הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון דרך חיים ללא חיטוב/מסה

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
שבוע טוב אנשים,
אני מעלה את השאלה הזאת בגלל תהיות שיש לי בזמן האחרון בנוגע לשיטות המובנות מאליהם שדוגלים בהם בפורום - תקופות מסה ותקופות חיטוב.

לומר את האמת, אני לא מסתדר עם זה. באמת שניסיתי, אבל זה פשוט לא הולך.
הייתי בחיטוב המון המון זמן, וכשהחלטתי לפני חודשיים להתחיל מסה זה פשוט לא הצליח. בניתי תפריט אבל פשוט לא הצלחתי לעקוב אחריו. הרגשתי שאני שבוי בו וזה הכניס אותי ללחצים. עליתי כמעט 10 קילו בתקופה הזאת ביחס רע מאוד של שומן:שריר, רואים עלי.

בחיטוב יש לך תפריט, זה מצרך חובה. זה חלק מה'חירויות' שאתה מוותר עליהם בתקופה המוגבלת הזאת בשביל להשיג את המטרה, אבל להיות שבוי גם בתפריט במסה פשוט לא הצליח להתפס אצלי.
אני באמת מרגיש שאני משעבד את החיים שלי בשביל התחום הזה - שבכלל לא ברור לי מה אני רוצה להשיג בו, למרות שאני על פול ספיד.

האם יש אורך חיים אחר שבו אוכל להיות על אחוז שומן נמוך, להתאמן בצורה עצימה ולא להיות בתקופות מוגדרות של מסה או חיטוב?
מה זה נותן לי שאני עולה במשקלים של הסקוואט מהר? אני נראה כמו בטטה ומרגיש מגעיל. כל זה בשביל להגיע לחודש הנכסף באוגוסט עם קוביות?..

האם אני היחיד פה בפורום שמרגיש שכל המסגרת הזאת מכניסה אותו ללחצים מיותרים? אני רוצה לחיות בריא, אבל אני מגיע למצב שאני צריך לקחת רסיטל בשביל לעבור את היום יום, ולאימונים יש חלק בזה.

אשמח לדעתכם,
תודה 👑

רוב האנשים לא יכולים להשאר עם קוביות ולהתקדם. אתה כן יכול להיות על אחוז שומן נורמלי ולהתאמן בלי לדאוג למאסה וחיטוב.

כשמדברים פה באופן כללי מדברים על מה עובד ומה אופטימלי. זה לא אומר שאתה חייב לעקוב אחרי זה ב100% ולוותר על כל השאר. זה עניין של עדיפות אישית. ובמיוחד לא אם המטרה שלך היא גוף "פיטנס" ומראה.

אני הייתי ממליץ לצרוך פחות פחמימות הרבה חלבון ולהתאמן עצים אפילו להוסיף קצת אירובי.
תישקל פעם בחודש תראה אם עלית ירדת ותסתכל במראה זאת הדרך הכי טובה לראות עליה בשומן.

עם ad אתה יכול לעחות יחסית פחות בשומן בתקופת המאסה

לשאלה שלך, כדי לקבל תוצאות לכאן או לכאן אתה חייב להיות על ערכי תזונה נכונים
אחרת או שאתה שורף זמן או שמתמזל קצת מזלך ותראה טיפה תוצאות לזמן הרחוק

בוא נתחיל מהשאלה:
תדמיין אורח חיים שבו אתה משקיע קצת, לא יותר מדיי, אבל מסוגל להתמיד בו לכמה שנים הקרובות בלי להתלונן או להישבר. על כמה משקל אתה חושב שתתיצב?

• פותח/ת השרשור
בוא נתחיל מהשאלה:
תדמיין אורח חיים שבו אתה משקיע קצת, לא יותר מדיי, אבל מסוגל להתמיד בו לכמה שנים הקרובות בלי להתלונן או להישבר. על כמה משקל אתה חושב שתתיצב?
משקל שאני אשנא את עצמי בגללו, בגלל שבחרתי בבינוניות.
התפיסה שלי מאוד מתסכלת. יש לי רק שחור או לבן. אני מסוגל לעקוב אחרי תפריט חודשים ברמת הגרמים של אגוזי המלך על המשקל, אבל אם אני מחליט שנגמר, אני אחסל תבנית של עוגה בלי למצמץ.

השאלה היא איך אנשים חיים בלי תפריט תזונה צמוד? מנגנון השובע שלי נשחק אי שם בגיל 6.

התפיסה שלי מאוד מתסכלת. יש לי רק שחור או לבן. אני מסוגל לעקוב אחרי תפריט חודשים ברמת הגרמים של אגוזי המלך על המשקל, אבל אם אני מחליט שנגמר, אני אחסל תבנית של עוגה בלי למצמץ.

השאלה היא איך אנשים חיים בלי תפריט תזונה צמוד? מנגנון השובע שלי נשחק אי שם בגיל 6.

התשובה לכל תפילותיך: PALEO. (עוד יחשבו שמשלמים לי על זה)
it's not a diet. it's a way of life. paleo.

אצה לא חייב להצמד לתפריט קבוע. אתה רק צריך לסגל לעצמך עקרונות תזונתיים בריאים. ולעשות בחירות נכונות באוכל. ולדעת מה הערכים הכלליים שלך מבחינת חלבונים שומנים ופחמימות. מבחינת ארוחות וסוגי מזון הכל גמיש. לדעתי הבעיה שלך היא שאתה לא סגור על מה אתה רוצה להשיג אין לך מטרה ברורה. וכאשר אתה מכין תפריט ועוקב אחריו בלי לזוז אתה נשבר ושזה קורה כמו שאתה אמרת אתה יכול לרדת על מגש עוגה.
1. תציב לך מטרות הגיוניות
2. תגדיר מה הערכים היומיים שלך
3. בחירות נכונות של מאכלים

אז כנראה הגיע הזמן שתכניס לתפיסה שלך גם גוונים של אפור וצבעים. העולם שלנו לא שחור ולבן, הוא צבעוני.
אני לא ממש מבין בענייני המסה-חיטוב, גם אין לי ממש תוכניות לגדול ולהרים זיליון קילו בדדליפט. הגדרתי לעצמי מטרה מסוימת ואחרי שאגיע אליה יישאר רק לתחזק אותה, אין לי צורך להתקדם נונסטופ בשביל לעבור משקל מסוים או גודל שריר מסוים.

אולי כדאי שתגדיר גם לעצמך מה אתה באמת רוצה מהגוף שלך ומעצמך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית