הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור ניתור משמעותי בעזרת אימונים פוליאומטריים + דדליפט סקוואטס והשאר ..?

• פותח/ת השרשור 4roxe
  • פורסם בתאריך

4roxe

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
יש לי רקע של כדורסל של המון זמן ואני בן 17 כרגע.. עשיתי פעמיים את התכנית AIR ALERT אבל הפסקתי אותה באמצע בגלל פציעה שלא קשורה אליו (נקעתי תקרסול במשחק כדורסל) ואחרי זה פציעה במיניסקוס (יכול להיות שכן קשורה אליה )
עכשיו גיליתי תאימונים הפילואמטריים של VERTICAL JUMP BIBLE והלכתי ישר לADVANCED PYLOEMTRIC ROUTINS כי היה כתוב בNOVICE שאם יש לך רקע של תכניות קפיצה אחרות.. אפשר לדלג על זה משהו כזה.. ויש לי רקע של אימונים אינטנסביים מאוד לרגליים (AIR ALERT )
עכשיו התכנית שלי בנויה מהמון תכניות שמשלבות קפיצה ספרינטים סקווטים בלי משל וכ'ו..

כדי להגיע לשיפור מקסימלי אבל של ממש .. אני צריך לשלב דד ליפט וסקוואט משקל וכ'ו?.
נתונים : מטר 88
שוקל 84 (בחיטוב כרגע)
בן 17 קופץ בסביבות ה55-60 סנטימטר ..(תופס תטבעת של 3.05)..

הדרך הכי טובה לשפר קפיצה זה לקפוץ.
סקוואטים יעזרו עם שילוב של עבודה על מהירות. אני לא חושב שאתה שולט מספיק בטכניקה כדי לבצע סקוואטים מהירים.
ביינתיים תעבוד רגליים בכללי כמו כול מתאמן וכשאתה מתאמן באימוני כדורסל תנסה לקפוץ הכי גבוה שלך כול פעם שאתה קופץ.

• פותח/ת השרשור
הדרך הכי טובה לשפר קפיצה זה לקפוץ.
סקוואטים יעזרו עם שילוב של עבודה על מהירות. אני לא חושב שאתה שולט מספיק בטכניקה כדי לבצע סקוואטים מהירים.
ביינתיים תעבוד רגליים בכללי כמו כול מתאמן וכשאתה מתאמן באימוני כדורסל תנסה לקפוץ הכי גבוה שלך כול פעם שאתה קופץ.
אני ממזמן עברתי תשלב של שיפור קפיצה על ידי פשוט. לקפוץ .
אם אתה מכיר AIR ALERT אתה כנראה היית מבין עד כמה אינטנסיבי וקשה זה .. זה מספר חזרות נורא גדול.
תנסה לעשות 50 SQUAT JUMPS .
3 סטים
ושבוע אחרי לעשות 75 סקווט ג'אמפס ב2 סטים.
זה רק חלק מהתכנית

אם הסקוואט שלך נמוך, תביא אותו לפעמיים משקל הגוף, תוך כדי שאתה עושה אימונים פליאומטריים ותראה שיפור די משמעותי.

אם קראת את Vertical Jump Bible זה אמור להיות די ברור.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם הסקוואט שלך נמוך, תביא אותו לפעמיים משקל הגוף, תוך כדי שאתה עושה אימונים פליאומטריים ותראה שיפור די משמעותי.

אם קראת את Vertical Jump Bible זה אמור להיות די ברור.
לא היה לי כוח לקרוא 183 עמודים ..
הסתכלתי בעיקרוןעל איך עושים תתרגילים.. הרבה מדבר על התאוששות שאני מבין
תזונה שאני גם מבין
וסליחה על הבורות.. אבל מזתומרת סקוואט פעמיים משקל הגוף

סקוואט עם משקל שהוא כפול ממשקל הגוף שלך. ממליץ שתקרא את הספר אם כבר עיינת בו, שתבין איזו גישה מתאימה לך ספציפית.

בשביל ניתור גבוה אתה צריך לעבוד ב2 דרכים
האחת כוח,סקוואטים דדליפט ולחיצות רגליים,הכל אתה צריך להגיע למשקלים גבוהים מאד
השניה זה אימוני פוליאומטריים

שילוב של שניהם יביא לך ניתור שאתה שואף אליו 😃

זה ממש אבל ממש תורה על רגל אחת (וכן תאמין לי אימון פליאומטרי ריאקטיבי זה תורה אחוש')

על מנת שתוכל לממש את הפוטנציאל (בהנחה שקיים כזה והוא בעל משמעות לענף) יש לבדוק מה יותר חזק הכוח המרבי או הכוח המתפרץ.אם אתה יותר חזק בכוח מרבי (גיוס לזמן בלתי מוגבל) רצוי להתמקד על זה וההפך אם אתה חזק יותר בכח מתפרץ רצוי להתעסק בביצוע הספק תנועתי (יותר חזרות יותר מהר) ליצור ירידה בהפרש גרעון הכוח המתפרץ.

מנסיון שלי,מועט אבל מספיק,אימונים שכאלו דורשים פיקוח והשגחה טכנית מקצועית מתאימה שכן פוטנציאל הפציעות הוא גדול יותר (תתפלא גם פציעות על רקע טראומה יותר נפוצות באימון פליאו').

• פותח/ת השרשור
זה ממש אבל ממש תורה על רגל אחת (וכן תאמין לי אימון פליאומטרי ריאקטיבי זה תורה אחוש')

על מנת שתוכל לממש את הפוטנציאל (בהנחה שקיים כזה והוא בעל משמעות לענף) יש לבדוק מה יותר חזק הכוח המרבי או הכוח המתפרץ.אם אתה יותר חזק בכוח מרבי (גיוס לזמן בלתי מוגבל) רצוי להתמקד על זה וההפך אם אתה חזק יותר בכח מתפרץ רצוי להתעסק בביצוע הספק תנועתי (יותר חזרות יותר מהר) ליצור ירידה בהפרש גרעון הכוח המתפרץ.

מנסיון שלי,מועט אבל מספיק,אימונים שכאלו דורשים פיקוח והשגחה טכנית מקצועית מתאימה שכן פוטנציאל הפציעות הוא גדול יותר (תתפלא גם פציעות על רקע טראומה יותר נפוצות באימון פליאו').
מה שאתה בעצם אומר זה שלא כדי לשלב כאליו? לבחור או זה או זה?
כי אני יודע שבפליאומטרי אני יותר טוב מאשר במשקלים. אני ממש אבל ממש לא קרוב ללעשות סקווטטים של 170 קילו (כפול 2 מהגוף ) וגם אין מי שישגיח עליי או אין לי כלוב כי אני עובד בבית עם מוט (יש לי רקע של מכון )
אם אני בעצם יתמקד בפליאומטרי. ויחזק את הרגליים בדדליפטים וסקוואטים במשקלים לא גבוהים בסביבות ה 30-50 קילו דד ליפט ו 30-50 קילו סקווטים.. אני עדיין יראה תוצאות מרשימות?

מה שאתה בעצם אומר זה שלא כדי לשלב כאליו? לבחור או זה או זה?
כי אני יודע שבפליאומטרי אני יותר טוב מאשר במשקלים. אני ממש אבל ממש לא קרוב ללעשות סקווטטים של 170 קילו (כפול 2 מהגוף ) וגם אין מי שישגיח עליי או אין לי כלוב כי אני עובד בבית עם מוט (יש לי רקע של מכון )
אם אני בעצם יתמקד בפליאומטרי. ויחזק את הרגליים בדדליפטים וסקוואטים במשקלים לא גבוהים בסביבות ה 30-50 קילו דד ליפט ו 30-50 קילו סקווטים.. אני עדיין יראה תוצאות מרשימות?

נהפוכו.חשוב מאוד לשלב בין פליאומטרי,הספק (שהם לא אותו דבר ואנשים נוטים להתבלבל בין השניים!)וכוח מרבי בתוכנית אינטגרטיבית שמשלבת כמה אספקטים של כוח בתרגילי יסוד (מורכבים)

• פותח/ת השרשור
נהפוכו.חשוב מאוד לשלב בין פליאומטרי,הספק (שהם לא אותו דבר ואנשים נוטים להתבלבל בין השניים!)וכוח מרבי בתוכנית אינטגרטיבית שמשלבת כמה אספקטים של כוח בתרגילי יסוד (מורכבים)
יש לך מושג איך יראה למשל שבוע אימון רגליים שמשלב את הכל.. ? בעיקרון כאילו של איזה תרגילים . למשל אם אני עושה שבוע של 2-3 אימוני רגליים(לשיפור הקפיצה ) איך לדעתך זה צריך להיראות

יש לך מושג איך יראה למשל שבוע אימון רגליים שמשלב את הכל.. ? בעיקרון כאילו של איזה תרגילים . למשל אם אני עושה שבוע של 2-3 אימוני רגליים(לשיפור הקפיצה ) איך לדעתך זה צריך להיראות

אני חושב ששני אימוני כוח כבדים בתור התחלה, ואימון פליאומטרי אחד קשה באמצע השבוע עם back-off סט אחד או שניים לתרגילי הבסיס דוגמאת סקוואט\דדליפט ישרתו את המטרה טוב מאוד בתור התחלה.

strength->power->velocity
חוזק->כוח->מהירות

• פותח/ת השרשור
עם סקוואטים ודדליפט של 50 קילו יהיה לך קשה להשיג תוצאות :S
עם פחות מאלה השגתי תוצאות של שיפור של בערך 10 סנטימטר בקפיצה... אז למה שזה יהיה עד כדי כך קשה..
ואני צריך לפחות 2 אימונים פליאומטריים בשבוע לפי הVERTICAL JUMP BIBLE בהפרש של יומיים בינהם

עם פחות מאלה השגתי תוצאות של שיפור של בערך 10 סנטימטר בקפיצה... אז למה שזה יהיה עד כדי כך קשה..
ואני צריך לפחות 2 אימונים פליאומטריים בשבוע לפי הVERTICAL JUMP BIBLE בהפרש של יומיים בינהם

כדי להפעיל הרבה מהכוח שלך בזמן קצר (קפיצה לגובה) צריך שיהיה לך בשביל זה מה? נכון, כוח!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית