הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין לשומרי כשרות ?!

• פותח/ת השרשור KD2
  • פורסם בתאריך

KD2

משתמש פעיל
617
6
נק' מוניטין:
484
617
6
שלום לכולם,

מה עושה מי שנמאס לו (ולכיס שלו) לקנות הכל בנפרד, אבל צריך מולטי-ויטמין כשר,
מחברה מכובדת שעומדת בכל/רוב התקנים הרלוונטיים ???
ובמידה ואין פיתרון כזה, איך מצמצמים את כמות המוצרים לכמה שפחות ?

בכדי לחסוך לכם את התהיות, מה שיכול להיות "לא כשר" במולטי ויטמין זה בעיקר חומרים
שמגיעים מפירות ים, מסחוסים/שומנים של בעלי חיים לא כשרים וכדומה...
אבל כפי שאתם יודעים, הכל יכול להיות.

בכל הקשור לתרופות המכילות רכיבים "לא כשרים", יש היתר להשתמש בהם במידה ואין להם תחליפים.
מכיוון שיש לי תחליפים, זה לא רלוונטי.

בואו נעבור על רשימה חלקית-

A - כרגע לא מתסף באופן מכוון, אני אוכל המון המון (המון) ירקות המכילים בטא קרוטן, אוכל לא מעט ביצים...חלב...
ולכן לא היה לחוץ לי לתסף, אני כן מעוניין להוסיף את זה בעתיד ולראות האם זה תורם בצורה כזאת או אחרת.

B- קומפלקס 50 של סולגר ( משום מה אין בו PABA, אבל בשום מוצר כשר אחר אין PABA,
סולגר די מגמגמים בנושא, מה הדין בעניין זה?), לוקח Every other day.

C - סולגר 1000 מ"ג + פקעות ורדים, אני לוקח 1000-1500 ביום בצורה מפוצלת יחד
עם פרי/ירק עשיר בC, התזונה הרגילה שלי מאוד עשירה בויטמין גם ככה.

D - סופהרב D-1000, טיפה או שתיים ביום.

E - כלום חוץ מהכמה יחב"לים שיש בכמוסות אומגה 3, הייתה תקופה שלקחתי(400),
לא שינה שום דבר, ומאוד יקר, פשוט נגמר ולא מצאתי ממש סיבה טובה לקנות עוד.

אומגה 3 - סופהרב- 4-6 במינון רגיל ליום, אני מעוניין לעבור למוצר מרוכז יותר, עדיף ללא כמוסות.

סידן-מגנזיום-אבץ (333-133-5),סולגר, 2-3 ביום (אני מוריד מהם את ציפוי הטיטניום די-אוקסייד).
וזהו...נראה לי שלא שכחתי כלום...
כל המוצרים נבחרו בקפידה במגבלות העלות ההגיונית מול התוכן, הכשרות והזמינות, כולם של חברות מכובדות למיטב ידיעתי.
העלות מול התמורה של חלקם לא מבריקה, אבל לא מצאתי תחליפים כשרים יותר טובים בתחום הזה.

המצב כרגע הוא שאם אני רוצה להוסיף A+E+מינרלים שונים+כל מיני קישקושים אחרים, אני צריך לפתוח בית מרקחת,
ואין לי עניין בזה, כי אני כבר נאלץ להתעסק בזה יותר מידי = 5 מוצרים שונים X יותר מידי יחידות כל יום, בעלות גבוהה ובתמורה מגוכחת.

מה אתם ממליצים?

תודה מראש.

וואו אנשים אשכרה חושבים שאם הם יאכלו או לא יאכלו משהו שמכיל דבר כלשהו יקבע את מה שאלוהים (שבטוח קיים) חושב עליהם וישלח אותם בהתאם לגן עדן\גיהנום.
אנשים אשכרה מתעסקים בחרטא של האם התוסף הזה מכיל איזה 0.00001 מ"ג של שמן של דג שאין לו או יש לו קשקשים.

אותי זה מדהים כל פעם מחדש.

שלום לכולם,

מה עושה מי שנמאס לו (ולכיס שלו) לקנות הכל בנפרד, אבל צריך מולטי-ויטמין כשר,
מחברה מכובדת שעומדת בכל/רוב התקנים הרלוונטיים ???
ובמידה ואין פיתרון כזה, איך מצמצמים את כמות המוצרים לכמה שפחות ?

בכדי לחסוך לכם את התהיות, מה שיכול להיות "לא כשר" במולטי ויטמין זה בעיקר חומרים
שמגיעים מפירות ים, מסחוסים/שומנים של בעלי חיים לא כשרים וכדומה...
אבל כפי שאתם יודעים, הכל יכול להיות.

בכל הקשור לתרופות המכילות רכיבים "לא כשרים", יש היתר להשתמש בהם במידה ואין להם תחליפים.
מכיוון שיש לי תחליפים, זה לא רלוונטי.

וזהו...נראה לי שלא שכחתי כלום...

כל המוצרים נבחרו בקפידה במגבלות העלות ההגיונית מול התוכן, הכשרות והזמינות, כולם של חברות מכובדות למיטב ידיעתי.
העלות מול התמורה של חלקם לא מבריקה, אבל לא מצאתי תחליפים כשרים יותר טובים בתחום הזה.

המצב כרגע הוא שאם אני רוצה להוסיף A+E+מינרלים שונים+כל מיני קישקושים אחרים, אני צריך לפתוח בית מרקחת,
ואין לי עניין בזה, כי אני כבר נאלץ להתעסק בזה יותר מידי = 5 מוצרים שונים X יותר מידי יחידות כל יום, בעלות גבוהה ובתמורה מגוכחת.

מה אתם ממליצים?

תודה מראש.

אל תקנה בארץ...תזמין מחו"ל, הכי משתלם למוצרים האלה...זה יוצא גרושים לעומת בארץ...
וחוץ מזה .מה אתה צריך את כל זה? חוץ מ-ZMA ,לא צריך כלום...

• פותח/ת השרשור
וואו אנשים אשכרה חושבים שאם הם יאכלו או לא יאכלו משהו שמכיל דבר כלשהו יקבע את מה שאלוהים (שבטוח קיים) חושב עליהם וישלח אותם בהתאם לגן עדן\גיהנום.
אנשים אשכרה מתעסקים בחרטא של האם התוסף הזה מכיל איזה 0.00001 מ"ג של שמן של דג שאין לו או יש לו קשקשים.

אותי זה מדהים כל פעם מחדש.

זה יכול להדהים אותך מחוץ לשירשור הזה, כי הרי אין לך שום כוונה לתרום לו.

שאר המגיבים, קראתם בכלל את מה שכתבתי?

זה יכול להדהים אותך מחוץ לשירשור הזה, כי הרי אין לך שום כוונה לתרום לו.

שאר המגיבים, קראתם בכלל את מה שכתבתי?
וואלה, בכנות - פעם ראשונה שבריאתן מעיר לי על משהו והוא צודק
אשאר מודהם מחוץ לשרשור.

יש לך אחד כזה כשר?

אם אתה אדם דתי אתה אמור לדעת שאין בעיה לשתות מולטי ויטמין גם לא כשר. מאחר ובכדורים האלה יש טעם מר ואין בהם הנאה הנפש אז אין בעיה לשתות אותם.. אני בעצמי שותה ושומר כשרות.. אתה יכול לבדוק את זה גם עם רב מבחינת ההלכה זה מותר.

יש מגוון רחב של מולטיויטמינים עם הכשר בחו"ל שאתה יכול להזמין לארץ. ויטה קוסט זה אחד המקורות ולא אפרט יותר.

• פותח/ת השרשור
גיל, אני מכיר את הפסיקה הזאת.
אבל שוב, כל עוד זאת לא תרופה ויש תחליפים, אז אני לא מעוניין להכנס לזה.

אגב, רק לידיעתך יש כדורים מתוקים לא כשרים (לא שזה משנה משהו...)- למשל מגה גלופלקס וכל שאר המוצרים על בסיס גלוקוזמין/כונדרואיטין.

אברר מה זה אומר "ויטה קוסט".
יש לכם כיוון לפחות לחברות שיש להם הכשר?
תודה.

נערך לאחרונה:
ניתן לראות את ההתכתבות שלי עם סולגר בפייסבוק.
http://www.facebook.com/solgar.sport/posts/174695385967737?notif_t=share_reply

בכל הפניות שלי הם טוענות שה VM-2000 הוא מולטי ויטמין לספורטאים, וזה מגוחך.
ולמה אתה חושב שהוא לא טוב לספורטאים?
אני לא רוצה לצאת בהצהרות אבל הוא עושה את העבודה נפלא.
דיברת שם על ויטמין C, סידן ומגנזיום.
נערוך השוואה קטנה מול אופטי מן, שנחשב למולטי ויטמין מצויין:
ויטמין C - בVM2000 יש 150 מ"ג לכדור. באופטי מן יש 100 מ"ג לכדור.

סידן - בVM2000 יש 25 מ"ג לכדור, באופטי מן יש 66 מ"ג לכדור.

מגנזיום - בVM2000 יש 15 מ"ג לכדור, באופטי מן יש 33 מ"ג לכדור.

בקיצור, חרטא. יש יותר ויטמין C בVM2000, הסידן זה חרטא ואפילו הייתי אומר שעדיף שיהיה במולטי כמה שפחות, כי מי שאוכל הרבה חלבון, אוכל (רוב הסיכויים) הרבה מוצרי חלב ועובר בקלות את ה1500 מ"ג ליום (לצורך העניין, 4 פרוסות גבינה צהובה זה 900 מ"ג! אכלת קוטג', שתית חלב, יוגורט או משהו כזה ועברת את מה שאתה צריך BY FAR)

ומגנזיום בכל מקרה סביר להניח שתתסף בנפרד.

מה גם שיש לו יתרון גדול על הרבה מולטי ויטמינים אחרים - הוא מכיל יחסית הרבה ברזל. בהנחה שאתה לוקח מנה יומית שלו, שהיא 2 כדורים, הרווחת 10 מ"ג ברזל שלא יהיו לך במולטי ויטמינים אחרים. זה לא שבלתי אפשרי לקבל מספיק ברזל מהתזונה, אבל ברזל מאוד חשוב (מבחינה תזונתית) לשפר סיבולת, ככה שמי שזה חשוב לו - הרוויח. מה גם שאני משער שיש לו יתרונות נוספים בפן הספורטיבי, מעבר לסיבולת. ובכל מקרה הצריכה המקסימלית המומלצת היא 45 מ"ג ליום, ואני בספק אם תגיע בכלל ל25, ככה שברוב המקרים - כל המרבה הרי זה משובח, ובמידה והתזונה שלך לא ממש ממש מוזרה - אין לך סיכוי להגיע לעודף בו.

• פותח/ת השרשור
אופטימן -
C - 300
סידן - 200
מגנזיום- 100.
שים לב גם לאבץ, ל-E...סלניום...

אין לי כוונה לקחת פעמיים ביום ולקבל 100מ"ג+- מכל ה- B, זה לעניות דעתי יותר מידי.

זה שאני אצטרך לתסף פה ושם זה ידוע, אבל למה אני קונה מולטיויטמין אם אני צריך לתסף כמעט הכל?

אופטימן -
C - 300
סידן - 200
מגנזיום- 100.
שים לב גם לאבץ, ל-E...סלניום...

אין לי כוונה לקחת פעמיים ביום ולקבל 100מ"ג+- מכל ה- B, זה לעניות דעתי יותר מידי.

זה שאני אצטרך לתסף פה ושם זה ידוע, אבל למה אני קונה מולטיויטמין אם אני צריך לתסף כמעט הכל?
הנתונים שאתה מציג הם לפי מנה, באופטי מן זה 3 כדורים.
אם תצרוך 3 כדורים של הVM2000 ביום, תקבל יותר מן הסתם.

למה אתה קונה מולטי ויטמין אם אתה מתסף בנפרד? כי הוא נותן פיתרון לצרכים הכלליים. לא בא לך לקנות ויטמין A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K... אז את הדגשים החשובים לתחום הספורט אתה נותן בנפרד, במקרה הנ"ל מדובר על C ומגנזיום (בעיקר).

מה גם שאני לא רואה שום יתרון ביותר סידן במולטי ויטמין. צריך לאכול בצורה ממש מוזרה בשביל לא לצרוך לפחות 1200 מ"ג ביום בלי תוספים. אני באופן אישי, כבר מחפש מוצרים עם סידן מינימלי, על מנת לא לעבור את ה1500 מ"ג ביום. אם לא הייתי עושה את זה, הייתי יושב על ~2000 בקלות.

• פותח/ת השרשור
אבל אני לא רוצה לקחת את VM2000 שלוש פעמים ביום בגלל כמות אדירה של ויטמיני B.
VM לא נותן פיתרון לצרכים הכלליים בעיני כי אני משלם הרבה על מוצר שצריך לתסף אותו יותר מידי.

• פותח/ת השרשור
טוב עידכון לשומרי הכשרות שיחפשו את הנושא בעתיד -

מה שנסגר כפתרון זמני הוא VM2000 שיספק את הבסיס ( מה אני מפסיד פה? המחיר שלו לא רחוק מקומפלקס B, והוא עוד מגיע עם תוספות, אני עדיין לא חושב שהוא מולטי טוב במיוחד).
אני מתסף אותו ב-
C1000 של סולגר(1) ,
D1000 של סופהרב(2),
Cal-mag-Zinc של סולגר (2, צריך למצוא לו תחליף כלכלי יותר).
ואומגה 3 מקס של סופהרב.

בינתיים כבר מעל שבוע...הכל סבבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית