הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טקסס

Alon123

משתמש קבוע
1,301
131
נק' מוניטין:
2,337
1,301
131
אחרי חיטובון של חודש ניסיתי לחזור לSS ואני פשוט לא מצליח להעלות משקלים (רואקוטן). חשבתי לעשות משהו בסגנון של טקסס עד מרץ ומשם לחטב לקיץ, המשקלים שלי בהכול נמוכים אבל אני חושב שתוכנית כזאת תעזור לי לפחות לשמור עליהם אם אני לא יכול להעלות משקלים.

נפח
סקוואט לואו בר 5X5
בנצ' פרס 5X5
חתירה/ראק פולס 5X5

התאוששות
פרונט סקוואט 3X3/2X5
פרס 3X5
מתח 3XMAX

עצימות
לואו בר סקוואט 1X3
בנצ' 1X3
דדליפט 1X3

מה עדיף לעשות בנפח חתירה או ראק פולס? ובהתאוששות בפרונט 2X5 או 3X3?

• פותח/ת השרשור
לא קיבלת תשובה מריפ על זה? או שזה אלון אחר?
טקסס לא פחות תובענית מ-SS.

כן קיבלתי, אבל אני רוצה לחטב ממרץ עד הקיץ ונראה לי קצת מוזר להפסיק להתאמן ואחרי חודשיים שוב פעם להתחיל

גם AB זה סבבה לחיטוב. אני אפילו חושב שיותר טוב לפעמים.

1. המשקלים שלו נמוכים, ככה שהוא חייב לאמן את הגוף 3 פעמים בשבוע בחיטוב.
2. אם למתאמן מתחיל לוקח 48-72 שעות להתאושש מאימון, הוא בשלב ממש מוקדם של האימונים שלו ככה שיקח לו יחסית מעט להתאושש מאימון.
3. עוד נפח לא יעזור לו שהמשקלים שלו מאוד נמוכים, בעיקר לא בחיטוב, אז למה לפצל ל AB ולעבוד על כל חלק בגוף רק פעמיים בשבוע ולא שלוש?

1. המשקלים שלו נמוכים, ככה שהוא חייב לאמן את הגוף 3 פעמים בשבוע בחיטוב.
2. אם למתאמן מתחיל לוקח 48-72 שעות להתאושש מאימון, הוא בשלב ממש מוקדם של האימונים שלו ככה שיקח לו יחסית מעט להתאושש מאימון.
3. עוד נפח לא יעזור לו שהמשקלים שלו מאוד נמוכים, בעיקר לא בחיטוב, אז למה לפצל ל AB ולעבוד על כל חלק בגוף רק פעמיים בשבוע ולא שלוש?

הוא לא חייב כלום, ולפעמים AB עוזרת לשמר שריר וכוח טוב יותר מאשר FBW (יש כאלה שממליצים אפילו FBW כבד רק פעמיים בשבוע בזמן חיטוב). זה תלוי אם אתה קונה את הגישה שכוח משמר שריר או שנפח עוזר לשמר אותו יותר טוב. בכל אופן AB זה לא רעיון רע לחיטוב והוא לא תלוי במשקלים (לעומת מאסה, ששם הייתי הולך לפי משקלים).

• פותח/ת השרשור
בAB התכוונתי לזה שבאימון אחד אני יעשה דדליפט ופרס ובאימון אחד סקוואט ובנצ', ועוד איזה 2 תרגילי עזר. משהו כמו:
A
סקוואט 1X5
בנצ' 1X5
מתח
יד קידמית
B
דדליפט 1X5
פרס 1X5
מקבילים

פעמיים בשבוע, לפי התגובות שלכם זה נראה בערך מה שהתכוונתם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית