עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא הפנתי אף אחד לאוטוריטות.
אני הסברתי לך מאיפה אני למדתי להתאמן סביב בעיות הגב שלי, אתה אמרת שזה לא מרשים אותך ( שוב, קראת את הספרות של מק'גיל ????), אז אני שואל - יש לך כתובות אחרות?
כי במקורות שאני מכיר, ומנסיוני כמתאמן ומאמן... לרוב מי שמתאמן כבד....כואב הגב לא מעט.
---------- התגובה התווספה ב 21:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:43 ----------
לא דור, אני מדבר על יותר מזה.
בדרך כלל רוב הכאבים הם כאבי זוקפים וכאבים בנקודות החיבור שלהם לאגן.
Occasional ACUTE soreness, unless it is extreme, is no impediment to training.
In fact, many records have been set by sore athletes.
If you are not training hard enough to produce occasional soreness, and are therefore
not having to train while sore, you are not training very hard.
waiting until soreness subsides before doing the next workout is a good way to guarantee that soreness will be produced every time, since you'll never get adapted to sufficient workload frequency to stop getting sore.
extreme soreness that interfere with the normal range of motion must be dealt on a case by case basis, and you will need to decide whether to train through the soreness after you have wormed up carefully and thoroughly.
But in general, if the warm up returns the movement to the normal range of motion, you can do the workout.
Mark Rippetoe.
איך אתה יודע להבדיל בין כאבים של רצועות, גידים, עצמות או שרירים? יש לך MRI שעוד לא המציאו בבית?מה ?
קראת את הספרים של מק'גיל ?
הוא עובד עם כל סוגי האוכלוסיה ובספרות שלו יש התייחסות לכולם, לכן הוא הפריד בין הספרים.
אני יודע טוב מאוד מה זה DOMS.
חלק מכאבי הגב שמתאמנים מרגישים בתוכניות שמעמיסות הרבה על הגב הם אכן DOMS, וחלק בכלל לא תוצאה של כאבי שרירים, אלא של גידים ורצועות.
הכאבים הם תוצאה של חוסר יכולת להתאושש באופן מלא מעומס העבודה.
אתה לא מגדיר כאב כזה ככאב גב? ואם כן, למה?
איך אתה יודע להבדיל בין כאבים של רצועות, גידים, עצמות או שרירים? יש לך MRI שעוד לא המציאו בבית?
מה גם שלגידים ורצועות יש מעט מאוד אספקת דם (לגיד יותר מרצועה) ויש מערכת עצבית גדולה יותר בעצם ובשריר שסביר להניח שאחד מהם יכאב לפני גידים ורצועות (או יחד). גידים ורצועות כואבים בד"כ במתיחה או במנח מאוד קיצוני שלא במסלול הנהוג של אותו השריר/עצם או בזמן קרע של אחד מהשניים.
נכתב ע"י coldfire :לא, אני לא מגדיר DOMS ככאב גב. כל מי שמתאמן יותר מיומיים יודע להבדיל ביניהם.
לא,
הטענה שלי היא שלחלק גדול מהמתאמנים בתוכניות כוח קשות כן "כואב הגב" בלי "פציעה ממשית" (תחת הסעיפים שציינתי קודם).
ובצורה דומה זה גם נפוץ בברכיים.
זה מה שאני טוען כל הדיון, מעולם לא אמרתי שאף אחד לא נפצע מידי פעם.
יתרה מכך, זה שכולם נפצעים מדי פעם בגב התחתון, גם כשהם עובדים נכון - מחזק את זה שלרוב האנשים בתוכניות הללו כואב הגב בצורה זו או אחרת ברגע שהם עושים אותם מספיק זמן.
והסיבה לכך שנפצעים גם אם עובדים נכון (כל עוד אתה במגמת התקדמות ועלייה במשקלים) היא שמתישהו מגיעים למשקל בו טווח הטעות כל כך קטן שקשה להשמר בתוכו, ושיחד עם זאת בשלב הזה אתה מגיע למשקלים בהם אתה לא מצליח לעבוד בצורה מושלמת.
---------- התגובה התווספה ב 12:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:19 ----------
[/COLOR]לכן אני אומר, קיים מעגל כזה של כאבי גב והרמת משקולות.
הוא הסיבה לכך שהרבה שואלים וישאלו פה על כאבי גב, גם אם הם עושים הכל נכון.
רוב הפעמים הכאב מגיע מסיבה לא כזאת קטסטרופלית.
ואפשר לתת למתאמנים כלים לאיבחון ראשוני של האם -
1. מדובר על כאבים "נורמלים" שאפשר לטפל בהם עם סבלנות, אימוני "שיחרור",נוגדי דלקת, קרח וכו.... כמו שהמנוסים יותר בינינו עושים הרבה (ותחת סעיף זה נכנסים לפחות 95 אחוז מהבעיות).
2. או.....שמדובר על משהו שדורש התערבות רפואית.