ייעוץ עבודה בטווחי rm שונים- גורע אחד מהשני?

little_friend

משתמש מתחיל
188
0
נק' מוניטין:
81
188
0
שאלה שאני מתחבט בה כבר די הרבה זמן, ולא מצאתי תשובה חד משמעית:

האם עבודה בטווח rm 5 פוגעת ביכולת העבודה בטווח rm 10,12 ולהיפך?

אשמח לדעת מה אתם חושבים, או משערים, או מנסיונכם האישי..

אם למישהו יש תשובה חד משמעים עם סימוכין אשמח מאוד..

תודה

זה תלוי מאוד עד כמה תתקדם עם הRM5 שלך, כשהוא יעלה 20 קילו אז גם הטווחים הגבוהים יותר יעלו בהתאמה.

מעניין אותי: למה אתה שואל?

• פותח/ת השרשור
זה תלוי מאוד עד כמה תתקדם עם הRM5 שלך, כשהוא יעלה 20 קילו אז גם הטווחים הגבוהים יותר יעלו בהתאמה.

מעניין אותי: למה אתה שואל?

כן אבל יותךר מעניין אותי האם זה גם עובד להיפך?....

אתה חכם אני מניח שתבין..

זה עובד גם להיפך, רק לא באותו היחס.
אם אתה מתחזק אתה יכול להרים יותר משקל, והכוח שידרש ממך להרים משקל פחות גבוה ליותר חזרות יקטן.

אם אתה עובד על עיבוי סיבי השריר, שמתבטא בעבודה סביב הRM10 אתה תתחזק רק שביחס נמוך לעומת הדוגמא הראשונה וזאת למרות המאסה הרזה שתתווסף.

אני באמת שואל מתוך התעניינות, ברור לי מאיפה השאלה מגיעה אבל בכל זאת מעניין לשמוע למה אתה שואל ספציפית.

• פותח/ת השרשור
זה עובד גם להיפך, רק לא באותו היחס.
אם אתה מתחזק אתה יכול להרים יותר משקל, והכוח שידרש ממך להרים משקל פחות גבוה ליותר חזרות יקטן.

אם אתה עובד על עיבוי סיבי השריר, שמתבטא בעבודה סביב הRM10 אתה תתחזק רק שביחס נמוך לעומת הדוגמא הראשונה וזאת למרות המאסה הרזה שתתווסף.

אני באמת שואל מתוך התעניינות, ברור לי מאיפה השאלה מגיעה אבל בכל זאת מעניין לשמוע למה אתה שואל ספציפית.

מעניין אותי לדעת אם תוכנית ליניארית תעבוד גם בטווחי RM פחות מקובלים כמו 10 למשל..

לא יודע לא נראית לי התוכנית הזאת...
מה אתה חושב עליה?
לא ניסיתי אותה, אבל העקרונות שלה טובים.
מישל עבד איתה כאן כמה שבועות טובים, תחפש בלוג שלו - הייתה התקדמות.
אתה תתקדם יותר איתה מאשר עם ניסיון להמציא את הגלגל מחדש בהתקדמות ליניארית בRM10, זה מה שבטוח.

מה שקולדפיר וקורן אומרים הוא שהבעיה בתוכנית לינארית עם 10 חזרות זה שכל פעם שתעלה משקל הקפיצה תהיה מאוד גדולה. סך כל המשקל שתרים (משקלxחזרות) יעלה בקצב גבוה יותר מבתוכנית עם פחות חזרות. אפילו רק 2.5 קילו כל פעם יהיה מהיר מדי מאוד מהר. כלומר אפשר לעלות לינארית, אבל בגלל שהזוית של ההתקדמות תהיה חדה אתה תגיע לקצה מאוד מהר.

עבודה בטווחים גבוהים תשפר את המשקלים גם בטווחים הנמוכים יחסית, ולהפך.
כמו שאמרו לך, תוכנית שמבוססת על הRM10+ שלך תעבוד לפחות זמן מאשר תוכנית לRM5-

שאלה שאני מתחבט בה כבר די הרבה זמן, ולא מצאתי תשובה חד משמעית:

האם עבודה בטווח rm 5 פוגעת ביכולת העבודה בטווח rm 10,12 ולהיפך?

אשמח לדעת מה אתם חושבים, או משערים, או מנסיונכם האישי..

אם למישהו יש תשובה חד משמעים עם סימוכין אשמח מאוד..

תודה

אין לי סימוכין, עונה מהנסיון האישי שלי בלבד.

אצלי לפחות, לשיפור בחזרות גבוהות (נניח 10-12) יש מעט מאוד השפעה על ההתקדמות באזור ה3-5 ומטה. מצד שני, אם אני מתקדם ב3-5, אני מקפיץ למעלה גם את הטווח הגבוה, באופן די משמעותי שאפילו קצת הפתיע אותי בפעם הראשונה ששמתי לב לזה.

ברור שאם הייתי עובד יותר זמן בטווח הגבוה ומביא את הRM10 שלי לRM5 או לRM3 ההתחלתיים שלי הייתי משפר גם את התחום הנמוך, אבל בהנחה ואנחנו מדברים על פרקי זמן קצרים יחסית, זה ממילא לא רלבנטי.

עוזר אם אתה לא זונח את הטווח האחר לגמרי וצריך לשלב בין הטווחים בשביל תוצאות אופטימליות. אם אתה רוצה סימוכין אני אחפש לך.

בכל אופן, לפי הספרות שאני מכיר, בתחילת הדרך הRMים הנמוכים(המשקלים הנמוכים) ישפיעו חזק על העבודה עם הגבוהים, ככל שתתחזק, אז ההשפעה הזאת תרד, אבל תשאר קיימת. אחר כך, יכולת הפקת הכוח תושפע יותר מהגבוהים ויהיה צריך לשלב אותם יותר, למרות שגם העייפות תגדל כשאתה חזק יותר וזה גם משהו שצריך לשקול.

נערך לאחרונה:
אין לי סימוכין, עונה מהנסיון האישי שלי בלבד.

אצלי לפחות, לשיפור בחזרות גבוהות (נניח 10-12) יש מעט מאוד השפעה על ההתקדמות באזור ה3-5 ומטה. מצד שני, אם אני מתקדם ב3-5, אני מקפיץ למעלה גם את הטווח הגבוה, באופן די משמעותי שאפילו קצת הפתיע אותי בפעם הראשונה ששמתי לב לזה.

ברור שאם הייתי עובד יותר זמן בטווח הגבוה ומביא את הRM10 שלי לRM5 או לRM3 ההתחלתיים שלי הייתי משפר גם את התחום הנמוך, אבל בהנחה ואנחנו מדברים על פרקי זמן קצרים יחסית, זה ממילא לא רלבנטי.

גם לי אין סימוכין אבל ההרגשה שלי היא ככל שטווחי החזרות יותר קרובים כך יש יותר השפעה (קצת ברור מאליו). צריך להפריד בין שתי האדפטציות שפעולות פה: 1. כוח מקסימלי. 2. סיבולת שריר. בטווחים האלה יש שיפור בשני המרכיבים כך ששניהם יעלו במידה כזאת או אחרת. ככל שתרים את מספר החזרות כך מרכיב הסיבולת יהיה יותר דומיננטי ומרכיב הכח יעלם ולהפך (1RM לא יתן כלום בסיבולת).

בכל אופן, לפי הספרות שאני מכיר, בתחילת הדרך הRMים הנמוכים(המשקלים הנמוכים) ישפיעו חזק על העבודה עם הגבוהים, ככל שתתחזק, אז ההשפעה הזאת תרד, אבל תשאר קיימת. אחר כך, יכולת הפקת הכוח תושפע יותר מהגבוהים ויהיה צריך לשלב אותם יותר, למרות שגם העייפות תגדל כשאתה חזק יותר וזה גם משהו שצריך לשקול.

כמו בכל תחום, ככל שאתה מתקדם יותר, אתה צריך עבודה יותר ספציפית.

• פותח/ת השרשור
כל עוד אתה מתחזק אתה תתחזק גם בRM20 וגם בRM5. אבל אן נגיד אתה עוד בדרך כלל בטווח חזרות נמוך כמובן שהיחס בין ה5 חזרות ל15 יהיה גדול (לטובת ה5 כמובן)

כל עוד אתה מתחזק אתה תתחזק גם בRM20 וגם בRM5. אבל אן נגיד אתה עוד בדרך כלל בטווח חזרות נמוך כמובן שהיחס בין ה5 חזרות ל15 יהיה גדול (לטובת ה5 כמובן)
זה נכון לטווח זמן יחסית קצר ומוגבל, אבל ברור שמחוסר מעש לעבודה כלשהי אתה תראה שיפור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית