת עצבית גדולה יותר בעצם ובשריר שסביר להניח שאחד מהם יכאב לפני גידים ורצועות (או יחד). גידים ורצועות כואבים בד"כ במתיחה או במנח מאוד קיצוני שלא במסלול הנהוג של אותו השריר/עצם או בזמן קרע של אחד מהשניים.

איך אתה יודע להבדיל בין כאבים של רצועות, גידים, עצמות או שרירים? יש לך MRI שעוד לא המציאו בבית?
מה גם שלגידים ורצועות יש מעט מאוד אספקת דם (לגיד יותר מרצועה) ויש מערכת עצבית גדולה יותר בעצם ובשריר שסביר להניח שאחד מהם יכאב לפני גידים ורצועות (או יחד). גידים ורצועות כואבים בד"כ במתיחה או במנח מאוד קיצוני שלא במסלול הנהוג של אותו השריר/עצם או בזמן קרע של אחד מהשניים.

נכתב ע"י coldfire :
לא, אני לא מגדיר DOMS ככאב גב. כל מי שמתאמן יותר מיומיים יודע להבדיל ביניהם.

איך COLDFIRE יודע להבדיל ביניהם?
והרי לך התשובה.
אני לא יודע במדוייק מה זה, ולכן שיערתי, אבל אני כן יודע מתי ההבדל הוא בין זה לבין דומס רגיל.

יש כמה תאוריות לכאבים האלו -
1.חלק אומרים שעיקר הכאב מגיע משילוב בין כאבי שרירים רגילים לכאבים בגידים שלהם ( שהם לא בגדר פציעה ממשית), יש לזכור שלא מדובר רק בשרירי הגב.
2.חלק אומרים שעיקר הכאב הוא בכלל מעצמות האגן, משום שכל כך הרבה שרירים חזקים (שעובדים מאוד קשה בתרגילים הללו) מתחברים אחד ליד השני על שטח קטן מאוד.
3. חלק מצדדים (בעיקר כשזה קורה אצל מתחילים) בהסבר שהפאציה של הזוקפים לא עומדת בקצב הגדילה שלהם.
4. יש שטוענים שמפרקי הSI מעורבים בחלק נכבד מהפעמים.
5. ולפעמים גם יש עניין שדרי לא חמור שמעורב ונחשף רק כשהגב בפעם הראשונה בחיים נחשף לכוחות כאלו על בסיס קבוע.
6. יש לי גם ניסיון עם אנשים (כולל ניסיון אישי) שבגלל האמסטרינגס קצרים, מעבידים את הזוקפים שלהם משמעותית יותר קשה.

האמת העגומה היא שכל מי שירים משקולות מספיק זמן, במגמת התקדמות... יפצע בגב מתישהו גם אם הוא עושה הכל נכון.
ומרגע שזה קורה בפעם הראשונה - יש לזה נטייה לחזור.
עובדים סביב זה....

נערך לאחרונה:
אז עכשיו עברנו לדבר על זה שמדי פעם כולם נפצעים? נחמד לראות אותך מתפתל בכל הודעה מחדש.

לא,
הטענה שלי היא שלחלק גדול מהמתאמנים בתוכניות כוח קשות כן "כואב הגב" בלי "פציעה ממשית" (תחת הסעיפים שציינתי קודם).
ובצורה דומה זה גם נפוץ בברכיים.
זה מה שאני טוען כל הדיון, מעולם לא אמרתי שאף אחד לא נפצע מידי פעם.

יתרה מכך, זה שכולם נפצעים מדי פעם בגב התחתון, גם כשהם עובדים נכון - מחזק את זה שלרוב האנשים בתוכניות הללו כואב הגב בצורה זו או אחרת ברגע שהם עושים אותם מספיק זמן.
והסיבה לכך שנפצעים גם אם עובדים נכון (כל עוד אתה במגמת התקדמות ועלייה במשקלים) היא שמתישהו מגיעים למשקל בו טווח הטעות כל כך קטן שקשה להשמר בתוכו, ושיחד עם זאת בשלב הזה אתה מגיע למשקלים בהם אתה לא מצליח לעבוד בצורה מושלמת.

---------- התגובה התווספה ב 12:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:19 ----------

לכן אני אומר, קיים מעגל כזה של כאבי גב והרמת משקולות.
הוא הסיבה לכך שהרבה שואלים וישאלו פה על כאבי גב, גם אם הם עושים הכל נכון.
רוב הפעמים הכאב מגיע מסיבה לא כזאת קטסטרופלית.
ואפשר לתת למתאמנים כלים לאיבחון ראשוני של האם -
1. מדובר על כאבים "נורמלים" שאפשר לטפל בהם עם סבלנות, אימוני "שיחרור",נוגדי דלקת, קרח וכו.... כמו שהמנוסים יותר בינינו עושים הרבה (ותחת סעיף זה נכנסים לפחות 95 אחוז מהבעיות).
2. או.....שמדובר על משהו שדורש התערבות רפואית.

איפה בדיוק זה קיים?
עברתי על הדיון שוב, אני די בטוח שהטענות שלי אחידות לגמרי לכל אורכו.

לגבי הכאב שלך

לא כל כך הבנתי איפה בדיוק הכאב. כאבי גב יכולים להיות בעמוד השדרה, באברים הפניימים או במערכת השרירים.
לפעמים כאבי גב נגרמים מתפקוד ריאות חלש שלאחר מאמץ יוצר מתח על בית החזה או בעמוד שדרה
בכל מקרה כאבי גב זה יכול להיות מהמון דברים.
ממליץ לך לעשות צילום, וכמובן אם הכאבים מחמירים ומתמשכים גש לכירופרקט טוב יש לי כמה המלצות אם תרצה
אני אישית הולך למרכז בריאות רפאל שברמת אביב וממליץ בחופ.

לא,
הטענה שלי היא שלחלק גדול מהמתאמנים בתוכניות כוח קשות כן "כואב הגב" בלי "פציעה ממשית" (תחת הסעיפים שציינתי קודם).
ובצורה דומה זה גם נפוץ בברכיים.
זה מה שאני טוען כל הדיון, מעולם לא אמרתי שאף אחד לא נפצע מידי פעם.

יתרה מכך, זה שכולם נפצעים מדי פעם בגב התחתון, גם כשהם עובדים נכון - מחזק את זה שלרוב האנשים בתוכניות הללו כואב הגב בצורה זו או אחרת ברגע שהם עושים אותם מספיק זמן.
והסיבה לכך שנפצעים גם אם עובדים נכון (כל עוד אתה במגמת התקדמות ועלייה במשקלים) היא שמתישהו מגיעים למשקל בו טווח הטעות כל כך קטן שקשה להשמר בתוכו, ושיחד עם זאת בשלב הזה אתה מגיע למשקלים בהם אתה לא מצליח לעבוד בצורה מושלמת.

---------- התגובה התווספה ב 12:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:19 ----------

[/COLOR]לכן אני אומר, קיים מעגל כזה של כאבי גב והרמת משקולות.
הוא הסיבה לכך שהרבה שואלים וישאלו פה על כאבי גב, גם אם הם עושים הכל נכון.
רוב הפעמים הכאב מגיע מסיבה לא כזאת קטסטרופלית.
ואפשר לתת למתאמנים כלים לאיבחון ראשוני של האם -
1. מדובר על כאבים "נורמלים" שאפשר לטפל בהם עם סבלנות, אימוני "שיחרור",נוגדי דלקת, קרח וכו.... כמו שהמנוסים יותר בינינו עושים הרבה (ותחת סעיף זה נכנסים לפחות 95 אחוז מהבעיות).
2. או.....שמדובר על משהו שדורש התערבות רפואית.

אני חייב להגיד שכמעט אין אנשים שאני מכיר או חברים שלי ( אני בן 14) שלא כאב להם הגב אף פעם או אפילו נגיד, פעם בחודש אז להגיד שזה קשור לאימונים זה לא כל כך תופס...

דור, אין שום קשר...
כאבי גב הן לפי סטטיסטיקות מסויימות סיבת הפנייה השנייה בשכיחותה לרופא המשפחה.
נראה לך שמדובר על אותם כאבי גב שאני מדבר עליהם?

אתה בן 14, אני אומר לך הכי בנימוס שאני יודע, לעזוב דיון שאתה לא מבין בו יותר מידי.

אני עוד מחכה לראות איפה הBackpedaling בטענות שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית